Da li bi dali za graficku 200kn više u slučaju...?

poruka: 23
|
čitano: 1.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako čisto me zanima razmišlanje ljudi na forumu i opcenito.. Ukratko da li bi dali recimo za grafičku karticu npr. 9800gtx+ 200kn više samo zato šta ima 10 godina garancije nasprem ovih sta imaju od 1 godine do 2 godine garancije , a u svemu ostalome (performansama) su iste?

EVGA 790i FTW | Intel Q6600@Scythe Orochi@3.85ghz | Patriot 4 x 1gb DDR3 |Zotac GTX 295 | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
17 godina
protjeran
RE: Da li bi dali za graficku 200kn više u slučaju

ako je riječ o istoj grafulji, onda bi

ali ako je riječ 4850 i 9800gtx+, onda ne

16 godina

A teško za odlučit jer sada grafe zastare 'prije' nego šta si ih kupia, pa

ne znam koliko se isplati svaki prosječni korisnik mjenja konfiguraciju

ili hardver u te 2 god. pa zao mis da se baš i ne isplati, da se radi

o monitoru ili laptopu da ali ovako baš i ne, mis da je bolje tih 200 kn

uložit u jaču grafu nego u garanciju

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
toxic kaže...

Ovako čisto me zanima razmišlanje ljudi na forumu i opcenito.. Ukratko da li bi dali recimo za grafičku karticu npr. 9800gtx+ 200kn više samo zato šta ima 10 godina garancije nasprem ovih sta imaju od 1 godine do 2 godine garancije , a u svemu ostalome (performansama) su iste?

Nikola, BFG rules :) Naravski da bii ^^
17 godina

Govorim o istim proizvodima samo jedan od njih se razlikuje po tome sta ima dosta vecu garanciju i nesto je skuplji..

A jel ste razmisljali na ovaj nacin ? Danas kupite grafu cirka 1400kn, recimo ta grafa ce zastarjet za 1 godinu i neces je koristit a imaš 10 godina garancije... neces ju prodat jer se ne isplati kupit ces novu grafu ovu ces maknut.. koristit ces novu  i za jedno par godina ovu sta si imo stavis u komp i skuris je ili vec nesto odes u servis i prijavis kvar.. posto oni ne rade takve grafe vise tj ne proizvode se dobite zamjensku po tadasnjoj cjeni od 1400kn sta bi bila lijepa grafa i opet bi imao pilu....

EVGA 790i FTW | Intel Q6600@Scythe Orochi@3.85ghz | Patriot 4 x 1gb DDR3 |Zotac GTX 295 | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
16 godina
toxic kaže...

Govorim o istim proizvodima samo jedan od njih se razlikuje po tome sta ima dosta vecu garanciju i nesto je skuplji..

A jel ste razmisljali na ovaj nacin ? Danas kupite grafu cirka 1400kn, recimo ta grafa ce zastarjet za 1 godinu i neces je koristit a imaš 10 godina garancije... neces ju prodat jer se ne isplati kupit ces novu grafu ovu ces maknut.. koristit ces novu  i za jedno par godina ovu sta si imo stavis u komp i skuris je ili vec nesto odes u servis i prijavis kvar.. posto oni ne rade takve grafe vise tj ne proizvode se dobite zamjensku po tadasnjoj cjeni od 1400kn sta bi bila lijepa grafa i opet bi imao pilu....

lipo razmišljanje ali u Hrvatskoj si tako da to baš nebi prošlo
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Mislim da ti nebi priznali tu cjenu koju si dao za graf....inace ok ideja
17 godina
Makić kaže...
toxic kaže...

lipo razmišljanje ali u Hrvatskoj si tako da to baš nebi prošlo
 Misliš? imaš neki razlog možda?
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ja osobno ne bih, zato sto se ne isplati, ti tih 10 godina neces koristiti grafičku istu, promijenit ces ju barem 2-3 puta (ako ne i više).
To jedino ako se ide na "duge staze" se isplati.
Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.5 GHz i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair HX 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
17 godina
Sonny kaže...
toxic kaže...

Ja osobno ne bih, zato sto se ne isplati, ti tih 10 godina neces koristiti grafičku istu, promijenit ces ju barem 2-3 puta (ako ne i više).
 Kao šta sam napiso gore, nemoraš ju ti koristit 10 godina, koristi je jednu i ostatak je stavi negjde za jedno par godine je pokvari i prijavi kvar dobis zamjensku jer ove vise nema. No dobili smo informaciju da to u Hrvatskoj baš i nebi prošlo i zanima me zašto
16 godina

A znadeš naše prodavače, moraš se s njima svađat radi obićne garancije

a kako se tek nebi svađali zbog toga, ideja je odlična, ali to je nemoguće provest

šta mis da će prodavači ići na svoju štetu to je ka da ja za još 5 god odnesem

svoju ati 9600 i traži 1000kn, ne ide

16 godina
neaktivan

mislim da ti nebi priznali tu cjenu koju si dao za graf.ako je proslo dosta vremena i cjena je vise puta isla dole,ponudili bi zadnju koja je bila za taj model..(naravno,najprije ih moras uvjerit da ti nisi kriv sto ne radi...Šutim)

17 godina
neaktivan
toxic kaže...
Sonny kaže...
toxic kaže...

Kao šta sam napiso gore, nemoraš ju ti koristit 10 godina, koristi je jednu i ostatak je stavi negjde za jedno par godine je pokvari i prijavi kvar dobis zamjensku jer ove vise nema. No dobili smo informaciju da to u Hrvatskoj baš i nebi prošlo i zanima me zašto
 Ne znam zasto ali opet ne bih, prvenstveno zbog naših trgovaca, počeli bi izmišljat koje što samo da bi zaobišli mijenjanje kartice.
Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.5 GHz i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair HX 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
17 godina

Ma lako za uvjerit nije to no ja sam misljenja da onu cjenu koju imam na racunu oni meni moraju i priznat jer mi je ipak taj ducan to prodao a ne neki deseti tako da... ja mislim da to nema veze sta je ona padala kada ja imam ovu cjenu no mozda se varam...

17 godina
protjeran

moram se složit, tupavo je za grafu dati 200 kn više samo radi garancije, jer će za 2- 3 godine jača od te grafulje koštati 5 puta manje, dakle nema nikako smisla.

jedino je najbolje mjnjat grafulje svaki put kad iziđe nova, a staru prodat u pola cijene i doviđenja

16 godina
neaktivan

nemogu tvrdit 100%,(ak imas nekog u toj trg.i sl.),ali u principu nemozes dobit istu cjenu za stariji proizvod. imam iskustvo sa MB koja je bila stara 6 mj.i zamjenio sam je za jacu,ali cjena vise nije bila ista,nego nekih 300kn manja

17 godina

hm da najvjerojatnije je tako... no recimo skupe grafe tipa sada ovu sta sam ja kupio za 4000kn  ja bi rado dao jos 200kn da imam garanciju 10 godina no nema bfg bar ja mislim...

tako da kod skupih stvari bi ipak mozda se trebala odvojit koja kn više..

16 godina

- nakon 1-2 g. vjerojatno više nema istih kartica, zamjenske mogu biti do neke granice, ali... da imaš sad staru karticu 5g što bi s garancijom? -Kompletan novi PC ili oglasnik....

-garancije dulje od 3g, su čisto marketinški-psiho efekt. Ponekad je problem pronači račun i nakon par mjeseci a kamoli više godina, trgovci također ne čuvaju račune toliko dugo...

-dali bi zamjena, ako je trgovac ponudi, bila u rangu top-modela ili u rangu (buduće) klase-perfomanse npr prve GF-2-DDR za današnju 295? (Ili možda Voodo?). Jer trgovac može dati današnju grafulju za 200kn... -To nemožemo predvidjeti.

Logitech već dugo daje garanciju 5g, ali se nesjećam da sam je ikad iskoristio, a miš i tipkovnica su ipak tip komponente koji je kompatibilan na duži rok...

Zato mislim ili jača graf. ili novac u džep (u banku, kamate....) :) -pa kupiš novu.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan

Zasigurno ćeš promijeniti grafulju kroz nekih 3,4 godine pa ti tu garancija od '10 godina' odmah pada u vodu.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

i za jedno par godina ovu sta si imo stavis u komp i skuris je ili vec nesto odes u servis i prijavis kvar.. posto oni ne rade takve grafe vise tj ne proizvode se dobite zamjensku po tadasnjoj cjeni od 1400kn sta bi bila lijepa grafa i opet bi imao pilu....

hehe... Nisi ti jedini koji tako razmišlja. A nisi ni jedini koji čita ovaj forum. (i trgovci vide po forumima takva "javna razmišljanja" :D )
U 99% trgovina morao bi se zahebavat s inspektoratom...i to traje...
A namjerno kurenje komponenata... u krajnju ruku nije ok. Jer npr. tebe skuže i onda nakon toga i ove ljude kojima je stvarno riknula neka komponenta prcaju u zdrav mozak i ne žele priznati reklamacaije baš zbog takvih slučajeva. 
Only God (& mod) can judge me
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- nakon 1-2 g. vjerojatno više nema istih kartica, zamjenske mogu biti do neke granice, ali... da imaš sad staru karticu 5g što bi s garancijom? -Kompletan novi PC ili oglasnik....

-garancije dulje od 3g, su čisto marketinški-psiho efekt. Ponekad je problem pronači račun i nakon par mjeseci a kamoli više godina, trgovci također ne čuvaju račune toliko dugo...

-dali bi zamjena, ako je trgovac ponudi, bila u rangu top-modela ili u rangu (buduće) klase-perfomanse npr prve GF-2-DDR za današnju 295? (Ili možda Voodo?). Jer trgovac može dati današnju grafulju za 200kn... -To nemožemo predvidjeti.

Logitech već dugo daje garanciju 5g, ali se nesjećam da sam je ikad iskoristio, a miš i tipkovnica su ipak tip komponente koji je kompatibilan na duži rok...

Zato mislim ili jača graf. ili novac u džep (u banku, kamate....) :) -pa kupiš novu.

zamjena se u nacelu ne odvija "isti tip za isti tip",nego je iznos racuna jedini relevantan. tako da se moze zamjenit  nesto za drugo bilo sto,nadoplatit za skuplje,ili cak dobit povrat novca.takvo je pravilo u svim boljim trg. u zg
16 godina

Ovaj primjer ne vrijedi za cipele, frižider... pitanje je za VGA.

Zakon (inspektor) nema naputak, uredbu po kojij bi djelovao. Zbog stalnih promjena (pada) cijena, trgovac, ukoliko nema zamjenu, priznaje trenutnu vrijednost i zakon ga ne dira, također, često trgovac odbija dati povrat novca, nego ti nudi zamjenu u protuvrijednosti, koja u slučaju VGA, zbog standarda neznači ništa (npr par godina stara AGP za novu PCIX, a govorimo o 10g.)

Opet, za razliku od npr automobila, njega se može popraviti, otkloniti kvar, kod kompijuterskih komponenti se to ne radi...

Tako da jedina obaveza trgovca ostaje 'adekvatna zamjena' (njegova dobra volja...)

-da sad imam 10g. staru karticu nebi (meni) ništa značila garancija iste, čak da je trgovac nekim čudom izvuće ispod pulta...

A nekoliko godina unaprijed je nezahvalno prognozirati (možda ćemo se igrati na iPhone-u...)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina

Možda. Da se radi o malo skupljoj - da. Ali za ovako jeftine - ne.

Mount Vision Pro
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice