Znam da ovo možda i nije mjesto za ovakvu temu ali me zanima ako ima netko iskustva s tim. Uhvatila me policija bez kacige na motoru, frend je vozio, on ju je imao. Ovo mi je prva kazna u životu, zanima me dali ima neko sličnog iskustva i dali se kazna može izbjeć i kako. Bio bih vam vrlo zahvalan na pomoći, ako netko zna.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam dali se može izbjeći, ali neka ti to bude pouka. Baš sam u prošli pon vidio kako se lik na motoru doslovce svalio na pod s motorom i tresnuo pod kombi. Srećom pa je pao s motora, pa je samo motor završio u komadima. Ali da nije imao kacigu, vjerujem da bih zvao hitnu (već sam počeo vaditi mob iz džepa), ali da mu ona nebi pomogla.
Ugl, mislim da se prva kazna oprašta, tj. da ju ne moraš platiti, čini mi se da sam tako nešto čuo (ne znam iz iskustva (srećom)).
Nemoj platit kaznu.
Ja dobio prije godinu dana i jos cekam poziv za sud.
Ako ti je to prvi prekrsaj, vjerojatno ce ti kaznu oprostit ako budes bio umiljat. ;) xD
Ako si već bio faca, pa si se vozio bez kacige, onda budi faca, pa plati kaznu.
mog frenda su ulovili bez kacige i papira i veli murjak da ce mu oprostit ovaj puta i tako vec zaboravio na to nakon 1g. dosla kazna od 3300kn i sad mora na sud...ali nevjerujem da ce morat platit punu cjenu
Imao sam jednog poznanika koji je volio voziti motor bez kacige. Ključna riječ je IMAO. Vozio je brzo, ali ubio ga vozač Golfa koji nije stao na stopu. Ubacili ga u auto i krenuli sa njim na hitnu. Komad lubanje nisu mogli naći, pa je krenuo za njim u drugom autu poslije 5 minuta. Živio je još 18 dana, u komi, na aparatima.
Ako te to šta nauči, dobro. Ako ne, nemoj i dalje nositi kacigu. Plakati će oni koji ostanu, ti ne...
Jedom smo se vozali nas četvero oko 23.00h i policija nas je zaustavila a nismo imali ni svjetla ni one prusluke, pa smo pregovarali i nakon30 min. smo ga nagovorili da nas pusti, i nismo platili masnu kaznu
.
Ma razumijem ja vas. Ali ako se ne treba platiti kazna, zašto da se plati. Evo predao sam žalbu, pa vam javim šta su odlučili.
Inače, sjećam se da nam je profesor politike pričao da ako bi ih tužili na ustavnom sudu da bi sigurno dobili parnicu (za (ne)nošenje kacige na motoru), ali bi to potrajalo koju godinu 
Ma razumijem ja vas. Ali ako se ne treba platiti kazna, zašto da se plati. Evo predao sam žalbu, pa vam javim šta su odlučili.
Inače, sjećam se da nam je profesor politike pričao da ako bi ih tužili na ustavnom sudu da bi sigurno dobili parnicu (za (ne)nošenje kacige na motoru), ali bi to potrajalo koju godinu 
Ma sto ustavni sud? Tko bi koga tuzio na ustavnom sudu i po kojoj osnovi?
Ako si već bio faca, pa si se vozio bez kacige, onda budi faca, pa plati kaznu.
Evo ipak na kraju ispao faca i platio kaznu :D... Slažem se sa vama da to nije bio dobar potez, i da sam zbog toga mogao nastradati, oko tih stvari bolje se ne zezati... Evo, mogu poslužit kao primjer ostalima da ne sjedaju na motor bez kacige, možete zaraditi poprilično veliku kaznu, a još gore možete izgubit život :(.
Obično se za takve prekršaje prvi put daje pismeno upozorenje, ali to ovisi o policajcu ili sudcu. Što se tiće nošenja kacige, prije ne nisam nosio, ali sam mi ne pada na pamet sjesti na skuter od 50 ccm bez kacige. Neko vrijeme sam nosio otvorenu kacigu, ali od kad sam kupio zatvorenu, spasio sam se. Ne trebate uopće govoriti o nesrećama, dovoljan je kukac u lice za dobro razmisliti.
ma najbolje imaj kaciku od 200 kuna ili manje polovnu ak nemas motor za svaki slucaj ak se vozis<mislim neko te voza> da ne dobijes kaznu.a za svakodnevnicu sta fali izdvojiti 2000 kuna bolje i to nego invalid.