Čisto solidni opuštajući instrumental.Imam sličnih stvari koji su u stvari instrumentali iz filmova poznatih i manje poznatih.To si pustim ponekad dok sam na netu ili pak dok radim na poslu...
U principu jako rijetko slušam instrumental, uvijek mi je pjesma nekako nedorečena bez vokala, ne znam ugodnije mi je pratiti i glas uz samu melodiju.
Ovo mi je jedan od najjačih instrumentala ikad:
iako bi to bila zapravo glazba iz filma (Kill Bill). Nikako ne treba zaboraviti Ennia Morriconea i njegov širok opus. Evo samo jednog primjera: , mada mi je većina njegovih stvari vrhunska. Također Apocalyptica ima nekih laganijih stvari, mada oni u globalu naginju nešto žešćim i agresivnijim melodijama. A ovako nešt: - skinuo sam neku kompilaciju, 10-ak pjesama, prilično opuštajućih... sviraju i El Condor Pasa (mada ne znam da li je to njihova stvar ili je narodna).
I meni obično pašu malo agresivnije stvari (vidi ovu obradu -
), slušam sve i svašt a glazbu si puštam ovisno o trenutnom raspoloženju.Naravno,slažem se.Muziku slušamo prema raspoloženju.Ponekad slušam instrumentale iz filmova,ponekad klasiku od Mozarta do Strausa,ponekad disko 80tih,a inače sam roker i obožavam Iron Maiden.Ponekad slušam i one tužne melodije kao što je u Gothicu theme in Vengard...
ja volim meditativnu muizku, bila ona indijska, američko domorodačka egipatska il tak neke ambijentalne... zakon stvarcice
evo par
Ravi Shankar-
Thomas Otten-
Karl Sanders-
(neki kažu da death metalci samo krljaju, ovime dokazujem suprotno)John Williams-
itd.
Moja žena je sličnu stvar uživo doživjela, u jednom projektu gdje su oni sudjelovali u stvaranju zvukova... opako...
Super,izvesti melodiju bez instrumenata.Odlično su to izveli...
Da! Meni je to čak bolje od originala. Jel ste primjetili možd da u tom zboru primaju samo zgodne duše, e fini je taj zbor... 
Ja se bavim borilackim vjestinama, uz veliko postovanje tradicije vezane uz njih, tako da imam jako puno doticaja sa istocnjackom tradicinalnom glazbom (a ovo me podsjeca jako na to). Bas ljepo sto si pokrenuo ovu temu.
Evo mojih par omiljenih ''youtube hitova'':
Ja slušam slično, ali to samo s vremena na vrijeme. I prvih 8 sec. videa to je korišteno u jednom dreamscenu(za vistu ultimate samo) kojeg sam downlodao (ta livada, pogleda na more izlazak sunca i stalno se ponavlja ofc i to je bilo u visokoj kvaliteti)
Recimo ovi soundtrackovi :
(00:48->) - trnci me prolaze kad to slušam na najjače - to je sviralo na kraju jedi outcasta 2 dessan vs kataran izaziva strahopoštovanje. - cool glazba za najave
....
Onaj metal, deranje, američka pop-šrot shranja(ok samo neka volim)itd.,cajke(isto jednu dvije i to je to) to nevolim.
Star Trek i Star Wars mjuza su najbolje, nitko nemože bolju muziku od te napravit.
I ako netko zna kako se ova zove zapravo?
prava opustajuca mjuza bi bila klasika tipa Antonio Vivaldi, Mozart, Bach, Strauss, Beethoven , no ni ti vas prijedlozi nisu losi, kako se kaze o ukusima se neraspravlja sto odi na foumu bas i nece ici nego blaze receno ko voli nek izvoli
.
evo par mojih primjera:
Nadam se da nisam profulao poantu teme. Ovo su meni omiljeni filmski instrumentali. Takoder,volim ambijentalnu glazbu.
Nemam bas nesto materijala da se pohvalim ali volim poslusati dobar uradak.Onako,smirujuceg efekta sa dozom misterije i tajanstvenosti.
Ovo mi se takoder svida:
Predobro.__
Hyperion said: "Star Trek i Star Wars mjuza su najbolje, nitko nemože bolju muziku od te napravit"
Stvarno si zabrijo na taj Star xyz. Ne pricaj gluposti da nitko ne moze bolju muziku napraviti. Ili ako je vec stvar osobnog misljenja-napomeni.
Evo da se i ja pridružim ovoj temi. Obožavam i imam podosta instrumentala koji su epska i "war drums" tj. epska klasična muzika koja se često koristi u raznim fantasy filmovima s epskim borbama.Također sam uz to veliki ljubitelj ostale instrumentalne muzike iz SF-filmova (hyperion je dosta toga naveo) ili takve tematike kao i vikinških pjesama.
Također volim Za Odenkoza tj.
Hyperion said: "Star Trek i Star Wars mjuza su najbolje, nitko nemože bolju muziku od te napravit"
Stvarno si zabrijo na taj Star xyz. Ne pricaj gluposti da nitko ne moze bolju muziku napraviti. Ili ako je vec stvar osobnog misljenja-napomeni.
Jel imaš problema s tim?
Ok, onda ja mislim da Star trek i wars imaju najbolje soundtrackove i da ih još nitko nije nadmašio.
BTW: LOTR ima dobar soundtrack, enya je super "
" i "" recimo..Hyperion said: "Star Trek i Star Wars mjuza su najbolje, nitko nemože bolju muziku od te napravit"
Jel imaš problema s tim?
Ne,rekao sam u saljivom tonu;)
Jel imaš problema s tim?
Ok, onda ja mislim da Star trek i wars imaju najbolje soundtrackove i da ih još nitko nije nadmašio.
BTW: LOTR ima dobar soundtrack, enya je super "
" i "" recimo..Na stranu što sam zadrti SF fan i trekkie, ali objektivno (i priznato od većine stručnjaka) najbolji soundtraci su iz starih westerna. I tvrdim da se gotovo ništa ne može usporediti s njima (iako Vangelis i Clint Mansell su bili blizu u nekim trenutcima). Ennio Moriccone je apsolutni bog
Star trek is "Western in outer space – a so-called "Wagon Train to the Stars"
Ima dobrih i legendarnih western soundtrackova no nisu mi dobri kao ovi koje sam nabrojao.
- the shadows
Sada sam se sjetio
legendarne.
EDIT: meni jedina dobra od mettalice -
vjerujem da ti se onda ova ne sviđa
a ovo bi trebalo
ja inace volim slusati elektronicku glazbu ali kako su neki rekli,
zavisi kako si raspolozen.Ali ja vec nekih 15 dana nikako da se
otkacim od ovakve muzike.Jednostavno dok slusam ovakvo nesto
osjecam se kao da sam na drogama
vjerujem da ti se onda ova ne sviđa
Nesviđa...
Veoma dobra tema.
Ja volim slušat opuštajuću glazbu, a i instrumentalnu glazbu, ponekad poslušam i neku klasiku.
Od glazbe iz filmova mi je dobra iz filma
.Ili recimo ova iz Titanica:
, budi osijećaj tuge!