Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.361.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Kolacic kaže...

Malo treba tuci ljude koji su slobodni a ocekuju da sve ostalo radi. 

Zašto ih tući ?

Bez beda bi našao čovjeka kojem se radi na Sveta tri kralja ako mu platiš duplo satnicu.

Dućani trebaju radit svaki dan sem Božića i Uskrsa, a onaj ko ne može nać radnika taj dan nek i ne radi.

Plati ljudima duplo na crvenim slovima označenim danima na kalendaru i ako ima ko bi radio nek radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 15:41 (honor8).
11 godina
neaktivan
honor8 kaže...
Kolacic kaže...

Malo treba tuci ljude koji su slobodni a ocekuju da sve ostalo radi. 

Zašto ih tući ?

Bez beda bi našao čovjeka kojem se radi na Sveta tri kralja ako mu platiš duplo satnicu.

Dućani trebaju radit svaki dan sem Božića i Uskrsa, a onaj ko ne može nać radnika taj dan nek i ne radi.

Plati ljudima duplo na crvenim slovima označenim danima na kalendaru i ako ima ko bi radio nek radi.

Ali one koji ne zele raditi i ocekuju da drugi rade. Na primjer ja imam slobodne vikende i radio bi nedjelju al da mi neki drugi dan bude slobodan ali ne moze. 

17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Nema nikakvog smisla raditi na praznik, s razlogom se zove praznik. Kod nas bi doslo do toga da te poslodavci tjeraju jos da radis i na druge praznike i to sa obicnom satnicom jer ako neces prijeti ti otkaz jer na burzi imas pun klinac nezaposlenih. Tako da nisam nikako za robovlasnistvo 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
protjeran
Kolacic kaže...

Ali one koji ne zele raditi i ocekuju da drugi rade. Na primjer ja imam slobodne vikende i radio bi nedjelju al da mi neki drugi dan bude slobodan ali ne moze. 

Ja sam za to da svako ima pravo da izabere da li bi radio ili ne.

Ako onaj koji ne želi radit zna da onaj koji radi ne radi prisilno nego samovoljno i za to bude duplo plaćen zašto ne bi očekivao da trgovina radi.

17 godina

E kad bi to funkcioniralo to kod nas kako ti kazes nebi toliko njih odselilo iz lijepe nase. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
Evo rezultata i sa bios updateom, opet nikakvog utjecaja na igre.

18 godina
odjavljen

Zakrpao i ja windowse, nikave razlike ne vidim okom. Slika prije i poslije nadogradnje gdje se vidi pad random write performansi i to priličan.

Inače

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 12:40 (XXX).
14 godina
neaktivan

Šta smo samo mi Intelaši pogođeni s tim bugom?? Kakvi su rezultati nakon patcha kod AMD-a?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 13:44 (Shockwave).
18 godina

da samo intel ...kod AMD-a skoro pa nikakav

bdw

17 godina
odjavljen
Shockwave kaže...

Šta smo samo mi Intelaši pogođeni s tim bugom?? Kakvi su rezultati nakon patcha kod AMD-a?

Isti. AMD ne treba zakrpu jer nije ranjiv na Meltdown bug. 

Nope.
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Shockwave kaže...

Isti. AMD ne treba zakrpu jer nije ranjiv na Meltdown bug. 

A Spectre bug?

18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Kad budem imao dokaza o znacajnim promjenama, necu ih pravdat.

Kja veliš na ovaj pad performansi na SSD-u, jel to dovoljno značajno?

12 godina
neaktivan

Ne mogu sad pogledat, ali ako su veci padovi performansi onda naravno da je znacajno.

Battlelog: D3lBoy-00
18 godina

meni na EVO830 120GB nije previse random pao tj sa 20k na 16k sto je vec u startu slabo lol...

ali tebi XXX je poprilicno no ti imas noviju seriju hmmm....

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 15:42 (4mal).
18 godina

@4mal ... zašto si stavio TD Tončiju na njegov post ispod tvojeg sa tablicom ?

Napisao je isto što piše i u tablici, da Meltdown ne pogađa AMD. Nešto se promijenilo u međutku ?

18 godina

krivo sam stisnuo(mobitel) 

14 godina
neaktivan

Ako je istina da to ne pogađa AMD i da za njih neće biti nikakvih patch-eva koji će im smanjivati performanse to će biti solidan udarac za Intel, i još poena za AMD.  I ako ne bude nikakvih odgoda i problema sa Pinnacle Ridge AMD će imati prednost od barem 11 mjeseci jer Intel koliko znam nasljednika kafe neće pustiti u prodaju prije 12 mjeseca.

8 godina
protjeran

ako ne bude nasljednika kave, bit ce vjerojatno drugih modela dosadasnjih...

14 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

ako ne bude nasljednika kave, bit ce vjerojatno drugih modela dosadasnjih...

Intel je dosegao maksimum na ovom proizvodnom procesu što se tiće frenkvencije, a frenkvencija je najveći razlog zašto imaju toliko veće performanse u gamingu od ryzena. AMD bi sa Pinnacle Ridge-om trebao dosta smanjiti taj zaostatak i približiti se u gaming performansama, a uz više jezgri, boljim cijenama, platformi koja će podržavati iduće 2-3 generacije procesora se nameče kao puno isplativiji izbor, i uz to će imati prednost od minimalno 11 mjeseci jer Intel neće prije toga izdati nasljednika kafe, a i kad ga puste u prodaju zahtijevat će novu matičnu... tako da je ovo AMD-u najbolja prilika dosad ugrabiti što veći dio kolača.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 17:41 (Shockwave).
18 godina

Od Meltdowna i Spectrea pate igrači, ali ne zbog lošijeg rada igara na kompovima (razlika je ili jako mala ili neprimjetna) nego zbog servera.

Navodno server provideri i cloud usluge imaju muke s time, npr Fortnite je imao problema.

Twitter: @191x7
18 godina

Meni je danas jedan stroj sa Athlonom ušao u problematični boot i sve je stalo. Patch instalira do 35%, restart i doviđenja...nema dalje.

Izgleda da blokira sve athlone MS KB4056892. Privremeno rješenje sakrit nesretni update sa "Window Update Show Hide Tool" ,dok nesretnici ne srede stvar.

http://news.softpedia.com/news/windows-10-cumulative-update-kb4056892-meltdown-spectre-fix-fails-to-install-519238.shtml

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
17 godina
torrente kaže...

Meni je danas jedan stroj sa Athlonom ušao u problematični boot i sve je stalo. Patch instalira do 35%, restart i doviđenja...nema dalje.

Izgleda da blokira sve athlone MS KB4056892. Privremeno rješenje sakrit nesretni update sa "Window Update Show Hide Tool" ,dok nesretnici ne srede stvar.

http://news.softpedia.com/news/windows-10-cumulative-update-kb4056892-meltdown-spectre-fix-fails-to-install-519238.shtml

I ne samo Athlone, evo ja sam imao problem sa navedenim updateom na GA-M56S-S3 i Amd Opteron 1220.

Pokupio mi update MS KB4056892 i kad je trebalo odradit restart nakon updatea stroj se smrznuo, nije bilo drugog riješenja nego clean install.

Dakako, prvo nisam bio siguran što se točno dogodilo pa mi je update ponovo povukao isti taj MS KB4056892 i ponovilo se isto,

da bih morao nanovo raditi clean install nakon kojeg sam rekao e nećeš razbojniče pa sam taj update zanemario.

E sad, koliko vremena će trebati da to riješe i da li će uopće, vidjet ćemo.

Inače, stroj uredno radi na Win 10 x64, ok je za surfanje, pogledati kakav film ili seriju online,

bilo bi šteta da moram raditi downgrade OS-a na njemu kad već imam valjanu licencu W 10 x64 za isti.

Tigar Krezumica
8 godina
protjeran

ovdje mozete direktno od microsofta skinut cijeli kumulativni, ili samo deltu

17 godina
odjavljen

Spectre vrijedi za svih, ali je bitno teže upotrebljiv exploit pa je nešto malo manje bitan.

Meltdown, koji pogađa Intel, ali ne AMD i ARM koji imaju drugačije riješenu sigurnost na čipovima, je puno opasniji, a zakrpa za njega (BIOS tj. microcode zakrpa od Intela i KAISER) udaraju jako po performansama softvera koji koristi sistemske pozive i prekide, što znači bilo što s mrežom, učitavanjem i snimanjem i sl.

Iz tog razloga pate i game serveri, baze podataka, bilo kakvih servisi s velikim i/o i mrežom visokih performansi (UDP posebno, zbog čega pate igre).

Pate i drugi dijelovi, recimo, korisnici Fedore i centOS-a (jednog od najpopularnijih linux servera) javljaju drastična usporavanja (npr. kompajliranje Jave s 4 na 20 minuta).

Zakrpe su nužne, a masakriraju servere, zbog čega usluge istih postaju znatno skuplje. Sve to je razlog mnogih problema sada na svim stranama. Vrlo teško rješivih. Ispada da je Intel za to znao prije skoro pola godine, kad je CEO Intela najavio prošlotjednu prodaju svih dionica (koje smije odjednom prodati)... 

Nope.
18 godina
odjavljen

Di su intel huligani?

14 godina
protjeran
Uzivaju u gaming performansama kao i prije.
8 godina
protjeran

ja cekam neki kvad kor pentium za 650kn

10 godina
Gorstak79 kaže...

čekaj ti, samo čekaj, načekat ćeš se 

18 godina
petarjukic kaže...
Gorstak79 kaže...

čekaj ti, samo čekaj, načekat ćeš se 

A možda i neće, slijedeća generacija Intela navodno i3 ima 4 jezgre + HT, i5 6 jezgri + HT i i7 8 jezgri + HT ili nešto u tom stilu, lako jem oguće da će Pentiumi imati 4 jezgre.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A možda i neće, slijedeća generacija Intela navodno i3 ima 4 jezgre + HT, i5 6 jezgri + HT i i7 8 jezgri + HT ili nešto u tom stilu, lako jem oguće da će Pentiumi imati 4 jezgre.

4 jezge ispod 100$ neces vidjeti jos 5 godina

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice