Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.327.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Ajde odvrti Superposition bench pa stavi u temu, mislim da nije do sad bila niti jedna Vega..

15 godina
Jakovp kaže...
Budem uzeo nešto od barem 1000W.

Imaš Corsair RM1000X 1000W 80+ GOLD za 1300 kn u FuturiIT.

9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

To je oberon isti kao sto ja imam samo crna boja... sa original frontom pozar garantiran 

14 godina
protjeran

Meni je najjace u cijeloj prici sto se sa jednim TR samo o gamingu prica. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 21:23 (war3_tft).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ajde odvrti Superposition bench pa stavi u temu, mislim da nije do sad bila niti jedna Vega..

Budem sutra!

Valentin17 kaže...
Jakovp kaže...
Budem uzeo nešto od barem 1000W.

Nije loše, rado bih nešto tipa platinum ili šta je već malo jače od gold, možda pričekam neku ponudu. Ali to mi je svakako jedan od kandidata.

lav1000 kaže...

To je oberon isti kao sto ja imam samo crna boja... sa original frontom pozar garantiran 

MS cyclops II, fronta ni ne stane lol

war3_tft kaže...

Da, jer u ovoj temi ljudi ful o drugim stvarima pričaju...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen

I dalje nezasitno guštam u novom monitoru. Vidim više ga ni nema na ovim prostorima ispod 2200 kn

8 godina
protjeran
XXX kaže...

I dalje nezasitno guštam u novom monitoru. Vidim više ga ni nema na ovim prostorima ispod 2200 kn

Kakav je HDR u tom govnetu od Fallouta 4? 

15 godina
war3_tft kaže...

Zašto ne, za nekoga tko voli npr. renderirati video, streamati i igrati u isto vrijeme, uz to imati još Chrome otvoren,

taj procesor je dušu dao za takve stvari.

17 godina
odjavljen
Paolo Maldini kaže...
XXX kaže...

Kakav je HDR u tom govnetu od Fallouta 4? 

Nebi se bunio da ga podržava

Inače osječaj igranja u 21:9 je barem duplo boji nego na kockici i nema duhova ko na nekim drugim modelima

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 8:36 (XXX).
8 godina
protjeran
XXX kaže...

Svojedobno sam davao za govna od 19" 2800/3400 kn pa mislim da vrijedi za takav monitor pljuniti 2200 kn.

Realno gledajući, ljudi ne štede na CPU, memoriji, grafičkoj posebice ali kad je u pitanju monitor e, tu bi jeftino...

Neće da može.. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
17 godina
odjavljen

pa sobzirom da je do prije tjedan dana koštao 1700 kn, po meni se ne isplati.

14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Zašto ne, za nekoga tko voli npr. renderirati video, streamati i igrati u isto vrijeme, uz to imati još Chrome otvoren,

Ok za renderanje, ali tih ih 30-60 fpsa kolko youtube i twitch podrzavaju se moze strimati i sa puno slabijim procesorom, uz naravno otvoreno sto gluposti sa strane...

17 godina
odjavljen

2/4 vs 6/12 na Titanu

G4560 za 380 kn FTW!

14 godina
protjeran
XXX kaže...

2/4 vs 6/12 na Titanu

G4560 za 380 kn FTW!

Prevrti na 7:30 gdje covjek kaze "Let's s get into a game or two in real time to look for things like dips and stutters, because that's gonna affect your overall gameplay more so then any average fps."

Sad usporedi fluktuacije fpsa na 2/4 i na 6/12, ftw je samo ako gleedas sa likom iz igre u pod citavo vrijeme. 

17 godina
odjavljen

Gledao sam ja cijeli video i nisam samo slušao kaj govori nego i gledao. Na istim scenama GPU pada ispod 90% kad koristi 6/12 uz nešto viši FPS ali isto ima dropove. U obje situacije ima 60+ fpsova veliku večinu vremena.

G4560 FTW!

i to na full HD koju više nitko ni ne koristi čak sam se i ja ultra bugdget gamer maknuo sa 1920X1080p reze

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 9:19 (XXX).
17 godina
odjavljen

Izašla nova igra, 75 HZ gaming FTW!

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Gledao sam ja cijeli video i nisam samo slušao kaj govori nego i gledao. Na istim scenama GPU pada ispod 90% kad koristi 6/12 uz nešto viši FPS ali isto ima dropove. U obje situacije ima 60+ fpsova veliku večinu vremena.

G4560 FTW!

i to na full HD koju više nitko ni ne koristi čak sam se i ja ultra bugdget gamer maknuo sa 1920X1080p reze

Opet izmisljas, na 2/4 je GPU u helicu vec na 50%, a u zahtjevnim scenama pada ispod 50 fps, covjek je to cak i  naglasio. Ne znam sta si ti gledao ako nisi primjetio onu fps liniju koja skace gore dolje ko blesava, ubuduce cemo ju zvati "mazohisticka linija". 

Ovo full hd ti nista ne znaci jer bi iste dropove ispod 60 fps imao i na visim rezolucijama, max fps ne bi bio toliko visok zbog bottlenecka kartice, ali bi dropovi opet bili prisutni jer ih uzrokuje cpu sto se lijepo moze vidjeti. 

Samo se ti tjesi sa tim svojim patuljastim 29'' "uw-om". 

17 godina
war3_tft kaže...
Valentin17 kaže...

Ok za renderanje, ali tih ih 30-60 fpsa kolko youtube i twitch podrzavaju se moze strimati i sa puno slabijim procesorom, uz naravno otvoreno sto gluposti sa strane...

bez obzira sto se snima na 30-60 fpsa ti mozes igrat s npr 100 fpsa zar ne ?

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

G4560 FTW!

Opet izmisljas, na 2/4 je GPU u helicu vec na 50%, a u zahtjevnim scenama pada ispod 50 fps, covjek je to cak i  naglasio. Ne znam sta si ti gledao ako nisi primjetio onu fps liniju koja skace gore dolje ko blesava, ubuduce cemo ju zvati "mazohisticka linija". 

Ovo full hd ti nista ne znaci jer bi iste dropove ispod 60 fps imao i na visim rezolucijama, max fps ne bi bio toliko visok zbog bottlenecka kartice, ali bi dropovi opet bili prisutni jer ih uzrokuje cpu sto se lijepo moze vidjeti. 

Samo se ti tjesi sa tim svojim patuljastim 29'' "uw-om". 

Kaj TOČNO izmišljam, koji dio posta?

Gdje sam napisao da na 2/4 ne pada na 50 fpsa? Napisao sam da večinu vremena drži iznad 60 kaj se vidi na videou i čovjek to sam potvrđuje. Gdje sam napisao da na 2/4 procu nema dropova?

Na 6/12 ima isto dropova Gpu nije satlno na 100%

Dropova ima puno manje i sve je daleko stabilnije ali ne uzimaš u obzir cijenu konfiguracije. Debelo si nerealan i vidiš u mojim postovima samo ono što želiš vidjeti

I ne nazivaj me lažovom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 9:45 (XXX).
14 godina
protjeran

Tu si u pravu, ali opet zavisi sta strimas, ako su to neke competitive mp igre kakve se vecinom strimaju (lol, dota 2, ow, fornite itd) opet ces gurati 100 fpsa sa svoje strane i sa slabijim procesorom dok strimas. Jos nisam naletio na bf1, ac origins stream (AOTS ) ili nesto toliko cpu zahtjevno, a ovi lajbeki sa 5 viewera od kojih su 2 njegova dodatna twitch accounta, a ostali mama, tata i baka su nebitni...

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Kaj TOČNO izmišljam, koji dio posta?

Gdje sam napisao da na 2/4 ne pada na 50 fpsa? Napisao sam da večinu vremena drži iznad 60 kaj se vidi na videou i čovjek to sam potvrđuje. Gdje sam napisao da na 2/4 procu nema dropova?

Na 6/12 ima isto dropova Gpu nije satlno na 100%

Dropova ima puno manje i sve je daleko stabilnije ali ne uzimaš u obzir cijenu konfiguracije. Debelo si nerealan i vidiš u mojim postovima samo ono što želiš vidjeti

I ne nazivaj me lažovom.

Moje isprike, u ovom slucaju si samo iskrivljavao sliku, spominjes da oboje imaju dropove, a neces naglasiti koliko su ovdje dropovi veci i kako su fluktuacije kod 2/4 proca konstantne. Tesko ces u ovakvoj igri imati konstantno 100% gpu load, ali zato gledas razlike, a razlike su opravdane razlikom u cijeni, zamisli kako bi sve u tvom voljenom crysisu 3 izgledalo. 

Nemoj mi samo ti uletavati sa spikom "Vidis samo ono sto zelis vidjeti." jer ti si kralj branja tresanja sto se na koncu moze opisati kao skrivanjem istine tj laganjem. 

17 godina
odjavljen

I opet nisi napisao gdje sam ja to točno lagao a sobzirom da se prvo "ispričavaš" pa me na karaju ponovno posereš, ne namjeravam sa tobom ulaziti daljnje rasprave.

Privjesak FTW!

12 godina
Jakovp kaže...
Valentin17 kaže...

Nije loše, rado bih nešto tipa platinum ili šta je već malo jače od gold, možda pričekam neku ponudu. Ali to mi je svakako jedan od kandidata.

imaš seasonic platinum 1200w za 400 kuna više, odlična ponuda - link (peti po redu)

14 godina
protjeran
Posto nemam pojma o napajanjima, a vidim da si ti dosta strucan na tom podrucju, da li mi mozes u kratkim crtama pojasniti razliku (osim efikasnosti taj dio kuzim) izmedu bronze i gold i onda gold i platinum?

Po mojem nekom trulom znanju kod gold napajanja se pocnu korostiti malo bolje komponente i sami ventilator, zapravo vec u tom segmentu vec je sve skupa prilicno kvalitetno, sto jos dodatno nudi platinum napajanje?
12 godina
war3_tft kaže...
Posto nemam pojma o napajanjima, a vidim da si ti dosta strucan na tom podrucju, da li mi mozes u kratkim crtama pojasniti razliku (osim efikasnosti taj dio kuzim) izmedu bronze i gold i onda gold i platinum?

Po mojem nekom trulom znanju kod gold napajanja se pocnu korostiti malo bolje komponente i sami ventilator, zapravo vec u tom segmentu vec je sve skupa prilicno kvalitetno, sto jos dodatno nudi platinum napajanje?

veću efikasnost i time manje grijanja, manje se i ventilator vrti

obzirom da su na platinum i gold potpuno iste komponente kod prime modela iste snage, daljnje razlike u perfomansama su nepostojeće ili barem praktično nepostojeće

zato sam ja uzeo gold verziju, jer mi je platinum bacanje novaca

no, sama prime serija te snage i efikasnosti za 1700 kuna je više nego izvrsna ponuda

ja sam gold 750w platio više od 1300 kuna, ovakvo od 1200w platinum je koštalo debelo preko 2000 kuna u to vrijeme

14 godina
protjeran

Hvala na pojasnjenu, slijedeci upgrade sam planirao uzeti ovo. Kaj nemas ti isto takvo, dal je moguce da je tolika razlika u cijeni?

12 godina
war3_tft kaže...

Hvala na pojasnjenu, slijedeci upgrade sam planirao uzeti ovo. Kaj nemas ti isto takvo, dal je moguce da je tolika razlika u cijeni?

da, focus je vrlo kvalitetno napajanje za relativno malo novaca, dok je prime serija precijenjena u odnosu na focus

prime jest bolji, ali sigurno ne toliko i za prosječnog korisnika sasvim je svejedno koristio focus ili prime, pogotovo kad uzmeš 750w za koje sumnjam da ćeš koristiti i 50-60% snage i to u rijetkim trenucima

samo jbga, kad sam ja kupovao prošle godine nije bilo focus serije, uzeo bi je sigurno i uštedio 500 kuna

a i bio sam maksimalno iživciran što je evga g3 koju sam uzeo prije seasonica bila očajna po pitanju buke i što sam je morao vraćati nakon par dana, pa sam se malo raspištoljio 

14 godina
protjeran

Znaci imaju prime gold i focus gold? 

Sjecam se da si to bio vracao i da si bio vidno uzrujan.  Kako si rijesio to sa alzom, platio si samo povrat robe?

12 godina
war3_tft kaže...

Znaci imaju prime gold i focus gold? 

Sjecam se da si to bio vracao i da si bio vidno uzrujan.  Kako si rijesio to sa alzom, platio si samo povrat robe?

ništa nisam platio, napisao sam im da želim vratiti evgu i razlog - vratili su mi kompletni iznos, čak i onih par eura za dostavu

čim su mi odobrili povrat, naručio sam sisu, također kod njih

EDIT:

prime imaš gold, platinum i titanium

focus imaš gold i platinum

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 11:19 (picajzla0707).
14 godina
protjeran

Tko je taj megaentuzijast koji ce nabaviti ovi zvijer? 

Najjaci dio mi je na 2:05 "HDaRen't". 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice