Korist od tvorničkog jamstva

poruka: 56
|
čitano: 11.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Trebao si to poslati Unusmedii oni su naslijedili jamstva od Ve-mila. {#}

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
17 godina
neaktivan
RE: Korist od tvorničkog jamstva
lzgr kaže...

Račun nema a Unusmedia 0 bodova - provjereno.

World Championships: 7, GP started: 268, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
lzgr kaže...

Račun nema a Unusmedia 0 bodova - provjereno.

A rekli su da će naslijediti jamstva!! Sorry na izrazu al moram - piz.deki! {#}

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
  eto jutros stigao.

Na slici vidim da pise Certified Repaired HDD. Da li to znaci da su ti poslali popravljen HDD (isti) ili su poslali refurbished HDD

16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Na slici vidim da pise Certified Repaired HDD. Da li to znaci da su ti poslali popravljen HDD (isti) ili su poslali refurbished HDD

Popravljenui je, samo Seagate šalje popravljene diskove.

Refurbished su ti najčešće estetski "kvarovi/nedostatci", tipa ogrebotine

laptopa koji stoje u izlogu, prašina na monitorima ili packe, pakiranja itd...

Ovo je popravljeni disk, i moguće je da će raditi, a možda i neće... Nekad rade dobro godinama,

nekad crknu nakon mjesec dana.

Jedna dobra fora je ta, da na taj disk ide +1 godina jamstva na preostalo jamstvo starog diska,

ili ako je ostalo više od dvije godine jamstva starog diska, onda je jamstvo pune dvije godine od izdavanja popravljenog diska.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže... 

Ako je tako onda to je vrlo mizeran postupak Seagatea

18 godina
Lazarus Long kaže...
Don Kihoty kaže... 

Ako je tako onda to je vrlo mizeran postupak Seagatea

Nek se on tog diska rijesi ASAP :)

Kihoty uvali ga nekoj budali za nekakvu sicu i to je to.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
18 godina

Daj mi samo reci kak saznas ovo za granciju oko diska preko neta!

Hvala!

rapidshare premium and warez-bb user
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Popravljen.

tnakir kaže...
Nek se on tog diska rijesi ASAP :)

Baš planiram spremit važne podatke na njega i čekat da krepa:)

Lord_Marko kaže...

Daj mi samo reci kak saznas ovo za granciju oko diska preko neta!

Hvala!

Na slijedećem linku unesi podatke i izbacit će ti:

http://support.seagate.com/customer/warranty_validation.jsp?form=0

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan

Meni je disk pod garancijom u seagata do polovice 2012 godine a unus media nece da primi i dok je bio pod garancijom

SAda cu ja ispunit one podatke pa vidit kako sta di slat i cijenu i disk je siguran sam neispravan.

15 godina
Duje00 kaže...

Meni je disk pod garancijom u seagata do polovice 2012 godine a unus media nece da primi i dok je bio pod garancijom

SAda cu ja ispunit one podatke pa vidit kako sta di slat i cijenu i disk je siguran sam neispravan.

Duje Vemil je prodavač dok je uvoznik netko drugi. Ne znam da li si spremio onu bijelu naljepnicu (ima žutu podlogu na koju je naljepljena). Ako jesi tamo ti piše tko je uvoznik i udri ravno na njega. Preskoči Unusmedia jer se oni samo pokušavaju izvući iz dreka na sve mile i nemile načine (što nije baš pretjerano fer prema kupcima).

Ponovno sam provjerio i Asbis je jedan od uvoznika. Možda da prvo pokušaš kod njih. Ozbiljna su tvrtka i nikad nisam imao problema s njima.

17 godina
neaktivan

Ja sam kupio komp po komponentama ali nema naljepnice nikakve jer je vemil dao kuciste cilo sastavljeno. TAko da to otpada. I sta ako kontaktiram abis sta onda kada su prosle 3god od kupnje diska a naravno disk je otkazao ima god ipo samo sto ga nisam koristio zaboravio sam na njega dok nisam saznao da mogu direkt proizvodaču vratit

15 godina
Duje00 kaže...

Ja sam kupio komp po komponentama ali nema naljepnice nikakve jer je vemil dao kuciste cilo sastavljeno. TAko da to otpada. I sta ako kontaktiram abis sta onda kada su prosle 3god od kupnje diska a naravno disk je otkazao ima god ipo samo sto ga nisam koristio zaboravio sam na njega dok nisam saznao da mogu direkt proizvodaču vratit

E to je već malo zaguljeniji problem. Imaš li kakve dokaze da si prije isteka roka pokušao reklamirati disk?

Ako nemaš bojim se da nećeš uspijeti.

17 godina
neaktivan

Ma neznam zasto polemika. Znam da pokusavate pomoci i hvala na tome. Jednostvano cu vratiti disk koji je pod garancijom od seageta i to sam provjerio. SAMO TREBAM POSLAT DISK I da oni dalje rjesavaju i naravno slanje ce me ispast nekih 100kn i to je to. ALi to je nista ako cu dobiti disk od 250giga koji valja. I procitao sam negdje pri vrhu 2 stranice da se samo vracaju popravljeni diskovi. LIpo na stranci pise da nikada necete dobiti disk koji ste poslali a nigdi ne pise da ce se dobiti uvik popravljeni diks.

15 godina
Duje00 kaže...

Ma neznam zasto polemika. Znam da pokusavate pomoci i hvala na tome. Jednostvano cu vratiti disk koji je pod garancijom od seageta i to sam provjerio. SAMO TREBAM POSLAT DISK I da oni dalje rjesavaju i naravno slanje ce me ispast nekih 100kn i to je to. ALi to je nista ako cu dobiti disk od 250giga koji valja. I procitao sam negdje pri vrhu 2 stranice da se samo vracaju popravljeni diskovi. LIpo na stranci pise da nikada necete dobiti disk koji ste poslali a nigdi ne pise da ce se dobiti uvik popravljeni diks.

Nisam te u potpunosti shvatio. Nije ni meni do neke polemike.

Ispravi me ako griješim ali ti imaš disk koji je još uvijek pod garancijom Seagate-a. Ako je tako pokušaj s Asbisom svakako i odmah udri u glavu da je uređaj pod garancijom Seagate-a. Ako prođe super jer ne moraš ti slati disk proizvođaču već će oni to učiniti za tebe. Ako ne prođe uvijek ti ostaje direktno slanje. Ja sam dosada imao samo dobra iskustva s Asbisom zbog toga ti i predlažem da ih nazoveš i pokušaš.

17 godina
neaktivan

jeli im mogu poslati mail jer ih ne bi volio zvati. A imam racun od diska uredno pa cu ih pitati i reci problem i to mi je puno lakse mailom.

15 godina
Duje00 kaže...

jeli im mogu poslati mail jer ih ne bi volio zvati. A imam racun od diska uredno pa cu ih pitati i reci problem i to mi je puno lakse mailom.

Naravno da možeš. Kod mene su uvijek brzo odgovarali na upit. Kontakte potraži ovdje.

EDIT: Ili možda ovaj link.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 21:58 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

Poslao sam im na mail prodaje pa cu sada vidit kako se situacija odvija. SUtra cu vjerovatno dobit odg pa vas obavijestim

17 godina
neaktivan

Cini se da imam jos posla. Naime imam i Seagate st31500341as 7200.11 seriju koja je losa i ima mi 10bad sektora koji mi samo linux mogu vidit. Naime njega drzim samo podatke i on je vecinom ugasen i ima nekih 500radnih sati u godinu ipo. Sada sam primjetio kada vec saljem da i njega samo sto mi on prolazi sve testove u seatolsu jedino pokazuje neki warning kada gledam smart. Evo vam slika pa da vidite.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 8:37 (Duje00).
17 godina
neaktivan

Ivo bili mi mogao na pm dati mail od seagatea da popricam sa njima.

Jer na njihov stanici nista osim da im onako pisem na stranici pa su mi odgovorili na mail ali ono je neki livi.

Triba mi mail da ih pitam kako sta jer su 2 diska u pitanju i ovaj od tb je dobio sada poprilicno vise bad sektora i oba padaju na testovima.

PA bi molio mail ako nije problem

A Vemil me je odj.. . Izvlace se na neke stvari ajme

17 godina
neaktivan
Duje00 kaže...

Prvo ih moraš kontaktirat preko web obrasca te će ti oni odgovoriti na mail.

Nažalost direktni mail nemam jer sam obrisao inbox.

http://support2.seagate.com/

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Duje00 kaže...

Prvo ih moraš kontaktirat preko web obrasca te će ti oni odgovoriti na mail.

Nažalost direktni mail nemam jer sam obrisao inbox.

http://support2.seagate.com/Napravio i sve.

Kontaktirao sam ih ja

Nego me je zanimalo kako si im slao kojom sluzbom?

Dosa ja u DHL-a i kazu 500kn? koje je ovdje lud?

Jer mos malo opisata kako je tebi bilo

17 godina
neaktivan
Duje00 kaže...
Kontaktirao sam ih ja

Nego me je zanimalo kako si im slao kojom sluzbom?

Dosa ja u DHL-a i kazu 500kn? koje je ovdje lud?

Jer mos malo opisata kako je tebi bilo

Ma ne DHLom.

Pošalji HP expressom. Doći će te nekih 80-ak kuna.

Uglavnom ako ti prođe reklamacija oni ti šalju disk DHLom samo se pripremi na muke ako te misle opalit po novčaniku.

Kada disk stigne u hr zvati će te iz DHLa i pitat će te da ti ma mail pošalju neku izjavu o punomoći koju ti potpiši i vrati im natrag.

Nemoj pristat na plaćanje troškova nego reci da pošiljku nećeš preuzeti jer te ispadne preskupo (sve ovo govorim u slučaju da ti se desi kao meni).

Također pošalji i Seagateu mail (opet ukoliko ti se desi kao meni) da ti je to neisplativo. Nakraju (u mom slučaju) je Seagate pristao podmirit sve treoškove te sam ja tako platio samo poštarinu tj. slanje diska u Nizozemsku.

17 godina
neaktivan

OK hvala.

Sutra cu prijaviti seagetu diskove imam mail jer sam ih vec kontaktirao a veceras cu ponoviti seatools long testove da vidim kodove za prijavit.

I onda cu i vidit koliko ce me i sa hp ekspresom doc i to mi je to.

Ja saljem 2 diska a ide po kilazi pa ce mene vjerovatno 150.

17 godina
neaktivan

U ponedjeljak šaljem još jedan disk gospodi iz Vodenih vrata.

Ovaj put je riječ o Samsungovom 2,5 320gb disku (Seagate se udružio sa Samsungom).

To je disk iz Verbatimovog prijenosnog hdd-a koje je T-Com dijelio prije nekog vremena. Čovjek mi ga je dao da pogledam i naravno ne radi (izvadio ga je iz kućišta ko sivonja tako da je isto neupotrebljivo a ni papire od njega nema). Utipkavanjem serijskog broja ustanovio sam da garancija na sam disk vrijedi do 22.06.2013 tako da ću ja reklamirat pa se nadam zamjenskom (navodno Samsung daje novi) disku.

Vjerojatno ću opet prolazit istu proceduru kao sa početka teme ali isplati se za 80-ak kuna dobiti isravan disk od 320gb s obzirom da su cijene novih ali i polovnih previsoke.

Stay tuned:)

World Championships: 7, GP started: 294, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519
17 godina
neaktivan

Update situacije:

Jutros stigao paket DHL-om.

Poslao sam Samsung HDD a vračen mi je popravljeni Seagate Momentus 320gb (Samsung i Seagate imaju neka zajednička posla:)).

Uglavnom tijek događanja je bio:

• Na Seagateovoj stranici provjerite da li disk još ima tvorničko jamstvo
  • ukoliko ima jamstvo ispunite RMA obrazac na njihovoj stranici
  • pošaljite disk HP expressom (39,80 kn iz Rijeke za Nizozemsku)
  • sačekajte tjedan dana i provjerite status vašeg diska na njihovoj stranici
  • ukoliko je sve u redu Seagate vam o njihovom trošku šalje reparirani disk natrag putem DHL-a
  • iz DHL-a će vas nazvati i zatražiti da im dostavite podatke vezane uz disk a vi im mailom pošaljite sken plaćene poštarine HP expressu, screenshot sa Seagateove stranice gdje se vidi vaš serijski broj diska i da isti podliježe tvorničkom jamstvu
  • sjedite ispod klime i čekajte....:)

To je to, iako jamstvo u lijepoj našoj istekne uvijek vam preostaje tvorničko. Mnogi će reći da je to sranje jer je disk reparirani ali ako Links prodaje takve reparirane onda nešto i vrijede (s obzirom da su cijene tvrdih diskova još uvijek previsoke). Onaj ranije poslani (vidi pri vrhu stranice) još uvijek radi tiho i ne buni se:)

World Championships: 7, GP started: 296, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,534
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice