Nostradamus

poruka: 72
|
čitano: 14.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Nostradamus

Evo upravo sam gledao po bug forumima

da li negdje ima ova tema tako da nebi

duplicirao.Sta mislite da li je on stvarno predvidjao stvari

ili je to samo nagadjanje.Ja vjerujem da je predvidio

najvise za hiroshimu i nagasaki.

born to be gamer
17 godina
neaktivan
Nostradamus

Ako je istina sve to što pišu o njemu onda je previše toga "Pogodio" da bi bila slučajnost.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer.
16 godina
neaktivan
RE: Nostradamus
brhgzugfewu kaže...

Zapitaj se zašto su te informacije objavljene nakon spomenutih događaja.

Navodno je Nostradamusova knjiga o smaku svijeta "pronađena" 1982,skoro 40 godina nakon Hirošime i Nagasakija.

oko za oko,pasta za zube
17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
brhgzugfewu kaže...

Navodno je Nostradamusova knjiga o smaku svijeta "pronađena" 1982,skoro 40 godina nakon Hirošime i Nagasakija.

Nostradamus je knjigu "proročanstva" objavio 1555. A kasnije tijekom godina je dodavao nova proročanstva kako su knjige dobivale nova izdanja.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
dncrmt kaže...
brhgzugfewu kaže...

Da to je uvijek nasmjesnije, zasto par dana prije nisu rekli da ce se to dogodit.

A i cini mi se da je Nostradamus rekao da je 2000.g smak svijeta.

spamer
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
dncrmt kaže...
brhgzugfewu kaže...

Nostradamus je knjigu "proročanstva" objavio 1555. A kasnije tijekom godina je dodavao nova proročanstva kako su knjige dobivale nova izdanja.

ko će li to znat,kako možeš biti siguran da u nekom 97898949.izdanju iz 1968 izdavač nije sam dodao neka proročanstva sve u sklopu da se knjiga bolje proda.Koliko li je samo civilizacija prije Nostradamusa predviđalo smak svijeta pa niš od toga samo ne znam zašto su toliko zapeli za 2012.g.

oko za oko,pasta za zube
17 godina
neaktivan
BORG kaže...

Da - ali on je bio veliki katolik. A tada je službeni crkvin i papin stav bio da će smak svijeta biti 2000.g. . Negdje sam pročitao da on u to nije vjerovao, ali da je napisao jer "ne može proturiječiti bogu".

A dosta njegovih proročanstava se nisu ostvarila, nije ovo jedino.

17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

ko će li to znat,kako možeš biti siguran da u nekom 97898949.izdanju iz 1968 izdavač nije sam dodao neka proročanstva sve u sklopu da se knjiga bolje proda.Koliko li je samo civilizacija prije Nostradamusa predviđalo smak svijeta pa niš od toga samo ne znam zašto su toliko zapeli za 2012.g.

Potpuno sam siguran. Evo ti lista dodataka:

1557.  -   289 stihova

1558.  -   300 stihova

1568.  -   941 stihova

A ako ne vjeruješ po muzejima gdje ima mnogo očuvanih primjeraka iz svih stoljeća pa ih usporedi

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
BORG kaže...

Da - ali on je bio veliki katolik. A tada je službeni crkvin i papin stav bio da će smak svijeta biti 2000.g. . Negdje sam pročitao da on u to nije vjerovao, ali da je napisao jer "ne može proturiječiti bogu".

ja sam kršćanin, i postujem Boga, al crkvenjake ne bas...papa se smatra bezgresnim, hello, pa koji ku***ac....

uglavnom, nes je pogodio ko i ona baba Vanga, al sve je to, pa ono, ak oces vjerovat vjerujes, a ak ne, onda bus naso 1000 i jedan razlog da je pogrijesio...

tak da me njegova i bilo čija proročanstva uopće ne diraju...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
protjeran
Nostradamus

mislim predvidio je i hitlera i twinse da ce srusiti.Uglavnom

mozes vjerovati i ne moras to je isto i kao dali su ljudi bili na mjesecu.

born to be gamer
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Prvo ako niste procitajte prorocanstva njegova,drugo pogledajte dokumentarac koi je izaso nedavno.I odakle to ako ocete vjerovati ili ne,nema se tu sta vjerovati onza svoje tvrdnje ima dokaze ,kao sto znate vecinu toga je pogodio tocno kako je opisano,a sad za ovo sto "navodno " nije pogodio ne bi se slozio.Jer njegova prorocanstva nisu doslovno zapisana,vec metaforicki pa postoji mogucnost da su ljudi krivo protumacili, ta nepogodena prorocanstva.E da za 2012 ne radi se samo o nostradamusu vec i o izumrloj civilizaciji Maja koji su prognozirali to prije nekoliko tisuca godina tako da.....A i sami znanstvenici mogu potkrjepiti to jer kao se planete poravnaju a na dobrom su putu da se to dogodi,,cunamiji uragani to je samo uvod u ono sto ce se dogoditi

CHE
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Paolo2612 kaže...
BORG kaže...

ja sam kršćanin, i postujem Boga, al crkvenjake ne bas...papa se smatra bezgresnim, hello, pa koji ku***ac....

uglavnom, nes je pogodio ko i ona baba Vanga, al sve je to, pa ono, ak oces vjerovat vjerujes, a ak ne, onda bus naso 1000 i jedan razlog da je pogrijesio...

tak da me njegova i bilo čija proročanstva uopće ne diraju...

Rofllll...Hahah kakav si ti lik,,isto tako budes naso 1001 razlog da povjerujes^^

CHE
16 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

Ma ima hrpa evo pr. uragan Katrina,znaci New Orleans,on je to predvidio kao mocvara puna kristala,u prenesenom znacenju,a mislio je na komadice stakla u uvodi sto je sa zgrada i tornjeva paloIzlanuo se

CHE
17 godina
protjeran
Nostradamus

znam da je hitlera isto predvidio samo sto ga je nazvao hister

born to be gamer
16 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

znam da je hitlera isto predvidio samo sto ga je nazvao hister

Nije! Hister je ako se ne varam bilo staro ime Dunava tako da to proročanstvo nije imalo puno veze sa Hitlerom.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
16 godina
neaktivan

problem je što nitko još nije iz pročitanog zaključio to i to će se dogodit tada i tada i da se to dogodilo

nego nakon što se nešto dogodi pa onda, a vidi tu piše nešto što meteforički podsjeća na ono što se dogodilo prošle godine

pa ajmo mi reć da je on to predvidio

isto tako kažu da je predvidio teroristički napad na blizance

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2009 16:44 (dejvis).
16 godina
neaktivan
dejvis kaže...

problem je što nitko još nije iz pročitanog zaključio to i to će se dogodit tada i tada i da se to dogodilo

nego nakon što se nešto dogodi pa onda, a vidi tu piše nešto što meteforički podsjeća na ono što se dogodilo prošle godine

Dobro hajde ti meni objasni kako ti mozes znati di ce se sta dogditi,evo imas moj naveden primjer,znaci dali je neko iz njegovog prorocanstava mogao reci da ce to biti New Orlenas i dali se to moglo sprijeciti,ne naravno samo su mogli nakon sto se to dogodilo reci da je covjek na to mislio jer sve upucuje na to.

CHE
17 godina
neaktivan
carcharodon kaže...
dejvis kaže...

Dobro hajde ti meni objasni kako ti mozes znati di ce se sta dogditi,evo imas moj naveden primjer,znaci dali je neko iz njegovog prorocanstava mogao reci da ce to biti New Orlenas i dali se to moglo sprijeciti,ne naravno samo su mogli nakon sto se to dogodilo reci da je covjek na to mislio jer sve upucuje na to.

kakva korist onda od njegovih proročanstava, ...

nikakva, kad se opet sve to dogodi..tako da..

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Nostradamus

nostradamus je kao i većina proroka bolovao od shizofrenije

17 godina
protjeran
Nostradamus

Nostradamus je NAGLASIO

ja NE proričem budućnost, ja vas samo upozoravam sta bi se moglo dogoditi ako ne poduzmete nekaj...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
neaktivan
Nostradamus

Nostradamus je, ako se ne varam, predviđavao više metaforički, pa ti sada idi to protumačiti, a naravno može se protumačiti na više načina. Gledao sam dokumentarac o njemu bio je na tv-u prije nekih godinu dana. Da sve viđeno uvelike skratim, neki misle da jako puno toga uspješno predvidio, kao npr. napad 11. rujna, dok drugi tvrde da je sve to besmislica, a neka navodna točna predviđanja morala su se prije ili kasnije dogoditi pošto nije specificirao ni vrijeme niti mjesto događaja. Nadalje puno predviđanja tekstova se i izmjenilo tjekom prijevođenja tako da...Ako mene pitate ja sam ovaj drugi.

Netko je pitao zašto su ljudi opsjednuti 2012. Evo ovako, maje nisu rekli da će kraj svijeta nastupiti 2012, naprotiv, tog datuma samo prestaje kalendar. Ostatkom svijeta se proširilo to vjerovanje jer ih je netko tako protumačio, pa naravno kataklizma mora uzeti veliku medisku pažnju (kao i milenijski bug). Nedavno je bila izjava o tome. Maje ne vjeruju da će 2012 nastupiti kraj svijeta.

Crushing Apple Fanboys dreams... One at the time.
17 godina
protjeran
Nostradamus

nije predviđao metaforički

lololol

u njegovo doba takvo pisanje je rezultiralo vješanjem/spaljivanjem...pa je pisao u stuhovima i ludim prenesenim značenjima da ga ne prokuže

17 godina
Nostradamus

to su sve gluposti.

gledao sam neki dokumentarac o tom "proroku"

neki čovjek je objasnio na kojem principu je nostrdamus uspio "pogoditi" neke događaje:

princip je isti kao kad igraš rulet: pokušavaš pogoditi, redaju se pokušaji, i redaju...i onda napokon pogodiš i onda OMG gle pogodio sam!!! kako znam, koja sam ja legenda! -.-

tako bi nostrdamus napravio BEZBROJ predviđanja, i ( naravno) par ih je pogodio. i sad je on veliki prorok. i još je to sve u prenesenom značenju, znači svatko može to drugačije gledati. Kad bi i ja napravio npr. 100 predviđanja za sutra tipa: sutra ću zakasnit na tramvaj, sutra ću dobit 1, sutra će mi se pokvarit komp itd. fala bogu da bi ih par pogodio. i to nije ništa čudno.

When i get sad, i stop being sad and be awesome instead. True story.
17 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

to su sve gluposti.

neki čovjek je objasnio na kojem principu je nostrdamus uspio "pogoditi" neke događaje:

princip je isti kao kad igraš rulet: pokušavaš pogoditi, redaju se pokušaji, i redaju...i onda napokon pogodiš i onda OMG gle pogodio sam!!! kako znam, koja sam ja legenda! -.-

tako bi nostrdamus napravio BEZBROJ predviđanja, i ( naravno) par ih je pogodio. i sad je on veliki prorok. i još je to sve u prenesenom značenju, znači svatko može to drugačije gledati. Kad bi i ja napravio npr. 100 predviđanja za sutra tipa: sutra ću zakasnit na tramvaj, sutra ću dobit 1, sutra će mi se pokvarit komp itd. fala bogu da bi ih par pogodio. i to nije ništa čudno.

Ne bih rekao.

On prorekao da će doći jednoga dana crni papa na celo. 

Pošto je tada katolička crkva imala najviše utjecaja u svijetu a danas ima SAD. Poveži oba pojma i dobit ćeš Obamu ('tzv. crni papa')

16 godina
neaktivan

to su sve gluposti.

Pohvala za sliku cito djelimo ukus u serijama,al ovo sto si ti izjavio nema veze s mozgom,on nije par malih stvari predvidio vec puno velikih stvari,prvo procitaj knjigu pogledaj dokumentarac pa onda razmisli 2 puta prije nego sto izjavis,i nije predvido danas za sutra vec nekoliko stotina godina unaprjed,nema te matematike na svijetu kojom je to moguce s takvom preciznoscu.,

CHE
17 godina
neaktivan
carcharodon kaže...

to su sve gluposti.

Pohvala za sliku cito djelimo ukus u serijama,al ovo sto si ti izjavio nema veze s mozgom,on nije par malih stvari predvidio vec puno velikih stvari,prvo procitaj knjigu pogledaj dokumentarac pa onda razmisli 2 puta prije nego sto izjavis,i nije predvido danas za sutra vec nekoliko stotina godina unaprjed,nema te matematike na svijetu kojom je to moguce s takvom preciznoscu.,

Pa kakve ti gluposti pricas zbog takvih kao sto si ti svi oni sarlatani proroci i ostala budale zive od vas.Vidio sam te njegove famozne katrene i ostalo obicni stihovi,niti definira vrijeme niti mjesto.I naravno kad se nesto dogodi neka katastrofa i nesto odmah ljudi   traze u njegovoj knjizi objasnjenje naravno on se toliko nasr... da mora neka od tih njegovih pjesmica barem imat neke slicnosti,a cuj ako nema bas pretjerane dopustit ce sebi ljudi koji tumace to slobodu da malo drukcije protumace izoblice i drugo.Kao ono da je predvidio hitlera samo sto ga je nazvao Hister sto valjda u nekom jeziku znaci Dunav.I sad da se desila neka katastrofa nevezana uz hitlera ali vezana uz dunav i podrucje oko njega odmah bi se nasli neke ser... koji bi tvrdili "DA! nostradamus je sve to predvidio! reko je on da ce se desit nesto uz dunav!", znam mozda objasnjeje nije bas pretjeran dobro ali eto.

Kao ovo za 2012 godinu vrijeme kataklizme itd samo pricaju i pricaju o tome, kad napokon dode 2012 i nedogodi se nista onda ce reci da je bila pogreska u racunanju da se to treba desit 2020 ili neko drugo glupo objasnjenje.Isto kao sto su pricali o 1999 godini,kad bi svijet trebao najeb.. od milenijskog buga,dolaska sotone pa da ne nabrajajam  sta sve jos..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 16:58 (Bili).
17 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

to su sve gluposti.

Ne bih rekao.

On prorekao da će doći jednoga dana crni papa na celo.

Pošto je tada katolička crkva imala najviše utjecaja u svijetu a danas ima SAD. Poveži oba pojma i dobit ćeš Obamu ('tzv. crni papa')

povezi ono povezi ono protumaci ovo na ovaj nacin na onaj nacin.Jednu njegovu katrenu mozes protumacit na 1000 nacina kako bi si prilagodio, dosta ljudi kazu da su njegove orginalne katrene u prijevodenju i slicnom promjenjene i slicno...

17 godina
neaktivan
Nostradamus

Ma taj Nostradamus je cisti dokaz da su u to vrijeme pusili kvalitetnu marihuanu.

Namigiva

17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Ma taj Nostradamus je cisti dokaz da su u to vrijeme pusili kvalitetnu marihuanu.

Namigiva

Potpis:)

17 godina
protjeran
Nostradamus

čitanjem postova sam shvatio da ste poluinformirani...nisam ni ja skroz al vi jos manje...

vi pljujete po geniju...

jel uopce znate kaj je po zanimanju?

taj tip se kreto među gubavcima...cijele dane, nikad bolestan...

prvi je doktor koji je "prišio" nazad ruku seljaku koji si je odrezao ju nekako...i da ruka je funkcionirala...

i to nije sve (top shop)

ima još svega o njemu, nikakve dezinformacije i laži...

puke činjenice iz povijesnih knjiga i biografija

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice