Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: CPU chat tema
D3lBoy kaže...

Istina je da je novi i5 bn u BF1, kao i prethodna generacija i7/i5. Battlefield 1 jednostavno voli više jezgri jer je tako loše optimizirana, prije nego krenete "a cim intel zapinje odma je optimizacija kriva..." Je, jer ako gotovo high end mainstream CPU se muci sa nekim Engineom starim godinu i pol onda je ocito da nije problem u HW, sta bi svi trebali kupit Ryzen zbog jednog Battlefielda? Ali tu je kraj u svemu ustoalom Coffee rastura

A da prijatelju to je tako..

Gazi se po Ryzenu di se stigne... uvijek je nesto xy krivo sto Ryzen ima jednak ili bolji score.. i naravno vice versa.. 

Meni fakat nije tesko priznati da je nesto bolje ili nije ali toliko kenjanja bez razloga....

I nije BF1 jedina igra i COD serijal i AC serijal i CIV i cuveni ashes i tako ima naslova..

17 godina
lav1000 kaže...

ali ovo mi je zasad bolji feature... samo odabereš brzinu memorije sve se samo podesi, nema doktorata na latencijama i sl.

Nakon Ryzena je sve lako zar ne ? :)

Bar si se spraksao. ako nisi prosao kroz AMD nisi kroz nista..

10 godina
protjeran
toxic kaže...

jel ti sada tesko otic na youtube? da je ryzen u toj prici odmah bi nastala kenjaza.

evo ti dokaza takoder

da i5 8400 je u bf1 bn za gtx 1060, ryzen nije.

bn jer proc cesto dolazi u sfere maksimalnog zauzeca i ne daje pri tome dovoljno slica u sekundi.

u ovom videu se cak vide mikro trzaji kada dode do limita pogledaj malo...

nije jedina igra AC ubija i5 8400 

Pa naravno da je taj i5 8400 BN, taj proc je u multithreadu slabiji i od i7 6700k i i7 7700k i to na STOCK taktovima (pogledajte rezultate u cinebenchu brzinski i sve je jasno), sa tim da ove kad klokas pojedu ga sto u single thread, sto u multithread, a i sa tim i7micama si cesto dolazio u sfere oh 90% zauzeca procesora u BF multiplayer-u, kamoli sa tim slabicem od i5 8400 sa slabim multithreadom i niskim taktovima, neznam oko cega se ljudi ovdje iscudavaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:24 (Lucidius).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Da da, samo sto ukucaj bilo koju video scenu u bf1 mp-u s i5 8400k i gtx 1070 i pogledaj sranje.  dakle cpu je na fucking 100% a gpu usage niti blizu, s gtx 1060 se jedva nosi..

S Ryzenom samo tu i tamo..

Mislim cudno da ali je tako... nismo slijepi.

Tako je nebitno dal na mjestima gpu usage pada ako daje bolji fps u konacnici, nismo mutavi da ne znamo sto je na samome kraju najvaznije. 

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Da da, samo sto ukucaj bilo koju video scenu u bf1 mp-u s i5 8400k i gtx 1070 i pogledaj sranje.  dakle cpu je na fucking 100% a gpu usage niti blizu, s gtx 1060 se jedva nosi..

S Ryzenom samo tu i tamo..

Mislim cudno da ali je tako... nismo slijepi.

Tako je nebitno dal na mjestima gpu usage pada ako daje bolji fps u konacnici, nismo mutavi da ne znamo sto je na samome kraju najvaznije. 

Vise nisam siguran.

18 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Pa naravno da je taj i5 8400 BN, taj proc je u multithreadu slabiji i od i7 6700k i i7 7700k i to na STOCK taktovima (pogledajte rezultate u cinebenchu brzinski i sve je jasno), sa tim da ove kad klokas pojedu ga sto u single thread, sto u multithread, a i sa tim i7micama si cesto dolazio u sfere oh 90% zauzeca procesora u BF multiplayer-u, kamoli sa tim slabicem od i5 8400 sa slabim multithreadom i niskim taktovima, neznam oko cega se ljudi ovdje iscudavaju.

I jeftniji je zar ne? I to ne malo 

10 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Jel moguce da Bf1 uspije zagušit i 6 core? Frostbite izgleda super, ali to i nije naj bolja optimizacija kad ti moraš imati minimalno 6c/12t CPU da igra nebi bila BN jednoj 1060. Uzmimo u obzir da nijedan od tih cpuova nije postojao kada je bf1 izašao.

Naravno da nije cudno kad je to kilav i5 sa 6 jezgri bez HT i sitnim taktovima, pa ga 6700k/7700k ga na stocku razvaljuju u multithreadu a kamoli klokani, pogledaj prvo testove prije nego krenes sa cudenjem kao i svi ostali 

17 godina
Lucidius kaže...
D3lBoy kaže...

Jel moguce da Bf1 uspije zagušit i 6 core? Frostbite izgleda super, ali to i nije naj bolja optimizacija kad ti moraš imati minimalno 6c/12t CPU da igra nebi bila BN jednoj 1060. Uzmimo u obzir da nijedan od tih cpuova nije postojao kada je bf1 izašao.

Naravno da nije cudno kad je to kilav i5 sa 6 jezgri bez HT i sitnim taktovima, pa ga 6700k/7700k ga na stocku razvaljuju u multithreadu a kamoli klokani, pogledaj prvo testove prije nego krenes sa cudenjem kao i svi ostali 

i jos kilaviji ryzen ga ubija u bf1 mp-u

nasao jos jedan usporedni video na fhd

1:50 pa na dalje

em ryzen truba ali ovaj i5 8400 zesca truba za bf1 mp....

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:30 (toxic).
9 godina
protjeran

imaš identičnu platformu kao ja, samo ti imaš neke nabrijene RAM-ove pa isto sranja, nema više zdravo marije i očenaša kad nešto prkaš po memoriji hoće li bootati...

evo malo temperature brzinski

10 godina
protjeran
XXX kaže... 

Aj upotrijebi malo mozak, koja budala ce kupovat bilo koji od ta dva kada za manje love imas 8600k?? pricam u svezi same usporedbe jer ekipa misli da je taj i5 8400 sad bog i batina jer ima 6 jezgri, a ne gledaju u detalje, a kada smo kod price o cijeni i kupnji, definitvno se sada isplati kupiti polovni 6700k/7700k za 1700-1800kn sa dosta garancije jer su to novi procesori uglavnom, i uz to u kombou sa finom plocom za nekih 2500kn komplet, ispadne te negdje kao novi 8400 i ploca ali dobije puno bolji proc za 1080p i nabijanje velikog FPS-a, a i u svemu ostalome je bolji.

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

imaš identičnu platformu kao ja, samo ti imaš neke nabrijene RAM-ove pa isto sranja, nema više zdravo marije i očenaša kad nešto prkaš po memoriji hoće li bootati...

Treba to delidat.

17 godina
Lucidius kaže...
XXX kaže... 

Aj upotrijebi malo mozak, koja budala ce kupovat bilo koji od ta dva kada za manje love imas 8600k?? pricam u svezi same usporedbe jer ekipa misli da je taj i5 8400 sad bog i batina jer ima 6 jezgri, a ne gledaju u detalje, a kada smo kod price o cijeni i kupnji, definitvno se sada isplati kupiti polovni 6700k/7700k za 1700-1800kn sa dosta garancije jer su to novi procesori uglavnom, i uz to u kombou sa finom plocom za nekih 2500kn komplet, ispadne te negdje kao novi 8400 i ploca ali dobije puno bolji proc za 1080p i nabijanje velikog FPS-a, a i u svemu ostalome je bolji.

apsolutno se slazem..

15 godina
Stjepanj kaže...

Granzon pa ako imas taj stari i5 normalno da ti je frosbite cudljiv, pogotovo kad cpu vec dotakne 95% usagea

Bf1 je daleko najispoliraniji bf ikad kad je tehnička izvedba u pitanju. Čak su i fps dropovi gospodski napram onih u bf3 ili ne daj bože bf4. Iskreno, meni je kec uredovno radio na +60 fps-a što mi je bilo čist dovoljno iako je bilo vidljivo da je cpu na maxu.  Igru nažalost više ne igram (već jedno 8 mjeseci) pa ne znam kakvo je trenutno stanje ali poznavajući Dice popravili su par stvari (ali i strgali par novih) pa ne bi trebalo biti toliko problema uopće?

Ali biti ću iskren i priznati da nakon bf4 meni svi tehnički problemi u kecu se čine kao slatki pa čak i simpatični.

Nema do onog osjećaja kad se svima u blizini igra sroza na 20-30 fpsa neovisno o cpu/gpu setupu 

Battlelog: [G] pijana_carapa
10 godina
protjeran
toxic kaže...

i jos kilaviji ryzen ga ubija u bf1 mp-u

nasao jos jedan usporedni video na fhd

1:50 pa na dalje

em ryzen truba ali ovaj i5 8400 zesca truba za bf1 mp.... 

O tomu svemu sam jos prije mjesec dana pricao, al mos ga hebat kad ovdje cirkusanti i njihovo vjerno stado drze 90% brojnosti na ovoj kako i u ostalim temama, pa nesto pametno i bitno ni ne dođe do usiju od gomile gluposti, cak ti jos i opale TD samo jer im nepase sta su vidjeli mada si detaljno argumentirao dokazima i testovima.

Taj i5 mi ima smisla jedino ako gledam na duze staze i trenutno imas losu platformu pa sada ustedis na njemu i uzmes si solidnu plocu za dalje pa kasnije ubacis neki 8700k ili Ice Lake sa 8 jezgri nagodinu na tu plocu, a proca se rijesis uz mali gubitak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:37 (Lucidius).
17 godina
war3_tft kaže...
lav1000 kaže...

Treba to delidat.

def bi otisao u minus :)

taj i5 8600k je zaista super proc, ali jos uvijek mi je i7 8700k top...

18 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
XXX kaže... 

Kupit ću ja kad izađu jeftini B chipseti i voziti ga na hladnjaku od 90 kn, prst u uho i boli me dupe  Sasvim dovoljno za sve igre za 60+ fpsa. pogotovo kad vremeno pređeš na višu rezoluciju. A kome je do vrtnje čamarkova upotrijebiti će mozak 

10 godina
protjeran
toxic kaže...

Budes u zivo vidio sta moze 8700k ako doletim do tebe za vikend, razroka 8600k za cca 450 bodova (1300 vs 1735) u cinebenchu na istim taktovima, strasna razlika

To je proc bas za narednih 4 godine da uopce ne mislis o njemu, sta god hoce odradit ili igrat jako je brz, dok je i5 8600k bas cisti gaming proc ali bez stream-anja jer ga hoce zagusit ponegdje i ryzen 8 core ispada bolji za streaming za slicnu lovu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:42 (Lucidius).
17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Budes u zivo vidio sta moze 8700k ako doletim do tebe za vikend, razroka 8600k za 450 bodova u cinebenchu na istim taktovima, strasna razlika 

to ce biti prilika da stavimo ove dvije gtx 1080 u sli i vidimo kak se ponasa na 4k kod mene ofc na i7 8700k.,

14 godina
protjeran

Nije bila prica o tome da li je 6700k/7700k bolji od 8400, tvrdio sam i ja to prije pa me se posralo, nego je sve krenulo pricom da je 8400 bn za gtx 1060 zbog nekih random scena, a dobro se vidi na videima da ryzen 1600 isto tako pada do nekih 90 fps ovisno o sceni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:47 (war3_tft).
9 godina
protjeran

to je prirodno okruženje za takav procesorić 

15 godina
CPU chat tema

Meni se čini da Luci očito nikad nije čuo za termin budget gaming

Jbga, velika većina nema ni za 8400 a kamoli za 8700K tak da...............

Ma ništa odoh ja spati, dizanje je nažalost u 4 ujutro

Osim ako nema nekog dobrovoljca koji bi me zamijenio?

Battlelog: [G] pijana_carapa
16 godina
toxic kaže...

Muahaha

ovo me i strah poslati poslije gtx 1060

eto gameplay s gtx 1070..

ovaj proc je zesca truba za FHD gaming

a pogledajte ryzena

ovo su pravi primjeru mutliplayera i nije me briga ... neki racku pokazuju...

Ja se mogu kladiti da lik koji je pravio video nema uopce taj i5 8400

17 godina
war3_tft kaže...

Nije bila prica o tome da li je 6700k/7700k bolji od 8400, tvrdio sam i ja to prije pa me se posralo, nego je sve krenulo pricom da je 8400 bn za gtx 1060 zbog nekih random scena, a dobro se vidi na videima oboje padaju do nekih 90 fps ovisno o sceni.

pa sta nije u pm?

prvi video zakacim gdje se usporedno vidi da u istoj sceni ryzen daje vise slicica..

u bf1 taj i5 8400 je bn i to s gtx 1060.

u drugom videu i tebi i stjepku pokazem da pogledaju i objasne.

treci video zakacim opet ne valja.

zatim uzmem gtx 1070 gdje je ovaj i5 8400 konstatno na 100% i opet ne valja..

a nist zabi lijepo glavu u pijesak i to je to.

ja sam ukazao na krzljavost tog i5 8400, ne velim da je r5 1600 bolji ali uocio sam odredene problem koje mene osobono smetaju..

ako pogledas gameplay s r5 1600 i tim i5 8400 uocit ces da i58400 ima te sitne mikrotrzaje...

17 godina
dreadmoore kaže...

s tobom se necu niti raspravljat, tek si nedavno shvatio za pojam procesor, bn, oc

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:51 (toxic).
10 godina
protjeran
Granzon kaže...

Jbga, velika većina nema ni za 8400 a kamoli za 8700K tak da...............

Ne razumijem kakve ovo veze ima sa icime o cemu mi ovdje pricamo, a prica je bila oko bottlenecka i5 8400 i razlike u proceosorima, sa time da neces nista skuplje proci sa 6700k/7700k polovnim kombom ili i5 8400.

Tko nema love za tako nesto onda ga ova rasprava ionako ne dira niti previse tice, uzet ce jeftiniji proc i to je to 

16 godina
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

s tobom se necu niti raspravljat, tek si nedavno shvatio za pojam procesor, bn, oc

Nemoras se ti samnom raspravljati ja ti samo kazem da taj koji je pravio nema i5 8400 

17 godina
dreadmoore kaže...
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Nemoras se ti samnom raspravljati ja ti samo kazem da taj koji je pravio nema i5 8400 

Niti jedan koji je pravio video nema i5 8400 svi su lagali i izmisljali..

sve i jedan kojeg sam zakacio su cisti lazovi..

No da svasta je moguce.. Pa likovi fejkaju danas sve zivo.. no velim nije ovo jedini video...

15 godina
CPU chat tema

Luci, otkud tebi sad da će Ice Lake ići na s1151 v2 tj kavu? Predecessor Desktop: Coffee Lake (Optimization)

Baš me zanima...

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

To je proc bas za narednih 4 godine da uopce ne mislis o njemu

Nemoj bit neozbiljan - pa normalno da ćeš kupit Cannon Lake kad dođe na 6GHz s 8 jezgara. Ili čak 8900K sad kad izađe s 8 dogodine.

Granzon kaže...

A što je 8700K, nego budget gaming? 

Nope.
15 godina
CPU chat tema
Ja tu ne vidim nikakav problem i5 8400 sa BF1...
Stvarno je najbolji mid-range gaming CPU.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice