Elektricna bicikla vozačka dozvola?

poruka: 9
|
čitano: 7.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo zanima me jedno pitanje

dali za elektricnu biciklu treba vozačka dozvola AM kategorije to jest za mopede.

naso sam na dnvenik.hr da kao treba ali dali neko sigurno zna ?

U planu mi je na biciklu stavit motor od motorne pile od 2kW cisto onako homemade projekt da ubijem dosadu.

16 godina
neaktivan
Re: Elektricna bicikla vozačka dozvola?
Koliko ja znam za takvo nesto ti netreba vozacka.. posto ima onih bicikala sa elektricnim motorima i dosta Baba i Djedova ih vozi bez vozacke...
14 godina

po selu te nitko niš neće pitat al u zagrebu npr. murijak će te zaustavit i isključit iz prometa jer je to samogradnja koju treba atestirat, registrirat kao moped, itd..

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 8:09 (ivanm75).
16 godina
neaktivan

zato trazim dali treba imat vozacku il ne. jer prije nisi trebo i po logici nisu ti mogli nista jer to je bicikla kao i na elektricni pogon i ne moze razvijat brzinu vecu od 30kmh itd itd.

tako da nebi trebalo ni testiranja jer ni elektricne bicikle nemaju atestiranja.

Ima npr onih kitova za ugradnju to je isto samougradnja xD

17 godina

Neznam odgovor na pitanje, ali znam rješenje problema {#}

Nazovi neki dučan koji prodaje te kit-ove i "raspitaj" se za jedan od njih, i onda slučajno ubaci i pitanje oko dozvole {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Mislim da ti treba vozacka dozvola ako motor ima snagu vecu od 250 W ili ako moze razviti brzinu vecu od 30 km/h.

Takoder takvo vozilo mora imati registraciju i svu potrebnu opremu na njemu (prva pomoc,propisana svjetla...).

Zapravo ispada da to nije nista drugo nego kao moped ali manje snage.

Takve odredbe su se pojavile prije par godina po uzoru na neke europske drzave koje to imaju duze vrijeme.

Ali u praksi kad vidis policiju samo malo zavrti pedale i mislice da je to obicni bicikl i neki zaludjeni sportas na njemu.

16 godina
neaktivan

onda bi po tome sve elektricne bicikle bile tehnicki neispravne nemaju svjetla itd itd itd zmigave bla bla.

mislim nije meni bed sad polazem voznju za auto. ali sam mislio to napravit a i da stara moze do butige da ne mora pedalirat :D

14 godina
na selu može, u gradu nebude prošlo..
bilokakvo vozilo koje ima motor nije više bicikl..
pogotovo prerađeno ili samogradnja..
e-bike treba imat svjetla i kočnice..
14 godina

Evo da malo pojasnim neke stvari

Da bi vozili elektricni bicikl u Hrvatskoj ne treba vam vozacka dozvola. U hrvatskom zakonu nije jasno definiran pojam elektricnog bicikla te su vecina vozaca e-bickla u sivoj zoni, tako ce i ostati dok se kolicina elektricnih bicikala na cesti ne poveca do te mjere da postanu problem. U Njemackoj je to jasno definirano te svi elektricni bicikli do 250 W( u prijevodu vecina e-bicikala koja se moze kupiti po trgovackim centrima) ne moraju imati registraciju niti vozac treba imati bilo kakvu dozvolu. Sve vece od 250 W treba imati registarciju( nesto slicno kao i moped) te se treba imati polozena M kategorija

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice