Ponos i dika nasih inf. ducana

poruka: 52
|
čitano: 9.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nakon nekoliko tjedana odlucivanja i slaganja racunala i nakon sto sam skupio novac odem u vemila sve to platiti.

Osobno za vemil (split) sam mislio da je dobar ducan s poprilicno osposobljenim prodavacima i korektnim cijenama.

No od kada sam zadnji put kupovao u vemila taj ducan se promjenio za 180°. Imali su skromnu i malu prodavaonicu u Splitskoj Lori, a sada su se preselili u trgovacki centar prima 3 i postali nista drugo nego konkurencija technomaxu. Klime, usisivaci i brijaci aparati... procesori, maticne, graficke. Svega ima, bas kao i na pazaru subotom.

U svoj toj svojoj sili tehnoloskog smeca koje sad prodaju meni su trebale ipak racunalne komponente koje su opet cijenom korektne.

Osim cinjenice da vise ne mozete sjest s prodavacem i sastavit komp, sada to radite onako 's nogu'. Nadalje, nemaju pola stvari za koje tvrde da imaju na web stranici.

I onda moram raditi kompromis izmedzu onoga sto zelim (a oni nemaju) i onoga sto imaju (a ja ne zelim). Prva stvar koja zaboli je opci nedostatak procesora. Vemil ima samo dva procesora. Quadcora od oko 2 000kn i dualcora od 1400kn, ne znam sad koji su bili... osobno sam htio skroz nesto drugo. Nemaju graficku koju zelim! Nemaju kuciste koje zelim! I na kraju s zamjenskim proizvodima probijem buđet vise od 500kn. E da, a i naplacuju sastavljanje 181 kn... Ne znam kako po drugim gradovima, ali vemil je postao sramota u Splitu.

Poslije tog fijaska se onako polovicno razocaran zaputim do HGspota. Nisam imao neka predivna iskustva s njima, ali ajde govorim sebi ako sad ne potrosim taj novac na komp potrosit cu ga na deset puta gore gluposti... A ono u HGspota jos gore. Prodavac vjerojatno nema ni 20 godina. Ne kazem da momak mozda nema znanje, ali se nisam navikao da mi netko mladzi od mene sastavlja racunalo od 5000kn. Ali srecom, ni oni nemaju procesora. NI JEDNOG. Nista!

Opcija broj tri mi je ostao LINKS... a o njima bolje da ne pricam. Dao sam im okvrinu ponudu od vemila kako bi mi lakse mogli pronaci stvari koje zelim, ali ne... oni nemaju NI jednu stvar s mog popisa... I tako ja biram 'zamjenske stvari' pristajem na kompromis kojeg tako mrzim... Kad ono racun skoro 1000 kuna veci nego sto sam planirao.

Planirao sam uzeti komp od oko 4500kn, imao sam 5000kn s sobom (za svaki slucaj), ali sam se na kraju vratio doma s isto toliko novaca. Ocito su sve te trgovine zaboravile na covjeka koji je napravio od njih ono sto su danas. Na obicnog kompjuterasa koji zeli hardveraj za svoje racunalo. Što da radim s klimom i usisavacem od 1300W? Te stvari kupujem u brodomerkura a ne u trgovini inf. opreme. Ma sve bi se to moglo zanemarit da oni IMAJU hardveraj za racunalo!!!

Eto, sad gledam Zagrebacke ducane i kako da nesto narucim od tamo, jer u Splitu sigurno vise ne kupujem na veliko.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 9:28 (pixelatem).
17 godina
RE: Ponos i dika nasih inf. ducana

najjednostavnije ti je da preko interneta si naručiš što trebaš, nisi ograničen na jednu trgovinu i kupiš tamo gdje su cijene najniže.

17 godina
neaktivan

Da, žalosno. Svi informatički dućani, osim njih par je postalo "Kupi sve što možeš uštekati u 220V".

Kublach
17 godina

Slucaj koji je karakteristican kod nas, nije svagdje tako al nije ni u zagrebu puno bolje,tako da sam ja odavno poceo s kupovanjem komponenti po razlicitim ducanima koji imaju ono sto zelim i po najpovoljnijoj cijeni. Kupiti sve u jednom ducanu jednostavno vise ne zelim prakticirati, a i tvoj slucaj je jedan od razloga zasto Namigiva.

17 godina
neaktivan
peraja kaže...

Kupiti sve u jednom ducanu jednostavno vise ne zelim prakticirati, a i tvoj slucaj je jedan od razloga zasto Namigiva.

vidim i ja sada. Nisam odavno kupovao hardver pa nisam bio u toku... No jos me drzi (smjeh) cinjenica da mogu odabrati koju god ocu klimu u rasponu od 3.5 do 8kw i usisivac od 700W pa do 2000W, ali zato imaju dva procesora na lageru. Smijeh
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina

Ma ni ne vrijedi odlaziti u dućane, jer kada dođes s listom koje komponente želiš, oni od toga 50+% nemaju u ponudi! I onda se misliš šta ćeš zamjensko uzimati ili ćeš se pokupiti i otići kući (što bude vrlo često kod mene)...

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

Eto, sad gledam Zagrebacke ducane i kako da nesto narucim od tamo, jer u Splitu sigurno vise ne kupujem na veliko.

Imaju besplatnu dostavu za podrucje hrvatske(iznad 2k kn), jeftini su, imaju odličnu ponudu i ljudi koji rade tamo nisu tukci. Što ti više treba...
17 godina

Meni se nešto slično dogodilo s hg spotom ( Čakovec ),a  priča ide ovako: pošto sam namjeravao kupit laptop za cca 8000 kn, malo sam surfao netom tražeći najbolje za te novce, i evo naletim na dobar laptop u hg spotu 8200 kn, ja lijepo njih nazovem pitam dal imaju na lageru ( pošto je na na njihovom sajtu pisalo da imaju ) i lijepo trgovac kaže da imaju pa naruči meni jedan + vistu ultimatum. Ja sam još osobno 23.12.08 otišao u hgspot da provjerim dal je naručen laptop , dam akontaciju i uzmem predračun ( pošto plaćam prek firme ). I pitam kad će otprilike stići, a meni tgovac kaže 08.01.09, ok ne žuri mi se, i kad ono zove on mene 08.01.09 i kaže da je laptop stigao, a ja krenem opet u hg spot da provjerim osobno dal je stigao prije nek platim, trgovac uzima kutiju kad ono sr..nje oni poslali duplo slabiji model i vistu na engelskom ( a naručio cro verziju što se vidi iz predračuna ). I ide trgovac gledat na sajt kad ono više ih nemaju na raspolaganju, i sad još jedno iznenađenje oni su u međuvremneu digli cijenu sa 8200 kn na 8500 kn. Mislim si katastrofa kako me vuku za nos. Na kraju nisam uzeo ništa , akontaciju sam ostavio ako dođe slučajno na lager taj kojeg sam naručio! I gle čuda jučer me kontaktirao hg spot da imaju taj model OPET na raspolaganju i ja ga naručio sad po većoj cijeni!   Sad ću vidjet dal ću opet izvisjet ili ne !

Imaju sreće da imam strpljenja i razumijevanja za njihove katastrofalne pogreške !

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara
17 godina
protjeran

Ma katastrofa su..mozda najsmjesnija cinjenica je da npr ve-mil(dakle ducan informatickom opremom) svoje web stranice osvjezava valjda jednom u 6 mjeseci..meni ih je isto pun q , stalno trazim neku snjuru za nabavku komponenti izvana...a ovi domaci nek prodaju svoje unaprijed slozene shit konfiguracije firmama i nek se ostave corava posla..

Intel C2Q q8200 @3 GHz/Gigabyte EP35-DS3/ Sapphire HD 4870 512 Mb/ 4GB OCZ Platinum @ 1000MHz/ HDD Seagate 500 GB,7200.10, 32Mb /OCZ StealthXStream 500W/ Chieftec midi tower BH-02B-B-B/ Samsung SM2233BW
17 godina
Kublach kaže...

Da, žalosno. Svi informatički dućani, osim njih par je postalo "Kupi sve što možeš uštekati u 220V".

Nazalost, zarada na IT opremi je preslaba i, ako zele zivjeti od prodaje, moraju jako prosiriti asortiman.
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Nazalost, zarada na IT opremi je preslaba i, ako zele zivjeti od prodaje, moraju jako prosiriti asortiman.

zaboravio sam reci da imaju i frižidere!

Ma slozit cu se s tim da moraju prosiriti asortiman, ali odakle im za pravo da prestanu biti trgovina informaticke opreme? Tj imaju vise frižidera u ponudi nego maticnih ploca i procesora zajedno! Smijeh (vjerovatno ne, ali izgleda tako)
17 godina
neaktivan
kostolomac kaže...

Meni se nešto slično dogodilo s hg spotom

Kada je frend kupovao laptop, prvo su trebala 3(slovima TRI) IT specijalca(tako im piše na majcama) da nađu gdje se nalaze oznake na kutijama od laptopa, a onda lik na blagajni(isto IT specijalac) "nije znao koji BAR kod da očita na kutiji da ne bi slučajno prodao nešto krivo"(otprilike točan citat). Nakon jedno deset (brojkom 10) minuta uvjeravanja da faking uperi gan u bilo koji od četri-pet kodova i vidi na faking ekranu koji je za laptop i konzultacije sa još tri IT specijalca , uvalio je komp drugoj teti na blagajni koja je rješila stvar za 10 sekundi.

Jedini logični zaključak koji se nameće iz ovoga jest da su ljudi koji rade u HGspotu retardirani.
17 godina

Stvarno uzas, ali isto im na stranicama pise koji su im procesori i dijelovi dostupni. Ja nisam imao problema ni sa hgspotom ni sa vemilom, posebno me iznenadila ova prica sa laptopom u hgspota jer sam i ja nedavno tamo uzeo laptop i nije bilo nikakvih problema narucili su mi ga i on je normalno stigao za par dana i to je to.

17 godina
neaktivan

I onda dolazimo do magične riječi Korupcija...ajd razmislite malo kak su ti ljudi došli na ta radna mjesta...imućni tatica povukao...

...vezu...plava koverta u đžep i evo ga...počinješ sutra od 8...ajde rečite da nije tak.

17 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...

I onda dolazimo do magične riječi Korupcija...ajd razmislite malo kak su ti ljudi došli na ta radna mjesta...imućni tatica povukao...

...vezu...plava koverta u đžep i evo ga...počinješ sutra od 8...ajde rečite da nije tak.

Nije, nego tamo rade ljudi koji su uglavnom bez višeg obrazovanja, ne mogu naći bolji posao, već su prisiljeni raditi za malu i neredovitu plaću, veliko radno vrijeme, malo slobodnih dana. Zato se u prosjeku kratko zadržavaju tamo, pa zbog te neprekidne fluktuacije ljudi nisu u mogućnosti naučiti obaviti posao kako spada, a pate i od manjka motivacije.
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...

Ne. Profil trgovaca tamo je nekada davno bio odlican. Radili su normalni i sposobni ljudi koji te uistinu mogu savjetovat oko kupovine. No njima nije interes da rade za >4000kn, pa su se skupili i otisli.
Ne kazem da danas ovi nisu tatini sinovi, ali tatini sinovi ne bi radili za tako niske place... Na kraju tamo rade kao sto je napisano povise mene ljudi nizeg tehnoloskog obrazovanja i na kraju nemotivirani za taj posao.

Joj, imam jednu odlicnu uspomenu kada sam uzimao svoje prvo racunalo. Tada je procesor bio alfa i omega među informatickim ducanima. Ljudi su naprosto skakali oko mene, preporucili mi stvari i odgovorili me od onih koje mi ne trebaju. Skeoz drugaciji odnos trgovac-kupac nego danas.

17 godina
macak kaže...
Jerkenovski kaže...

Nije, nego tamo rade ljudi koji su uglavnom bez višeg obrazovanja, ne mogu naći bolji posao, već su prisiljeni raditi za malu i neredovitu plaću, veliko radno vrijeme, malo slobodnih dana. Zato se u prosjeku kratko zadržavaju tamo, pa zbog te neprekidne fluktuacije ljudi nisu u mogućnosti naučiti obaviti posao kako spada, a pate i od manjka motivacije.

Meni je prijatelj završio školu za konobare, o matematici nema pojma (mene pita koliko je npr. 34+17). O elektronici i komp zna više od većine ljudi ovdje na forumu. Tako da obrazovanje ne igra nikakvu ulogu. Ima još jedan primjer kad sam moga radit u nekoj inf školi gdje bi predava ljudima office i općenito o računalima jer te stvari stvarno dobro znam, nemam završeni faks (apsolvent sam). Čovjek koji me je htio zaposlit mi je 3 sata priča priče kako su neki inžinjeri (najviše elektronike, čak i računalstva!!) dolazili raditi tu u toj informatičkoj školi i nisi mogli proč ispit za predavača! Pitanja su glupa i banalna na tome ispitu, dobijete i knjigu ako se nekih stvari ne možete sjetit itd... Tako sam ovime tio reć da obrazovanje nema nikakve veze, čovjek može bit čoban i znat o računalima više nego većina ljudi! Alergičan sam na ovo pa se ispričavam ako sam malo pretjera, sorry što sam skrenia s teme.
Sad da se uhvatim malo teme :) nikad nisam ima problema s trgovinama koje se bave prodajom informatičke opreme, znam jedino kad su mi susjed, teta i rođak kupili komp u Procesora (Split) i nisu mogli pokreniti računalo. Planiram kupiti novi komp pa je li mi može netko preporučiti da li da kupujem preko interneta dijelove pa da ga sastavim sam doma ili postoji još koja normalna trgovina?
17 godina
pixelatem kaže...
Old Iggy kaže...

zaboravio sam reci da imaju i frižidere!

Ma slozit cu se s tim da moraju prosiriti asortiman, ali odakle im za pravo da prestanu biti trgovina informaticke opreme? Tj imaju vise frižidera u ponudi nego maticnih ploca i procesora zajedno! Smijeh (vjerovatno ne, ali izgleda tako)
Sasvim sigurno da je moguce da i imaju. Osmijeh
Nazalost, profit tjera na to, vise kupaca, veci obrt para...
17 godina
neaktivan

inace kupujem u vemilu sl.brod - sada kada su se preselili u trgovacki centar Interspar s nikim ne mozes nista pricati - oni kao da su stalno na pauzi - dok se u prijasnjoj trgovini sjednes s covjekom i opusteno kupujes - bolje je narucit preko interneta - nekako mi se tu links cini najjeftiniji

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan

U rijeci imaju dva vemila, jedan ima telke, sound sisteme tipkovnice....uglavnom periferiju i ostatak tehnike. Drugi vemil je manji dućan sa povećim skladištem i tu prodaju isključivo komponente za kompove. Ja se još nisam našao u situaciji da tamo nešto nemaju. Dođeš kažeš šta treba i ovaj ti na katu isprinta račun, spustiš do pulta na izlazu, tamo predaš račun, daju ti sve što treba i gotovo. Meni je to super stvar što su odvojili.

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 14:24 (BORN).
17 godina
neaktivan
username kaže...
Meni je prijatelj završio školu za konobare, o matematici nema pojma (mene pita koliko je npr. 34+17). O elektronici i komp zna više od većine ljudi ovdje na forumu. Tako da obrazovanje ne igra nikakvu ulogu. Ima još jedan primjer kad sam moga radit u nekoj inf školi gdje bi predava ljudima office i općenito o računalima jer te stvari stvarno dobro znam, nemam završeni faks (apsolvent sam). Čovjek koji me je htio zaposlit mi je 3 sata priča priče kako su neki inžinjeri (najviše elektronike, čak i računalstva!!) dolazili raditi tu u toj informatičkoj školi i nisi mogli proč ispit za predavača! Pitanja su glupa i banalna na tome ispitu, dobijete i knjigu ako se nekih stvari ne možete sjetit itd... Tako sam ovime tio reć da obrazovanje nema nikakve veze, čovjek može bit čoban i znat o računalima više nego većina ljudi! Alergičan sam na ovo pa se ispričavam ako sam malo pretjera, sorry što sam skrenia s teme.
 Kao prvo, malo mi je nespojivo da netko navodno zna toliko o elektronici i računalima, a s druge strane, jednostavne računske operacije mu pričinjavaju problem.

To je vjerojatno zato što puno ljudi ima pristup pokušaja-pogreški. Naravno da ćeš takvom metodom jednom ipak uspijet doći do rješenja. To su ti ljudi koji se kao ''kuže'' u nešto, ali kad tad će nešto zajebat, za njih uputstva ne postoje, a otvorit knjigu i pročitat nešto - ne daj Bože.

Pravi profesionalci naravno nikad neće pristati raditi za mizernu plaću kakva je u vemilu ili sličnim firmama, a te firme će uzet ove koji se ''kuže''. Ali oni su svjesni svog položaja i načina na koji se odnose prema njima, zato će bit frustrirani i raditi će preko ''one stvari''.
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina

Danas ak si sam ne znas slozit komp i ak nemas nekoga ko se razumije u komponente i slaganje istih jadna ti majka uvalit ce vam svakakve dijelove pogotovo ak kupite gotovi komp i jos ak ga uzmete u hg spotu uzas vidio sam takvih primjera.Najbolje je kupit komponentu po komponentu bez obzira koji je ducan dok ne nabavite kaj hocete makar obisli pola grada pa onda krenut slagat komp jer u jednom ducanu nikad nemaju sve kaj hocete pa morate uzet kaj ima a ne ono kaj bi htjeli. Svi oni koji sami slazu komp sami  su u velikoj prednosti!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
17 godina
rambox kaže...

Najbolje je kupit komponentu po komponentu bez obzira koji je ducan dok ne nabavite kaj hocete makar obisli pola grada pa onda krenut slagat komp jer u jednom ducanu nikad nemaju sve kaj hocete pa morate uzet kaj ima a ne ono kaj bi htjeli. Svi oni koji sami slazu komp sami  su u velikoj prednosti!!!Cool

Točno tako, mislim da je to ipak bolje , jer ne troši se za komp malo novaca i ne kupuje se svaki dan pa bi bilo poželjno ga pošteno složit Osmijeh.
17 godina

Djelomicno se slažem jer ja sam sebi sve nasao u Vemilu.Osmijeh

OCZ power supply 500W Intel Core 2 Quad Q6700 MB Gigabyte EP45 HDD Seagate 320 GB GF GTX 260 Kingmax MARS 1066MHz 2048Mb /x2 DVD+RW/-RW Pioneer
17 godina

Na zalost mi nemamo ducane kao vani recimo austrija ili njemacka a da ne pricamo kaj ameri imaju jer sam dva puta godisnje tamo pa znam u americi ima ducana u kojim nema kaj nema vezano za dijelove za komp pa mozes birat kaj hoces i ne moras hodat po gradu da bi nasao kaj te zanima to izgleda kao PC super konzum pa uzivaj u dijelovima ak hoces a toga kod nas nece bit barem ne uskoro ili interne shoping narucis dijelove koje hoces pa slazi!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
17 godina
kostolomac kaže...

Meni se nešto slično dogodilo s hg spotom ( Čakovec ),a  priča ide ovako: pošto sam namjeravao kupit laptop za cca 8000 kn, malo sam surfao netom tražeći najbolje za te novce, i evo naletim na dobar laptop u hg spotu 8200 kn, ja lijepo njih nazovem pitam dal imaju na lageru ( pošto je na na njihovom sajtu pisalo da imaju ) i lijepo trgovac kaže da imaju pa naruči meni jedan + vistu ultimatum. Ja sam još osobno 23.12.08 otišao u hgspot da provjerim dal je naručen laptop , dam akontaciju i uzmem predračun ( pošto plaćam prek firme ). I pitam kad će otprilike stići, a meni tgovac kaže 08.01.09, ok ne žuri mi se, i kad ono zove on mene 08.01.09 i kaže da je laptop stigao, a ja krenem opet u hg spot da provjerim osobno dal je stigao prije nek platim, trgovac uzima kutiju kad ono sr..nje oni poslali duplo slabiji model i vistu na engelskom ( a naručio cro verziju što se vidi iz predračuna ). I ide trgovac gledat na sajt kad ono više ih nemaju na raspolaganju, i sad još jedno iznenađenje oni su u međuvremneu digli cijenu sa 8200 kn na 8500 kn. Mislim si katastrofa kako me vuku za nos. Na kraju nisam uzeo ništa , akontaciju sam ostavio ako dođe slučajno na lager taj kojeg sam naručio! I gle čuda jučer me kontaktirao hg spot da imaju taj model OPET na raspolaganju i ja ga naručio sad po većoj cijeni!   Sad ću vidjet dal ću opet izvisjet ili ne !

Imaju sreće da imam strpljenja i razumijevanja za njihove katastrofalne pogreške !

Gle ako su ti dali predracun a ti njima uplatio akontaciju za taj laptop po cijeni 8200 kn, oni tebi MORAJU isporuciti taj isti laptop po toj istoj cijeni, takav je zakon. nema mjenjanja racuna, nema mjenjanja cijene, niti nema one price nemamo vise tog modela, pa covjece platio si dio tog laptopa neka ti ga daju, to je pogreska trgovca.
Osobno nisam imao nekog loseg iskustva s HG spotom, kupio sam jedan laptop u njih, 2 graficke i napananje, svi dogovori su bili putem telefona, ono, jel se moze to naruciti, da, onda neka dode za 2-3 dana i ja doletim po to i gotovo. - to je poslovnica u imotskom.
A ja mislim da se vi (iz hrvatske) nemate na sto zaliti, neznam kako ste upoznati sa situaciom u BiH, ovde ljudi nisu normalni, ozbiljno, cijene previsoke, ljudi se ne kuze u informatiku (op.a. cast izuzecima, u vecini slucajeva ako se netko kuzi u nekoj firmi onda je to samo jedan serviser koji nema vremena pricati jer ima posla preko glave), izbor je katastrofa, kucista su samo ona 0-150 kn, memorija (ram) jedino kingston, maticne asus (nije da se bunim, ali trazio sam gigabyte nisam mogao naci), napajanja samo srot do 200 kn.
zato budite sretni i veseli, jer ja moram sat vremena do u imotski i kupiti neku komponentu i onda opet sat nazad kuci. evo sada moram koji dan ici, ne mogu naci cooler za proc, treba mi nesto malo jace da mogu normalno clock-ati, a e-sata na sata kabel mi u 3 trgovine obecaju vec 2 mjeseca i jos ga nema.

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
17 godina
neaktivan

Kupujte "u" provjerenim online trgovinama, tamo nađeš sve što ti treba, u nekim slučajevima dobiješ i besplatnu dostavu (npr, ako je potrošeni iznos iznad 1000 kn...). Kupiš u Zagrebu i za 2 dana je kod tebe doma. Nema stresa, nema frke. Ja sam hvala Bogu imao jako dobra iskustva sa Linksom, ali loša (velikim dijelom) sa HgSpotom, loša sa TechnoMaxom...

Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan

a šts da je kažem kako je u požegi

isto tako obilazio trgovinice za komp i dođe mi "prodavač" i nudi 9500gt 1gb i kaže mi "uzmi si ovu grafu,super je,moći ćeš sve igrat,ima ćak i 1gb memorije"

a ponuda da se usereš od muke,kad moram tak reči,još su i cijene cca 100kn skuplje

Tuđe Neću, Svoje Nedam
17 godina
moderator
goodye kaže...
Gle ako su ti dali predracun a ti njima uplatio akontaciju za taj laptop po cijeni 8200 kn, oni tebi MORAJU isporuciti taj isti laptop po toj istoj cijeni, takav je zakon. nema mjenjanja racuna, nema mjenjanja cijene, niti nema one price nemamo vise tog modela, pa covjece platio si dio tog laptopa neka ti ga daju, to je pogreska trgovca.
Nisam citao taj zakon detaljno (zakon o obveznim odnosima?), ali misli da jest tako - da roba treba doci po toj istoj cijeni. Ukoliko ne dodje (ili dodje druga roba, odnosno ne isporuci se ono sto se trebalo), onda trgovac nije ispostovao ugovor i mora vratiti dupli iznos akontacije (kome se da nek malo potrazi zakon - necu vam valjda ja citati i tumaciti sve zakone Namigiva). Sto ce reci da kostolomac bas i nije dobro prosao - prvo nije pokupio dupli iznos akontacije, a onda je jos i pristao na visu cijenu laptopa (a ovisno o tome koliko je dao za akontaciju, s tim iznosom akontacije si je mozda cak mogao i nadoknaditi razliku u cijeni laptopa). Ne sluzi akontacija samo tome da se prodavac zastiti od kupca koji bi narucio robu, ali je ne bi kupio (odnosno, odustao bi od kupnje) - sluzi i tome da se kupac zastiti od toga da prodavac ne nanese stetu kupcu time sto nije isporucio robu ili da ga prodavac ne nasanjka. Naravno, na kupcu je da se da ili ne da nasanjkati - poznavanjem Zakona i svojih prava.
Edit: gledam sad zakon o obveznim odnosima, clanak 79., 80. i 83. - akontacija o kojoj govorimo je "kapara" i vrijedi ono sto sam napisao.
17 godina

eto baš i ja nikidan nisan s parama i iman staru matičnu još iman ddr

i gledan da sastavin za male pare, već sam na netu pogleda u vemila i mis san uzet 1gb rama i agp grafičku kad san doša tamo kaže mi da web stranica vridi samo za zagreb pop.. san, ludilo

otiđem do tehno max-a tamo nemaju ništa u hg spota ništa i šta na kraju otiđem u procesora i kupim grafiču hd 3650 za 750 kn, a u vemila bila jeftinija za 160 kuna, ljudi koji rade tj. osoblje neljubazno

stvarno ka d da ne žele da kupiš o znanju da im ne govorim i to šta su prije rekli oni šta ne znaju oko komponenata i toga oni su gotovi za masne pare dobiješ k...

eto baš mi jedan čovik govori kako je kupija komp a ništa ne valja odnija ga na servis ka ono sve drugi djelovi

zato triba kupovat priko neta i san doma sastavljat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice