Matematika za 1. srednje - Pomoć!!!

poruka: 12
|
čitano: 12.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

jučer sam odgovarao matematiku(za višu ocjenu) i u zadatku mi se našla ovakva situacija (gornje na slici), a ja sam to napisao ovako(donje na slici).

profesorica mi je rekla da je krivo i poslala me na mijesto i rekla das imam do danas da to "naučim".

ja neznam što je tu krivo, može li mi itko reći što je krivo i kako to izgleda ispravno?

uspit veliki X je puta(ali samo treba kvadrirati.....)

gornje(zadatak) donje(moje rješenje) gornje(zadatak) donje(moje rješenje)
IRebic
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 8:35 (IRebic).
17 godina
neaktivan

Znači ako ti piše (x+3)^3 to nije kvadriranje nego kubiranje tj. množiš (x+3)*(x+3)*(x+3), znači to ti na kraju ispada ( govorim za ovaj moj primjer , tj. sada krećem općenito )

(a+b)^3 = a^3+3a^2*b+3a*b^2+b^3

A za tvoj konkretan primjer trebao si kubirati svaki element u zagradi tj. (3xa^2*b)^3 = 27x^3*a^6*b^3, jer je svaki element povezan znakom množenja što je isto kao i da svaki izdvojiš iz zagrade kubiraš i onda ih pomnožiš, tj. mogao si staviti (3)^3*(x)^3*(a^2)^3*(b)^3

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10
17 godina
neaktivan
RE: Matematika za 1. srednje - Pomoć!!!
lord of D kaže...

Znači ako ti piše (x+3)^3 to nije kvadriranje nego kubiranje tj. množiš (x+3)*(x+3)*(x+3), znači to ti na kraju ispada ( govorim za ovaj moj primjer , tj. sada krećem općenito )

(a+b)^3 = a^3+3a^2*b+3a*b^2+b^3

A za tvoj konkretan primjer trebao si kubirati svaki element u zagradi tj. (3xa^2*b)^3 = 27x^3*a^6*b^3, jer je svaki element povezan znakom množenja što je isto kao i da svaki izdvojiš iz zagrade kubiraš i onda ih pomnožiš, tj. mogao si staviti (3)^3*(x)^3*(a^2)^3*(b)^3

znači meni je samo b osta nepomnožen?

IRebic
17 godina
neaktivan
Tako je, sorry za X tek sam kasnije skužio da je to znak množenja
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10
17 godina
neaktivan
lord of D kaže...
Tako je, sorry za X tek sam kasnije skužio da je to znak množenja

znači ono bi bilo sve isto ko u mene samo B na 3.

IRebic
17 godina

Svaki član u zagradi kubiraš, bez obzira bio on broj ili "slovo". Ti si propustio b3

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 9:15 (crystal6).
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Svaki član u zagradi kubiraš, bez obzira bio on broj ili "slovo". Ti si propustio b3

ok, hvala obojici sad san skužio

IRebic
16 godina
neaktivan

Ima li netko možda rješenja za matematiku 1 dakić elezović?

17 godina
neaktivan

rijesenje 27a^6b^3

@PEZMislim za rijesenja imas na kraju

[img]http://www.danasoft.com/sig/229143.jpg[/img]
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 12:13 (juky).
16 godina
neaktivan
PEZ kaže...

Ima li netko možda rješenja za matematiku 1 dakić elezović?

Imas na kraju. Ja isto radim bo zbirci Dakic-Elezovic.. u 2 dijela- ljubicasta.

Zovni ako trebas pomoc expert sam u matematici..Cool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
IRebic kaže...

jučer sam odgovarao matematiku(za višu ocjenu) i u zadatku mi se našla ovakva situacija (gornje na slici), a ja sam to napisao ovako(donje na slici).

profesorica mi je rekla da je krivo i poslala me na mijesto i rekla das imam do danas da to "naučim".

ja neznam što je tu krivo, može li mi itko reći što je krivo i kako to izgleda ispravno?

uspit veliki X je puta(ali samo treba kvadrirati.....)

Evo ovako, evo ti OPCA FORMULA za kub binoma.

npr. (a+b)^3=a^3 + 3*a^2*b + 3*a*b^2 + b^3.

Evo ti rijecima: a na trecu plus tri puta a na kvadrat puta b, plus tri puta a puta b na kvadrat, plus b na trecu.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

To rješavaš po formuli za kub ili kvadrat, u ovom slučaju je kub.

I kad rješavaš zadatak nesmiješ u njemu zbrajati samo potenciraš i množiš.

ps. to sam i ja morao znati za 2

ceRina:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice