Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.379.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
lav1000 kaže...

Stjepan

Jesi probao undervolt na stock taktu, meni na stocku isto dize do 1.2v 

kaj cpu ili ram?

cini mi se da na win10 ram daje nesto bolje specke u nekim testovima cak brutalno bolje, sad koliko je bitno pojam nemam

3200mhz/16/16/18/38

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
protjeran
XXX kaže...

A kaj ti to igraš na tom TN monitorčiću na 144 hza sa slabašnom GTX 470 i na kojim detaljima? 

Pa igram heroes of the storm (blizzardova moba), overwatch, doom i tu i tamo neki sp, brat kad dode zapravo igra sp igre, slozi si detalje da mu ne ide ispod 60 fps. Vjerovatno bi igrao vise sp igara da imam jacu karticu (ona je sljedeca u planu), jer ne volim kad mi oci krvare na 60-80 fps.

Nego reci ti meni jel bolno i dal te obuzme tuga kako kazu kad dropa ispod 60fps sa tim malim parkinsonom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 11:53 (war3_tft).
14 godina
protjeran
war3_tft kaže...
XXX kaže...

A kaj ti to igraš na tom TN monitorčiću na 144 hza sa slabašnom GTX 470 i na kojim detaljima? 

Pa igram heroes of the storm (blizzardova moba), overwatch, doom i tu i tamo neki sp, brat kad dode zapravo igra sp igre, slozi si detalje da mu ne ide ispod 60 fps. Vjerovatno bi igrao vise sp igara da imam jacu karticu (ona je sljedeca u planu), jer ne volim kad mi oci krvare na 60-80 fps.

Nego reci ti meni jel bolno i dal te obuzme tuga kako kazu kad dropa ispod 60fps sa tim malim parkinsonom?

hahahahhahadobra!nhf xxx..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Ha ha kaj bi bilo bolno kad je cijeli komp besplatan. Zadnji puta sam uložio paru 2003. Pa nisam lud ta trošim pare na igrači hardver   Uz takva očekivanja super sam zadovoljan, nije mi PC centar svijeta. WOT taključan na 120 fpsa makar nemam ga više volje igrati, dnevno 3-4 partije, a 90% SP igara imam 60 + fpsa. 

parkinson/privjesak/gold ostaje do daljnjega a iduča investicija je ovo, mijenjam svoj trenutni stari X360 gamepad. Želim si uključiti slušalice u ovaj novi dok se igram po noći, naravno iz kreveta 

8 godina
protjeran
Ja skicam neku b75 maticnu i 3770k na ibeju. 50$ komad.
14 godina
protjeran
Ako vec svoje brutalno neznanje skrivas forama koji vrijedaju inteligenciju barem izmisli koju novu foru, ovako si tuzan i dosadan, mozda postanes samo tuzan ;)
8 godina
protjeran
Sto sam krivo napisao?
10 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Ja skicam neku b75 maticnu i 3770k na ibeju. 50$ komad.

link

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

coffee u prosjeku ima veci avrg i vece 1% low fps, nema igre gdje su oba na 150, a gdje jedan pada na 100, a drugi na 80, to postoji jedino u tvom imaginarnom svijetu, a cak i tamo bi se vise primjetio taj drop na 80 nego na 100. Shvati da coffee u prosjeku daje vise avrg fps, a s time i vise 1%low fps (nije to slucaj kao sa 7600k koji daje veci avrg od ryzena 5 i 7, al je zato ima dropove u zahtjevniom scenama)

Baš i ne nužno. Ako imaš 6-jezgreni koji vrti na 150 i 8-jezgreni koji vrti na 130 (zbog razlike u taktu npr.) i naletiš na scenu gdje 8-jezgreni može dići paralelno više threadova, a 6-jezgreni nema gdje, on može pasti na 80, tamo gdje 8-jezgreni padne na 100. Spominješ Ryzene i i5-7600K pa je moguće da je to bio slučaj (iako je 6 jezgara već dovoljno za većinu igara, nije npr. za Tomb Raidera). 

Ovo s višim najnižim, prosječnim i najvišim, naravno, točno je. No, većini igrača to ne treba, jer većina igara ne može pasti ispod 60 zbog procesora, ako uopće neka to ima kao problem.

Nope.
11 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

50$ komad je ploča...i opet vas diže na foru 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Ako vec svoje brutalno neznanje skrivas forama koji vrijedaju inteligenciju barem izmisli koju novu foru, ovako si tuzan i dosadan, mozda postanes samo tuzan ;)

Skim si takav si..tak je govorila moja brutalno pokojna baka kad sam se družio sa huliganima 

8 godina
protjeran
Odete na ebay, ukucate i7 1155 i poredate price plus shipping lowest. Jutros je bio 3770k i planuo valjda jer ga vise nema, ali ima i7 2600 koji isto pasu u socket. Zatim ukucate b75 asus i opet poredate price plus shipping lowest. Meni se svidja ova sa 6 sata prikljucaka.
13 godina
odjavljen
XXX kaže...
war3_tft kaže...

Skim si takav si..tak je govorila moja brutalno pokojna baka kad sam se družio sa huliganima 

E, da ti je sad baka živa, rekla bi ti "sinko moj kupi si monitor i stol više, ko normalan čoek, a mene pusti da mogu gledat ljubav na selu"

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
18 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...
war3_tft kaže...

E, da ti je sad baka živa, rekla bi ti "sinko moj kupi si monitor i stol više, ko normalan čoek, a mene pusti da mogu gledat ljubav na selu"

Ne nego bi me navukla za uši jer se opet družim sa zločestom djecom 

10 godina
war3_tft kaže...

ja sam taj koji bi to trebao reći tebi, sve šta te se ispravi i šta ti se dokaže opet negiraš, nego šta bi napravio kada bi netko bio takav kakvog sam te upravo opisa? pohvalio ga?

cijelo vrijeme pričaš a pričaš gluposti, upravo ti ljudi koji su fanboyi su daleko najgluplji...

8 godina
protjeran
Forum mi baca error ako pokusam postat link, mozda ce dat fotke?
10 godina
Gorstak79 kaže...
Forum mi baca error ako pokusam postat link, mozda ce dat fotke?

neisplativo kupovati ako se neće overclockati, eno imaju k verzije za te novce

8 godina
protjeran
Koliko vidim na padsmark sajtu, imaju pristojan skor, ali nakon ovog 3770k jutros bih se slozio, triba bit strpljiv i pratit za neki dobar deal. Jutros sam pitao neke na njusci h61 maticne, traze 450kn za njih i bili su poprilicno neugodni kad sam pokusao objasnit da su to nerealne cijene. Te h61 ploce su kostale 350kn NOVE i to prije bar 5 god.
9 godina
protjeran

bravo Stjepane, digao si cache 

možeš u istu rečenicu sa poznatim intel profićima, znaš na koje mislim 

na CPU sam mislio, evo sad se igram, na 1.05V stock prolazim intel burn test, idem probati niže 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 13:18 (lav1000).
10 godina
Gorstak79 kaže...
Koliko vidim na padsmark sajtu, imaju pristojan skor, ali nakon ovog 3770k jutros bih se slozio, triba bit strpljiv i pratit za neki dobar deal. Jutros sam pitao neke na njusci h61 maticne, traze 450kn za njih i bili su poprilicno neugodni kad sam pokusao objasnit da su to nerealne cijene. Te h61 ploce su kostale 350kn NOVE i to prije bar 5 god.

rađe prati ponudu korištenih servera, to je zanimljivije 

8 godina
protjeran
I ja njemu ponudim 200kn za tu h61 plocu, a on mi napise da ne drkam po njuskalu i da sam mogo ponudit i 100. The fuck?
9 godina
protjeran

evo prolazim IBT sa 1.00V vcore

temp max pik na 51°C

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Heroes of the storm nidje veze za 144hz ista igra svuda, k'o i dota, nema razlike nikakve, igrao dugo znam o cemu pricam 

overwatch je limitovan na 24 tick servere sto je nevidjena banana, tako da ti nista ne znaci imao 100 ili 300 fpsa

doom ti bez problema drzi 144fps

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
Gorstak79 kaže...
I ja njemu ponudim 200kn za tu h61 plocu, a on mi napise da ne drkam po njuskalu i da sam mogo ponudit i 100. The fuck?

ništa nećeš na njuškalu naći, ljudi precjenjuju sve šta imaju 

opet kažem prati ponudu starih servera na ebayu i na amazonu pa možda nađeš nešto zanimljivo 

13 godina
neaktivan

Pitao sam za ram na intelu jer sam se jučer igrao sa ramom na 8700k i max hero kod prijatelja. Ima 3600c15 kit i na xmp-u je čisto sranje (doduše očekivano) pogotovo kad se proc kloka preko 5ghz.

Zatezanjem latencija na istom taktu memorije sa svim ostalim postavkama istim smo vidjeli od 6% do 13% veći fps u testovima gdje 1080ti nije usko grlo.

Dakle, probajte se poigrat sa memorijom jer se radi o besplatnim performansama. Naravno svaki oc zahtjeva testiranje stabilnosti pa tako i ram i to je možda najgori dio čitavog procesa jer pravilno testiranje je dosta dugotrajan posao. Moja preporuka je bar 200% (netko kaže 400, netko 800, netko čitavu noć - zavisi koliko ste hardcore) u hci memtestu.

8 godina
protjeran
Hvala na sugestiji. Kod nas ima uzet citav komp sa i7 2600 za 1500kn, pa sam se nadao ucorit 8 dretvi intelovskih za 350kn i plocu za jos toliko, a ako se moje ikad vrati sa servisa, sibnit na njusku po nabavnoj i bog te veseli.
8 godina
protjeran
Ovo mi se cini sladak deal
18 godina

Prestaro je to, xeon stariji od westmere-ep/gulftown nema kaj traziti u današnjim programima/igrama

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Ovo mi se cini sladak deal

trenutno naj bolje što možš ako si jako ograničen parama je uzet naj jeftiniju 1151 ploču i g4560

8 godina
protjeran
1155 socket s ebaya, i7 proc ili ekvivalent xeon i bog te veselio. Miran si i za danasnje i za buduce igre, jedino ce grafu bit potriba minjat. Ali obavezno 8 dretvi proc, nikakav i5.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice