Knjige preporuke

poruka: 12
|
čitano: 7.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Knjigoljupci xD

Ovako, ako netko ima neku knjigu da ju je pročitao i da mu je bila dobra neka je ovdje spomene i stavi cover knjige po mogućnosti. Možda i kratki opis knjige ak se je sjeća. Isto tako ako je netko želio neku knjigu nabaviti a nije uspio u tome neka napiše ime knjige, možda će ga netko nekim savjetom uspjeti utješiti. Ovo je ozbiljna tema i svatko tko želi pričati o knjigama može to učiniti na ovome mjestu. Svi oni koji će odlaziti u off topic - buzz off! Isto tako želje i sl. a vezano sve za knjige je poželjno i dobrodošlo.

Preporuka svim čitačima i tragačima istine ...

The Cygnus Mystery by Andrew Collins

Sometimes the truth is hard to understand, especially by closed minded people. - Paul McGovern

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro http://www.dailymotion.com/video/x44dz_chernobyl-ghost-town-for-1000-years_creation?from=rss
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 16:08 (stalker).
16 godina
neaktivan
Knjige preporuke

"Tako je govorio Zaratustra"..F Nietzsche,prijevod danko grlić..knjiga bez milosti,kao tornado ruši ustaljena vjerovanja i stavove(nažalost samo prvih 100 stranica)ali i to je dovoljno da ostaneš bez daha.. EDIT:evo malo citata i biografije tog filozofa

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 11:05 (seneka).
17 godina
neaktivan
Knjige preporuke

John Gray - Muškarci su s Marsa, žene su s Venere.

http://www.profil.hr/knjiga/muskarci-su-s-marsa-zene-su-s-venere/500/

Knjiga lagana za čitanje, a puno toga se može naučiti. Preporuka.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
16 godina
neaktivan
Knjige preporuke

hoće li se na ovoj temi tolerirati rasprava o knjigama..a to bi bilo dobro, ili samo suhoparne preporuke?Pitanje za moderatore i prijeddlog..

17 godina
neaktivan
Knjige preporuke

charles bukowski-zene

jedna od najjacih knjiga koju sam procitao

sex, cuga i zivot jednog prosjecnog covjeka koji pokusava zaradit za stanarinu i gajbu pive :D

knjiga me ocarala stilom pisanja u kojoj je pisac ne ustrucava psovat.

EP45-DS3R,Q9550,HD4870x2, T240HD, WD 500, SB640, 4GBPlatinum XTC, DC kit, 700W OCZ
17 godina
neaktivan
Knjige preporuke

Nedavno sam pročitao grafičku novelu Pakao (eng. From Hell) od Alana Moorea. Jao dobra knjiga, bavi se ubojicom Jackom Trbosjekom i događajima u Londonu krajem 19. st. Pošto se još uvijek nezna prava istina o Jacku, u noveli ima dosta profesionalnog nagađanja, i sve skupa se čini vrlo vjerojatno, a u isto vrijeme zanimljivo. Počeo sam sada i s čitanjem Grofa Monte Kristo, gledao sam film pa reko da vidim i knjigu.

Dali neko zna gdje bi se u Hrvatskoj mogao kupiti Rat Svjetova (eng. The War of The Worlds) i Vremeplov (eng. The Time Machine) od H.G. Wellsa? Knjige mogu biti i na engleskom. Gledo sam u Algoritmu, ali nisu dostupne...

Pakao Pakao
If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 10:38 (niki).
16 godina
neaktivan
RE: Knjige preporuke

Dali neko zna gdje bi se u Hrvatskoj mogao kupiti Rat Svjetova (eng. The War of The Worlds) i Vremeplov (eng. The Time Machine) od H.G. Wellsa? Knjige mogu biti i na engleskom. Gledo sam u Algoritmu, ali nisu dostupne...

17 godina
niki kaže...

pod vrhovima svjetske knjizevnosti - u jednoj knjizi oba naslova za 95kn

FOR THE HORDE!!!
16 godina
neaktivan
Knjige preporuke

Sun Tzu - Art of War - procitao nekih 7 puta i jos mi nije ni malo dosadila.

Evo sta pise na back coveru.

Umijece ratovanja, sastavljeno prije vise od 2000 g., jos je uvijek najprestiznija i najutjecajnija knjiga o strategiji koju, od antickih vremena do danas, proucavaju vojni strucnjaci i poslovni ljudi.

Glavna joj je svrha pokazati kako postati nepobjediv i kako postici pobjedu bez borbe, koristeci znanost, znanja o drustvenim i politickim odnosima, kao i o psihologiji sukoba, crpeci mudrost iz dubina taoistickog svjetonadzora.

16 godina
neaktivan
Knjige preporuke

Posljednja knjiga koju sam pročitao je Djevojke iz Riyada - Rajaa Alsanea...

"Preporuka svim čitačima i tragačima istine ..."

Umberto Eco - Ime Ruže... "Možda je zadaća onoga tko voli ljude navesti ih da se smiju istini,

navesti istinu da se smije, jer jedina istina jest naučiti da se oslobodimo

bezumne strasti prema istini"...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 14:42 (Jurra).
16 godina
neaktivan
niki kaže...

Nedavno sam pročitao grafičku novelu Pakao (eng. From Hell) od Alana Moorea. Jao dobra knjiga, bavi se ubojicom Jackom Trbosjekom i događajima u Londonu krajem 19. st. Pošto se još uvijek nezna prava istina o Jacku, u noveli ima dosta profesionalnog nagađanja, i sve skupa se čini vrlo vjerojatno, a u isto vrijeme zanimljivo. Počeo sam sada i s čitanjem Grofa Monte Kristo, gledao sam film pa reko da vidim i knjigu.

U covjece Grof od Monte Krista je prava stvar, film je njesra naspram knjige (kao sto obicno biva), ja sam citao par puta, i mogu opet.. uglavnom zavrsi sa citanjem, nemoj odustajati..

A svima koji vole trilere pune teorija zavjere i sl. preporucjujem da citaju romane Roberta Ludluma, covjek je genijalac za te stvari, pa on je stvorio Jasona Bourna..Ono, djela mu nemaju sad neku ultra umjetnicku vrijednost, ali su jako,jako zanimljivo stivo i lagano za citanje..

Uzeo sam da citam "Piramidu" Toma Martina, i odmah se razocarao na prvih 10 stranica..Eminentni Oxfordski profesor biva ubijen u Peruu, a bio je na pragu velikog otkrica, a netom prije nego je ubijen poslao je sifrovanu poruku mladoj naucnici, koja se zatim ukljucuje u veliku istragu zajedno sa jednim strucnjakom za klasiku...zvuci poznato zar ne? uglavnom, posle toga sam ostavio knjigu Cool
Sigma Protocol Sigma Protocol
Diablo fan
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 12:17 (Zlatan).
16 godina
neaktivan
Knjige preporuke

da.."ime ruže"..jedan od ljepših romana uopće, a evo malo domaće :osmi povjerenik od renata baretića..svakako pročitati

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 13:41 (seneka).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice