Puno puta sam na temama o piratstvu iznosio kako igre kostaju po 40-50 eura je njihova proizvodnja kosta masivne kolicine novaca. Takodjer licence su restriktivne jer bi inace kostale puno puno vise.
Clanak na tu temu: http://www.develop-online.net/news/33625/Study-Average-dev-cost-as-high-as-28m
Puno ljudi igre skida besplatno s neta, ali puno ljudi takodjer kupuju igre preko steama. Moj zakljucak je da ljudi (tipicno) zele komfor, i ja sam spreman platiti taj komfor do recimo 20 eura - Steam mi to omogucuje kroz svoje posebne ponude.
Nazalost, mladi ljudi koji se najvise igraju, i koji bi se po meni i trebali najvise igrati (iskljucimo sad cinjenicu da samo neke igre djeluju edukativno), zapravo nemaju sredstva s kojima bi sebi priustili igre. To treba povezati s cinjenicom da dosta ljudi zapravo igru igra i odredjen broj sati, i da rijetko tko zavrsi svaku igru koju kupi.
Ja imam neke svoje ideje, ali bi prvo pustio vas da govorite: da li se moze osmisliti neki bolji model prodaje, koji bi omogucio da ljudi do igara dodju jeftino, a da pritom kompanije vrate novac ulozen u izradu i zarade buffer za izradu slijedeceg naslova?
Cheers.