Nostradamus

poruka: 72
|
čitano: 14.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nostradamus
doxy kaže...

čitanjem postova sam shvatio da ste poluinformirani...nisam ni ja skroz al vi jos manje...

vi pljujete po geniju...

jel uopce znate kaj je po zanimanju?

taj tip se kreto među gubavcima...cijele dane, nikad bolestan...

prvi je doktor koji je "prišio" nazad ruku seljaku koji si je odrezao ju nekako...i da ruka je funkcionirala...

i to nije sve (top shop)

ima još svega o njemu, nikakve dezinformacije i laži...

puke činjenice iz povijesnih knjiga i biografija

Mogao je on napraviti i transplataciju srca u svoje vrijeme opet to nebi puno promjenilo moje misljenje o njemu kao proroku...Eto neka   uzmemo pretpostavku da je bio  genije ali kake to veze ima sa proricanjem?? Svaka  njemu cast na tome sto je on radio kao ljecnik ali njegovo proricanje i ostala proricanja buducnosti slicna njemu su cista glupost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 17:55 (Bili).
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

nije predviđao metaforički

lololol

u njegovo doba takvo pisanje je rezultiralo vješanjem/spaljivanjem...pa je pisao u stuhovima i ludim prenesenim značenjima da ga ne prokuže

Ummm. Kužiš ne?

Crushing Apple Fanboys dreams... One at the time.
17 godina
protjeran
Xanzzu kaže...
doxy kaže...

lololol

u njegovo doba takvo pisanje je rezultiralo vješanjem/spaljivanjem...pa je pisao u stuhovima i ludim prenesenim značenjima da ga ne prokuže

Ummm. Kužiš ne?

ne kužiš ti

lol

đabe boldađ kad nis ishvatio kaj sam htio reći

posto nisi shvatio, nemam se kaj trudit ti objasnit

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
neaktivan
doxy kaže...
Xanzzu kaže...
doxy kaže...

lololol

Ummm. Kužiš ne?

ne kužiš ti

lol

Eto vidiš ja ću se baš potruditi.

Metafora = preneseno značenje.

A to dali je on bio prisiljen pisati u metaforama uopće nije bitno, pošto ih to ne čini nimalo jasnijim. 

Evo dati ću jedan od najboljih primjera za kojih se tvrdi da neopozivo prikazuje 9.11:

"In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb", 

The third big war will begin when the big city is burning"

City of God - svaki grad na svijetu,

Two brothers torn apart by Chaos, zgrada, čovjek, planina?

tvrđava?

veliki vođa? bush ili osama?

Rat je počeo, ali nije treći svjetski, a bome puno većih ratova je već završeno da ovo bude treći veliki.

Da, neke se stvari zbilja poklapaju, ali kada ništa tako ne definiraš onda je samo pitanje kada će se dogoditi, ne dali će se dogodit. I onda kada se nešto i poklopiti ti kažeš aha! Proročanstvo.

Eto ja baš mislim da nije.

Crushing Apple Fanboys dreams... One at the time.
17 godina
Xanzzu kaže...
doxy kaže...
Xanzzu kaže...
doxy kaže...

lololol

Ummm. Kužiš ne?

ne kužiš ti

lol

Eto vidiš ja ću se baš potruditi.

Metafora = preneseno značenje.

A to dali je on bio prisiljen pisati u metaforama uopće nije bitno, pošto ih to ne čini nimalo jasnijim. 

Evo dati ću jedan od najboljih primjera za kojih se tvrdi da neopozivo prikazuje 9.11:

"In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb", 

The third big war will begin when the big city is burning"

City of God - svaki grad na svijetu,

Two brothers torn apart by Chaos, zgrada, čovjek, planina?

tvrđava?

veliki vođa? bush ili osama?

Rat je počeo, ali nije treći svjetski, a bome puno većih ratova je već završeno da ovo bude treći veliki.

Da, neke se stvari zbilja poklapaju, ali kada ništa tako ne definiraš onda je samo pitanje kada će se dogoditi, ne dali će se dogodit. I onda kada se nešto i poklopiti ti kažeš aha! Proročanstvo.

Eto ja baš mislim da nije.

tako je majstore!

to je ona rulet teorija o kojoj sam pričao ;)

When i get sad, i stop being sad and be awesome instead. True story.
17 godina
neaktivan
Nostradamus

oprostite za offtopic ali može li mi netko reći kako se zove Dokumentarac o  Nostradamusu da ga pogledam...znao sam za njega ali sad ste me nabrijali !!! Smijeh

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

oprostite za offtopic ali može li mi netko reći kako se zove Dokumentarac o  Nostradamusu da ga pogledam...znao sam za njega ali sad ste me nabrijali !!! Smijeh

Imaš ih i previše. A da ne govorim da se u gotovo svakom dokumentarcu o proročanstvima i predviđanjima on spomene.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
protjeran
doxy kaže...

Nostradamus je NAGLASIO

ja NE proričem budućnost, ja vas samo upozoravam sta bi se moglo dogoditi ako ne poduzmete nekaj...

da se citiram

zaboravljate najbitniju stvar koju je naglasio!

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
neaktivan
doxy kaže...
doxy kaže...

Nostradamus je NAGLASIO

ja NE proričem budućnost, ja vas samo upozoravam sta bi se moglo dogoditi ako ne poduzmete nekaj...

da se citiram

zaboravljate najbitniju stvar koju je naglasio!

Možda će negdje u nekom mjestu u nekom vremenu iz nekih bliznanaca suknuti dim. Ja samo upozoravam ovo će se možda dogoditi, a možda i neće, sve ovisi o vašim postupcima.

Ma ne da mi se s tobom svađati doxy, ti vjeruješ da je čovjek bio genije i to je ok.

16 godina
neaktivan
Nostradamus

Svaka cast onima koi shvacaju poantu Nostradamusa i Maja i jos ponekih velikih naroda.

A vi koi serete po covjeku probajte vi zapisati neke ideje po tim svojim proracunima i pustite u buducnosti nek ljudi vide dali ste proroci.

Vi nemate argumente da covjek nije pogodio najvaznije stvari covjecansta,a mi koi vjerujemo imamo.TI DOGADAJI SU SE DOGODILI PORICALI VI TO ILI NE.

CHE
16 godina
neaktivan

on je samo radio na principu ponavljanja povijesti

17 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

Svaka cast onima koi shvacaju poantu Nostradamusa i Maja i jos ponekih velikih naroda.

A vi koi serete po covjeku probajte vi zapisati neke ideje po tim svojim proracunima i pustite u buducnosti nek ljudi vide dali ste proroci.

Vi nemate argumente da covjek nije pogodio najvaznije stvari covjecansta,a mi koi vjerujemo imamo.TI DOGADAJI SU SE DOGODILI PORICALI VI TO ILI NE.

WTF? Pa da ja sad napisen da ce se desit nekad nesto u buducnosti (u granicama normale, znaci nista SF), garant bi pogodio, kao i da bilo tko napise neko "prorocanstvo".

dejvis kaže...

Moguce...

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan
Nostradamus

ROFL!!!!!!

Iskreno ovo nije tema za vas.

CHE
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Nisam znao da se u povjesti vodio svjetski rat tj 2,da su se gradili neboderi i tako hrpa drugih stvari:D Gvorim o povjesti koju je on imo znaci sve ispod 15 stoljeca.OMG ja ni neznam sto se uopce upustam u raspravu s vama

CHE
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

Nisam znao da se u povjesti vodio svjetski rat tj 2,da su se gradili neboderi i tako hrpa drugih stvari:D Gvorim o povjesti koju je on imo znaci sve ispod 15 stoljeca.OMG ja ni neznam sto se uopce upustam u raspravu s vama

lijepo piše treći veliki rat, ne svjetski

dva brata- daj mi jedan dobar razlog da to budu blizanci (neboderi)

utvrda će opstat -gdje ti onda danas utvrda u new yorku

drž se

16 godina
neaktivan
dejvis kaže...

..da,moglo bi se tako reći..na kolektivnoj razini..
..kao što babe vračare proriču sudbinu vrlo lako,jer ma koliko bili jedinstveni kao jedinke,životi su nam praktički vrlo slični..
..ljudi vole takve stvari,čak i svoje živote mistificiraju,a u biti sve je manjeviše banalno..

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 14:56 (seneka).
17 godina
dejvis kaže...
carcharodon kaže...

lijepo piše treći veliki rat, ne svjetski

dva brata- daj mi jedan dobar razlog da to budu blizanci (neboderi)

utvrda će opstat -gdje ti onda danas utvrda u new yorku

drž se

Utvrda = pentagon? Pentagon je isto pogodio jedan avion(teorija zavijere tvrdi da su amerikanci sami to napravili sa bombom) i samo je probio zid,ali dali se građevina srušila? NE

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Stari zasto se uopce upustas u raspravu.

CHE
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Imate na netu stranicu i forum o njemu,di strucnajci govore pogledajte malo

Two aircraft crashed into the WTC Towers in New York
Nostradamus in the mid 1500s documented this historical event.

Presages 71 - 73    (paraphrased, in English, after decoding)
"After hatching a plot, 'two things' (involving 'flaring flames') are in 'trouble' and are 'killed' by 'the fire of aircraft'."

U to vrijeme koliko ja znam  letjelice nisu postojale ni u masti,al on ih spominje,ozbiljno sad nemojet ulaziti u rasprave bez argumenata jadno je tvrditi nesta samo jer ti ne vjerujes u to:D

CHE
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 15:19 (carcharodon).
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Nije upitno da se neki događaji mogu povezati sa katrenima koje je Nostradamus napisao.

Svakako da je i to velika stvar bez obzira što tek nakon određenog događaja pjesme postaju jasne.

Najveći problem je što nijedan čovjek na svijetu sa sigurnošću ne može unaprijed prevesti neki katren (dal prijevod uopće i postoji?), u biti u tom se i nalazi  čar stihova jer "otkrivaju sadašnjost" i na njih bi trebalo gledati kao veliko djelo poput onih od William Blake ili Jules Verne a ne kao medijski napumpano sra*e koje će nam otkriti što će se desiti 27.05. 2010.g u 14h.

Ako to i jesu bila proročanstva, u što neću ulazit, tko kaže da je budućnost ograničena vremenom i da se nešto može predvidjeti milimetarskom preciznošću!?

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

"After hatching a plot, 'two things' (involving 'flaring flames') are in 'trouble' and are 'killed' by 'the fire of aircraft'."

U to vrijeme koliko ja znam  letjelice nisu postojale ni u masti,al on ih spominje,ozbiljno sad nemojet ulaziti u rasprave bez argumenata jadno je tvrditi nesta samo jer ti ne vjerujes u to:D

imaš stotine prijevoda i sad da je baš točen onaj koji je najlakše opisati

jel ti vidiš kakav je to prijevod

daj molim te ne valjaj gluposti

sam je reko da ne proriče nego upozorava

isti stihovi se mogu odnosit na npr. dva nosaća aviona i bum oni gotovi

svako prevodi kako mu se sviđa i sad što on ima neki doktorat ne znači da sve što kaže je istina i on ima neka svoja uvjerenja i vjerovanja kojima je podložan

16 godina
neaktivan
dejvis kaže...
carcharodon kaže...

imaš stotine prijevoda i sad da je baš točen onaj koji je najlakše opisati

jel ti vidiš kakav je to prijevod

daj molim te ne valjaj gluposti

sam je reko da ne proriče nego upozorava

isti stihovi se mogu odnosit na npr. dva nosaća aviona i bum oni gotovi

svako prevodi kako mu se sviđa i sad što on ima neki doktorat ne znači da sve što kaže je istina i on ima neka svoja uvjerenja i vjerovanja kojima je podložan

Cekaj jel cujes ti sebe, aircrfaft=letjelice(avioni) u to doba nisi bili izumljeni  znaci ni na papiru nisu postaojali a on ih slucajno spominje i to u konbinaciji koja vodi na tu mogucnost da se ovdje prica o twinsima,kako dovraga je mogao pogoditi da ce letjelice koje nisu postojale, se izumiti i da ce uzrokovati katastrofu.

CHE
17 godina
neaktivan
Nostradamus

The Mask Of Nostradamus

To je sve što trebate pročitati o njemu!

17 godina
Nostradamus

Imam njegov horoskop.

To nije ono horoskop u vecernjem listu nego knjigetina debela ko Biblija.

Ja i cura jedan dan idemo iz zajebancije citat malo. I HEBEMU USRO SAM SE ZIV! Sve pogodilo!

Al ne ozbiljno. Neke detalje je fakat zderao ono nisam vjerovo.

Moglo bi bit nesto u tom liku, inace skeptican sam dosta i ne vjerujem u sve te "gluposti" ali da ima interesantno nesto u tom liku...ima.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Ova zadnja dva posta su me zaintrigirala,prvo knjiga o cem je i jel ima di se moze naci online da se ne kupuje,a drugi post.Kako da dodem do tog horoskopa ??

CHE
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Malo surfajuci netom slucajno naidem na ovo,iako sam znao za to,podsjetilo me posto je ovdje bila rijec o twinsima i pentagonu..

LINK

CHE
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Ja sam veliki prorok!

Proricem da ce sutra 90% vas jesti makar jednom, ici na WC, popiti casu vode i cak i spavati.

Sve cetiri stvari ce se dogoditi za 90% vas.

Cek sam da zapisem na gus-papir par tih stvarcica u rimu, pa da otvorim svoj kult.

Vidim da onom cicici Hubbardu odlicno ide sa scijentologijom, treba se danas zaradit na ljudima zeljnima misticizma.

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ja sam veliki prorok!

Proricem da ce sutra 90% vas jesti makar jednom, ici na WC, popiti casu vode i cak i spavati.

Sve cetiri stvari ce se dogoditi za 90% vas.

Cek sam da zapisem na gus-papir par tih stvarcica u rimu, pa da otvorim svoj kult.

Vidim da onom cicici Hubbardu odlicno ide sa scijentologijom, treba se danas zaradit na ljudima zeljnima misticizma.

Hehehehe! Smijeh

16 godina
neaktivan
Nostradamus

ove komentare, kolko sam ih čitao, dao bi vam nekoliko komentara koje sam pročitao u jednoj knjizi o njemu..

on je rekao da ne vidi kraj svijeta do 3797!!!!!!!! da je znao ''fulat'' za koju godinu i za koje slovo uvijek.... one koje zanima zašto je pisao u tajnim stihovima, to je zato da ga nebi ubila španjolska inkvizacija!!! 

I JOŠ BI NEŠTO NAGLASIO POSEBNO, SVI NJEGOVI STIHOVI KOJI SU ''ODGONETNUTI'' NEMORAJU BITI ISTINITI, A I MOGU->što je manja mogučnost. 

još bi dao svoje mišljenje da djelom vjerujem u njega zato što  je rekao da je sve u rukama Boga!!

17 godina
neaktivan
Nostradamus

A što? Nema nigdje da je kraj svijeta 21.12.2012.? Belji se

Btw, na majanskom kalendaru je to bio zadnji datum i zato jer je kalendar bio isklesan na velikom zidu na koji više nije stalo (valjda su računali da će do tog datuma moći napraviti još zidova sa kalendarima - hehe).

Lijep pozdrav ;)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice