Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.883.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
lav1000 kaže...

Valentine, koliko dijelite ti i Luci zajedno forumski staž pa da nisi shvatio da Luci dirigira HW trendove 

Meni to ne izgleda tako, čak i ti si prodao toga Pentiuma i uzeo kud i kamo jači i5.

XXX kaže...

Kenjao si protiv privjeska godinu dana i sad si kao doživio prosvjetljenje. Tebe taj proc nemere zadovoljiti ni pod razno.

Ti si barem dosljedan i od tebe sam naučio koliko taj procesor bolje funkcionira sa dual channel memorijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2018 17:47 (Valentin17).
17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Evo lucija ugradio je svoj bivši delider u ovaj stroj.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2018 17:53 (dery).
13 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Entuzijast razmišlja da kupi novi GPU po mining cijeni iako je stari prodao za kikiriki.

Netočno. Pravi entuzijast ne razmišlja kupit novi GPU kojeg je prije imao. On ga kupi bez razmišljanja. 

...to što je glup je drugi par opanaka

ansha kaže...

A to da, besplatno je u startu ali te oderu na odrzavanju..

Nešto ovako? <3 ... neizbježna asocijacija.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
dery kaže...

Evo lucija ugradio je svoj bivši delider u ovaj stroj.

Ostalo je i za parket sigurno.

Ocekujem update.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
odjavljen
XXX kaže...

Prestani toliko trolati. Kenjao si protiv privjeska godinu dana i sad si kao doživio prosvjetljenje. Tebe taj proc nemere zadovoljiti ni pod razno.

...that moment kad forumski troler br.1 upozorava drugog na trolanje. PLAČEM

ps. on ne trola, on je ful ozbiljan. u tome i je čar.

Da se razumijemo, privjesak je bomba. Uloženo-dobiveno bez presedana. Kome je dovoljno, sretan je. Ali tu sad mirišem kognitivnu disonancu forumskog entuzijasta br.1, ko što si i sam ukazao drugom rečenicom. Jer taj je do jučer jahao 6/12 5ghz (potpuno nepotrebno, osim za benčanje) pravdajući tu kupnju nekim čudnim konceptima, a sad veliča ono što je do jučer doslovce srao u šleperskim razmjerima. To prosto ne ide jedno s drugim. No, nije da se čudim. Sasvim očekivano i predvidljivo ponašanje.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
war3_tft kaže...

Ovo sam vec bio objavljivao, ali evo sad i u akciji sve skupa. Znam da je Linus i naravno da je opet nesto sjebao, al rezultati su stvarno dobri na kraju.  

Ovo je stvarno dobra stvar bas me zanima kako bi bilo na nekom boljem zracnom cooleru od noctue ili nekog drugog proizvodjaca. 

AMD AntiBoy
14 godina
neaktivan

Eh djeca...

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
18 godina
odjavljen

Da, treba znati trolati. Neki misle da je to povezano sa direktnim vrijeđanjem i omalovažavanjem. To je umjetnost glupoga koja se uvijek treba vježbati ali moraš imati i malo dara

Brijem da ipak trola, samo previše prozirno. Sve drugo bi bilo žalosno.

18 godina
odjavljen

Eto, mi i dalje smrdimo...kao nisu mogli portati zbog razlike u arhitekturi, to su troleri

I sad nas cimaju sa nastavkom, svi se i dalje nadamo

I onda da ulažem u gaming PC

16 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
war3_tft kaže...

Ovo sam vec bio objavljivao, ali evo sad i u akciji sve skupa. Znam da je Linus i naravno da je opet nesto sjebao, al rezultati su stvarno dobri na kraju.  

Ovo je stvarno dobra stvar bas me zanima kako bi bilo na nekom boljem zracnom cooleru od noctue ili nekog drugog proizvodjaca. 

Ma to je slabo, ima 105W package power i 55C, pogledaj kod mene...

14 godina
protjeran

Da ali na 5ghz...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Da ali na 5ghz...

Hladis watt-e a ne herz-e....

17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Kenjao si protiv privjeska godinu dana i sad si kao doživio prosvjetljenje. Tebe taj proc nemere zadovoljiti ni pod razno.

Ti si barem dosljedan i od tebe sam naučio koliko taj procesor bolje funkcionira sa dual channel memorijom.

Ne postoji nešto što se zove "dual channel memorija". Memorije nemaju kanale.

Nope.
17 godina
odjavljen
13 godina
odjavljen
XXX kaže...

Brijem da ipak trola, samo previše prozirno. Sve drugo bi bilo žalosno.

Brijem da si zabrijao :)

15 godina
Tonči kaže...

Ne postoji nešto što se zove "dual channel memorija". Memorije nemaju kanale.

Svaka čast, krivo sam se izrazio. 

14 godina

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
protjeran
16 godina
protjeran
sstrmi kaže...

Ne mogu sad pogledat video, al sta se naslovnog pitanja tice, sillicon lottery je tu prilicno mjerodavan za dat odgovor i kaze:

"As of 3/22/18, the top 88% of tested 8700Ks were able to hit 5.0GHz or greater."

13 godina
odjavljen

Nemoj zahebavat. Tragedija je kad se nešto neočekivano dogodi jelda? No pošto je AMD u pitanju, to je bilo nekako očekivano i dosljedno njihovom trendu pa prema tome nije nikakva tragedija već tek otužna istina i razočarenje. 

Zbog toga, nota bene, ne možemo očekivat nikakvo sniženje cijena novih zelenih čipova u skoroj budućnosti.

18 godina
odjavljen

Očekujem vrhunski AMD APU u PS5. Backward compabiility, 4K 60 fpsa, HDR, umjerenu potrošnju i zagrijavanje. Sve bu sjelo na svoje mjesto 2020.

13 godina
eywa33 kaže...

...nije nikakva tragedija već tek otužna istina i razočarenje. 

razočaranje samo za entuzijaste i pomorce, nama ostalima dovoljno je i natjecanje u srednjoj klasi 

vas neka nevidija dere, ionako se ne bi osjećali dovoljno "premium" da vam počnu spuštat cijene 

14 godina
protjeran

Kad kazu ovo da bi bio slucaj kao sa rx480 i r9 390x to bi znacilo da bi te kartice trebale biti po snazi nesto kao trenutna vega?

17 godina
odjavljen

Nije to nužno loše. Ako se ne možeš natjecati s nepresušnim budžetom, moraš ga napumpati, a zarada nije u high-end grafičkim karticama, nego u onome što kupuje većina, a to je Polaris level, konzole, prijenosnici, iGPU... Ni Nvidia ni AMD nisu nikad zarađivali prodajom flagship kartica; one služe za marketing i iznimno malom broju entuzijasta. Nvidia je preskupa za gejmere i zbog toga se gura tamo gdje je iduća zlatna koka - iznimno malo, ali bogato tržište profi kartica za AI.

Nope.
10 godina
protjeran

Iskusni su iskoristili priliku da se na vrijeme prebace u tu zlatnu vecinu bang for buck gaminga 

16 godina

Sto je tragedija da ih stjepko uzme pod svoju ruku svi bi oni bili na 5.2 ghz pa sa naponom od 1.6v jel tako stjepko 

AMD AntiBoy
13 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

razočaranje samo za entuzijaste i pomorce, nama ostalima dovoljno je i natjecanje u srednjoj klasi 

vas neka nevidija dere, ionako se ne bi osjećali dovoljno "premium" da vam počnu spuštat cijene 

Ah ti mediokriteti. 

Danas je high end suludo skup kad govorimo o gpu ponudi. Da danas uzimam komp from scratch, gotovo sigurno ne bi uzeo 1080ti za 8 somova, naročito SADA kada smo: 1. još uvijek u cjenovnom apsurdu uzrokovanim mining ludilom; 2. par mjeseci od nove generacije. Zato, valja znat (kada) ubost, i također valja se suzdržat od preprodaje istog komada hardvera 5 puta u procesu nekog čudnog traženja sreće u novoj istoj kartici.

Što se tiče AMD-a i ovog tobožnjeg razočarenja... idiotično je naslađivati se na takvom "failu". AMD će ponovo odradit dobar posao u mid segmentu i bit tu konkurentan. A ja sam tužan jer ću sljedeću karticu gledat u cjenovnom razredu od soma eura nadalje jer amd očito nije u stanju napast top segment nevidije. To ne čudi, ali ujedno to je čisto sranje za one koji bi htjeli imat vrh ponude u tehnologiji jer zeleni u punom smislu riječi imaju monopol u top segmentu.

Samo, kako sada stvari stoje, 1080ti me služi više nego dobro i mogla bi još jednu generaciju ako pomak bude nedovoljno dobar (što je vrlo moguće). Kad sam uzimao 1080ti, em je koštala osjetno manje nego sada, em mi je nudila proječno 50% bolje performanse od 980ti, a u nekim slučajevima i skoro duplo više. Dvojbe nije bilo. Realno, sve i da izbace 100% bržu karticu, dok se ne prebacim na 4k@144hz ili dok igre ne postanu šrotani developerski isprdak po pitanju optimizacije... nema potrebe za nadogradnjom onome koji trenutno ima 1080ti. Al fakat. Tako da, zeleni neće dobit moju zelenjavu dok se određeni parametri ne poklope. Nisam ja veslo sisao moj Jensene.

Lucidius kaže...

Iskusni su iskoristili priliku da se na vrijeme prebace u tu zlatnu vecinu bang for buck gaminga 

Gle, dat ću ti jedan stvarno dobronamjeran savjet. Ako misliš nastavit trolat, onda lijepo i ukusno staviš ovaj smajlić > na kraj, a ne ovaj > . Potonji signalizira da si gadno ozbiljan, a poruke su ti smislene ko sizifov kamen. Pogledaj iskusne kako to rade, triple X-a ili pak picajzlu, a i lav je postao vješt. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2018 0:33 (eywa33).
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Gle, dat ću ti jedan stvarno dobronamjeran savjet. Ako misliš nastavit trolat, onda lijepo i ukusno staviš ovaj smajlić > na kraj, a ne ovaj > . Potonji signalizira da si gadno ozbiljan, a poruke su ti smislene ko sizifov kamen. Pogledaj iskusne kako to rade, triple X-a ili pak picajzlu, a i lav je postao vješt. 

Gdje ces ti davat savjete kako se sta radi najzvucnijem imenu ovog foruma, pa jesi ti stvarno toliko neozbiljan? 

Imas ti jos žganaca za pojesti My Young Padawan 

13 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

I evo te opet... Sporo učiš.

10 godina
protjeran

Kada tebi redakcija ustupi komponente da se vratis i dizes citanost foruma onda mozemo pricat, dotle trt mrt 

Odem sada uzivat u gejmingu iz naslonjaca, nemam vremena za dijeljenje savjeta kako steci popularnost...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice