Ma ja bi im dao da puše. Ako budala hoće umrit od raka pluća gušeći se na aparatima s kisikom - eto mu tamo...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

ja mislim da pušenje nešteti nikome ako se pogleda jedan čovjek popuši dvije kutije cigara na dan i normalan ja ali ako čovjek popije litlu vodke mislim da neće biti više svjestan. Po tome se zakljućuje da alkohol se treba zabraniti piti i točit na javnim mjestima
E ovako. Rješenje problema je da svi koji i dalje žele pušiti kupe električne cigare koje sadržavaju nikotin. A kao dim izlazi jedino vodena para koja ne šteti nepušačima. A i sami pušači s time dobivaju jer električne cigare za razliku od normalnih nemaju još preko 4000 dodatnih kancerogenih tvari. Električne cigare sadrže jedino nikotin - ono zbog čega ljudi puše. Pa ko hoče slobodno nek puši električne cigare i ne može mu nitko ništa jer time ne truje ljude oko sebe.
... // reklamiranje na forumu nije dozvoljeno
Koga zanima više slobodno nek progugla. Ja mislim da bi to bilo najbolje rješenje. Da svi pušači prjeđu na elektronske cigare.
Zdrave cigare pušačima! Svjež zrak nama!
E ovako. Rješenje problema je da svi koji i dalje žele pušiti kupe električne cigare koje sadržavaju nikotin. A kao dim izlazi jedino vodena para koja ne šteti nepušačima. A i sami pušači s time dobivaju jer električne cigare za razliku od normalnih nemaju još preko 4000 dodatnih kancerogenih tvari. Električne cigare sadrže jedino nikotin - ono zbog čega ljudi puše. Pa ko hoče slobodno nek puši električne cigare i ne može mu nitko ništa jer time ne truje ljude oko sebe.
Koga zanima više slobodno nek progugla. Ja mislim da bi to bilo najbolje rješenje. Da svi pušači prjeđu na elektronske cigare.
E pa to je jedina opcija. Jer pušači truju sve oko sebe. Ja sam zahvaljujuči pušačima zaradio alergiju pa se sad moram trovati sa kortikosteroidima da bi normalno mogao funkcionirati. A šta da ja sad kažem - da tužim sve di sam bio što su mi priuštili takvo što. Mislim pušač zapali cigaru, truje ljude oko sebe i do sad mu je to bilo dozvoljeno. To je ko da ja donesem negdje bocu otrova i rasprišim, i nikome ništa.
A svima pušačima bi preporučio da posjete obližnje bolnice i ljude koji su prikovani za krevet zbog normalnih cigara. (Bilo je i na TV).
A što se tiče prjedloga i to je bolje nego pušače prisilno natjerati da prestanu pušiti.
...
ako pogledate u 80-ima bilo je više pušaća od danas
ljudi se osvještavaju
ako pogledate u 80-ima bilo je više pušaća od danas
Zabrijali ste na tu cigaretu ko volovi. Prvo očistiš u svom dvorištu pa onda dalje. Treba znat da ima milju stvari gorih od cigareta. Svakodnevno svatko od nas sigurno pojede i udiše otrova toliko da je cigareta mala beba nasprem hrane kakvu unosimo. Kada netko oboli onda je kriva cigareta, ako nije cigareta onda je alkohol, ako nije alkohol onda je Bog. Nevjerojatno kako je uvjek najlakše okrivit nešto ili nekog drugog, a ne sebe. Niste li razmišljali o tome da sve ide po zasluzi? Dajte ljudi se uozbiljite jer takve fore više ne prolaze ni u vrtiću a kamoli u školi.
Zabrijali ste na tu cigaretu ko volovi. Prvo očistiš u svom dvorištu pa onda dalje. Treba znat da ima milju stvari gorih od cigareta. Svakodnevno svatko od nas sigurno pojede i udiše otrova toliko da je cigareta mala beba nasprem hrane kakvu unosimo. Kada netko oboli onda je kriva cigareta, ako nije cigareta onda je alkohol, ako nije alkohol onda je Bog. Nevjerojatno kako je uvjek najlakše okrivit nešto ili nekog drugog, a ne sebe. Niste li razmišljali o tome da sve ide po zasluzi? Dajte ljudi se uozbiljite jer takve fore više ne prolaze ni u vrtiću a kamoli u školi.
dovla-ma znam,mala ironija ali eto ispada da je pušenje najveće zlo a kampanja protiv je ideološko-pomodarska by USA..pozdrav
ja mislim da pušenje nešteti nikome ako se pogleda jedan čovjek popuši dvije kutije cigara na dan i normalan ja ali ako čovjek popije litlu vodke mislim da neće biti više svjestan. Po tome se zakljućuje da alkohol se treba zabraniti piti i točit na javnim mjestima
Ja ostavio duvan prije 3mj.A pusio sam 16 godina.
Ali razumijem pusace jer sam i sam pusio pa znam sta je gust kava i duvan u lokalu.
Bivši sam stravstveni pušač(tri kutije dnevno-prosjek)..i ostavio sam se toga zla.Naravno da se slažem s ovim zakonom ,a sami ugostitelji bi trebali lijepo napraviti
prostore za pušače i nepušače,odvojene i po zakonu.Cigaretni dim je dokazano opasan.Da li je netko vidio pluća pušaća i nepušaća (govorim o obdukcijama)..kako
izgledaju..možda i na net-u nađete,ali razlika je ogromna ,kod pušaća su crna kao katran,a kod nepušaća,ovisi ako je živio u gradu(svijetlo siva),na selu(lijepa ružičasta).
Znači onaj tko puši a još živi u gradu ima veću šansu oboljeti od karcinoma bronha ili pluća nego pušać sa sela.Sad ,bitne su i genske predispozicije,za svaku boleštinu skoro mi imamo dva genska lokusa,ako nam je pri rođenju već jedan oštećen (to mi ne znamo ako se ne provede ispitivanje dotičnog gena),pušač koji je tako genetski
"spreman" oboljeva od karcinoma kad -tad neizbježno!!A onaj koji ima "zdravi gen" da se tako izrazim ne oboljeva tako lako(to se tiče onih---"pa moj prapradjed je pušio i živio sto)...to su ljudi koji imaju "zdrave gene" a jedno oštečenje dok drugi dio "gena popravlja stanje" ali i oni spadaju pod rizik ako se umješaju drugi faktori okoline (život u gradu i slično)....Sad ,to je sve recimo za pluća ili bronhe ,ali tu su i drugi organi itd..i njihovi geni...znači genetska predispozicija ima veeliki utjecaj pa okolina kao drugi faktor...
Oni koji puše neka provedu ispitivanje u svojoj obitelji što se tiče karcinoma i pogledaju da li spadaju u rizičnu skupinu.Prvi simptom za dobivanje karcinoma bronha po meni je
prvi akutni brohnitis koji prelazi u kronični kod pušaća i tako godinama (...na kašljem ali ništa to nije)...dok ne bude kasno.Pasivno pušenje je također oblik ovisnosti i pušenja...
Ako pušač popuši pet cigareta uz nepušaća ...tad je ovaj popušio jednu .Prema tome ne uspoređujem droge i alkohol s pušenjem da se razumijemo i nisam baš sve postove pročitao ali ovo je moje mišljenje kao bivšeg stravstvenog pušaća koji je bio žut do lakta od nikotina ,a jetrene probe su mi bile nebeske.Ako su recimo one visoke a kod pušača su duplo i troduplo više nego normalno ,to je znak da jetra nemilice trpi svaki dan oštečenja,to lako možete vidjeti na krvnim pretragama.Dođe mi žao sad pušaća jer ih viđam po kojekakvim rupama i balkonima poslovnih zgrada i djeluju ako kakvi prognanici ali moraju se pomiriti sa time da to tako mora biti po zakonu.Meni je ssad drago da sam se ostvio
tog zla ,jedva ali uspješno.I ne pričajte gluposti da uostitelji nemaju para....recimo litra mineralne dođe par kuna na veliko a oni naplate čašu od dva deci 4 ili 8 kako gdje...zatim kava je od 5 do 16 kn kako gdje a realno može biti i tri ili četiri...jer ako je s mlijekom koje se naplati onda je skuplja,a litra mlijeka je 6,7 kn a oni po šalici zarade
2 do tri pa čak i četiri kune ...pa računajte koliko na litru zarade....ako oduzmete maržu i pdv opet im dosta ostane jer zarada je i do 500% iznad normalne cijene
prema tome svaki protest ugostitelja je bezveze.Treba raditi na ponudi smanjenja cijena apartmana i smještaja a ne temeljiti turizam na "pušačkoj politici".
Evo vidjeh ovu temu da iznesem svoji stav!Upotpunosti se slazem sa zakonom i mislim da je to jedan od pametnijih poteza vlade.Zasto?Pa zasto bi MI nepušači morali udisat otrovan dim od pušača ..tko hoće pušit neka doma se naduva pa izade van ili neka puši u zato predviđenim prostorijama ili prostorima.Ako pušači truju sebe zašto bi i mene!?
Za tih 15kn sta daju za cigarete sta nebi bilo bolje da si kupite kakav zdravi sok ili pivu ili vino(mislim ne se zapit malo cugnut :D) bilo bi pametnije.Ali isto znam da se ovisnost tesko liječi pa onda ako si ovisan skupi snage i izlječi se da imas normalan zdrav život a ne žute zube,karcinom,žute nokte i smrdis ko ćifut po pljugama.
Ja imam ogroman staz (20 god) kao radnik u objektu u kojem je bilo dozvoljeno pusenje i nije bilo zakona. Sada imam sopstvenu firmu u kojoj odavno nisam dozvoljavao pusenje (zbog discipline,opreme,zapaljivosti pa i zbog samih ljudi i njihovoj produktivnosti) ali smeli su da puse u zasebnu prostoriju
Jel mogu da "opalim" drzavu zato sto me nije stitila od ovih bezobraznika sa cigaretama ili da trazim benificiran staz kao recimo rentgenolozi ili policajci? Ono...da se pravim mutav i da kazem drzava me nije stitila,ja sam pusac iz trece ruke i moja pluca nisu ruzicasta.
Zakon je sasvim okay. Pusenje u javnim prostorijama ne,dozvoljavanje zasebnih prostorija onima kojima se pusi da. Strogoca ovog zakona ce pridoneti da se i isti ne postuje. Sada ce letnja sezona pa zivi bili i videli sta ce se desavati
Ja imam ogroman staz (20 god) kao radnik u objektu u kojem je bilo dozvoljeno pusenje i nije bilo zakona. Sada imam sopstvenu firmu u kojoj odavno nisam dozvoljavao pusenje (zbog discipline,opreme,zapaljivosti pa i zbog samih ljudi i njihovoj produktivnosti) ali smeli su da puse u zasebnu prostoriju
Jel mogu da "opalim" drzavu zato sto me nije stitila od ovih bezobraznika sa cigaretama ili da trazim benificiran staz kao recimo rentgenolozi ili policajci? Ono...da se pravim mutav i da kazem drzava me nije stitila,ja sam pusac iz trece ruke i moja pluca nisu ruzicasta.

Evo par slika (netko je spomenuo obdukcije):
Nadam se da se neki od vas bacili to smeće iz usta jednom zauvijek.
Yep...na to sam mislio ali nisam htio ništa stavljati radi okrutnosti slika(post sa slikama) ali slike govore sve ..a tek uživo..među prstima tkivo...strašno...eto.