danas ujutro kada sam upalio komp gledam, a nema uopce local area connectiona, nestao s kompa nema mu ni traga - molim vas pomozite, sta da radim?????
P.S hitno mi je
danas ujutro kada sam upalio komp gledam, a nema uopce local area connectiona, nestao s kompa nema mu ni traga - molim vas pomozite, sta da radim?????
P.S hitno mi je
P.S hitno mi je
mozda si disable stisnuo slucajno ajde u start control panel netvork connections i onda vidi avaivable connection(nzn kako se pise avaivable xD :D) i samo desni klik i enable i onda vidi....javi..
nema ga ni u control panelu, otvorim onaj folder u control panelu sa vezama i nema nista, prazno, zbog toga ne mogu ni na net ni nista
Ako umes uci u BIOS proveri dali je vidi BIOS. Ako je nema tamo onda je najverojatnije krepala.
Nije retkost da integrirana mrezna pregori
Ako umes uci u BIOS proveri dali je vidi BIOS. Ako je nema tamo onda je najverojatnije krepala.
kakve sve drivere trebam skinuti ne razumijem se bas u to
kakve sve drivere trebam skinuti ne razumijem se bas u to
Jos jednom proveri u BIOS dali je vidis. Ako je nema onda kupi drugu.
Bilo koja Realtek 10/100/1000 bit ce okay. Nisu skupe,kupi i ubaci u slobodni PCI utor (dok radis naponski kabl mora biti odspojen) pokreni racunalo i Windowsi ce je prepoznati.
Za sada nikakvi driveri nisu potrebni. Vecina kartica je Plug&Play tako da ne treba mnogo petljanja.
Nakon toga ides na Windows Update i ovaj ce ti sam predloziti drivere ako treba
(kao što Lazarus kaže...) Provjeri u BIOSu, ali i u system\Device Manager-u dali je možda disejblana...
Ako zaključiš da je pokvarena (nema je) onda u BIOSu disebliraj LAN prije ugradnje nove. (... i isključi PC)
Nova NIC je od 30-100kn i većinom driver nije potreban, dobije se i CD s driverima... (ako je Vista/Vin7 x64 onda nabavi novije drivere)
Pošto je bilo grmljavine, ništa neobičnog da pregori (imao si sreće), ali može biti problem u routeru. -provjeri.
(kao što Lazarus kaže...) Provjeri u BIOSu, ali i u system\Device Manager-u dali je možda disejblana...
Ako zaključiš da je pokvarena (nema je) onda u BIOSu disebliraj LAN prije ugradnje nove. (... i isključi PC)
Nova NIC je od 30-100kn i većinom driver nije potreban, dobije se i CD s driverima... (ako je Vista/Vin7 x64 onda nabavi novije drivere)
Pošto je bilo grmljavine, ništa neobičnog da pregori (imao si sreće), ali može biti problem u routeru. -provjeri.
Reinstaliraj drivere za chipset.
kupio sam novu mreznu - ali sada mi je modem otisao :((( bas nemam srece