Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.379.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
chaselol kaže...

Holy fuck Ryzen na 5ghz ce sazvakati i ispljuniti intela bez problema na 5ghz 

Jos dodaj tome ako ram ode preko 3.4ghz 

2018 ce biti dobra...............

Luci na aparatima 

Jel ga planiraš kupit ili samo navijaš? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Jel ga planiraš kupit ili samo navijaš? 

Pa i ne bas stvarno, ne zivim od igranja igrica da mi to znaci toliko, niti trosim svo slobodno vrijeme na igranje (iliti benchanje sto mnogi zovu gamingom ovdje)
Za moje potrebe kodiranja i testiranja u labu/virtualki 4 jezgre su mi sasvim dovoljne.
Plus CS:GO 

EDIT: lijepo je vidjeti tehnoloski napredak za ne? Ti npr ne bi vidio 6 jezgri da AMD nije izbacio Ryzena 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 21:09 (chaselol).
14 godina
protjeran
Samo mi pojasni na koju foru ryzen moze sazvakat intela na 5.0ghz? U najboljem mogucem slucaju ako klok bude 5.0 (u sto sumnjam) i ako uspije sustici ipc moze biti jednak.

Jedino gdje moze sazvakat je ako za manje novce dobijemo dosta vise jezgara na tih 5.0 pa ga sazvace u produktivnosti, za igre naravno tolki broj jezgara nece nista znaciti.
13 godina
neaktivan

Sto postavljas pitanje ako ces sam na njega odgovoriti? 

Plus ryzen sa brzom memorijom je vec dokazano izjednacen bio sa 7700k na 5ghz a negdje cak i bolji (da ne pricamo o min fpsu)

pricalo se o tome prije, da se ne ponavljamo 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 21:23 (chaselol).
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Plus ryzen sa brzom memorijom je vec dokazano izjednacen bio sa 7700k na 5ghz a negdje cak i bolji (da ne pricamo o min fpsu)

Ryzen je sa brzom memorijom jedva sustigao 7700k jedino u naslovima koji mogu iskoristiti vise od 4 jezgre, znaci nije njegovih 4.0Ghz sa brzom memorijom bolje od 5.0 Ghz na intelu, nego je njegovih vise jezgri na 4.0Ghz uspilo sustici intelovih manje jezgara na 5.0Ghz u situacijama kad se mogu iskoristiti te jezgre, u tome je cijela poanta. 

Uostalom uzmi sad te iste igre pa usporedi ryzen 6/12 na 4.0 (a mozes i 8/14) sa intelovih 6/12 na 5.0 pa ces vidjeti da su to dva druga svijeta da ne znam kakvu memoriju stavis na ryzena. 

14 godina
protjeran
Sta smo ono rekli koliko cb-a daje ryzen a koliko intel na istom taktu?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Ryzen je sa brzom memorijom jedva sustigao 7700k jedino u naslovima koji mogu iskoristiti vise od 4 jezgre, znaci nije njegovih 4.0Ghz sa brzom memorijom bolje od 5.0 Ghz na intelu, nego je njegovih vise jezgri na 4.0Ghz uspilo sustici intelovih manje jezgara na 5.0Ghz u situacijama kad se mogu iskoristiti te jezgre, u tome je cijela poanta. 

Uostalom uzmi sad te iste igre pa usporedi ryzen 6/12 na 4.0 (a mozes i 8/14) sa intelovih 6/12 na 5.0 pa ces vidjeti da su to dva druga svijeta da ne znam kakvu memoriju stavis na ryzena. 

uostalom nećeš osjetiti razliku u igranju  da ti dam 2 razlicite konfe, jedna sa ryzenom i jedna sa intelom i monitor koji hoćeš, na koliko hoćeš hz i 10 igara okladim se da nećeš ni ti ni svi ostali pogodit u barem pola slučajeva koja je intel a koja je ryzen konfa

vi ne plaćate za bolji hardware nego za bolju brojku u jednom od gornjih kuteva ekrana da mozete buljit u nju i reći da imate to nešto

9 godina
protjeran

ako uključimo AB u roku 2 desetinke ću znati koja je konfa s kojim procesorom 

13 godina
neaktivan

nemojte se trigerovati ljudi sta vam je

14 godina
protjeran
petarjukic kaže...

uostalom nećeš osjetiti razliku u igranju  da ti dam 2 razlicite konfe, jedna sa ryzenom i jedna sa intelom i monitor koji hoćeš, na koliko hoćeš hz i 10 igara okladim se da nećeš ni ti ni svi ostali pogodit u barem pola slučajeva koja je intel a koja je ryzen konfa

vi ne plaćate za bolji hardware nego za bolju brojku u jednom od gornjih kuteva ekrana da mozete buljit u nju i reći da imate to nešto

Ne laprdaj po obicaju, znam sta je to kad se igra na 60, 80 il 120 fps-a, iznad 120 je meni osobno vec teze razluciti. Stvar je u tome da je trenutno coffe toliko superiorniji od ryzena da su mu 1% low kao ryzenu average u nekim slucajevima, tamo gdje ce ti ryzen dropat na 80, intel ce mozda na 100, a to se itekako primjeti. Ugodaj fluidnosti nije mit, preporucujem ti da isprobas pa javi, a do tad nas postedi svog "znanja". 

P.S. Ne pricam o 60hz, da pricam o tome stao bi na ryzenu 1200 il i3 8100.

chaselol kaže...

nemojte se trigerovati ljudi sta vam je

Odlicno, pokazao si da je ryzen sa ram brzinom i latencijama koju ce postici 0.1% korisnika i dalje losiji od zastarjelog 7700k i to u naslovima koji su cpu intensive. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 23:03 (war3_tft).
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Ne laprdaj po obicaju, znam sta je to kad se igra na 60, 80 il 120 fps-a, iznad 120 je meni osobno vec teze razluciti. Stvar je u tome da je trenutno coffe toliko superiorniji od ryzena da su mu 1% low kao ryzenu average u nekim slucajevima, tamo gdje ce ti ryzen dropat na 80, intel ce mozda na 100, a to se itekako primjeti. Ugodaj fluidnosti nije mit, preporucujem ti da isprobas pa javi, a do tad nas postedi svog "znanja". 

P.S. Ne pricam o 60hz, da pricam o tome stao bi na ryzenu 1200 il i3 8100.

14 godina
protjeran

To sta si podcrtao su scenariji gdje ces sa intelom imat neki average 130-140 i dropove do ajmo rec 100, ryzen u toj prici da dode do 120-130 i ima dropove do 80 (primjer), na coffee lejku igras u prosjeku 20-30 fps-a vise, to je kao da igras dvije razlicite igre ili da imas dvije kartice iz razlicitih klasa, a takvih primjera ima masu...Razumijem ja da je to tesko shvatiti onima koji na 60hz imaju dropove, al sta ces. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 23:26 (war3_tft).
13 godina
neaktivan

Nidje veze.
Naveo si primjer gdje ce se i jedan i drugi sjebati (dropati frejmove) i sad je ovaj bolji jer ima 15 tak vise a i on je dropao tipa 50% frejmova (sa 150 na 100)

14 godina
protjeran
Tebi je mozda nigdje veze kad ne razumijes, to je u redu, al pusti onda ljudima da ti objasne, jer ovako jedino ispadas smijesan.

Svaka igra ce imati dropove ovisno o sceni, ako igras na 144hz tesko je postici 144 lock, al zato se pokusavas sto vise pribliziti toj brojci uz sto manje dropove (sto se vise priblizavas 60 to vise osjetis). Ovdje je 131/100 naspram 108/76, to je nebo i zemlja.

Prihvati cinjenice il dalje zivi u svojim mitovima i dezinformacijama, aj bok ;)
13 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Na kojim taktovima i latencijama držite ram na intelu?

8 godina
protjeran
Ako koristim igpu, xmp profil. Ako koristim dgpu, default
14 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Na kojim taktovima i latencijama držite ram na intelu?

trenutno oc od 600mhz dakle 3000mhz/15/15/15/35/

, inace kad mi je dosadno dignem napon na 1.35V@3200mhz/16/16/16/40

Kingston Fury X 2400mhzsvaka preporuka.lp

edit.

Gledam malo stare ss i na z170/i5 6600k/6700k sam s xmp profilima imao drasticno nize latencije(dakle ove gore) sad pak na z370 kad koristim xmp latencije mi stavi na 19/19/19/44.. ali bez obzira na to apsolutno svi  rezultati u memory benchevima su opet bolji na z370.lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 1:07 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

ja koristim onu opciju TRY IT! kod MSI ploče i tamo stavim 3200 ona stavi latencije 16-18-18-38 i napon na 1.4V i sve radi...

edit 

moja memorija je za pinkicu slabiji model od Stjepanove...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 1:53 (lav1000).
14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

ja koristim onu opciju TRY IT! kod MSI ploče i tamo stavim 3200 ona stavi latencije 16-18-18-38 i napon na 1.4V i sve radi...

edit 

Evo bas probao tu opciju memorija radi na 3333mhz 16/16/18/38

ni lose s obzirom da joj je stock 2400mhz

Reko ajmo odmah na 3600 no nece, ova govnasta ploca mi bas krasno ponudi 10-tak opcija prilikom posta kaj zelim nakon rusenja, iznenaden totalno, fali mi jedino gumb za resetiranje biosa bas ono kad pretjeram a nepomaze  nista drugoLP

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Tebi je mozda nigdje veze kad ne razumijes, to je u redu, al pusti onda ljudima da ti objasne, jer ovako jedino ispadas smijesan.

Svaka igra ce imati dropove ovisno o sceni, ako igras na 144hz tesko je postici 144 lock, al zato se pokusavas sto vise pribliziti toj brojci uz sto manje dropove (sto se vise priblizavas 60 to vise osjetis). Ovdje je 131/100 naspram 108/76, to je nebo i zemlja.

Prihvati cinjenice il dalje zivi u svojim mitovima i dezinformacijama, aj bok ;)

Jedini ja ovdje i igram igre koje imaju visok fps i pate od dropova, dok vecina vas zivi u cmarcima 

Znam o cemu pricam, dosta dobro.

Drop sa 150 na 100 ili 80 je govno i u jednom i u drugom slucaju, samo sto ti dajes previse znacenja gdje u jednom slucaju dropa vise, ali drop je drop i on ce se osjetiti na obe masine.

Stjepanj koji napon koristis za RAM, jesi dosao do 1.5V, ako nisi probaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 8:17 (chaselol).
16 godina
Ma te kingston fury ili savage ram memorije su najbolje za klokanje kod mene je slucaj da jedna radi 2133 a druga na 2666mhz a klokane na 3000mhz sa naponom od 1,3530V za 3200 treba im 1.3890V
AMD AntiBoy
14 godina
protjeran
1.2 do 1.5 ovisno o potrebi..👊lp
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Jedini ja ovdje i igram igre koje imaju visok fps i pate od dropova, dok vecina vas zivi u cmarcima 

Znam o cemu pricam, dosta dobro.

Drop sa 150 na 100 ili 80 je govno i u jednom i u drugom slucaju, samo sto ti dajes previse znacenja gdje u jednom slucaju dropa vise, ali drop je drop i on ce se osjetiti na obe masine.

Znas ti o cemu pricas na monitoru od 60 hz.  

O kakvim dropovima sa 150 na 100 i sa 150 na 80 sad pak laprdas? Takvog scenarija neces naci, coffee u prosjeku ima veci avrg i vece 1% low fps, nema igre gdje su oba na 150, a gdje jedan pada na 100, a drugi na 80, to postoji jedino u tvom imaginarnom svijetu, a cak i tamo bi se vise primjetio taj drop na 80 nego na 100. Shvati da coffee u prosjeku daje vise avrg fps, a s time i vise 1%low fps (nije to slucaj kao sa 7600k koji daje veci avrg od ryzena 5 i 7, al je zato ima dropove u zahtjevniom scenama), ovisno od igre do igre razlike znaju biti drasticne tj u nekim slucajevima do te granice kao da usporedujes dvije kartice iz dvije razlicite klase npr gtx 1070 i gtx 1080.

Ja znam da ti opet pokusavas ici onom svojom metodom "trpanja u isti kos" samo sto ti to ne pali isto kao sto ti ni prije nikad nije palilo, stvari tako ne funkcionoraju koliko god ti to silno zelio, totalno si se pogubio prijatelju...

13 godina
neaktivan

Hajde ti nama onda genijalac reci sta igras na 150 fps i gdje ti je drop od 100 ubitacan kod tebe.

BAS me interesuje.

Ajde. 

10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
lav1000 kaže...

edit 

Evo bas probao tu opciju memorija radi na 3333mhz 16/16/18/38

ni lose s obzirom da joj je stock 2400mhz

Reko ajmo odmah na 3600 no nece, ova govnasta ploca mi bas krasno ponudi 10-tak opcija prilikom posta kaj zelim nakon rusenja, iznenaden totalno, fali mi jedino gumb za resetiranje biosa bas ono kad pretjeram a nepomaze  nista drugoLP

Prijatelju, tvoja ploča ima taj gumb, nalazi se ovdje:

14 godina
protjeran

E pa sad ispada da neznam kaj imam na ploci, radi se o Msi Z370A-Pro Spešl Oc Der8uder Edišn

Edit, sry na mobilnoj verziji nema slike pa nisam skuzio zajebanciju s baterijom..lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 10:37 (Stjepanj).
10 godina
chaselol kaže...

Hajde ti nama onda genijalac reci sta igras na 150 fps i gdje ti je drop od 100 ubitacan kod tebe.

BAS me interesuje.

Ajde. 

prije sam već rekao, džabe je objašnjavati nešto fanboyu ako će on opet tvrdit isto i nakon šta mu se objasni...

opet ponavljam, vi ne kupujete bolji hardware nego bolju brojku u livom ili desnom gornjem kutu monitora... 

a ti wartft trebali bi smo jednom probat to da pogađaš koja je koja konfa kad se igra pa da se osramotiš 

14 godina
protjeran
petarjukic kaže...

prije sam već rekao, džabe je objašnjavati nešto fanboyu ako će on opet tvrdit isto i nakon šta mu se objasni...

opet ponavljam, vi ne kupujete bolji hardware nego bolju brojku u livom ili desnom gornjem kutu monitora... 

a ti wartft trebali bi smo jednom probat to da pogađaš koja je koja konfa kad se igra pa da se osramotiš 

Pa kad mi "objasni" netko sa tvojim klaunovskim znanjem naravno da ga moram ispraviti. 

Jedina sramora ovdje su tvoji komentari koje je zalosno citati, a sad mozes ic nazad na svoj 60hz monitor sa dropovima. 

9 godina
protjeran

Stjepan

Jesi probao undervolt na stock taktu, meni na stocku isto dize do 1.2v 

18 godina
odjavljen

A kaj ti to igraš na tom TN monitorčiću na 144 hza sa slabašnom GTX 470 i na kojim detaljima? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice