Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.883.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Jednostavno Dery...

CAS/MHZ X 1000 = access time in ns

Laički - možeš imat turbo brzinu no sa velikim latencijama opet imaš govno.

ja to i govorim a on obrnuto, neka mu neka se zadovoljava

Valjda ti ne treba naglasavat da su i turbo latencije besmislene s malom brzinom, dakle izjava ti nema smisla nikakvog.

17 godina

Besmislene su jer su to ionako nikakve razlike ali razlike ima.

kradem mine iz minskog polja
17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Tko bi rekao da je dobro što sam se riješio 7980XE :)

https://overclock3d.net/news/cpu_mainboard/intel_s_rumoured_to_skylake-x_refresh_-_no_kaby_lake-x_replacement_planned/1

Skylake-X refresh:

IHS zalemljen

veći TDP do 300W

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 22:48 (Tonči).
10 godina
protjeran

Tu bez custom loop sistema nemas kaj trazit jer i ovako sve ploce imaju problema sa throtlanjem VRM-a, znaci monoblok obavezan....

17 godina
odjavljen

Eto nam Luci!

Da, naravno da mora custom loop ići. Morao je i dosad. 

Nope.
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Tu bez custom loop sistema nemas kaj trazit jer i ovako sve ploce imaju problema sa throtlanjem VRM-a, znaci monoblok obavezan....

Ma kakav monoblock, mali ventic stavis i bolje ploce bez problema isporucuju 500W+

10 godina
protjeran

Taj ventic je samo smetnja jer em ga moras vezivat i gledat kako ga nastelat da stoji mirno i da previse ne kvari estetiku, a nebi ni dovoljno pomogao, pogotovo kada bi se vruci zrak natovario u kucistu tokom vremena. 

A ono, i ajd ti kupi komp za 3 iljade evra pa gledaj vent od 35kn kako ti mase kroz kaljeno staklo i prdi pored glave 

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Taj ventic je samo smetnja jer em ga moras vezivat i gledat kako ga nastelat da stoji mirno i da previse ne kvari estetiku, a nebi ni dovoljno pomogao, pogotovo kada bi se vruci zrak natovario u kucistu tokom vremena. 

A ono, i ajd ti kupi komp za 3 iljade evra pa gledaj vent od 35kn kako ti mase kroz kaljeno staklo i prdi pored glave 

Pomogao bi vise nego dovoljno jer je to testirano po internetima, razlika pasivnog hladjenja i hladjenja ventom je ogromna. Ova moja apexica npr. bez venta moze drzat 350W kontinuiranog opterecenja, s ventom je to debelo preko 500W a jos s njom i dobijes drzac venta.

Evga dark dolazi s dva ventica na vrm cooleru i ona out of the box drzi clcokanog 7980xe da ne throttlea..

Stvar s monoblockom je da malo gubis na hladjenju samog cpu-a u odnosu na cpu block, tako da to nije win-win rijesenje. A i monoblockovi su zajebana stvar jer cesto ne leze idealno posto pokrivaju vise objekata pa performanse znaju bit i znacajno losije od cpu blocka.

10 godina
protjeran

Jbg sve ima svoje...

16 godina

Evo ja ovako iskoristavm svoj pc opet dobro u doti imama 90 fps 

AMD AntiBoy
14 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran

Ovo sam vec bio objavljivao, ali evo sad i u akciji sve skupa. Znam da je Linus i naravno da je opet nesto sjebao, al rezultati su stvarno dobri na kraju.  

9 godina
protjeran

best buy od ovih što se nude po našim trgovinama h310/b360/h370??? 

m2 obavezan i što više fan konektora, minimalno 1xCPU + 2 fan headera...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2018 10:14 (lav1000).
13 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

best buy od ovih što se nude po našim trgovinama h310/b360/h370??? 

m2 obavezan i što više fan konektora, minimalno 1xCPU + 2 fan headera...

Moja ova ima gazilion fan headera, a ipak moram koristiti splitere... 9 fanova sam uspio sve ma matičnu pospajat. Nisam stavio slike odavno, stavio sam pcie fan holder sa dva fana ispod gpu za ljetne dane i temperature. da pasivac bude malo bolje hlađen. budem stavio sliju kad dođem doma. 

ovo je ta stvarčica. tiho, a fakat funkcionalno. pasivac je osjetno hladniji nakon dužeg gejmanja.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran

bio sam i ja na 9, ali sad je 7 fanova dovoljno 

za CPU pumpu 1 a na dva headera ću raspodjeliti ovih 7 što pušu po radijatoru i ispuhu

Eywa, kako kaze glavni entuzijast foruma i svemira, to su sad budget konfe za razvaljivanje guzova 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2018 10:58 (lav1000).
14 godina
protjeran

Uzmi ti sebi odma neku Z plocu koja ionako ima vise konektora, jer poznavajuci tebe za par mjeseci ces htjet gore ubaciti neki 8700k. 

13 godina
lav1000 kaže...

Odletjet ce ti pc kao dron 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Uzmi ti sebi odma neku Z plocu koja ionako ima vise konektora, jer poznavajuci tebe za par mjeseci ces htjet gore ubaciti neki 8700k. 

ma najbolje će biti da ja odmah to rješim a ne sam sebe zavaravati da sam sretan sa K+ plus konfom 

13 godina
ibme74 kaže...
lav1000 kaže...

Odletjet ce ti pc kao dron 

Večina konfi sa klasičnim kučištima bi ipak ubrzala u smjeru naprijed sa stola nego uzletila kao DRON. 

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2018 11:56 (metallic).
13 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
war3_tft kaže...

ma najbolje će biti da ja odmah to rješim a ne sam sebe zavaravati da sam sretan sa K+ plus konfom 

Entuziast u svom rječniku poznaje, ali ne koristi sljedeće pojmove: budžet-konfa, price-performance, low/mid/high, kaučgejming, privjesak... i sl. Entuziast nikad, ali baš nikad ne pita hoću li moci ovo i kako vrtiti; jer ima samo najbolje. Entuziast se mora pomiriti sa činjenicom da željeni san koji se zove "fps lock+high rr" ne može uvijek ostvariti, jer tehnoloski napredak jos nije dorastao tom zadatku. No, entuziast ne očajava, jer ima adaptivni rr monitor, koji će mu pružit jedini kompromis, ali on zna da će sljedeća serija biti jača, i zbog toga on ne očajava...

Hiperbolično ti pokusavam reći da je 8700k the way it's meant to be played :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Entuziast u svom rječniku poznaje, ali ne koristi sljedeće pojmove: budžet-konfa, price-performance, low/mid/high, kaučgejming, privjesak... 

14 godina

Entuzijast razmišlja da kupi novi GPU po mining cijeni iako je stari prodao za kikiriki.

18 godina

Mislim da su se novi entuzijasti opekli pokusavsi stici stare i samim time bankrotirali.

Eto :)

9 godina
protjeran
toxic kaže...

Mislim da su se novi entuzijasti opekli pokusavsi stici stare i samim time bankrotirali.

jel ima netko kakav posao u fušu 

18 godina
lav1000 kaže...
toxic kaže...

A mozes danas imati super posao i sve 5 i onda dozivis slom na poslu / visak itd...

Treba pazit... hebes hw na kraju krajeva

9 godina
protjeran
toxic kaže...
lav1000 kaže...
toxic kaže...

A mozes danas imati super posao i sve 5 i onda dozivis slom na poslu / visak itd...

istina, sve se promjeni preko noći.... 

ili doživiš ovakav slom ko ja prije par dana, 

da nisam prodao 1080ti  i čuvao tu lovu bilo bi sad cepaj vamotamo za novu tv

eto pitajte me zašto ja nemam dobar monitor  

kupit ću monitor za komp kad budem imao atomsko sklonište za svoju privatnu gaming room

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2018 13:34 (lav1000).
18 godina
lav1000 kaže...
toxic kaže...
lav1000 kaže...
toxic kaže...

istina, sve se promjeni preko noći.... 

ili doživiš ovakav slom ko ja prije par dana, 

da nisam prodao 1080ti  i čuvao tu lovu bilo bi sad cepaj vamotamo za novu tv

eto pitajte me zašto ja nemam dobar monitor  

kupit ću monitor za komp kad budem imao atomsko sklonište za svoju privatnu gaming room

u jbte... ja nisam takav ja puknem po stolu. a najvise sto sam bacio je mis ali to ne jako vec onako vise odgurnuo ga..

Postujem svoju opremu :)

17 godina
odjavljen

Doživio je slom monitora, ne živaca, valjda?

Nope.
16 godina
protjeran

Pravi entuzijast se nikad ne iskaljuje na svom hardware-u, za to sluze zene i djeca 

18 godina
Tonči kaže...

Doživio je slom monitora, ne živaca, valjda?

Ako je doživio slom živaca razbio je tv. Ako tada nije doživio slom živaca doživio ga je kasnije kada je vidio razbijen TV.

Kak god okreneš slom živaca je bio prisutan :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice