Novi zakon o pušenju

poruka: 620
|
čitano: 145.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Novi zakon o pušenju
mbaksa kaže...
2029.MN4 kaže...
mbaksa kaže...
2029.MN4 kaže...

Ma ja bi im dao da puše. Ako budala hoće umrit od raka pluća gušeći se na aparatima s kisikom - eto mu tamo...

Nedopustivo je da se zaposlenike ne zasticuje od cigaretnog dima - ako su svi ostali zasticeni, zasto ne bi bili zasticeni i konobari i druge osobe koje rade u usluznim djelatnostima?

A kafici mogu imati prostor za pusenje, u koje nece ulaziti zaposlenici, sto je predvidjeno Zakonom (clanak 13.).
 Pa to se lako riješi - uzmeš svoje piće na šanku i ideš pušiti u taj neki prostor. Samo da te pitam još nešto...koliko konobara znaš a da ne puše?

Iako si moderator - mogao bi malo pripaziti na urednost jer su ti post iza posta (mbaksa) - ništa zlonamjerno.
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 2:54 (2029.MN4).
17 godina
moderator
2029.MN4 kaže...
Pa to se lako riješi - uzmeš svoje piće na šanku i ideš pušiti u taj neki prostor.
U tom prostoru nije dozvoljeno konzumiranje pica i alkohola.
2029.MN4 kaže...
Samo da te pitam još nešto...koliko konobara znaš a da ne puše?
Vec sam odgovorio na to pitanje. Otkud ikome pravo tjerati covjeka da osam sati provodi u jako zadimljenom prostoru i unistava si zdravlje? Kakve to veze ima s tim pusi li ili ne? Zar to sto je pusac znaci da zeli provoditi osam sati dnevno u jako zadimljenom prostoru? I da mu/joj ne smeta?

BTW Da, znam par konobara koji ne puse - malo ih je, ali ih ima. Sad ce ih mozda biti vise. Namigiva

2029.MN4 kaže...
Iako si moderator - mogao bi malo pripaziti na urednost jer su ti post iza posta (mbaksa) - ništa zlonamjerno.
Nemoj se igrati moderatora jer ti ne ide. Svaki post je odgovor na neciju poruku - ako ukljucis hijerarhijski prikaz poruka vidjet ces da nisam bezveze redao post za postom.
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

ja mislim da pušenje nešteti nikome ako se pogleda jedan čovjek popuši dvije kutije cigara na dan i normalan ja ali ako čovjek popije litlu vodke mislim da neće biti više svjestan. Po tome se zakljućuje da alkohol se treba zabraniti piti i točit na javnim mjestima

17 godina
Novi zakon o pušenju

E ovako. Rješenje problema je da svi koji i dalje žele pušiti kupe električne cigare koje sadržavaju nikotin. A kao dim izlazi jedino vodena para koja ne šteti nepušačima. A i sami pušači s time dobivaju jer električne cigare za razliku od normalnih nemaju još preko 4000 dodatnih kancerogenih tvari. Električne cigare sadrže jedino nikotin - ono zbog čega ljudi puše. Pa ko hoče slobodno nek puši električne cigare i ne može mu nitko ništa jer time ne truje ljude oko sebe.

... // reklamiranje na forumu nije dozvoljeno 

Koga zanima više slobodno nek progugla. Ja mislim da bi to bilo najbolje rješenje. Da svi pušači prjeđu na elektronske cigare.

Zdrave cigare pušačima! Svjež zrak nama!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 14:58 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
Hummer kaže...

E ovako. Rješenje problema je da svi koji i dalje žele pušiti kupe električne cigare koje sadržavaju nikotin. A kao dim izlazi jedino vodena para koja ne šteti nepušačima. A i sami pušači s time dobivaju jer električne cigare za razliku od normalnih nemaju još preko 4000 dodatnih kancerogenih tvari. Električne cigare sadrže jedino nikotin - ono zbog čega ljudi puše. Pa ko hoče slobodno nek puši električne cigare i ne može mu nitko ništa jer time ne truje ljude oko sebe.

...

Koga zanima više slobodno nek progugla. Ja mislim da bi to bilo najbolje rješenje. Da svi pušači prjeđu na elektronske cigare.

e to nije tako lako kako misliš jer te su cigare slabije i skuplje i pušaću treba izvojiti više novaca nego što je potrebno, pa ta metoda je nemoguće kod nas ovdje napraviti pogotovo u takvim vremenima
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 14:59 (mbaksa).
17 godina
Novi zakon o pušenju

E pa to je jedina opcija. Jer pušači truju sve oko sebe. Ja sam zahvaljujuči pušačima zaradio alergiju pa se sad moram trovati sa kortikosteroidima da bi normalno mogao funkcionirati. A šta da ja sad kažem - da tužim sve di sam bio što su mi priuštili takvo što. Mislim pušač zapali cigaru, truje ljude oko sebe i do sad mu je to bilo dozvoljeno. To je ko da ja donesem negdje bocu otrova i rasprišim, i nikome ništa.

A svima pušačima bi preporučio da posjete obližnje bolnice i ljude koji su prikovani za krevet zbog normalnih cigara. (Bilo je i na TV).

A što se tiče prjedloga i to je bolje nego pušače prisilno natjerati da prestanu pušiti.

Sometime the best defense is to attack!
16 godina
neaktivan
Hummer kaže...

...

zanimljivo..nisam znao za to,ali vjeruj mi to nema šanse da zaživi..pa bilo je bezbroj pokušaja da se izumi nešto slično,ti dodaci(tih 4 000 kancerogenih čini cigaretu takvom kakava je)ne koristi se ni običan cigaršpic a kamoli nešto drugo..nikada ništa neće zamjeniti klasičnu cigaretu,jedino prema nekim predviđanjima zbog tog pritiska i rigoroznih zakona možda jednog dana(po meni nikada)pušenje bude totalno out..
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 14:59 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

ako pogledate u 80-ima bilo je više pušaća od danas

17 godina
protjeran
Novi zakon o pušenju

ljudi se osvještavaju

www.ddoxy.blogspot.com I am the Lord, master of the sword
16 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

ako pogledate u 80-ima bilo je više pušaća od danas

to ti se čini,danas pušenje nije" politički korektno" a to znači da se npr ne smij pušiti na tv-u(u live programima)sramota je hvaliti se time javno i sl.,ali nikad nisam vidio da toliko tinejđera puši ito javno,bez srama..ne znam kako je vani
17 godina
protjeran
Novi zakon o pušenju

Zabrijali ste na tu cigaretu ko volovi. Prvo očistiš u svom dvorištu pa onda dalje. Treba znat da ima milju stvari gorih od cigareta. Svakodnevno svatko od nas sigurno pojede i udiše otrova toliko da je cigareta mala beba nasprem hrane kakvu unosimo. Kada netko oboli onda je kriva cigareta, ako nije cigareta onda je alkohol, ako nije alkohol onda je Bog. Nevjerojatno kako je uvjek najlakše okrivit nešto ili nekog drugog, a ne sebe. Niste li razmišljali o tome da sve ide po zasluzi?  Dajte ljudi se uozbiljite jer takve fore više ne prolaze ni u vrtiću a kamoli u školi.

http://www.myspace.com/soundimpuls
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 9:08 (dovla).
16 godina
neaktivan
dovla kaže...

Zabrijali ste na tu cigaretu ko volovi. Prvo očistiš u svom dvorištu pa onda dalje. Treba znat da ima milju stvari gorih od cigareta. Svakodnevno svatko od nas sigurno pojede i udiše otrova toliko da je cigareta mala beba nasprem hrane kakvu unosimo. Kada netko oboli onda je kriva cigareta, ako nije cigareta onda je alkohol, ako nije alkohol onda je Bog. Nevjerojatno kako je uvjek najlakše okrivit nešto ili nekog drugog, a ne sebe. Niste li razmišljali o tome da sve ide po zasluzi?  Dajte ljudi se uozbiljite jer takve fore više ne prolaze ni u vrtiću a kamoli u školi.

pa cigareta je najveći problem  današnjice dovla,nemo tako..
17 godina
protjeran
 pa cigareta je najveći problem  današnjice dovla,nemo tako..
Ja se baš nebi složio s tim da je cigareta najveći problem, nego hrana. Vidi šta jedemo svakodnevno pa pročitaj iza onu markicu šta se unutra nalazi. Strašno. Imao sam frenda koji je nažalost preminuo u 24-oj od srca a nije ni pušio ni pio. A onda na drugo mjesto bi stavio naš zrak ( ja sam u centru zagreba i morao sam stavit 2 pročiščivača da mi čiste sobu i to nije dovoljno), a nemrem tražit da zabrane vozit po gradu. E onda bi tek stavio cigaretu kao problem.
http://www.myspace.com/soundimpuls
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

dovla-ma znam,mala ironija ali eto ispada da je pušenje najveće zlo a kampanja protiv je ideološko-pomodarska by USA..pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 9:39 (seneka).
17 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

ja mislim da pušenje nešteti nikome ako se pogleda jedan čovjek popuši dvije kutije cigara na dan i normalan ja ali ako čovjek popije litlu vodke mislim da neće biti više svjestan. Po tome se zakljućuje da alkohol se treba zabraniti piti i točit na javnim mjestima

Kao što je zakonom pušenje zabranjeno u slučajevima kada bi pušač dimom cigareta mogao ugroziti tuđe zdravlje, jednako je u sličnim situacijama zabranjena ili ograničena konzumacija alkohola, npr. vožnja automobila, a kao što je sada zabranjeno pušenje na radnom mjestu, tako je već duže vrijeme zabranjena konzumacija alkohola na radnom mjestu.
Ako misliš da pušenje ne utječe na ponašanje, varaš se. Alkoholičari prave probleme kad se napiju, a pušači kad ostanu bez cigareta. Kad sam bio u vojsci nestalo je cigareta na desetak dana i ne možeš vjerovati koliko su pušači, većina njih, postali nervozni i neugodni i što su sve bili spremni učiniti da bi se dočepali kutije cigareta. 
Od alkohola u Hrvatskoj godišnje umre oko 700 ljudi (ciroza jetre, tumori i ostale bolesti) i još oko 500 u nesrećama prouzrokovanim alkoholom (padovi u građevinarstvu, prometne nesreće i sl.).
Od pušenja u Hrvatskoj godišnje umre između 11.000 i 13.000 osoba. Od raka pluća umre oko 3300 ljudi, od čega je oko 3150 pušača i 150 nepušača. Pušač ima 20 puta veću šansu da će oboliti od raka pluća nego nepušač. Većina ljudi olako shvaća tumore, jer nikada nisu vidjeli osobu koja ga ima i što sve ta osoba kao i njena obitelj proživljavaju. 70% oboljelih od raka pluća umire unutar 3 mjeseca od postavljanja dijagnoze. Većina ih niti ne zna da imaju tumor, jer im to ne kažu niti liječnici niti obitelj, nego ih se obično smješta na odjel s ljudima koji boluju od neke druge bolesti. Razlog za takvo postupanje s njima je što se ljudi od smrti puno više boje samog umiranja i boli, pa liječnik treba dobro procijeniti je li osoba u stanju podnijeti činjenicu da boluje od neizlječive bolesti, pošto se zna dogoditi da takav pacijent odmah nakon saznanja dijagnoze i izlaska iz ambulante počini samoubojstvo.
Iako većina ljudi dioživljavaju tumore kao nešto što se sporo razvija, rast tumora pluća može biti toliko brz da ukoliko se širi npr. prema kralješnici, pacijent osjeti trnce u nogama, a ukoliko se u roku od 24 sata kirurški ili zračenjem ne zaustavi rast tumora, osoba će ostatak života provesti nepokretna u invalidskim kolicima. Toliko agresivan tumor može biti.
Jedna od najgorih stvari kod tumora su metastaze u kosti. Poznavao sam čovjeka koji je imao tumor pluća koji se proširio na kosti. Imao je tolike bolove da je to nezamislivo. Liječnici mu ih ni sa čim nisu uspjeli ublažiti, tako da mu je jednog dana bilo toliko neizdrživo da se objesio o stalak za odjeću.
Inače, osim tumora pluća pušenje izaziva i rak testisa, prostate, dojke, kože, jajnika, gušterače, jetre i crijeva.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 10:04 (klimama).
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ja ostavio duvan prije 3mj.A pusio sam 16 godina.

Ali razumijem pusace jer sam i sam pusio pa znam sta je gust kava i duvan u lokalu.

Ne moze to bez kabla
16 godina
neaktivan

Bivši sam stravstveni pušač(tri kutije dnevno-prosjek)..i ostavio sam se toga zla.Naravno da se slažem s ovim zakonom ,a sami ugostitelji bi trebali lijepo napraviti

prostore za pušače i nepušače,odvojene i po zakonu.Cigaretni dim je dokazano opasan.Da li je netko vidio pluća pušaća i nepušaća (govorim o obdukcijama)..kako
izgledaju..možda i na net-u nađete,ali razlika je ogromna ,kod pušaća su crna kao katran,a kod nepušaća,ovisi ako je živio u gradu(svijetlo siva),na selu(lijepa ružičasta).
Znači onaj tko puši a još živi u gradu ima veću šansu oboljeti od karcinoma bronha ili pluća nego pušać sa sela.Sad ,bitne su i genske predispozicije,za svaku boleštinu skoro mi imamo dva genska lokusa,ako nam je pri rođenju već jedan oštećen (to mi ne znamo ako se ne provede ispitivanje dotičnog gena),pušač koji je tako genetski
"spreman" oboljeva od karcinoma kad -tad neizbježno!!A onaj koji ima "zdravi gen" da se tako izrazim ne oboljeva tako lako(to se tiče onih---"pa moj prapradjed je pušio i živio sto)...to su ljudi koji imaju "zdrave gene" a jedno oštečenje dok drugi dio "gena popravlja stanje" ali i oni spadaju pod rizik ako se umješaju drugi faktori okoline (život u gradu i slično)....Sad ,to je sve recimo za pluća ili bronhe ,ali tu su i drugi organi itd..i njihovi geni...znači genetska predispozicija ima veeliki utjecaj pa okolina kao drugi faktor...
Oni koji puše neka provedu ispitivanje u svojoj obitelji što se tiče karcinoma i pogledaju da li spadaju u rizičnu skupinu.Prvi simptom za dobivanje karcinoma bronha po meni je
prvi akutni brohnitis koji prelazi u kronični kod pušaća i tako godinama (...na kašljem ali ništa to nije)...dok ne bude kasno.Pasivno pušenje je također oblik ovisnosti i pušenja...
Ako pušač popuši pet cigareta uz nepušaća ...tad je ovaj popušio jednu .Prema tome ne uspoređujem droge i alkohol s pušenjem da se razumijemo i nisam baš sve postove pročitao ali ovo je moje mišljenje kao bivšeg stravstvenog pušaća koji je bio žut do lakta od nikotina ,a jetrene probe su mi bile nebeske.Ako su recimo one visoke a kod pušača su duplo i troduplo više nego normalno ,to je znak da jetra nemilice trpi svaki dan oštečenja,to lako možete vidjeti na krvnim pretragama.Dođe mi žao sad pušaća jer ih viđam po kojekakvim rupama i balkonima poslovnih zgrada i djeluju ako kakvi prognanici ali moraju se pomiriti sa time da to tako mora biti po zakonu.Meni je ssad drago da sam se ostvio
tog zla ,jedva ali uspješno.I ne pričajte gluposti da uostitelji nemaju para....recimo litra mineralne dođe par kuna na veliko a oni naplate čašu od dva deci 4 ili 8 kako gdje...zatim kava je od 5 do 16 kn kako gdje a realno može biti i tri ili četiri...jer ako je s mlijekom koje se naplati onda je skuplja,a litra mlijeka je 6,7 kn a oni po šalici zarade
2 do tri pa čak i četiri kune ...pa računajte koliko na litru zarade....ako oduzmete maržu i pdv opet im dosta ostane jer zarada je i do 500% iznad normalne cijene
prema tome svaki protest ugostitelja je bezveze.Treba raditi na ponudi smanjenja cijena apartmana i smještaja a ne temeljiti turizam na "pušačkoj politici".

Private
17 godina
neaktivan

Evo vidjeh ovu temu da iznesem svoji stav!Upotpunosti se slazem sa zakonom i mislim da je to jedan od pametnijih poteza vlade.Zasto?Pa zasto bi MI nepušači  morali udisat otrovan dim od pušača ..tko hoće pušit neka doma se naduva pa izade van ili neka puši u zato predviđenim prostorijama ili prostorima.Ako pušači truju sebe zašto bi i mene!?

Za tih 15kn sta daju za cigarete sta nebi bilo bolje da si kupite kakav zdravi sok ili pivu ili vino(mislim ne se zapit malo cugnut :D) bilo bi pametnije.Ali isto znam da se ovisnost tesko liječi pa onda ako si ovisan skupi snage i izlječi se da imas normalan zdrav život a ne žute zube,karcinom,žute nokte i smrdis ko ćifut po pljugama.

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 10:49 (UBIZEC cORPORATION).
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ja imam ogroman staz (20 god) kao radnik u objektu u kojem je bilo dozvoljeno pusenje i nije bilo zakona. Sada imam sopstvenu firmu u kojoj odavno nisam dozvoljavao pusenje (zbog discipline,opreme,zapaljivosti pa i zbog samih ljudi i njihovoj produktivnosti) ali smeli su da puse u zasebnu prostoriju

Jel mogu da "opalim" drzavu zato sto me nije stitila od ovih bezobraznika sa cigaretama ili da trazim benificiran staz kao recimo rentgenolozi ili policajci? Ono...da se pravim mutav i da kazem drzava me nije stitila,ja sam pusac iz trece ruke i moja pluca nisu ruzicasta.

Zakon je sasvim okay. Pusenje u javnim prostorijama ne,dozvoljavanje zasebnih prostorija onima kojima se pusi da. Strogoca ovog zakona ce pridoneti da se i isti ne postuje. Sada ce letnja sezona pa zivi bili i videli sta ce se desavati

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ja imam ogroman staz (20 god) kao radnik u objektu u kojem je bilo dozvoljeno pusenje i nije bilo zakona. Sada imam sopstvenu firmu u kojoj odavno nisam dozvoljavao pusenje (zbog discipline,opreme,zapaljivosti pa i zbog samih ljudi i njihovoj produktivnosti) ali smeli su da puse u zasebnu prostoriju

Jel mogu da "opalim" drzavu zato sto me nije stitila od ovih bezobraznika sa cigaretama ili da trazim benificiran staz kao recimo rentgenolozi ili policajci? Ono...da se pravim mutav i da kazem drzava me nije stitila,ja sam pusac iz trece ruke i moja pluca nisu ruzicasta.

da živiš u SAD-u mogao bi tužit ,ali tamo je takvo nešto nezamislivo..odavno(ne znam jel su u međuvremenu zabranili i pušenje na cesti)
17 godina
mbaksa kaže...
2029.MN4 kaže...
Pa to se lako riješi - uzmeš svoje piće na šanku i ideš pušiti u taj neki prostor.
U tom prostoru 1) nije dozvoljeno konzumiranje pica i alkohola.
2029.MN4 kaže...
Samo da te pitam još nešto...koliko konobara znaš a da ne puše?
Vec sam odgovorio na to pitanje. Otkud ikome pravo tjerati covjeka da osam sati provodi u jako zadimljenom prostoru i unistava si zdravlje? Kakve to veze ima s tim pusi li ili ne? Zar to sto je pusac znaci da zeli provoditi osam sati dnevno u jako zadimljenom prostoru? I da mu/joj ne smeta?

BTW Da, znam par konobara koji ne puse - malo ih je, ali ih ima. Sad ce ih mozda biti vise. Namigiva

2029.MN4 kaže...
Nemoj se igrati moderatora jer ti ne ide. Svaki post je odgovor na neciju poruku - ako ukljucis hijerarhijski prikaz poruka vidjet ces da nisam bezveze redao post za postom.
1)  E pa trebalo bi biti. Ja bi jedino u tom segmentu promijenio zakon i nakon toga ga ostavio na miru. Već sam rekao da konobar tamo ne bi posluživao (u prostoru za pušaće) već bi oni jednostavno na šanku uzeli što žele (a šank bi trebao biti u nepušačkoj zoni tako da su zaposlenici koji rade tamo - zaštičeni). Ja se slažem da bi oni koji rade u kafićima trebali imati čisti zrak u svom prostoru.

2) Evo - ispričavam se, nisam se želio igrati moderatora.
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

da živiš u SAD-u mogao bi tužit ,ali tamo je takvo nešto nezamislivo..odavno(ne znam jel su u međuvremenu zabranili i pušenje na cesti)
USA zemlja iz sna :)
Tamo je pusenje zabranjeno  svugde.
Mozes samo kuci. I tada ti moze doci socijalni radnik i obviniti te to sto ..pazi sad..ti si "potencijalni trovac svoje dijece" ili cega sve ne. Da,mozes samo kuci i nigde vise. Ovo sa socijalnim radnikom...on te samo predupredi :)
Pusenje u autu je kaznjivo isto kao i govorenje preko mobitela 
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 12:29 (Lazarus Long).
17 godina
Novi zakon o pušenju

Evo par slika (netko je spomenuo obdukcije):

Nadam se da se neki od vas bacili to smeće iz usta jednom zauvijek.

Lijevo su zdrava pluća, a desno su pluća pušaća gotovo potpuno uništena Lijevo su zdrava pluća, a desno su pluća pušaća gotovo potpuno uništena
Zdravo pluće Zdravo pluće
Pluća pušaća nakon 20 godina pušenja jedne kutije dnevno Pluća pušaća nakon 20 godina pušenja jedne kutije dnevno
Komentari više nisu potrebni Komentari više nisu potrebni
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Mozes samo kuci. I tada ti moze doci socijalni radnik i obviniti te to sto ..pazi sad..ti si "potencijalni trovac svoje dijece" ili cega sve ne. Da,mozes samo kuci i nigde vise. Ovo sa socijalnim radnikom...on te samo predupredi :)
 da,ja sam čuo da ima situacija kad susjed prijavi susjeda da mu smeta dim iz njegovog stana..dal se i to sankcionira ne znam..
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Oho..pocele su i ilustracije. Bravo!

Evo jedne moje

Cigareta Cigareta
16 godina
neaktivan

Yep...na to sam mislio ali nisam htio ništa stavljati radi okrutnosti slika(post sa slikama) ali slike govore sve ..a tek uživo..među prstima tkivo...strašno...eto.

Private
17 godina
neaktivan
seneka kaže...
Lazarus Long kaže...
  da,ja sam čuo da ima situacija kad susjed prijavi susjeda da mu smeta dim iz njegovog stana..dal se i to sankcionira ne znam..
  Sankcionira se. Prošle godine je jedna žena u New Yorku morala u svoj stan po sudskom nalogu  ugraditi poseban ventilacijski sustav vrijedan 20.000 dolara kako susjedima ne bi smetao dim od njenih cigareta.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Dakle, da vidimo scenarij. Dodjes u kafic, narucis si pivo, a onda ti tam neki tip silom nalije pol litre coca-cole u usta i natjera te da je progutas! Zar ne vidis razliku izmedju toga da se sam necim trujes ili da necim trujes i ljude oko sebe!?

Zar si diosta nesposoban izvući paralelu između između par primjera?
Pazi ovaj scenarij; udeš na ulicu i netko ti (u zg npr. 50.000 vozila) gura u pluća gomilu otrovnih tvari, da li taj vozač ne truje ljude oko sebe? Ili truje samo pušače?
Ili je tvoj stav da je ok trovati se, dok god to trovanje nije od pušenja?
Konkretno u prometu sudjeluješ i sam na ovaj ili onaj način, pa zar te nije sram uz ovakve stavove što i sam pridonosiš trovanju drugih?
Kako se to uklapa u tvoju logiku?
To je po tebi vjerovatno ok, jer je pušenje glavno zlo ovog društva..

Nisam vidio niti jedan suvisli odgovor po čemu pušenje toliko lošije od svih drugih stvari kojima trujemo sebe ili druge, a nisu zakonom zabranjene.

mbaksa kaže...
Jel debeli ljudi sami jedu ili ih neko sopa hranom? Gura im na javnim mjestima hranu niz grlo? Ne? Pa o cemu onda pricas i kakve to veze ima s cigaretnim dimom?

Naravno da ima veze; jedan od 'glavnih' argumenata donošenja zakona je bio osvrt na sredstva koja se troše na bolesti nastale pušenjem, ja sam jasno ukazao da je to jalov argument, jer se npr. za bolesti nastale pretilošću izdvaja puno više, pa debljina nije zabranjena zakonom.
Pa ako ne shvaćaš, da pojasnim; ne živimo u npr. Katru pa da nam zdravstveno osiguranje ima beskonačno mnogo sredstva, pa nakon što se potroše za bolesti nastale pretilošću, neće biti sredstava za druge stvari. A obzirom da se i posljedice pušenja liječe u istom sistemu - evo ti veze..

mbaksa kaže...
Koji primjerom? "Primjera je x"? Belji se Ili ona "dva primjera" koja nisi konkretizirao i za jedan od njih objasnio pravi razlog neustavnosti? Offtopic - ukidanje zakona koji nemaju veze s temom.

A obzirom da vidim da malo teže shvaćaš, ponoviti ću i po 3. puta, možda ti sjedne..
Zakoni nisu svrha sami sebi. Zakone donosimo mi putem zastupnika u saboru. Pa se zakoni mogu mijenjati ili ukidati ukoliko se pokaže da su neustavni. Pa tako i zakon o pušenju.
Bez obzira ako ti shvaćaš da je zakon o pušenju sveta krava i da se ne može niti pomisliti suprotno..
Konkretno zakon o pušenju do sada nije niti mogao biti proglašen neustavnim jer nije niti postojao.

I po čemu je to offtopic?
Što bi ti da ti konkretiziram, odluku o ukidaju zakona o pušenju?!? Onda više ne bi bilo zakona, lol, tako da si prije ti offtopic..
A moja je primjedba sasvim na mjestu jer se pravila koja se odnose na ostale zakone primjenjuju i na ovaj o pušenju, razumiješ sada vezu s temom?

17 godina
neaktivan
bed kaže...
mbaksa kaže...

mbaksa kaže...
Jel debeli ljudi sami jedu ili ih neko sopa hranom? Gura im na javnim mjestima hranu niz grlo? Ne? Pa o cemu onda pricas i kakve to veze ima s cigaretnim dimom?

Naravno da ima veze; jedan od 'glavnih' argumenata donošenja zakona je bio osvrt na sredstva koja se troše na bolesti nastale pušenjem, ja sam jasno ukazao da je to jalov argument, jer se npr. za bolesti nastale pretilošću izdvaja puno više, pa debljina nije zabranjena zakonom.
Pa ako ne shvaćaš, da pojasnim; ne živimo u npr. Katru pa da nam zdravstveno osiguranje ima beskonačno mnogo sredstva, pa nakon što se potroše za bolesti nastale pretilošću, neće biti sredstava za druge stvari. A obzirom da se i posljedice pušenja liječe u istom sistemu - evo ti veze..

Za liječenje posljedica pušenja u Hrvatskoj se godišnje potroši 3 milijarde kuna. 

Koliko se izdvoji za liječenje bolesti uzrokovanih pretilošću?
Budući da me zanima taj podatak, bilo bi mi drago da tu informaciju podijeliš s nama.

I pušenje nije u potpunosti zabranjeno, nego samo na mjestima gdje pušači dimom siluju one koji ne žele pušiti. Kada sjediš u nekom restoranu, kako bi se osjećao da ti neka pretila osoba prisilno u usta trpa pola svoga masnog, visokokaloričnog obroka?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 14:01 (klimama).
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Za liječenje posljedica pušenja u Hrvatskoj se godišnje potroši 3 milijarde kuna. 

državi to nije bitno..  njoj je bitno da od 17 kn koliko koštaju prosječne cigarete ona uzme 10 ili neznamkolko(ekonomska cijena cigareta je par kuna  TDR je najbolji "punjač" proračuna..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice