Nakon nekoliko tjedana odlucivanja i slaganja racunala i nakon sto sam skupio novac odem u vemila sve to platiti.
Osobno za vemil (split) sam mislio da je dobar ducan s poprilicno osposobljenim prodavacima i korektnim cijenama.
No od kada sam zadnji put kupovao u vemila taj ducan se promjenio za 180°. Imali su skromnu i malu prodavaonicu u Splitskoj Lori, a sada su se preselili u trgovacki centar prima 3 i postali nista drugo nego konkurencija technomaxu. Klime, usisivaci i brijaci aparati... procesori, maticne, graficke. Svega ima, bas kao i na pazaru subotom.
U svoj toj svojoj sili tehnoloskog smeca koje sad prodaju meni su trebale ipak racunalne komponente koje su opet cijenom korektne.
Osim cinjenice da vise ne mozete sjest s prodavacem i sastavit komp, sada to radite onako 's nogu'. Nadalje, nemaju pola stvari za koje tvrde da imaju na web stranici.
I onda moram raditi kompromis izmedzu onoga sto zelim (a oni nemaju) i onoga sto imaju (a ja ne zelim). Prva stvar koja zaboli je opci nedostatak procesora. Vemil ima samo dva procesora. Quadcora od oko 2 000kn i dualcora od 1400kn, ne znam sad koji su bili... osobno sam htio skroz nesto drugo. Nemaju graficku koju zelim! Nemaju kuciste koje zelim! I na kraju s zamjenskim proizvodima probijem buđet vise od 500kn. E da, a i naplacuju sastavljanje 181 kn... Ne znam kako po drugim gradovima, ali vemil je postao sramota u Splitu.
Poslije tog fijaska se onako polovicno razocaran zaputim do HGspota. Nisam imao neka predivna iskustva s njima, ali ajde govorim sebi ako sad ne potrosim taj novac na komp potrosit cu ga na deset puta gore gluposti... A ono u HGspota jos gore. Prodavac vjerojatno nema ni 20 godina. Ne kazem da momak mozda nema znanje, ali se nisam navikao da mi netko mladzi od mene sastavlja racunalo od 5000kn. Ali srecom, ni oni nemaju procesora. NI JEDNOG. Nista!
Opcija broj tri mi je ostao LINKS... a o njima bolje da ne pricam. Dao sam im okvrinu ponudu od vemila kako bi mi lakse mogli pronaci stvari koje zelim, ali ne... oni nemaju NI jednu stvar s mog popisa... I tako ja biram 'zamjenske stvari' pristajem na kompromis kojeg tako mrzim... Kad ono racun skoro 1000 kuna veci nego sto sam planirao.
Planirao sam uzeti komp od oko 4500kn, imao sam 5000kn s sobom (za svaki slucaj), ali sam se na kraju vratio doma s isto toliko novaca. Ocito su sve te trgovine zaboravile na covjeka koji je napravio od njih ono sto su danas. Na obicnog kompjuterasa koji zeli hardveraj za svoje racunalo. Što da radim s klimom i usisavacem od 1300W? Te stvari kupujem u brodomerkura a ne u trgovini inf. opreme. Ma sve bi se to moglo zanemarit da oni IMAJU hardveraj za racunalo!!!
Eto, sad gledam Zagrebacke ducane i kako da nesto narucim od tamo, jer u Splitu sigurno vise ne kupujem na veliko.

.