upisao sam opću gimnaziju,al se mislim prebacit na matematičku. matematika,fizika i informatika mi idu s lakoćom. malo se šlepam s jezicima pa njih jedva navlačim na 4,a sve ostalo je 5. može li mi netko pomoći što mi je bolje jer želim studirat medicinu ili nešto vezano za informatiku
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
upisao sam opću gimnaziju,al se mislim prebacit na matematičku. matematika,fizika i informatika mi idu s lakoćom. malo se šlepam s jezicima pa njih jedva navlačim na 4,a sve ostalo je 5. može li mi netko pomoći što mi je bolje jer želim studirat medicinu ili nešto vezano za informatiku
Ako mislis informatiku ili nesto slicno, onda definitivno matematicku ...
Ako želiš na FER ili PMF ili slični matematičko-informatički fax, ili bar razmišljaš o takvom faxu i ako misliš da možeš izdžati tempo matematičke (ipak tu ima više matiše i fizike), definitivno idi u matematičku.
Ja mislim da matematička nije iole drugačija od opće, dobiješ malo više matematičkog znanja i očekuju više od tebe. Kasnije, ako ćeš se upisivati na matematičko-informatički fax, bit će ti lakše s matematičkom.
trebala bi ak mi neko može riješit neke zadatke...
1.vrijednost potencije (i na 4k+3),gdje je i imaginarna jedinica,a k je ekvivalentno Z jednaka je...
2.umnožak i*i na2*i na3*i na....*i na 100
3.((1-i)na 2*(1-2i)na 2*1-3i)na 3)=
4.ako je w=z crtano kroz z na 2...z=1-3i,onda je
5. ako je (-1+3i) na 3=a+bi onda je a i b=?
hvala...to trebam rješit da imam 2..koma!