Popis stanovništva 2011

poruka: 187
|
čitano: 31.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Popis stanovništva 2011
zitzko kaže...

Pitanje vjere je osobno, ali isto tako se možete i neizjasniti na pitanje o vjeri. Problem nastaje kada neka druga osoba daje informacije umjesto vas (član uže ili šire obitelji). Ali opet da napomenem, informacije ostaju tajne.

Ako su informacije tajne, zasto ova pitanja nisu anonimna (religija, imovina i slicno) kad je vec u pitanju samo statistika? Sto ce statisticarima moje ime i prezime? U redu je znati tko zivi na kojoj adresi i takve stvari, ali zasto bi oni morali znati koja je moja imovina (pokretna i nepokretna) ako politicari u saboru skrivaju ili falsificiraju svoje porezne kartice. Ja cu reci da sam prijavljen na minimalac i da nemam nista od imovine.

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

bogohuljenje ,fuj kreteni

OT

gdje ti vidiš huljenje boga u mom tekstu? ja mislim da to čini rimokatolička crkva prikrivanjem pedofilskih zločina i licemjerjem, propovjedanjem skromnosti dok se s druge strane grade palače i voze bijesni auti npr. ... ja smatram da bog ne postoji pa nemam koga niti huliti, međutim ima niz razloga zašto mi se gadi katolička crkva

OT

Anything you say can and will be used against you
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 23:57 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
Toni93 kaže...

bogohuljenje ,fuj kreteni

gdje ti vidiš huljenje boga u mom tekstu? ja mislim da to čini rimokatolička crkva prikrivanjem pedofilskih zločina i licemjerjem, propovjedanjem skromnosti dok se s druge strane grade palače i voze bijesni auti npr. ... ja smatram da bog ne postoji pa nemam koga niti huliti, međutim ima niz razloga zašto mi se katolička crkva gadi?

Pusti trolcinu.

17 godina
Popis stanovništva 2011

2001. i ja sam šetao s koferom i popisivao ljude :) Ovaj put ću biti s druge strane papira.

Stvarno se moglo naći svakakvih ljudi. Od srdačnih koji bi te ponudili sokom (ili nečim žešćim) i uz koje bi popisivanje prošlo ugodno do onih koji bi odgovarali samo na ono što su morali, a na sve ostalo se nisu željeli izjasniti. Osjećalo se da jedva čekaju da odeš. Ali dobro - i to je njihovo pravo, mada su ga mogli iskoristiti i uz osmjeh na licu.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 0:05 (Elles D.).
16 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011

Ja imam jedno pitanje:Službeni popisivač mora predočiti nekakav dokument ili iskaznicu da se legitimira da je on uistinu popisivač.Kako izgleda taj dokument?Možda zvučim paranoično,ali "better safe than sorry".

alrighty then
14 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011
Sada je bilo na vijestima imaju uvjerenje koje moraju pokazati građanima.
16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Ja imam jedno pitanje:Službeni popisivač mora predočiti nekakav dokument ili iskaznicu da se legitimira da je on uistinu popisivač.Kako izgleda taj dokument?Možda zvučim paranoično,ali "better safe than sorry".

Jednostavno. Mora imat ovlaštenje koje ti treba po dolasku doma pokazati. Na njemu su ti njegovo prezime i ime, broj njegove osobne, mjesto za koje je ovlašten da popisuje.

Uz sve ovo, meni je najgluplje bilo od svega, šta će se prikazati da u RH ima puno manje nezaposlenih nego što je stvarno stanje. Ono, kretenizam je da se studenti i bilo koje osobe koje su radile u tom "kritičnom tjednu " ( kakav debilan izraz ) radile npr 1 dan vode kao zaposlene osobe

16 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011

Od koliko sati ih mogu ocekivati na kucnom pragu?

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
15 godina
protjeran
Popis stanovništva 2011

ja idem ko jedi ove godine, tj. sljedbenik jediizma

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
zitzko kaže... 

Ako su informacije tajne, zasto ova pitanja nisu anonimna (religija, imovina i slicno) kad je vec u pitanju samo statistika? Sto ce statisticarima moje ime i prezime? U redu je znati tko zivi na kojoj adresi i takve stvari, ali zasto bi oni morali znati koja je moja imovina (pokretna i nepokretna) ako politicari u saboru skrivaju ili falsificiraju svoje porezne kartice. Ja cu reci da sam prijavljen na minimalac i da nemam nista od imovine.

Pa jel nisu anonimna?. Neće biti predočeno koje koji vjernik, nego samo ukupun broj ljudi koji su se izjasnili ili nisu. Zašto tvoje prezime i ime, zato da ne bi slučajno bilo kada se prebrojava duplih osoba. Npr. Popiše te se u tvom gradu, zatim odeš za par dana kod svoje rodbine neki drugi dan i tamo se zatekneš u u trenutku popisa i budeš popisan, ali ne kao član kućanstva.

Za popis nekretnina, samo zemljište. Ovo sa računalo i intrnetom je gluparija jer spominju samo (stolno i prijenosno računalo)

Može prijavljen si na minimalac, ali to meni ništa ne znači jer ja te informacije ne trebam kao i tvoju imovinu. Odite na stranice državnog zavoda tamo imate u pdf prikaz upitnika.

dncrmt kaže...

Da, taj dokument će biti na fasciklu i predočiti ćmo vam pri ulasku u kuću.

tomo007 kaže...
dncrmt kaže... 

Uz sve ovo, meni je najgluplje bilo od svega, šta će se prikazati da u RH ima puno manje nezaposlenih nego što je stvarno stanje. Ono, kretenizam je da se studenti i bilo koje osobe koje su radile u tom "kritičnom tjednu " ( kakav debilan izraz ) radile npr 1 dan vode kao zaposlene osobe

Da, to je glupavo moram priznati, sigurno da se popravi malo ona brojka nezaposlenih.

VirtUoso kaže...

Od koliko sati ih mogu ocekivati na kucnom pragu?

Od 8 - 20 h svaki dan

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 7:33 (zitzko).
17 godina
Popis stanovništva 2011

@Zizitko... hvala na informacijama. Moram priznat da vam nece bit lako svaki dan 16 sati gledat debile i slusat stare babe kako pilaju za 3500 kn :(

17 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Jel se zna čemu služi pitanje br. 25:

Je li osoba u razdoblju od 25. do 31. ožujka (barem jedan sat) obavljala bilo kakav posao za plaću u novcu ili u naturi?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011

Nosite li vatreno oružje? S obzirom kakvih ljudi sve ima, mislim da vam nikako nije ugodan posao ako idete uokolo nenaoružani i sami.

17 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011

Može mi netko odgovoriti koja adresa se daje u slučaju da osoba nije u svom mjestu stanovanja, npr. trenutno sam kod frendice ili frenda u drugom gradu, tu ću biti za vrijeme popisa, a nisam član njezinog/njegovog kućanstva. Bune me ono popisni krug i mjesto stanovanja/odsutnosti.

15 godina
protjeran
Popis stanovništva 2011

Broje li beskućnike? I kako? Oni su isto žitelji Republike Hrvatske. Sigurno postoji par tisuća ljudi u RH bez isprava i domova.

Masturbation rules our nation.
16 godina
Popis stanovništva 2011

Može li netko staviti popisni obrazac (P1) na neki share server, jer ga sa DSZ - a cijelo jutro bezuspješno pokušavam skinuti (server im je valjda preopterećen)? Tnx unaprijed. :)

17 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Može li netko staviti popisni obrazac (P1) na neki share server, jer ga sa DSZ - a cijelo jutro bezuspješno pokušavam skinuti (server im je valjda preopterećen)? Tnx unaprijed. :)

http://www.2shared.com/document/6sOkYuqm/P1-WEB.html

16 godina
Popis stanovništva 2011

@macak: Hvala! (pošto nema gumba)

16 godina
neaktivan
macak kaže...
zitzko kaže...

Jel se zna čemu služi pitanje br. 25:

Je li osoba u razdoblju od 25. do 31. ožujka (barem jedan sat) obavljala bilo kakav posao za plaću u novcu ili u naturi?

Služi tome da se vidi dali si u tom periodu radio. Ako jesi bilježiš se kao "zaposlena osoba". Drugi par čarapa je taj kaj u to ulaze i studenti, penzići itd.. Ma jednostavno smanjivanje broja nezaposlenih

EDIT:

@ Mimi

Može mi netko odgovoriti koja adresa se daje u slučaju da osoba nije u svom mjestu stanovanja, npr. trenutno sam kod frendice ili frenda u drugom gradu, tu ću biti za vrijeme popisa, a nisam član njezinog/njegovog kućanstva. Bune me ono popisni krug i mjesto stanovanja/odsutnosti.

Ti ćeš biti popisan dva puta. Prvi će tvoji npr roditelji u tvome mjestu st. ostavit podatke o tebi, prijavit da si član kućanstva i da si trenutno odsutan. Popisivač uzima adresu i mjesto gdje si odsutan i blabla... Drugi put ćeš bit popisan npr kod frenda kao privremeno prisutna osoba,a reći ćeš adresu di inaće živiš. Kasnije se to uspoređuje i "preklapanjem" podataka vidi se ustvari sve o tebi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 11:47 (tomo007).
17 godina
tomo007 kaže...

ROFLMAO!!!!! Da, popravio sam susjedi komp a ona mi je dala pickhe!!! Jel to ide i u prijavu poreza?

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
tomo007 kaže...

ROFLMAO!!!!! Da, popravio sam susjedi komp a ona mi je dala pickhe!!! Jel to ide i u prijavu poreza?

Naravno da ide samo ne znam po kojoj stopi će država oporezovati tvoj rad ali i njenu uslugu tebi. Naime nameće se fundamentalno pitanje da li će ta transkacija biti dvostruko oporezovana ili ne. Preporučam da uputiš dopis ministarstvu financija ili poreznoj upravi te ih zamoli za pojašnjenje navedenog problema.

:D

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
tomo007 kaže...

Ovo ide u arhivu!

17 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 12:21 (macak).
17 godina
tomo007 kaže...

Služi tome da se vidi dali si u tom periodu radio. Ako jesi bilježiš se kao "zaposlena osoba". Drugi par čarapa je taj kaj u to ulaze i studenti, penzići itd.. Ma jednostavno smanjivanje broja nezaposlenih

Koja je to mafija, strašno. Mamicu im, sad će se izvlačiti kako ima zapravo 50 000 nezaposlenih manje (karikiram)... Strašno koja je to banda. Yebeš ovu državu, ode ja van čim bude prva prilika.

A ovo u naturi... baš kako je tnakir rekao, sigurno ćeš i na to trebati platiti porez {#}

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
tomo007 kaže...

Koja je to mafija, strašno. Mamicu im, sad će se izvlačiti kako ima zapravo 50 000 nezaposlenih manje (karikiram)... Strašno koja je to banda. Yebeš ovu državu, ode ja van čim bude prva prilika.

A ovo u naturi... baš kako je tnakir rekao, sigurno ćeš i na to trebati platiti porez {#}

Da i susjedi će isto bubnuti kaznu jel nema otvoren obrt za takve stvari :) nema više na crno

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
14 godina
protjeran
Popis stanovništva 2011

Zasto njih boli {#} dal imam kupaonu i kolko je velika?

koji su to delegati,uglavnom ako hoce popisivat nek stoji na cesti sumnjam da ce pozelit uc u dvoriste(kako je jedna popisivacica rekla sta ako nas pas napadne..?) pa ti dodi do mene{#}

16 godina
odjavljen
Popis stanovništva 2011

Za mene će gotovo sigurno popunjavati član kućanstva. Postoji li poslje ikakva mogućnost da je provjerim točnost podataka?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
Popis stanovništva 2011

Ne razumijem jednu stvar...evo slušam na radiju sad...

Ako tri puta nema nikoga doma možemo dobiti kaznu...A situacija je sljedeća:

-stari na brodu 6mj

-ja cijeli dan skoro na faksu

-stara isto od jutra do sutra

I kaj sad ...pa nabijem ih na kolac sve zajedno

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
15 godina
protjeran
Hrvojestr kaže...

Ne razumijem jednu stvar...evo slušam na radiju sad...

Ako tri puta nema nikoga doma možemo dobiti kaznu...A situacija je sljedeća:

-stari na brodu 6mj

-ja cijeli dan skoro na faksu

-stara isto od jutra do sutra

I kaj sad ...pa nabijem ih na kolac sve zajedno

popisivac ti je duzan ostavit poruku, kada da dodes u centar za popisivanje stanovnistva

kad uhvatis vremena dodes ti i majka, a za oca podatke vi date

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
Popis stanovništva 2011

Morat ćeš otići u neki popisni centar i tamo to obaviti, ostavit će ti adresu.Ili broj moba pa mu se javiti i dog se s njime kada da dođe do tebe.

Bilo bi fora kad bi i on radio od recimo 08-16h, a ti tek poslije 16h možeš otići to njesra riješiti.

edit:

@toni93

šta će morati svi ići u taj centar ili može samo jedna osoba dati podatke za ostale?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 14:57 (Pero Dinamit).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice