Pa bez obzira gdje se zabija, makar i išel pilot samo malo kružit iz zaje*bancije oko centra grada, ako skrene sa svoje rute, diže se uzbuna.
Pa bez obzira gdje se zabija, makar i išel pilot samo malo kružit iz zaje*bancije oko centra grada, ako skrene sa svoje rute, diže se uzbuna.
Ma ok, ali ti kažeš, trebali su ga srušiti jer je 250 ljudi manja žrtva od 3000. Nitko nije mogao znati koliko će biti žrtava, to sam htio reći, pa taj princip nije uopće niti mogao biti primjenjiv.
Ma je, to je istina, sad kad je ishod poznat, lako je pričati, ali svejedno stojim kod toga da je trebalo dić uzbunu i bar dva F-16 da ispitaju situaciju, trebalo je odmah reagirati, jer se sve brzo odvijalo, pa ako se nebi uspel prvi spriječiti, bar bi se ostali avioni spriječili. Isto tak su ti avioni mogli furati i H-bombe, pa bi onda bilo bye bye New York.
No, već sam rekel, vjerojatnije mi izgleda da je to sve skupa iscenirano, jer je pretraljavo odreagirano isto ko i ova farsa sve skupa s Osamom. Vozali se 40 min po pakistanskom zračnom prostoru, nisu ih skužili. Okej, može proć. Onda dolaze do cilja, ruše ih. Ubijaju Osamu. E sad ovaj dio kak su ga izvukli ak su im srušili helić ne znam. Zamataju ga u plahtu, mole neke molitve (jea rajt, baš bi Amerima tolko stalo do običaja njihovih) za njega, bacaju ga u more. Nema fotografija, one koje postoje su fotošopirane i to tolko amaterski i traljavo da ne povjeruješ. E i da, sve su to naši dragi bjelokućani pratili iz fotelja. LOL. Malo morgen.
Previše rupa, previše nelogičnosti, a ljudi sve to više-manje puše, uopće se ne pitaju.
Kakvo je to pitanje? Mi smo useri foruma, naravno da nemamo u svojem posjedu nikakve cvrste dokaze.
Isto tako ja tebe mogu pitati, imas li ti dokaza da 11.9. nije isceniran? :D
Predlazem da pogledas Zeitgeist: The Movie ako te zanimaju anomalije u prici o 11.9.
Naravno da nije svaka glupost istinita, kao one igrice s brojevima, ali da nesto ne stima s pricom - to jest istina, a nepobitna su svjedocenja strucnjaka kako tornjevi nisu mogli pasti od udarca aviona.
Ti tornjevi su gradeni specificno kako ih avion ne bi mogao srusiti, zbog tadasnje opasnosti od Njemaca i Japanaca. Postoji crno - bijeli video gdje arhitekt pri gradnji blizanaca specificno kaze kako su gradeni da izdrze i udare desetaka aviona.
Takoder, i da su tornjevi sruseni od izgaranja avionskog goriva, kako sluzbeno stoji, oni se ne bi slusili na onaj nacin, 10 katova po sekundi sto je jedino slicno kontroliranoj rusevini.
Takoder, jedino sto je efektivno moglo srusiti OGROMNE celicne stupove od kojih su tornjevi gradeni jest eksploziv - termit, koji se koristi upravo u kontroliranom rusenju.
Postoje nebrojeni svjedoci koji svjedoce o razlicitim eksplozijama prije i poslje udara u zgradu, takoder ostaje neobjasnjivo zasto se srusila treca zgrada koju nijedan avion nije pogodio.
Sluzbeno se srusila zbog pozara (ROFLMAO), iako se takoder srusila potpuno, kao u kontroliranim uvjetima.
Edit: Takoder je uspostavljeno da vecina "terorista" s FBI evog popisa su ljudi koji su danas zivi i zdravi, te su normalni pojedinci iz drustva, a nisu samoubojice koje su navodno poginule u napadu.
Zeitgeist je "napravljeni" dokumentarac kreacionističkog shvaćanja svijeta. Nagledao sam se tih "PREmontiranih" dokumentaraca.
Vi ne shvaćate da dokumentarac nije kad ga ja dobro izrežiram, ubacim svoja razmišljanja o nečemu, moje stavove, stavove "arhitekta" plaćenika, stvaove likova koji uopće pojma nemaju o strukturi tornjeva, statici itd..
Cijela ekipa stručnjaka se složila o tome što je uzrok rušenja tornjeva ali uvijek teoretičari zavjera vrludaju po web portalima i objašnjavaju nam kako još nismo bili na mjesecu, kako su alieni tu među nama, ta pokvarena Amerika itd.
Jedan od "placenika" je i sam arhitekt zgrade, za kojeg nema sumnje da je on taj koji ju je dizajnirao?
Mislim da si ti taj koji nema pojma o stvarnosti.
Ako je film tako lazan, ne znam zasto ga nitko iz drzavnih vrhova SAD-a nije nikada demantirao.
Al molim te, pa opce poznata stvar je zasto su ameri u Iraku i Afganistanu, te tko zapravo vlada svijetom (banke, farmaceuti, korporacije).
Bin Ladena je ionako stvorila Amerika, previše je znao te su ga ubili... 11.9 je isceniran...
znaci sada su amerikanci srusili blizance zbog borbe protiv terorizma a da je osama umro jos 2001 godine od bolesti bubrega..
Imate li kakve dokaze ili onako, pišete da se piše, bez veze.
internet ti je pun (izvrsnih) dokumentaraca na tu temu. obrazuj se.
meni je zesce da je avion stigao Pentagon... najsticenije podrucje nakon vatikana :D
U to vrijeme je vojnim zrakoplovima bilo zabranjeno letuckati iznad američkih gradova. I dok se saznalo da je civilni avion otet, on je prešao već 300-400 km i vrlo lako došao blizu Pentagona.
Amerima se jest osvetila njihova bahatost, no i sad treba odlučiti u trenu srušiti li civilni avion pun putnika, ili ne !?
Nije to baš tako kao vi zamišljate.
Ne, potpuno si u krivu kod shvacanja navodenja aviona prema pisti... on prije nego misli promjenit putanju mora javiti kontroli leta, sta ona nikada ne prihvaca bez nekog razloga, a uz uvjete koji su bili taj dan, ne postoji nijedna moguca promjena rute za ista...
Pa i nije baš tako kako kažeš,nemožeš samo tako pomaknuti avion 300 km a da se nitko nejavi kontroli leta,a druga stvar je što kvazi stručnjaci serviraju informacije za javnost koji često nemaju veze sa stvarnim stanjem.
da ide na pentagon, nebi oni njih nista pitali...
oko pentagona je zabranjeno letenje, tako da ja brijem da bi se jedno 300 raketa iz zemlje dignulo na avion...
Dečki, rasprava je o bin Ladenu, ne o tornjevima (još uvijek je otvorena tema o 9/11).
Pitanje 9/11 je slično pitanju postoji li bog? Naravno, neke stvari upućuju na to da bi moglo biti sumnjivih stvari oko 9/11, isto kao što neke stvari upućuju da bog postoji. Nažalost, nema niti jednog konkretnog dokaza koji je potpuno autentičan i provjeren i koji bi potkrijepio značajniji dio obje hipoteze.
Ono što je dosad u ovoj temi iznijeto kao dokaz, a nije točno, je da se termit koristi za rušenje zgrada. To je apsolutno netočno. Zgrade se ruše mrežom eksploziva (ne znam točno koji) koji je postavljen na strateška mjesta po cijeloj zgradi. Isto kao što je nevjerojatno da su zgrade uspjele pasti tako "uredno" od udarca aviona je još nevjerojatnije da bi količina termita (ili bilo kojeg drugog eksploziva) koja bi prošla nezamijećeno uspjela tako "uredno" srušiti zgrade. FYI, u kontroliranom rušenju se ne može minirati samo 2-3 kata zgrade nego eksploziv mora biti postavljen po cijeloj zgradi. Što se tiče avionskog goriva i čeličnih greda, mnogi žive u zabludi da u službenom izvješću stoji da se čelik otopio. NE! Čelik je samo oslabio, zato je zgrada i padala tako ravnomjerno.
Ja dosad nisam vidio nijednu službenu (ili neslužbenu) izjavu da su zgrade građene s protu-avionskom zaštitom. Zapravo, WTC 1 i 2 su prvi neboderi izgrađeni metodom tube framinga. To je nekakva lakša konstrukcija koja se koristi da bi zgrada dobila na elastičnosti jer na vrhu pušu jači vjetrovi i zgrada ne smije biti rigidna. Naravno, s vremenom se ta metoda tube framinga poboljšala, ali kostur WTC-a 1 i 2 je ostao nepromijenjen. Ovo sam siguran jer sam i sam dosta istraživao o 9/11.
Svjedočanstva da su se čule eksplozije su jako labav dokaz, pošto je zvuk udarca aviona u armirani beton inače jako glasan (možda kao i eksplozija???). Kad bi mene neki novinar pitao što sam vidio i čuo, od velikog šoka bi vjerojatno i ja rekao da sam čuo eksploziju. Mislim, koja još svakodnevna engleska riječ ima da opisuje taj zvuk koje bi se mogao sjetiti regular Joe?
Što se tiče Zeitgeista i sličnih dokumentaraca, niti njima ne treba vjerovati 100%. I oni prodaju muda pod bubrege, prilagođavaju situaciju da bi dobili na bombastičnosti. Mnoge činjenice i stvari su iskrivljene, do te mjere da se neki "dokumentarci" baziraju samo na netočnim tvrdnjama. Mislim, teoretičari zavjere se povode za onom "gdje ima dima, ima i vatre". Ono što mene kopka je zašto to ne primjenjuju i na Zeitgeist i ekipu?
Što se mene tiče, ja ostavljam pitanje 9/11 otvorenim. Uvijek sam spreman na kvalitetnu raspravu, ali dosad sam naučio da većina teoretičara zavjere svoju raspravu bazira na intuiciji i načinu razmišljanju "što bi bilo kad bi bilo". Zato je rasprava o 9/11, baš kao i rasprava o bogu, sasvim suvišna i zbog frustracija s obje strane samo može doći do svađe.
Dečki, rasprava je o bin Ladenu, ne o tornjevima (još uvijek je otvorena tema o 9/11).
1. kao sto je receno... nismo detektivi da bi imali dokaze o necemu, ali o onome sto je podneseno kao izvjesce nakon 9/11 je presmjesno govoriti...
2. niz eksplozija je veoma lako postaviti po cijeloj zgradi, a isto tako to moze proci nezamjeceno ako je to USA i zamislila, nezamjeceno od koga? njih samih?
3. svjedocanstva o eksploziji ne govore o eksploziji tokom zabijanja aviona u tornjeve, vec kod njihovog rusenja, a rusenje izgleda jako dobro kontrolirano, jer se po mojoj slobodnoj procjeni, takav toranj sigurno ne bi tako ravno srusio...
4. bin laden sigurno nije mrtav, on je produkt amerikanaca, i ocito je da su ga 10 godina nakon, iskoristili zbog necega, a ja se bojim pomislit zbog cega, ali vidim neki rat u diru... ovo se desilo samo da bi bin ladenov narod dobio jos vecu mrznju i jos vise volje za ono sto rade...
Ma ok, ali ti kažeš, trebali su ga srušiti jer je 250 ljudi manja žrtva od 3000. Nitko nije mogao znati koliko će biti žrtava, to sam htio reći, pa taj princip nije uopće niti mogao biti primjenjiv.
Kad u Americi neki Avion nebitno koji, skrene s putanje itekako se diže uzbuna radari vide sve ali ništa kod slucaja 9/11 tog nije bilo. Vec je bilo naređeno pilotima borbenih Aviona, da odstupe i ne poduzimaju ništa pazi bogati a razlog je koji zapravo.
Da ne spominjemo opet slucaj Pentagona, di niko nije vidio zapravo veliki putnicki Avion kak udara u tu zgradu i nema konkretnih dokaza tj djelova Aviona u ruševinama i puštena je slika baš s kamere na kojoj se ništ bitnog ne vidi osim eksplozije. Ma baš zgodno od svih kamera oko Pentagona, dali sliku s čorave kamere i nek to mi vjerujemo sve slijepo i normalno nek se gone u T.P.M.to nit pes s maslom ne bi progutal.
-
Ma je, to je istina, sad kad je ishod poznat, lako je pričati, ali svejedno stojim kod toga da je trebalo dić uzbunu i bar dva F-16 da ispitaju situaciju, trebalo je odmah reagirati, jer se sve brzo odvijalo, pa ako se nebi uspel prvi spriječiti, bar bi se ostali avioni spriječili. Isto tak su ti avioni mogli furati i H-bombe, pa bi onda bilo bye bye New York.
No, već sam rekel, vjerojatnije mi izgleda da je to sve skupa iscenirano, jer je pretraljavo odreagirano isto ko i ova farsa sve skupa s Osamom. Vozali se 40 min po pakistanskom zračnom prostoru, nisu ih skužili. Okej, može proć. Onda dolaze do cilja, ruše ih. Ubijaju Osamu. E sad ovaj dio kak su ga izvukli ak su im srušili helić ne znam. Zamataju ga u plahtu, mole neke molitve (jea rajt, baš bi Amerima tolko stalo do običaja njihovih) za njega, bacaju ga u more. Nema fotografija, one koje postoje su fotošopirane i to tolko amaterski i traljavo da ne povjeruješ. E i da, sve su to naši dragi bjelokućani pratili iz fotelja. LOL. Malo morgen.
Previše rupa, previše nelogičnosti, a ljudi sve to više-manje puše, uopće se ne pitaju.
Domagoje, pretpostavljam da bi samo socipat tako lako naredio rušenje civilnog aviona jer MISLI da bi se mogao zabiti u neboder. Čak i nakon prvog udara nije bilo sigurno jer nikome nije padala na pamet tako strašna ideja, a kome jest, vjerojatno mu nisu vjerovali. Bush je upozoren na sigurnosne propuste, ali u svojoj bahatosti nije vjerovao izvještajima. Bahatost i traljavost omogućili su teroristima da uđu u avione, a nevjerica i šok da spriječe i drugi avion. Ponavljam, nije lako narediti rušenje otetog civilnog aviona. Jedno su video igrice poput Call of Dutyja ili holivudsku filmovi, a sasvim drugo je stvarnost. Uostalom, treći-četvrti avion jest srušen na kraju?
Da je nešto inscenirano, nebi bilo traljavo. Obično stvari kojima pridaješ pozornost imaju i neki smisao. Da, postoje zemlje u koje možeš doći helikopterom i 40 minuta letjeti da te ne skuže. Blizu je i Afganistan, identifikacija eventualno detektiranih može se odugovlačiti u situaciji u kojoj je Pakistan tranzitno područje ISAF-a. Pratiti vojnu akciju možeš iz fotelja: kamere su danas male, ne troše ništa bitno energije, a veze su toliko raširene i dostupne da je smiješno očekivati da jedan SAD nema sredstva; pa imaju većinu satelita u orbiti.
Kako su se vratili ako im je srušen helić? Ti se zaebavaš jelda? Kakvo je to glupo pitanje? Pa nisu s jednim došli, a sigurno nisu došli pretrpani da nemaju mjesta za jednu ekipu. Osim toga, helikopter može pasti i kontrolirano i da nitko ne bude uopće ili ozbiljnije ozlijeđen, što je vrlo vjerojatno ako su lebdjeli 10-20 metara od zemlje.
Bacanje u more može biti farsa. Možda je živ, ali u Guantanamu na mučenju i ispitivanju, možda je mrtav i dan vukovima u planinama da ga žderu, a možda je bačen u more kao zadnje smeće, što je najvjerojatnije - sasvim je svejedno, normalno da to neće reći. Službena izjava je da je pokopan po običajima.
Ali nakon što je i Al'Quaida potvrdila smrt i raznijela 80 pakistanskih regruta, mislim da je idiotski i dalje gurati priču o izmišljenosti Osame ili akcije.
1. kao sto je receno... nismo detektivi da bi imali dokaze o necemu, ali o onome sto je podneseno kao izvjesce nakon 9/11 je presmjesno govoriti...
2. niz eksplozija je veoma lako postaviti po cijeloj zgradi, a isto tako to moze proci nezamjeceno ako je to USA i zamislila, nezamjeceno od koga? njih samih?
3. svjedocanstva o eksploziji ne govore o eksploziji tokom zabijanja aviona u tornjeve, vec kod njihovog rusenja, a rusenje izgleda jako dobro kontrolirano, jer se po mojoj slobodnoj procjeni, takav toranj sigurno ne bi tako ravno srusio...
4. bin laden sigurno nije mrtav, on je produkt amerikanaca, i ocito je da su ga 10 godina nakon, iskoristili zbog necega, a ja se bojim pomislit zbog cega, ali vidim neki rat u diru... ovo se desilo samo da bi bin ladenov narod dobio jos vecu mrznju i jos vise volje za ono sto rade...
Dobro da si relevantan izvor za procjene o građevini, sigurnosti, politici. Koji intelektualac. Kad si stigao sve to naučiti? A sigurno imaš i 65 godina, jer toliko iskustva u konstrukciji s neboderima, tehnologiji s kamerama, rušenju eksplozivima, visokoj politici, sociologiji i psihologiji, špijunaži.... Ti si dragulj za ovu državu i svijet. Jesi nominiran i za Nobela?
Inače, sva sreća da si ti siguran, jer bi mi se u suprotnom činilo da si samo lako podložan jeftinim manipulacijama i mašti kao većina onih koji puše teorije zavjere. Ja ih zovem pogrdnim imenima zbog pretpostavke da su "malo gluplji".
Da je nešto inscenirano, nebi bilo traljavo. Obično stvari kojima pridaješ pozornost imaju i neki smisao. Da, postoje zemlje u koje možeš doći helikopterom i 40 minuta letjeti da te ne skuže. Blizu je i Afganistan, identifikacija eventualno detektiranih može se odugovlačiti u situaciji u kojoj je Pakistan tranzitno područje ISAF-a. Pratiti vojnu akciju možeš iz fotelja: kamere su danas male, ne troše ništa bitno energije, a veze su toliko raširene i dostupne da je smiješno očekivati da jedan SAD nema sredstva; pa imaju većinu satelita u orbiti.
Kako su se vratili ako im je srušen helić? Ti se zaebavaš jelda? Kakvo je to glupo pitanje? Pa nisu s jednim došli, a sigurno nisu došli pretrpani da nemaju mjesta za jednu ekipu. Osim toga, helikopter može pasti i kontrolirano i da nitko ne bude uopće ili ozbiljnije ozlijeđen, što je vrlo vjerojatno ako su lebdjeli 10-20 metara od zemlje.
Bacanje u more može biti farsa. Možda je živ, ali u Guantanamu na mučenju i ispitivanju, možda je mrtav i dan vukovima u planinama da ga žderu, a možda je bačen u more kao zadnje smeće, što je najvjerojatnije - sasvim je svejedno, normalno da to neće reći. Službena izjava je da je pokopan po običajima.
Ali nakon što je i Al'Quaida potvrdila smrt i raznijela 80 pakistanskih regruta, mislim da je idiotski i dalje gurati priču o izmišljenosti Osame ili akcije.
U akciji je sudjelovalo vise od gro zrakoplova i helikoptera, hm cak i nikad vidjen helikopter koji koristi stealth a mozda i nekakvu silent tehnologiju (slika repa). No nije to ipak sve, u akciji su koristeni i MH-47 Chinook helikopteri koji su "klasicnog" tipa i ne mogu se sakriti od radara, a i glasni su. Pakistancima je javljeno da je akcija u tijeku (da, javljeno im je kad bi im vec bilo i kasno reagirati, ili dojaviti Osami da zbrise, ima tamo krtica 100%) a i da se ne mjesaju. Da bi sve bilo tip top koristeno je i ometanje radara protuzracne obrane (Pakistanci su rekli da im cjeli sjeverni dio nije radio, odrzavanja radi ko-fol bas taj dan).
Helic im nije srusen. Mislim da je bila losa procjena pilota jer je slomljen rep na visokoj ogradi koja se proteze oko cijelog imanja. Night-vision je zajebana stvar, osobito za procjenu dubine, udaljenosti. Ekipa koja je sudjelovala u akciji je krema specijalnih postrojbi ali i pilota, ali ocito greske ni njima nisu strane. U stvari ja ne znam sta je to 100% sigurno i bezgresno, osobito u oruzanim sukobima.
Bacanje u more? Po meni najbolji dio cijele price... nema tjela, nema publiciteta, nema sudjenja, nema niceg kaj moze samo dizat tenzije iz dana u dan. Sta bi se desilo da su ga odveli na sudjenje i onda ajde osudili na smrt? Samo sudjenje bi od njega napravilo samo jos vecu zvjezdu, a fanatici bi oteli na tone i tone neduznih civila i ucjenjivali da se Osama oslobodi. Smrtna kazna? Opet bi se tisuce fanatika okupljalo na njegovom grobu i prizivalo vraga... sve u svemu nije bitno jel mrtav il ziv, znam samo da ga zivog vise necemo vidjeti. A tako je i najbolje.
Po meni najveci problem ove akcije je povreda suvereniteta jedne drzave, Pakistana.
EDIT: bas sam zadovoljan kaj sam on-topic s cijelim postom
Nije Amerika vec SSSR ali potpuno je primjenjivo za ovu tvoju teoriju. Sta je mladi Njemac napravio jos 1987 godine i kolki je put presao bez problema. Decko je sletio na Crveni trg u Moskvi:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Mathias_Rust
Po meni najveci problem ove akcije je povreda suvereniteta jedne drzave, Pakistana.
EDIT: bas sam zadovoljan kaj sam on-topic s cijelim postom
Suđenje Bin Ladenu nije dolazilo u obzir, pa niti u najvecem SF scenariju jer bi on na tom suđenju svašat izlanul i Ameri bi se našli u blatu do koljena nego ubijmo gada pa smo mirni. Tu je povezanost Bush familije s Bin Laden familijom, u prošlosti poznata stvar to je vrlo zanimljivo a nikog previše ne opterecuje pazi bogati.
Uglavnom Bin Laden slucaj je odavno izlizan, ali su ga Ameri sad odlucili izvuc iz prašine smaknut i iskoristit za neke ciljeve. Ko sljepo vjeruje sve službenoj Americkoj vlasti i služenim izvješcima, i verziji kak se to dogodilo u ovoj prici pa i u mnogima prije pa i 9/11 kaj drugo naivcina je do daske na kubik i to je to.
Nije Amerika vec SSSR ali potpuno je primjenjivo za ovu tvoju teoriju. Sta je mladi Njemac napravio jos 1987 godine i kolki je put presao bez problema. Decko je sletio na Crveni trg u Moskvi:
U članku lijepo piše da je praćen. a gore ti je spomenut i onaj iz 1983. koji sam spomeuo par postova više. osobno nisam zastupnik teorije da su ameri srušili tornjeve. prije sam zastupnik toga da su PUSTILI da budu srušeni da bi se dobio casus belli za niz ratova za osiguranje naftnih rezervi. nakon što je Europa vidjela koliko je sati, krenula je po svoje u Libiju. Radi se o klasičnom pljačkaškom pohodu.
Bin Laden je povezan sa 9/11, ovo nije offtopic.
Pitanje 9/11 je slično pitanju postoji li bog? Naravno, neke stvari upućuju na to da bi moglo biti sumnjivih stvari oko 9/11, isto kao što neke stvari upućuju da bog postoji. Nažalost, nema niti jednog konkretnog dokaza koji je potpuno autentičan i provjeren i koji bi potkrijepio značajniji dio obje hipoteze.
Imas dokaza u izobilju. Jedino je pitanje, da li bi ijedan objektivan sud presudio na temelju tih dokaza u korist USA vlade, ili teoreticara zavjere. akav sud na zalost ne postoji.
Ono što je dosad u ovoj temi iznijeto kao dokaz, a nije točno, je da se termit koristi za rušenje zgrada. To je apsolutno netočno. Zgrade se ruše mrežom eksploziva (ne znam točno koji) koji je postavljen na strateška mjesta po cijeloj zgradi. Isto kao što je nevjerojatno da su zgrade uspjele pasti tako "uredno" od udarca aviona je još nevjerojatnije da bi količina termita (ili bilo kojeg drugog eksploziva) koja bi prošla nezamijećeno uspjela tako "uredno" srušiti zgrade. FYI, u kontroliranom rušenju se ne može minirati samo 2-3 kata zgrade nego eksploziv mora biti postavljen po cijeloj zgradi. Što se tiče avionskog goriva i čeličnih greda, mnogi žive u zabludi da u službenom izvješću stoji da se čelik otopio. NE! Čelik je samo oslabio, zato je zgrada i padala tako ravnomjerno.
Pa to je i poanta. Zgrada se srusila pomocu postavljene mreze termita po stupovima. Buduci da se radi o celicnim stupovima, zgrade sa celicnim stupovima se ruse termitom, te se postavlja tako da se celicni stup odreze pod odredenim kutem, kako bi se zgrada urusila sama u sebe. FYI, ne znam je si li gledao HRT ili bilo koji drugi televizijski kanal igdje u svijetu tog kobnog dana i jos mjesecima kasnije, ali snimke eksplozija na razlicitim katovima postoje i svi smo ih vidjeli.
Ti odbijas vidjeti cinjenicno stanje, jer se ovaj problem javno protezao po medijima, sve dok se nije izgubio interes.
Takoder postoje svjedocenja ljudi koji su culi i osjetili udarac eksplozije u podrumu WTC-a nekoliko trenutaka prije udara aviona.
Navodno ih je silina eksplozije odbacila u zrak. (ljudi su bili valjda kat, dva iznad)
Takoder, slike ostataka WTC-a prikazuju podnozje celicnih stupova, koji su, vidi iznenadenja, "strgani" pod tocno istim kutem pod kojim se takvi stupovi trebaju odrezati pri kontroliranom rusenju.
Ja dosad nisam vidio nijednu službenu (ili neslužbenu) izjavu da su zgrade građene s protu-avionskom zaštitom. Zapravo, WTC 1 i 2 su prvi neboderi izgrađeni metodom tube framinga. To je nekakva lakša konstrukcija koja se koristi da bi zgrada dobila na elastičnosti jer na vrhu pušu jači vjetrovi i zgrada ne smije biti rigidna. Naravno, s vremenom se ta metoda tube framinga poboljšala, ali kostur WTC-a 1 i 2 je ostao nepromijenjen. Ovo sam siguran jer sam i sam dosta istraživao o 9/11.
U zeitgeistu sam to vidio u dve scene, meni se cini. Jedna je stara snimka koja se snimala pri izgradnji blizanaca, dok je druga snimka samog arhitekta WTC-a, koji je takoder javno po medijima govorio kako avion nije mogao srusiti te zgrade, to sam takoder gledao na HRT-u, a ne u dokumentarcu.
Svjedočanstva da su se čule eksplozije su jako labav dokaz, pošto je zvuk udarca aviona u armirani beton inače jako glasan (možda kao i eksplozija???). Kad bi mene neki novinar pitao što sam vidio i čuo, od velikog šoka bi vjerojatno i ja rekao da sam čuo eksploziju. Mislim, koja još svakodnevna engleska riječ ima da opisuje taj zvuk koje bi se mogao sjetiti regular Joe?
Eksplozije su se i vidjele na snimkama, a bilo je eksplozija u podrumu (navodno, ne postoji cvrsti dokaz osim svjedoka i stupova, ili ja za njega ne znam).
Što se tiče Zeitgeista i sličnih dokumentaraca, niti njima ne treba vjerovati 100%. I oni prodaju muda pod bubrege, prilagođavaju situaciju da bi dobili na bombastičnosti. Mnoge činjenice i stvari su iskrivljene, do te mjere da se neki "dokumentarci" baziraju samo na netočnim tvrdnjama. Mislim, teoretičari zavjere se povode za onom "gdje ima dima, ima i vatre". Ono što mene kopka je zašto to ne primjenjuju i na Zeitgeist i ekipu?
Ono sto se bazira na netocnim tvrdnjama je vjerojatno sluzbeno FBI izvjesce koje je, barem se tako cini, puno rupa. Kako inace objasnjavas da su nasli terorista samoubojicu otmicara, potpuno zivog i zgravog, te zacudenog zasto su ga optuzili za takvo nesto, buduci da je doticni posteni gradanin USA.
Gdje su tijela srusenih aviona? Gdje su ostaci onog aviona koji je "pao" negdje usred livade, ili sto vec.
A kako objasnjavas rusenje treceg tornja, koji je ogroman, takoder izgraden od celicnih stupova.
Njega nije pogodio avion, niti avionsko gorivo.
Aha! Obican pozar je kompletno urusio zgradu brzinom freefall-a, yeah right. Ne znam je si li kada vidio da to pozar napravi bilo kakvoj zgradi, kamoli celicnom neboderu.
Što se mene tiče, ja ostavljam pitanje 9/11 otvorenim. Uvijek sam spreman na kvalitetnu raspravu, ali dosad sam naučio da većina teoretičara zavjere svoju raspravu bazira na intuiciji i načinu razmišljanju "što bi bilo kad bi bilo". Zato je rasprava o 9/11, baš kao i rasprava o bogu, sasvim suvišna i zbog frustracija s obje strane samo može doći do svađe.
Ja sam ti napisao svoje, pa ti vidi. Ako jednostavno zanemaris te cinjenice, onda nisi spreman za kvalitetnu raspravu.
USA je osim ovih dokaza imala i cvrst motiv. Opce poznata stvar je da je USA dobro profitirala na rusenju blizanaca. Ujedinili su narod, nasli su zajednickog neprijatelja, nasli su razlog za invaziju na svakojake drzave i za okupaciju naftnih polja.
Vojna industrija im je procvjetala, itd.
Slucajnost?
Meni se osobno cini da ljudi koji ne sumnjaju u vjerodostojnost USA vlade, previse stvari ostavljaju slucaju.
Da dodam samo da ovdje nitko nije strucnjak iz svega i nitko ne zna sve, to naravno vrijedi za obje strane pa tako i za tebe Naxeem. Ne znam zasto smatras da je tvoje misljenje bolje od necijeg drugog.
Ja neke od svojih zakljucaka temeljim upravo na izjavama strucnjaka za pojedina podrucja, a ne zato sto sam ja strucnjak. Njima cu sigurno vjerovati prije nego tebi, ali naravno sve se treba proispitat jer nitko ne mora govoriti istinu.
Od svega sto se pojavljivalo u tim zavjerama, ne mora sve biti tocno, no sigurno je da postoji puno cudnovatih okolnosti oko te price.
Ne, ti pričaš gluposti koje nemaju veze ni sa kakvim stručnjacima, nego su iskonstruirane na većinom izmišljenim "činjenicama", a ono što nije izmišljena "činjenica" posvemašnja je glupost zasnovana na takvoj. Ti tvoji "stručnjaci" vjerojatno su kupili diplomu (ako je uopće imaju, čujem da ima jeftino po Bosni).
Čekam da se netko od tvojih stručnjaka u medijima fino potpiše pod tvoje tvrdnje imenom i prezimenom koje se može provjeriti u referadi nekog od građevinskih fakulteta pod listom diplomiranih inženjera građevine, poželjno s diplomom na statici ili armiranim konstrukcijama. Do tada, Psiho246, ti tvoji "stručnjaci" samo su tvoji zamišljeni prijatelji i postoje samo u tvojoj glavi.
Inače, obilježje tvog argumentiranja su rečenice "postoje svjedoci", "čulo se, ali ne mogu potvrditi", "neimenovani stručnjaci" i sl. smijurije koje prolaze eventualno djeci. Zalatajgast i sl. filmovi (znam da se tako ne piše, al' ionako je svejedno) debelo se koriste demagoškim metodama uvjeravanja na izmišljenim glupostima koje se prezentiraju kao činjenice suprotnog tabora, a koje su zapravo dovoljno glupe da se na njima izgradi suprotna teza i onu protivničku stranu prikaže nevjerodostojnom.
Dakle, ne nisu našli žive teroriste koji su ispali iz aviona, nego eventualne vlasnike identiteta koji je ukraden za lažno predstavljanje pri prolasku sigurnosnih kontrola. Ako je tako nešto negdje i rečeno.
Kao što sam rekao, većina tih teorija zavjere cvjeta na plodnom tlu gluposti i neobrazovanosti, a sve potpiruju trolovi, kako medijski, tako i forumski, kojih ni na Bugu, falabogu ne nedostaje.
Bez pardona ću svakom teoretičaru zavjere reći da je idiot, jer u praksi najčešće i jest. Icke i sl. su samo paraziti na većinski naivnom i glupom stanovništvu, koji žive od prodaje sranja populaciji koja je to sklona popušiti, kad već nemaju kako zarađivati nekim stvarnim radom.
@ Psiho
- Kao prvo, ubuduće nauči citirati i nemoj koristiti taj zeleni background jer je još iritantnije nego da pišeš all capsom.
- Kao drugo, kontrolirano urušavanje termitom su izmislili teoretičari zavjere. Takva metoda ne postoji u biznisu kontroliranog urušavanja zgrada niti je ikad isprobana!
- Kao treće, vrlo je neobično da bi bilo koji arhitekt bio siguran u takvo nešto (da zgrada može pretrpiti udarac aviona). Pitanje je na kakav je on zrakoplov mislio? Je li uračunao požare? Je li mogao predvidjeti kakvi će zrakoplovi biti za 30 godina? Meni to zvuči kao hvalisanje konstrukcije zgrade koja je u to doba bila nova i koja je trebala biti najsigurnija i najnaprednija.
- Kao četvrto, te "eksplozije" na snimkama su nastale zato što gnječenje par tona armiranog betona stvara ogromni pritisak što izaziva gnječenje stakla i kojekakvih materijala koji izazivaju prašinu.
- Kao peto, nemoguće je da je bilo ikakvih eksplozija jer seizmograf tog dana nije očitao nikakve abnormalnosti tipične za eksplozije pri rušenju zgrada.
WTC 7 ne diram. Pennsylvanijski avion ne diram. Gdje su ostaci aviona koji je udario u WTC 1 i 2 nisam istraživao.
Na kraju bi htio samo reći da su mišljenja nekih stvarno jesu vrijednija od mišljenja drugih zato što su neki puno više istraživali 9/11 od drugih.
Također, isto kao što ti misliš da sam ja povodljiv za službenim izvješćem, tako ja znam (a ne mislim) da si ti povodljiv za teorijom zavjere.
Puno više toga sam iznio u temi o 9/11 i nemam namjeru opet gubiti vrijeme da tudumima objašnjavam ono što sami mogu pročitati na wikipediji i drugim relevantnim izvorima - i molio bih, bez onoga da wikipedija nije dobra i uplitanja wikipediju u teoriju zavjere.
U članku lijepo piše da je praćen. a gore ti je spomenut i onaj iz 1983. koji sam spomeuo par postova više. osobno nisam zastupnik teorije da su ameri srušili tornjeve. prije sam zastupnik toga da su PUSTILI da budu srušeni da bi se dobio casus belli za niz ratova za osiguranje naftnih rezervi. nakon što je Europa vidjela koliko je sati, krenula je po svoje u Libiju. Radi se o klasičnom pljačkaškom pohodu.
Srušit sam nekaj u svojoj državi ili kuci, ili pustit nekog drugog da to ko fol obavi za viši cilj pa onda poslije smo zakazali i tak to dogodilo ali nece više nikad ti je ista prica zapravo i gadost od formata kaj drugo.
Šaroliko objasnjeno Bik s jednim Rogom, ili Bik s dva Roga su jednako opasni kad nalete na tebe u punoj brzini jedino kaj ovaj Bik s jednim rogom nekak djeluje pitomije jel moš mislit.
Ne, ti pričaš gluposti koje nemaju veze ni sa kakvim stručnjacima, nego su iskonstruirane na većinom izmišljenim "činjenicama", a ono što nije izmišljena "činjenica" posvemašnja je glupost zasnovana na takvoj. Ti tvoji "stručnjaci" vjerojatno su kupili diplomu (ako je uopće imaju, čujem da ima jeftino po Bosni).
Čekam da se netko od tvojih stručnjaka u medijima fino potpiše pod tvoje tvrdnje imenom i prezimenom koje se može provjeriti u referadi nekog od građevinskih fakulteta pod listom diplomiranih inženjera građevine, poželjno s diplomom na statici ili armiranim konstrukcijama. Do tada, Psiho246, ti tvoji "stručnjaci" samo su tvoji zamišljeni prijatelji i postoje samo u tvojoj glavi.
Inače, obilježje tvog argumentiranja su rečenice "postoje svjedoci", "čulo se, ali ne mogu potvrditi", "neimenovani stručnjaci" i sl. smijurije koje prolaze eventualno djeci. Zalatajgast i sl. filmovi (znam da se tako ne piše, al' ionako je svejedno) debelo se koriste demagoškim metodama uvjeravanja na izmišljenim glupostima koje se prezentiraju kao činjenice suprotnog tabora, a koje su zapravo dovoljno glupe da se na njima izgradi suprotna teza i onu protivničku stranu prikaže nevjerodostojnom.
Dakle, ne nisu našli žive teroriste koji su ispali iz aviona, nego eventualne vlasnike identiteta koji je ukraden za lažno predstavljanje pri prolasku sigurnosnih kontrola. Ako je tako nešto negdje i rečeno.
Kao što sam rekao, većina tih teorija zavjere cvjeta na plodnom tlu gluposti i neobrazovanosti, a sve potpiruju trolovi, kako medijski, tako i forumski, kojih ni na Bugu, falabogu ne nedostaje.
Bez pardona ću svakom teoretičaru zavjere reći da je idiot, jer u praksi najčešće i jest. Icke i sl. su samo paraziti na većinski naivnom i glupom stanovništvu, koji žive od prodaje sranja populaciji koja je to sklona popušiti, kad već nemaju kako zarađivati nekim stvarnim radom.
Da ti ja dokazujem diplome strucnjaka? Zasto?
A tko si ti Naxeem i gdje si ti svoju diplomu kupio?
Ti si nitko i nista i tvoji argumenti uopce nisu relevantniji od mojih, i ako stvarno mislis da jesu, bez problema cu ti reci da si idiot.
Slijep si na ocite dokaze, a te kvazi dokaze, kako ih ti prozivas, su slike i snimke koje za razliku od tvojeg sljepog vjerovanja i ekstremnog skepticizma koji granici sa shizofrenijom ima barem nekakvu tezinu.
Kao sto sam rekao, neke stvari su opce poznate. Ako stvarno mislis da korporacije ne vladaju svijetom i da nisu sposobne ovako nesto napraviti, onda si i manje inteligentan no sto mislim.
Glavno da si ti potvrdio sve svoje argumente. Gdje su tvoji strucnjaci, dokazi i svjedoci? Aha, ti si Naxeem, tebi se vjeruje na rijec, dok mi ostali "idioti" vjerujemo strucnjacima, slikama, videima, dokumentima, svjedocima.
A kako se na sudu tocno odreduje pravda?
Recimo primjer:
Ja kada procitam jedan tvoj post, uhvati me proljev te brzo otrcim do tebe kako bih se mogao olaksati.
Obavim svoj posao na tvojoj glavi i to snimi nadzorna kamera, te tome posvjedoci obliznji svjedok.
Ti sudu hoces dokazati da sam ja napravio tako jedan nedozvoljeni cin, a ja se branim da ti je svjedok neobrazovani trol, da snimke mogu znaciti nesto deseto (ali odmah se iskljucuje mogucnost ispravnosti druge strane).
Samo u tvojim postovima se daje vidjeti koliko si primitivan, neobrazovan i nestrucan, a ocito nemas kapacitet inteligencije da uopce razmotris stajaliste druge strane.
Pojava cesta u danasnje vrijeme, podsjecas me na prosjecnog HDZovca.
Dalje nemam namjeru raspravljati sa tobom, buduci da je rasprava sa tobom kao rasprava sa zidom jer si ti uvijek u pravu i da ovog trenutka nagovorim samog Busha da prizna sve, ti bi se drzo svoje "strucnosti" i "inteligencije".
@ Psiho
- Kao prvo, ubuduće nauči citirati i nemoj koristiti taj zeleni background jer je još iritantnije nego da pišeš all capsom.
- Kao drugo, kontrolirano urušavanje termitom su izmislili teoretičari zavjere. Takva metoda ne postoji u biznisu kontroliranog urušavanja zgrada niti je ikad isprobana!
- Kao treće, vrlo je neobično da bi bilo koji arhitekt bio siguran u takvo nešto (da zgrada može pretrpiti udarac aviona). Pitanje je na kakav je on zrakoplov mislio? Je li uračunao požare? Je li mogao predvidjeti kakvi će zrakoplovi biti za 30 godina? Meni to zvuči kao hvalisanje konstrukcije zgrade koja je u to doba bila nova i koja je trebala biti najsigurnija i najnaprednija.
- Kao četvrto, te "eksplozije" na snimkama su nastale zato što gnječenje par tona armiranog betona stvara ogromni pritisak što izaziva gnječenje stakla i kojekakvih materijala koji izazivaju prašinu.
- Kao peto, nemoguće je da je bilo ikakvih eksplozija jer seizmograf tog dana nije očitao nikakve abnormalnosti tipične za eksplozije pri rušenju zgrada.
WTC 7 ne diram. Pennsylvanijski avion ne diram. Gdje su ostaci aviona koji je udario u WTC 1 i 2 nisam istraživao.
Znaci priznajes da ni sma nisi siguran za WTC 7, jer nema nikakve logike (koliko ja znam, uvjerite me suprotno) da se ta zgrada onako srusila. Ostaci aviona iz WTC 1 i 2 su prasina i to je ocekivano.
Na kraju bi htio samo reći da su mišljenja nekih stvarno jesu vrijednija od mišljenja drugih zato što su neki puno više istraživali 9/11 od drugih.
Slazem se, a ekipa iz Zeitgeista je napravila odlican posao, iako se slazem da pokusavaju biti bombasticni kako bi privukli publiku. Btw. za Naxeem-a i ostale, sva 3 dijela Zeitgeista su dostupna potpuno bepslatno na sluzbenoj Web stranici.
Također, isto kao što ti misliš da sam ja povodljiv za službenim izvješćem, tako ja znam (a ne mislim) da si ti povodljiv za teorijom zavjere.
Ti onda ne znas puno. Anomalije oko price o 9/11 su postojale i prije filma zeitgeist. Cisto motiv vlade SAD-a je dovoljan razlog za sumnju, isto kako bi bio dovoljan razlog pri sudenju o ubojstvu, zar ne?
Puno više toga sam iznio u temi o 9/11 i nemam namjeru opet gubiti vrijeme da tudumima objašnjavam ono što sami mogu pročitati na wikipediji i drugim relevantnim izvorima - i molio bih, bez onoga da wikipedija nije dobra i uplitanja wikipediju u teoriju zavjere.
Ovo je rasprava, a kvalitetna rasprava nije samo ona u kojoj si ti u pravu. U svakoj raspravi postoje suprostavljene strane i svaka obrazlaze svoj dio price. Ako je tvoja logika da ja, kao suprostavljena strana bi sma trebao spoznati kako nisam u pravu, onda rasprave nema, slicno kao i s Naxeemom, to postaje ludost.
Ako me imas cime razuvjeriti, ja sam otvoren za sve mogucnosti, pa cak i tu da i nisam u pravu, ali jednostavna tvrdnja druge strane kako nisam, mi nije bas dovoljna.
Tu ne mislim potpuno na tebe, jer ti si barem nekako obrazlozio svoje argumente.
Ovo je zanjimljiv osvrt na 9/11 teorije.
Pa dobro je i rekao.
Ovo je retardirano cak i za ovog lika koji vjeruje u chupacabre, ako je taj video doista o ovim glupostima sa novcanicama i brojevima. :D
Cisto sumnjam da je vlada SAD-a unaprijed tiskala novcanice kako bi jednog dana kada sruse tornjeve mogli ih savijati i time stvoriti avion sa dva nacrtana nebodera.
No na zalost, ne da mi se gledati cijeli taj video buduci da traje preko sat vremena i ako je doista tako glup kako covjek sa linka kaze, nema smisla gubiti vrijeme.
neka svatko misli sta hoce :D
ako jednom OJu pokazuju slike satelitskog nadzora kad 'ubija" zenu, kako onda da im 10 godina treba da nadu jednog bradonju?
tek cemo mi saznat zasto su ga bas sad ubili, pricekajmo koju godinu
Ovo je zanjimljiv osvrt na 9/11 teorije.
Ništa novog kaj nije vec viđeno samo mlačenje prazne slame, nek Ameri pokažu snimku s kamere koja se nalazi nasuprot Pentagonu na jednoj Banki tu je Jackpot ona ima vrlo ljep pogled jel.
Ta kamera je vrlo bitna zbog kuta a ne samo ona ima ih još, jer snima stalno ko i sve druge i na njoj se fino vidi kaj je udarilo zapravo. Normalno snimka tog dana 9/11 je oduzeta, i pospremljena ko i sve druge sa svih nadzornih kamera koje bi mogle pokazat nezgodnu istinu a one u samom Pentagonu koje ne žele pokazat osim one iz čoravog kuta koju smo videli nit ne racunam.
Suđenje Bin Ladenu nije dolazilo u obzir, pa niti u najvecem SF scenariju jer bi on na tom suđenju svašat izlanul i Ameri bi se našli u blatu do koljena nego ubijmo gada pa smo mirni. Tu je povezanost Bush familije s Bin Laden familijom, u prošlosti poznata stvar to je vrlo zanimljivo a nikog previše ne opterecuje pazi bogati.
Uglavnom Bin Laden slucaj je odavno izlizan, ali su ga Ameri sad odlucili izvuc iz prašine smaknut i iskoristit za neke ciljeve. Ko sljepo vjeruje sve službenoj Americkoj vlasti i služenim izvješcima, i verziji kak se to dogodilo u ovoj prici pa i u mnogima prije pa i 9/11 kaj drugo naivcina je do daske na kubik i to je to.
Ti si bas ono jako bahat lik.... nakon tisuca i tisuca montiranih procesa u povijesti. Bas je danas to tesko izvest. Netko bi osim tebe i tebi slicnih slinio na svaku recenicu koju bi taj lik mogao reci da je do sudjenja doslo. Mogao bi on reci i da ima zivota na Marsu, ali ko bi uz njegovu reputaciju u to i povjerovao. Da su Ameri bezgresni, nisu, daleko od toga.... ali tebi ocito pjena na usta izlazi kad netko ne misli kao ti.
Ti si bas ono jako bahat lik.... nakon tisuca i tisuca montiranih procesa u povijesti. Bas je danas to tesko izvest. Netko bi osim tebe i tebi slicnih slinio na svaku recenicu koju bi taj lik mogao reci da je do sudjenja doslo. Mogao bi on reci i da ima zivota na Marsu, ali ko bi uz njegovu reputaciju u to i povjerovao. Da su Ameri bezgresni, nisu, daleko od toga.... ali tebi ocito pjena na usta izlazi kad netko ne misli kao ti.
A kakvu to ima Bina Laden zapravo reputaciju, cisto je iskrivljena on jadan je kriv za sve skupa sa svojom šacicom brđana i pješcanih ratnika moš mislit to samo naivcine gutaju.
A Ameri slave njegovu smrt ko da je praznik, ko da su nekaj postigli s tim uopce jedan ko nit jedan dođe drugi vođa i vozi di si bio nigdje kaj si radil ništa.
Osvrni se oko sebe di se nalaziš upotrjebi naocale ak treba, na forumu si a ne u Crkvi nema tu nikakve bahatosti zapravo ja pišem kaj ocu dok se drzim pravila a ostalo je potpuno nebitno.