Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.361.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mrsmith kaže...

EDIT: Hmm, ili imaš pravo, dole je još jedan 4 pinski konektor kad je matična bez shieldova kasnije. Svašta.

Taj dodatni 4-pinski je dostupan i kad su heatsinkovi i shieldovi gore klik, ne bi bas imalo nekog smisla da je slobodan samo kad se sve poskida. 

16 godina
war3_tft kaže...
mrsmith kaže...

EDIT: Hmm, ili imaš pravo, dole je još jedan 4 pinski konektor kad je matična bez shieldova kasnije. Svašta.

Taj dodatni 4-pinski je dostupan i kad su heatsinkovi i shieldovi gore klik, ne bi bas imalo nekog smisla da je slobodan samo kad se sve poskida. 

Jasno mislio sam na to da se vidi kasnije kad su shieldovi skinuti zbog perspektive snimanja. Ali ajde ispalo je blesavo

It is always darkest just before the dawn.
15 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Ljubitelji hardvera, molim vas savjet sto napraviti s dva laptopa koji su nedavno krepali (HP 4710S i Dell Inspiron 3721) - prodati ih sve zajedno ili u dijelovima? Oba lapa su uscuvani, ali su im nekako maticne dosle u problem. Oba lapa su kupljena nova novcata, nisu bili rabljeni.

Pa cisto ako znate sto da napravim s njima. Hvala i pozdrav!

16 godina

baci ih u smece i kupi jedan posten laptop ili pc tako si rijesio problem

AMD AntiBoy
17 godina

Intel muku muči sa meltdown, a amd sa pricedown. 

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen

Di su sad intel huligani?

16 godina

Cekaju da im se instalira windows update 

Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
12 godina
XXX kaže...

Di su sad intel huligani?

Tražimo odvjetnike

MISCREATED
18 godina
fromcelltohell kaže...
torrente kaže...

Meni je danas jedan stroj sa Athlonom ušao u problematični boot i sve je stalo. Patch instalira do 35%, restart i doviđenja...nema dalje.

Izgleda da blokira sve athlone MS KB4056892. Privremeno rješenje sakrit nesretni update sa "Window Update Show Hide Tool" ,dok nesretnici ne srede stvar.

http://news.softpedia.com/news/windows-10-cumulative-update-kb4056892-meltdown-spectre-fix-fails-to-install-519238.shtml

I ne samo Athlone, evo ja sam imao problem sa navedenim updateom na GA-M56S-S3 i Amd Opteron 1220.

Pokupio mi update MS KB4056892 i kad je trebalo odradit restart nakon updatea stroj se smrznuo, nije bilo drugog riješenja nego clean install.

Dakako, prvo nisam bio siguran što se točno dogodilo pa mi je update ponovo povukao isti taj MS KB4056892 i ponovilo se isto,

da bih morao nanovo raditi clean install nakon kojeg sam rekao e nećeš razbojniče pa sam taj update zanemario.

E sad, koliko vremena će trebati da to riješe i da li će uopće, vidjet ćemo.

Inače, stroj uredno radi na Win 10 x64, ok je za surfanje, pogledati kakav film ili seriju online,

bilo bi šteta da moram raditi downgrade OS-a na njemu kad već imam valjanu licencu W 10 x64 za isti.

Možda sutra isprave blokadu svih pc-a sa starim AMD-ima...

http://news.softpedia.com/news/new-windows-10-cumulative-updates-and-meltdown-spectre-fixes-to-land-tomorrow-519265.shtml

Ovaj slučaj ja smatram ultra sramotnim....pa mi osrednje sposobni korisnici uspjeli smo se iskoprcat i blokirat neumoljivi KB4056892, te osposobit stroj da radi do nove zakrpe.  Sad zamislite koliko je na svijetu računala sa Athlonim  gdje je povučen KB4056892 i Ciao...reboot i zamrznuti početni ekran sa onim minimalističkim windows prozorčićem.

I vjerojatno tisuće ljudi napravi svježu instalaciju windowsa i sve radi dok se u pozadini opet ne nasadi KB4056892 .  Katastrofa!

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
17 godina
D3lBoy kaže...

Ako se kod nas bude mogao kupiti uskoro Ryzen 7 1700 za 2000kn. Onda nema tog IPCa koji bi opravdao kupnju intela, al stvarno vec su toliko spustili cijenu da me vuce da ga kupim. Svaka cast

Detaljnije

Treba malo pricekat i kupit intela.. Bude ih ko pljeve na njuskalu za kikiriki...

(G)jokaCRO ingame
10 godina
protjeran
petarjukic kaže...

Kak se čini amd će prebit kosti intelu ove godine 

Hahahah to nebude moguce sve i da izbace mainstream flagship sa 10 jezgri, ako se zadrze max 8 jezgri a intel dovede 8 jezgri za flagship to ce bit jako gadno trganje od strane intel-a, u tom slucaju ce intel radit 2500 bodova u cinebenchu (bez delida), a AMD mozda nagura na 2000 ako poveca taktove 200-300MHz. AMD ako izbaci 10 jezgri onda ce biti tu negdje kao intel sa 8 jezgri u multiju, a i dalje osjetno slabiji u single thread-u, tako da jako tesko da ce AMD ikoga ugrozit....

10 godina
protjeran
war3_tft kaže...

pogledaj ove "heatsinkčine" na

, i dal je ono gore 8+4 pin konektor za cpu?

P.S. Ne razumijem zasto forum ne zeli pustiti video kad ga linkam tocno od sekunde koje zelim da krene kao sto je prije pustao.

Pa sta je tu cudno sa tim dodatnim konektorom za CPU, to je skoro pa standard na plocama od 2000kn jos od prije koju godinu...

Od kada su ažurirali server na forumu pola stvari je otislo u qurac, neznam sta su isli prckat kad ne naprave kako treba 

10 godina
Lucidius kaže...
petarjukic kaže...

Kak se čini amd će prebit kosti intelu ove godine 

Hahahah to nebude moguce sve i da izbace mainstream flagship sa 10 jezgri, ako se zadrze max 8 jezgri a intel dovede 8 jezgri za flagship to ce bit jako gadno trganje od strane intel-a, u tom slucaju ce intel radit 2500 bodova u cinebenchu (bez delida), a AMD mozda nagura na 2000 ako poveca taktove 200-300MHz. AMD ako izbaci 10 jezgri onda ce biti tu negdje kao intel sa 8 jezgri u multiju, a i dalje osjetno slabiji u single thread-u, tako da jako tesko da ce AMD ikoga ugrozit....

intel će novu generaciju izbacit tek u 12. mjesecu, a taj flagship i7 će bit na veoma skupljim z390 pločama te će i dalje bit to neisplativo

Teško će bit 2500cb, bez overclockanja nekih 1900 a za overclock neznam kak će ići

10 godina
protjeran
petarjukic kaže...

intel će novu generaciju izbacit tek u 12. mjesecu, a taj flagship i7 će bit na veoma skupljim z390 pločama te će i dalje bit to neisplativo

Teško će bit 2500cb, bez overclockanja nekih 1900 a za overclock neznam kak će ići 

Nađi si forum sa nekom drugom tematikom, nisi za ovo 

Odakle ti ta glupost da dolazi tek u 12 mjesecu? daj mi to linkaj.... z390 ploce su vec u proizvodnji prakticki i novi mainstream dolazi do 5-6. mjeseca, a u Q4 dolazi nova HEDT platforma takozvani Cascade Lake X...

I zasto bi z390 bile veoma skupe, osim ako zivis u Tunguziji pa ti je 1000kn bogatstvo 

I za tvoju informaciju sadasnji i7 7820x tuče 2200 bodova u cinebenchu na 4.9GHz bez delida sa vodenim hlađenjem KLIK, sa delidom na 5.1GHz skoro 2300cb KLIK. E sad posto ce se ovaj novi klokati sa delidom na 5.3GHz to ce ici sigurno preko 2500 bodova...

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2018 20:48 (Lucidius).
17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
petarjukic kaže...

Odakle ti ta glupost da dolazi tek u 12 mjesecu? daj mi to linkaj.... z390 ploce su vec u proizvodnji prakticki i novi mainstream dolazi do 5-6. mjeseca, a u Q4 dolazi nova HEDT platforma takozvani Cascade Lake X...

I zasto bi z390 bile veoma skupe, osim ako zivis u Tunguziji pa ti je 1000kn bogatstvo 

I za tvoju informaciju sadasnji i7 7820x tuče 2200 bodova u cinebenchu na 4.9GHz bez delida sa vodenim hlađenjem KLIK, sa delidom na 5.1GHz skoro 2300cb KLIK. E sad posto ce se ovaj novi klokati sa delidom na 5.3GHz to ce ici sigurno preko 2500 bodova...

Overclock minus patch KB????????? i opet neide preko 2300 :D

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." *
10 godina
protjeran
mejt kaže...

Overclock minus patch KB????????? i opet neide preko 2300 :D

Ke? 

14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa sta je tu cudno sa tim dodatnim konektorom za CPU, to je skoro pa standard na plocama od 2000kn jos od prije koju godinu...

Od kada su ažurirali server na forumu pola stvari je otislo u qurac, neznam sta su isli prckat kad ne naprave kako treba 

Nije mi upalo u oko to sa dodatnim 4-pin konektorom, valjda zato sto nikad nisam gledao te najskuplje ploce, sad sam doduse na berzinu potrazio i jedino taj dodatni 4-pin nasao na MSI Godlike.

Ovo za forum ni ja ne kuzim...

10 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Nije mi upalo u oko to sa dodatnim 4-pin konektorom, valjda zato sto nikad nisam gledao te najskuplje ploce, sad sam doduse na berzinu potrazio i jedino taj dodatni 4-pin nasao na MSI Godlike.

z370 ima usku ponudu ploca, imas i na ROG Maximus X Apex 2 x 8pin utora, na z170 i z270 je bilo dosta tih ploca jer je i ponuda bila puno šira...

13 godina
neaktivan
Oh you joker :D
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
Lucidius kaže...
petarjukic kaže...

A vidit ćemo 

10 godina
protjeran

Samo pamet u glavu 

10 godina

Kod nekih na silu 

12 godina
neaktivan
red_bull kaže...
D3lBoy kaže...

Ako se kod nas bude mogao kupiti uskoro Ryzen 7 1700 za 2000kn. Onda nema tog IPCa koji bi opravdao kupnju intela, al stvarno vec su toliko spustili cijenu da me vuce da ga kupim. Svaka cast

Detaljnije

Treba malo pricekat i kupit intela.. Bude ih ko pljeve na njuskalu za kikiriki...

Ma vraga, ekipa prodaje jos uvijek 6700k za 2000+kn. Gledao sam si 7700/k, ali sve ono 200-300kn jeftinije, a kupljeno prije godinu/godinu i pol....

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
protjeran

Slazem se da ljudi previse traze, al s druge strane sumnjam da ce ijedan ryzen+ sustici 6(7)700k po pitanju gaminga, mozda u megapopularnom ashesu. 

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Slazem se da ljudi previse traze, al s druge strane sumnjam da ce ijedan ryzen+ sustici 6(7)700k po pitanju gaminga, mozda u megapopularnom ashesu. 

Dosadni ste sa tom 1080p pricom 

Nego pazi ove zvjerke 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.1.2018 9:39 (chaselol).
11 godina

Slatkasto izgleda.

14 godina
protjeran
Ti si dosadan sa svojim nerazumijevanjem vise, nije da pricu o procesorima i rezoluciji nismo prosli vec sto puta...

Sad vec ima dosta igara koje 1080ti vrti na 1440p u domeni do 144fps, izlaskom nove generacije kartica ce ta prica postat pristupacnija vecim masama. U prevedenom ljudi koji se zele igrati na 100+hz, a takvih je sve vise, ce traziti procesore koji mogu pratiti taj fps.
10 godina
protjeran

Sada kada je intel dao gasa i poceo povecavat core count nikome ni nema smisla uzeti rizu, pogotovo sta imaju slicne multi thread performanse a single thread nebo i zemlja, AMD ostaje jedino kao opcija ako je uzak budzet... Mislim uvijek smo na njih i gledali kao budzet opciju (deal with that), tko je imao love zna se sta je kupovao 

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Sada kada je intel dao gasa i poceo povecavat core count nikome ni nema smisla uzeti rizu, pogotovo sta imaju slicne multi thread performanse a single thread nebo i zemlja, AMD ostaje jedino kao opcija ako je uzak budzet... Mislim uvijek smo na njih i gledali kao budzet opciju (deal with that), tko je imao love zna se sta je kupovao 

I za rendat, to si zaboravio ;)

14 godina
protjeran
Pretjerujes ga sad malo, cemu tolki elitizam, moze se i na drugaciji nacin raspravljati...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice