Prištići, akne, upale i ostalo...

poruka: 137
|
čitano: 154.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Prištići, akne, upale i ostalo...
zerocool12 kaže...

Primječujem da mi čokolada uzrokuje prištiće, i da kad sam stao sa vježbanjem su se počeli masovno pojavljivati i također ako se ne obrijem na vrijeme. Tak da, mislim da treba paziti na prehranu, treba ako niš drugo barem lagano vježbati i sad kako kome,obrijati se.

Mene ovo zanima.. Negdje sam pročitao da upravo često brijanje uzrokuje akne. Da bi bilo bolje malo pustiti i onda se obrijati ako je potrebno..

Sad ne znam jel to samo neki mit ili istina..

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...
zerocool12 kaže...

Primječujem da mi čokolada uzrokuje prištiće, i da kad sam stao sa vježbanjem su se počeli masovno pojavljivati i također ako se ne obrijem na vrijeme. Tak da, mislim da treba paziti na prehranu, treba ako niš drugo barem lagano vježbati i sad kako kome,obrijati se.

Mene ovo zanima.. Negdje sam pročitao da upravo često brijanje uzrokuje akne. Da bi bilo bolje malo pustiti i onda se obrijati ako je potrebno..

Ne znam,ali primjetio sam da sada kako se ne brijem tako često, na obrazima su se počele pojavljivati akne i sad ne znam kako da ih se riješim :S

Također imam problema sa "blackheads"(ne znam kak se to na hrvatskom zove) po nosu i ne znam kako to riješiti :S

Kad se sjetim da sam samo pred 3-4 mj imao savršeno čistu kožu a sad tako -.-

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
neaktivan

Miteseri se zovu. Pojma nemam kako ih rješiti, bilo je onih Clean&Clear reklama za to.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
16 godina

Meni je nakon dosta toga na kraju pomoglo najjeftinije rješenje: nautravita čaj od kamilice u rinfuzi: 9 kuna i običan svježi kvasac od 2,5 kune: preporučujem Di-go ili nešto drugo u tom cjenovnom rangu, onaj jeftini mađarski za kunu smrdi ko drek. Lice se pari svaku večer sa čajem od kamilice, a komadić kvasca se pojede par puta dnevno - ima iznenađujuće dobar okus, slatko-kiselkast.

Uz to lice mazati ili običnom Nivea ili običnom Dove kremom - Dove je možda nešto bolji.

Najvažnije je čim manje dirati lice, neće pomoći niti svi lijekovi i "lijekovi" ovog svijeta ako stalno prčkate prstima po licu.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Miteseri se zovu. Pojma nemam kako ih rješiti, bilo je onih Clean&Clear reklama za to.

Ma znam,al bi se osječao ko p*der kad bi išao to u DM kupovat, a da staroj velim da mi to kupi bilo bi me sram izać joj pred oči xD

blagus kaže...

Meni je nakon dosta toga na kraju pomoglo najjeftinije rješenje: nautravita čaj od kamilice u rinfuzi: 9 kuna i običan svježi kvasac od 2,5 kune: preporučujem Di-go ili nešto drugo u tom cjenovnom rangu, onaj jeftini mađarski za kunu smrdi ko drek. Lice se pari svaku večer sa čajem od kamilice, a komadić kvasca se pojede par puta dnevno - ima iznenađujuće dobar okus, slatko-kiselkast.

Uz to lice mazati ili običnom Nivea ili običnom Dove kremom - Dove je možda nešto bolji.

Najvažnije je čim manje dirati lice, neće pomoći niti svi lijekovi i "lijekovi" ovog svijeta ako stalno prčkate prstima po licu.

Kod čega?

Sa miteserima sam pokušao sa parom, sodom (doduše možda ne dovoljno dugo), itd. ali niš nije baš pomoglo :S

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
13 godina
neaktivan

Imam i ja problema s tim napastima,doduse neki srednje/blagi oblik ali samo bradi tj. celjusti.Nikakva higijena ne pomaze stalno izbijaju novu.Da li su u pitanju hormoni?

Nobody Cares!
16 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
thuglife kaže...

Ma znam,al bi se osječao ko p*der kad bi išao to u DM kupovat, a da staroj velim da mi to kupi bilo bi me sram izać joj pred oči xD

Misliš da će itko osim tebe uopće ići za tim? Ne brigaj se oko toga, briga druge šta ti radiš. Doduše neznam koji je, znam da ih ima masu, pa se raspitaj prije da nebi mora po trgovini. :D

16 godina
zerocool12 kaže...

Kod čega?

Sa miteserima sam pokušao sa parom, sodom (doduše možda ne dovoljno dugo), itd. ali niš nije baš pomoglo :S

Zašto bi te bilo sram? Pa nije ti valjda ljepše hodati s crnim nosom nego kupiti jednu kremu, ne živimo u 19. stoljeću na selu da je sramota kupiti jednu običnu kremu?

Na akne sam mislio... Mitesere imam i ja po nosu, to se jednostavno mora dobro istiskati, nakon toga dobro očistiti i dezinficirati i dobro voditi brigu sa kremama da se ne vrate... Ja sam bio na dermoabraziji i kompletnom čišćenju lica prije dvije godine ali sam bio budala i opet zaboravljao čistiti i mazati lice pa su mi se vratili.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 22:41 (blagus).
15 godina

ja sam isto imao, pa sam se osisao, poceo cesce umivat, dobio neki alkohol u ljekarni i nestali, tu i tamo se pojavi koji

ali mene muci po ledjima i rukama, ima ih pun k, nisu prstici vise nesto u obliku crvenila, nikako da ga se rijesim, sta preporucate u tom slucaju(osim tusiranja, to se spodrazumijeva)

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
12 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

ja sam isto imao, pa sam se osisao, poceo cesce umivat, dobio neki alkohol u ljekarni i nestali, tu i tamo se pojavi koji

ali mene muci po ledjima i rukama, ima ih pun k, nisu prstici vise nesto u obliku crvenila, nikako da ga se rijesim, sta preporucate u tom slucaju(osim tusiranja, to se spodrazumijeva)

isto i kod mene...ne boli na dodir,ne svrbi,niti mogu istisnut jer nema rupe xD al zato ove po leđima svrbe {#}

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 22:51 (kivic15).
15 godina
neaktivan

Prijatelj iz razreda što je isto pio reaccutane je imao ČITAVA leđa puna OGROMNIH akni, to se ne može opisati kako je izgledalo. Morao je nositi po 3 sloja jer bi krv redovito probila kroz majicu ili što je već nosio. Ali se i on spasio, iako mu leđa izgledaju kao da ga su ga bičevali kući jer je on to redovito dirao.... Stvarno je bilo extremno.

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Obavi klasičnu brijačku rutinu:

• Brij se na čisto lice i na toplu kožu (poslije kupanja s licem opranim sapunom)
  • Brij se što kvalitetnijom opremom
  • Kad se obriješ, ledeno hladna voda i kvalitetna afteshave krema ili losion

Kad se koža ugrije šire se pore (prištići nastaju zbog začepljenih pora), kad se ohladi onda se suze i smanji se mogućnost infekcije i upadanja prljavština nakon brijanja.

zerocool12 kaže...

Pfff.

Možeš misliti kako je meni turpije kupovati. 99% šansa da se pola škole stvori iza tebe na kasi.

14 godina
protjeran

Vegetarijanska prehrana je dokazano najbolji lijek.

Vitamini, B, C, Kalij, cink itd...ima dosta savjeta o prehrani od školovanih nutricionista na Webu, no vegetarijanska prehrana smanjuje stres, (jedan od važnijih uzročnika) i regulira hormonsku neravnotežu.

13 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Vitamini, B, C, Kalij, cink itd...ima dosta savjeta o prehrani od školovanih nutricionista na Webu, no vegetarijanska prehrana smanjuje stres, (jedan od važnijih uzročnika) i regulira hormonsku neravnotežu.

Imao si sudar, dobio keca u školi, cura te ostavila, majka ti je umrla?

Pojedi malo mrkve, jer ništa ne smanjuje stres kao vegeterijanska prehrana.

17 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Ja kad ne jedem meso,onda sam tek pod stresom, svakih 15 min. sam gladan...

14 godina
protjeran
Onjegin kaže...
Imao si sudar, dobio keca u školi, cura te ostavila, majka ti je umrla?

Pojedi malo mrkve, jer ništa ne smanjuje stres kao vegeterijanska prehrana.

Zakaj si uvijek sekantan, ciničan ?

Što tebe muči ?!

zerocool12 kaže...

Stvar navike.

16 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
Budokai kaže...

Propuši.

13 godina
neaktivan

Je li itko imao slicnu situaciju kao ja sada?

brada mi je brutalno raz*ebana brada mi je brutalno raz*ebana
Nobody Cares!
16 godina
protjeran

Najbitnije je sto manje dirati rukama lice, istiskati. Najbolji lijek je prehrana, vise zelenog i cistije lice. Za ledja najbolji lijek je suncanje i morska voda.

B-A-R-C-A
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 1:39 (iNo_bhf).
16 godina
protjeran
Square Enix kaže...

Daj se mazi limunom. Lice ti je fuj.

B-A-R-C-A
13 godina
neaktivan
iNo_bhf kaže...

Najbitnije je sto manje dirati rukama lice, istiskati. Najbolji lijek je prehrana, vise zelenog i cistije lice. Za ledja najbolji lijek je suncanje i morska voda.

ne diram to podrucje rukama,perem lice redovito ali uvijek izbijaju nove.

Nobody Cares!
14 godina
neaktivan

kupi u ljekarni young derm losion i  kremu..ak ti to ne pomogne, odi dermatologu

taj losion je odličan za ublažavanje crvenila {#}

13 godina
neaktivan

Evo pristici polako odlaze, crvenila i akne ima. za crvenilo vidim kolega preporucio vec, a akne? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina
neaktivan
iNo_bhf kaže...
Square Enix kaže...

Daj se mazi limunom. Lice ti je fuj.

Kak ide to mazanje limunom?

15 godina

Kad san vidija ovu temu nisan moga izdrzat da se ne nasmijem. Al brzo mi se maka smjesak kad san se sitija tih dana -.-

Proba sam sve zivo. Preparata za mazanje miljun. U obliku gelova, krema, tekučina, medicinskih krema itd. Pa nakon toga nekoliko vrsta čajeva, i nekoliko vitamina. Na kraju čak od dermatologa i tablete koje sam uzima duže vrimena.

Od svega toga minorno djelovanje je ima vitamin C, a ostalno nikakvo ili gotovo nikakvo.

Godine muke su ipak imale rezultate.

Tri stvari su izazivale probleme.

1. Konzervirana hrana. Najviše meso riba itd u konzervama tipa mesni doručak, pašteta itd. Ali i ostala hrana s konzervansima samo ne toliko drastično kao što su instant juhe itd.

2. Mlijeko. Smanjija sam malo sve mlječne proizvode. A mlijeko totalno izbacija iz prehrane.

3. Smanjene slatkiša u svim oblicima čokolada, bomboni, itd. Sve na minimum.

Je da je tribalo vrimena da se prištići povuku, ali vridilo je. Tu i tamo se pojavi koji, ali  prije ih je bilo brdo. Redukcija od nekih 95% I uglavnom od onda izbjegavam sve prerađene proizvode i mlijeko. Sir jogurt itd pojedem tu i tamo, ali mlijeko 0.

Od onda bi znajednom ili dva put godišlje pojest mesni doručak ili popit mlijeko i odma se pojavi prišt ili više njih -.-

Osim gore navedenog i stres ima mali utjecaj na to, ali nije ekstreman.

Ako ti je ovo previše žrtve uvik možeš probat roaccutane ili kako se već zove. Frendu je pomoglo a ima ih je više nego ja. Ali nije nimalo bezopasno, i nakon nekog vrimena ti se mogu opet vratiti.

15 godina
neaktivan

Uskoro cu imati 24 god. i imam jos uvijek pristice, po celu nista, nego po obrazima....pokusavao sam na sve nacine....

KOza mi je suha!

Koristio sam sve moguce, od losiona, cajevca, kreme itd. i n pomaze bas nesto...

Jednostavno nema lijeka za to...jedino sto koristim je tekuci sapun, i kremu koja je skupa 50 kn 15 ml., koristim 20 dana i ima rezulatata...i mejnjam jastucnice svakih 5 min...hahha!

15 godina
sirka666 kaže...

Ima li tko problema sa prištićima i aknama na ostalim djelovima tijela, leđa, ramena, nadlaktice? Kako ste se tog riješavali? Pitam čisto informativno ako netko ima vlastitog iskustva, ako ne nema veze.

Nisam čitao temu do kraja, ali ja sam to riješio sa fiziološkom otopinom. Obična fiziolška otopina za infuzije, neznam može li se kupit u ljekarnama, vjerojatno može, pošto meni otac donosi iz zdravstvene ustanove gdje radi.

Uglavnom, kako se tuširam svaki dan, uzmem vate, natopim, prođem po leđima i nakon mjesec dana sve ošlo. Taman za lito sam se očistia, i onda sam prestao koristit jedno mjesec ipo, vratilo se, ponovno počeo i opet otišlo.

Pingu ;)
15 godina
neaktivan

Iskreno ne koristim ništa čekam da sami odu sve je to dio puberteta :D btw imam 16 god {#}

Zan klo van dam
13 godina
neaktivan
mad9dog kaže...

Iskreno ne koristim ništa čekam da sami odu sve je to dio puberteta :D btw imam 16 god {#}

I ja imam 16 tj. prekjuce uso u 17 god al sam pop**** zbog tih pristica vise tebi ocito ne smetaju il nemas toliko puno kao mi {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
mad9dog kaže...

I ja imam 16 tj. prekjuce uso u 17 god al sam pop**** zbog tih pristica vise tebi ocito ne smetaju il nemas toliko puno kao mi {#}

a čuj nekad ih imam 3-4 ali nekad kad "sastave" bude ih više i nakon 2 dana odu mi pa nakon 1 tjedan se vrate...ali da ti iskreno kažem mene ti baš boli briga oće  li neko nesto govorit za prištiće  ili šta ti ja znam :D :)

Zan klo van dam
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice