Kad ste se odselili od roditelja/ćete se odselit ?

poruka: 78
|
čitano: 20.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Moj stari je došao u Hrvatsku s 16 godina, radio je na baušteli kao pomočnik, godine rada i iskustva (tj. 30 godina iskustva) mu je omogučilo kuču sa 2 kata.
Prvi kat 150m2 drugi oko 100m2, naravno u tome je i pomogla stara koja je pekarica s plačom od 6-7 milja kuna, a stari ima 8-10 milja kuna plaču uz to sve još i auto (uskoro če kupit mercedesa.)

Da ne pričam da imamo još kuču u BiH s 3 kata i zemlje koja vrijedi pola milijuna.

Ono što hoču reci moraš se trudit ako hočeš imati išta u životu i nije baš bitno kakvu ti školu imaš nego je bitno da imaš redovnu i dobru plaču, i da ono najbitnije da se TRUDIŠ i da te ne financiraju roditelji nego ti financiras njih! Vratite im ono što su oni vama dali dok ste bili klinci :).

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 0:44 (XVII Mini).
18 godina
neaktivan
Re: Kad ste se odselili od roditelja/ćete se odsel
KKristijan kaže...
angel of fire kaže...

Građevina je zakon, i to za inženjere...Za šljakere je tak, zadnja stanica....

Npr. završiti građevinu (moj plan) --IGH--Rad u Dubai-u npr...Ili Sirijia, tam se novci mlate...

Bio na praksi u IGH...kaže čovjek: frend mu je završio građevinu, radio u Siriji, nije se pretrgavao, al radio je od 8-16...Na nadgledanju u vođenju gradilišta...

Uz još par takvih kao on...

Vratio se sad, kupio kuću cashom, auto cashom, ženi se, ima posao dalje u IGH, radnog iskustva...

Di ćeš bolje?

{#}

Naravno, treba se izboriti za sve to, ništa ne pada s grane...

Tvoj plan?

eh.

Ne, moj je plan upisati i završiti građevinu...

Psssssst Zecovi spavaju
15 godina
angel of fire kaže...
KKristijan kaže...
angel of fire kaže...

Građevina je zakon, i to za inženjere...Za šljakere je tak, zadnja stanica....

Npr. završiti građevinu (moj plan) --IGH--Rad u Dubai-u npr...Ili Sirijia, tam se novci mlate...

Bio na praksi u IGH...kaže čovjek: frend mu je završio građevinu, radio u Siriji, nije se pretrgavao, al radio je od 8-16...Na nadgledanju u vođenju gradilišta...

Uz još par takvih kao on...

Vratio se sad, kupio kuću cashom, auto cashom, ženi se, ima posao dalje u IGH, radnog iskustva...

Di ćeš bolje?

{#}

Naravno, treba se izboriti za sve to, ništa ne pada s grane...

Tvoj plan?

eh.

Ne, moj je plan upisati i završiti građevinu...

Bi i ja,ali kad sagledam bolje,koji je maximum koji neki građevinar može postići?

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
18 godina
neaktivan
vrx kaže...

@Splico212

joj,kad gledam te "kućice" dođe mi da odma orobim banku (pošto nemogu u kredit,zasada),a škicam ih već jedno vrijeme...

ja i buraz imamo namjeru takvo nešto ,čim se riješe krediti ,kupi se komad zemlje ,svakom pola i napraviti takve definitivno.

ipak,klinac bu mi trebao svoju sobu za koju godinu,a ko zna,kožda bude još koji :D

ja sam gledao tu

http://www.domprojekt.hr

evo i cjenik pa si pogledaj

http://uploading.com/files/cda7a8m5/OKVIRNI%2BCJENIK%2BPOLUMONTAZNIH%2BCIGLENIH%2BKUCA-01-10-2010.pdf/

http://uploading.com/files/5m2fm367/CIJENE%2BSA%2BPDV-OM%2B-%2B%2BNOVI%2B2011.pdf/

@ Vrx

Ma rađe idem na Marles Montažne ili Yutong jer sam malo kopao po netu i nekako mi se nedopadaju te kuce koje oni nude+meni je dobro sta kod mene ima vec kuca koju samo treba srusit i malo sredit temelje i vozi miško pomalo cu sam probat pa makar i kampirao tamo ali ce se morat napravit.Jedino sto najteže pada ženi kad se je uhvatim tako nešto jer nezna klincima objasnit zasto me nema po cile dane kuči a nivikli su da sam skoro pa non stop sa njima. Gle ti imas klinca a ja imam  kceri pa ajmo nesto dogovorit kao na bliskom istoku. ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 0:57 (SPLICO212).
18 godina
neaktivan
KKristijan kaže...
angel of fire kaže...
KKristijan kaže...
angel of fire kaže...

Bi i ja,ali kad sagledam bolje,koji je maximum koji neki građevinar može postići?

Nema maximuma...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
protjeran

Kad krenem na fax, imam stan u Zagrebu za sebe, od pokojne bake. Gajnice, nije loše:)

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
15 godina
angel of fire kaže...
KKristijan kaže...
angel of fire kaže...
KKristijan kaže...
angel of fire kaže...

Nema maximuma...

Ma i to sto kazes.Previse se obazirem na druge 

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
18 godina
neaktivan
SPLICO212 kaže...
vrx kaže...

@Splico212

joj,kad gledam te "kućice" dođe mi da odma orobim banku (pošto nemogu u kredit,zasada),a škicam ih već jedno vrijeme...

ja i buraz imamo namjeru takvo nešto ,čim se riješe krediti ,kupi se komad zemlje ,svakom pola i napraviti takve definitivno.

ipak,klinac bu mi trebao svoju sobu za koju godinu,a ko zna,kožda bude još koji :D

ja sam gledao tu

http://uploading.com/files/cda7a8m5/OKVIRNI%2BCJENIK%2BPOLUMONTAZNIH%2BCIGLENIH%2BKUCA-01-10-2010.pdf/

http://uploading.com/files/5m2fm367/CIJENE%2BSA%2BPDV-OM%2B-%2B%2BNOVI%2B2011.pdf/

@ Vrx

Ma rađe idem na Marles Montažne ili Yutong jer sam malo kopao po netu i nekako mi se nedopadaju te kuce koje oni nude+meni je dobro sta kod mene ima vec kuca koju samo treba srusit i malo sredit temelje i vozi miško pomalo cu sam probat pa makar i kampirao tamo ali ce se morat napravit.Jedino sto najteže pada ženi kad se je uhvatim tako nešto jer nezna klincima objasnit zasto me nema po cile dane kuči a nivikli su da sam skoro pa non stop sa njima.

pa kreni sam...

nauči čitati nacrte, zidanje je vrlo jednostavno, šalanje deka ti nek pomogne netko tko to zna...

Sve se može svojim rukama...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan

Ja si mislim sredit potkrovlje , ali prvo fax ...

http://soksa.3dhr.net/
18 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
SPLICO212 kaže...
vrx kaže...

@Splico212

ja sam gledao tu

@ Vrx

Ma rađe idem na Marles Montažne ili Yutong jer sam malo kopao po netu i nekako mi se nedopadaju te kuce koje oni nude+meni je dobro sta kod mene ima vec kuca koju samo treba srusit i malo sredit temelje i vozi miško pomalo cu sam probat pa makar i kampirao tamo ali ce se morat napravit.Jedino sto najteže pada ženi kad se je uhvatim tako nešto jer nezna klincima objasnit zasto me nema po cile dane kuči a nivikli su da sam skoro pa non stop sa njima.

pa kreni sam...

nauči čitati nacrte, zidanje je vrlo jednostavno, šalanje deka ti nek pomogne netko tko to zna...

Sve se može svojim rukama...

E nehebeš da cu ja kuću zidat u ciglu jer ako bas idemo po starome sistemu kako su se prije gradile a ne ove danasnje koje su pune vlage minimalno kuči treba 3 godine da se moze uselit jer svaka faza ima svoje godisnje doba jer ima jedna stara poslovica ako napravisš kuču Prvu godinu useli neprijatelja,drugu godinu susjeda,3 gosinu useli ti.

Nego ytong ili montažna marles i dodi ce me dosta jeftinije.

18 godina
neaktivan

Naravno da ide polako...Sve što je na brzinu, ne vrijedi...

Današnje kuće su zbog raznoraznih razloga vlažne...

Psssssst Zecovi spavaju
18 godina
KKristijan kaže...

ala vam je lijepo...ja imam sobu bez prozora s otvorenim pogledom na dnevni boravak i kompjuter od starog u svojoj sobi koja ima 4-5 m^2

selim se makar zivio u špilji :/,sto prije

A eto to ti je. Stvari nije za generalizirati.

Mnogi imaju stanove u roditeljskim kućama,

pa nisu zbog toga luzeri što se nisu odselili.

Pogledajte usput i kako su se usrećili ljudi koji

su se orobili sa švicarcima na 30 godina: u pravilu su u prosječnih

5 godina svakomjesečnog plaćanja po 3000kn 

sada dužni više novca nego što su bili prije 5 godina kad su kredit i uzeli.

A novi rohbau stan polako počeo pokazivati plijesan i pukotine,

jer je đgrađevinac malo požurio sa gradnjom i malo uštedio sa materijalom.

17 godina

Trenutno živim s roditeljima, iako sam se već mislio iseliti, ali me gubitak posla spriječio u tome (a i moja draga majka koja je napravila generalno s****, tj. cijelu obitelj uvukla u dugove sa svojim filksnim idejama o brzom bogaćenju). Sada sam se napokon izvukao iz svega toga, i iako imam kuću s prizemljem i dva kata (koji se mogu pretvoriti u stanove), prvom prilikom odlazim iz roditeljskog doma.

Naravno da ću pomagati rodietljima koliko mogu i kada odem, ipak su mi roditelji, ali preko nekih stvari ne mogu prijeći i moram se maknuti, radi vlastitog psihičkog mira.

16 godina
neaktivan

Odgojen sam u katoličkom duhu,znači nikad {#}

:)
17 godina
neaktivan

Neznam, to mi se ne vrti po glavi previše još, vidjet ćemo kad krene fakx kako će to sve skupa ići, jako bi volio imati svoj stan, al' ne puca me neka hića, kad bude, bit će.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
18 godina
neaktivan

Dižem sidro kada mi se djevojka ukrca i preuzme kormilo {#}, zasada još ništa, no kako to ide sve je moguće da će biti ubrzo.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
protjeran

Meni i bratu je stari napravio kuću od 500+ kvadrata+okućnica koje ima podosta :D Al smo se ipak dogovorili da on ostaje ovdje a meni cijela nova kuća :D

17 godina

Selim se iz kuće u novi stan tokom rujna dok ga ne sredim do kraja. Čekam da mi dođe kuhinja i namještaj, a treba još nabavit 100 stvari... :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice