Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: CPU chat tema
war3_tft kaže...
I5 8400 usko grlo za gtx1060, aj molim vas...

jel ti sada tesko otic na youtube? da je ryzen u toj prici odmah bi nastala kenjaza.

evo ti dokaza takoder

da i5 8400 je u bf1 bn za gtx 1060, ryzen nije.

bn jer proc cesto dolazi u sfere maksimalnog zauzeca i ne daje pri tome dovoljno slica u sekundi.

u ovom videu se cak vide mikro trzaji kada dode do limita pogledaj malo...

nije jedina igra AC ubija i5 8400 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 21:08 (toxic).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Vecu glupost nisam cuo, pa 7600k je bolji od ryzena 1600 po svim zivim testovima u bf1 sto su se bili vrtili, a di nece 8400 koji je bolji od starog i5...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 21:14 (war3_tft).
9 godina
protjeran

prvi put imam MSI mbo, to je neki njihov OC software u windowsima?

ide to na 5 Ghz u 5 sekundi posla :)

zaboravio ubaciti sliku

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 21:12 (lav1000).
14 godina
protjeran

Jesi barem sam napon namjestio da nije ono auto oc smece?

9 godina
protjeran

ma jesam ono što sam te trolao sa naponom na 6700k je bilo na stocku, jbt dizalo na 1.4V samo od sebe sve stock... 

imam tu vas par intel doktora, naučio i ja malo o tome :)

14 godina
protjeran

I na kojem naponu odna drzi 5.0?

12 godina
lav1000 kaže...

prvi put imam MSI mbo, to je neki njihov OC software u windowsima?

ide to na 5 Ghz u 5 sekundi posla :)

zaboravio ubaciti sliku

Ostavi se tih oc aplikacija i klokaj iz biosa.

MISCREATED
13 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Crysis je uvijek bio bitan upravo radi benchanja jer je cry engine napravljen brutalno dobro. Za vrijeme u kojem je nastao bilo koji nastavak Krize, igra je bila prezahtjevna. Sama činjenica da se dan danas vrti kroz benchanja po recenzijama govori dovoljno o tome kako neki engine može biti dobro napravljen, i da traje kroz generacije. BF serijali su mi jako dragi, ali kad idem testirat stroj, upalim krizu 3 na sp na onu misiju...onu, zna se koju. Tu se vidi tko zapinje i koliko. 

Mislim da je developer izjavio za Krizu da žele njome rastopit hardware... i uspijevaju, godinama nakon releasea.

evo kad stignem sve doma smontirat, usporedit cu jedan dio the misije sa haswellom i kavom.

ok super i koliko ljudi s foruma igra crysis danas?
koliko ljudi u svijetu igra crysis?

benchati sve starije od tipa 2 godine je bezveze 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Pa bas i nije ako su nove igre smece. 

15 godina
CPU chat tema

Problem kod bf-a je taj što je vjerojatno velika većina prijašnjih testova rađena u SP dijelu kampanje pošto je jedino tako moguće napraviti identične uvjete potrebno za testiranje raznih cpu i gpu-ova.

Multi je pak potpuno druga priča, jer tu onda ulogu igra i mapa, sveukupni broj igrača, destrukcija, broj vozila, općenito koliko je igrača blizu mjesta testiranja te koliko se akcije odvija u blizini. Zaista bi bilo teško (skoro pa nemoguće) složiti identične uvjete testiranja za sve testove + opet bi ovisilo kako su drugi odrađivali testove.

A iz mog dugogodišnjeg iskustva sa frostbiteom (ovdje ubacite i dragon age i ME: Andromedu) mogu samo reći da je engine veoma čudljiv, često se događaju fps dropovi bez ikakvih objašnjenja, lagovi mogu biti uzrokovani i int. vezom, fps zna padati kad veza šteka, micro stuttering povezan sa virtualnom memorijom (ovo ide još od trojke) itd,  a opet s druge strane govno guta resurse kao da je kraj svijeta.

Ne bi me čudilo da 8400 daje manje rezultate jer je engine VEOMA osjetljiv na klok pa se tu onda proteže i ono pitanje boosta koji diže takt procesoru.

Steta što nema 8400k procesora pa bi se to puno lakše provjerilo :D

Btw. 1060 je kolko ono jača od 970? 15-ak posto? To ju ubraja u sferu 980-tke kaj ne?

Pa ako su prijašnje hexe mogle vrtiti 980 bez bn, onda ne vidim zašto bi to ne bi bio slučaj i sa 8400.

Osim ako je problem nizak takt.......

Battlelog: [G] pijana_carapa
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Vecu glupost nisam cuo, pa 7600k je bolji od ryzena 1600 po svim zivim testovima u bf1 sto su se bili vrtili, a di nece 8400 koji je bolji od starog i5...

pa ovaj prvi je bn u toj igri kao i drugi.. 

cinjenica je da je i5 8400 bn u bf1 s gtx 1060 priznto ti ili ne..

btw vecina vrti ryzena na default taktu rijetko tko uopce zeli ili je testirao oc ryzen vs i5 8400..

ja sam video zakacio a mogu jos gdje se vidi da i5 8400 vodi u nekom naslovu a u nekom ryzen ima cak i jedna poznata web stranica koja dokazuje isto.

Ryzen na 3.8ghz je komeptentan s i5 8400 a ovaj i5 8400 jos ima problema..

jel si pogledao onaj video gore s i5 8400?

a gle kako lose tek radi i5 7600 kojeg spominjes:

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Granzon pa ako imas taj stari i5 normalno da ti je frosbite cudljiv, pogotovo kad cpu vec dotakne 95% usagea

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 21:42 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...

Granzon pa ako imas taj stari i5 normalno da ti je frosbite cudljiv, pogotovo kad cpu vec dotakne 95% usagea

ekipa ne kuzu i to je cinjenica..

jos uvijek 90% ekipe ovdje ne kuzi sto je zapravo bn.

a jos manje kuze da mp bf opcenito hoce vise jezgri i  da svi quadovi imaju problema... a bogami sestojezgreni bez ht-a

cak i moj bivsi i7 3770k je zagazio na problem i to ne samo u bf1 nego i u cod serijalu.

Sada tu dolazi novi AC koji kolje cpu itd..

14 godina
protjeran
toxic kaže...
war3_tft kaže...
toxic kaže...

gledam gore video sto ste stavili i5 8400 + gtx 1060 oc, BF1 Multiplayer grafa zakucana na 99% cijelo vrijeme, minimalni fps je 100, o kakvom vi BN pricate? ako nije u prezahtjevnom MP u Singleplayeru valjda moze raditi s samo 2 jezgre na 100%

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 21:48 (Stjepanj).
14 godina
protjeran

Uopce mi se ne da gledat tu neke random videe od malog Ivice, pogotovo u nekim random scenama i sad na temelju toga donosit neke zakljucke. Kao sto je covjek gore napisao tesko je bf1 testirati jer ovisi o puno faktora kad se igra mp, npr gamers nexus je napravio dobru stvar jer su uzeli misiju u sp gdje ima brdo jedinica i opcenito su scene zahtjevnme pa po 5 runova rade kad testiraju tu igru, oni isto tako uvijek ukljuce stock i oc rezultate i 7600k je nesto malo vodio u tim testovima, tako da ne sumnjam da ce 8400 davati jos bolje rezulatte kad ima slicne performanse sa jednim 6700k/7700k kojem ryzen 1600 nije do koljena u toj igri.

17 godina
Stjepanj kaže...
toxic kaže...
war3_tft kaže...
toxic kaže...

gledam gore video sto ste stavili i5 8400 + gtx 1060 oc, BF1 Multiplayer grafa zakucana na 99% cijelo vrijeme, minimalni fps je 100, o kakvom vi BN pricate?

nije cijelo vrijeme a i kada je grafa na 99% ne znaci da ce ako je proc na 99% pokazati isti broj slicica u sekundi kao neki proc koji radi na 50% i gpu je na 99% kapiš? 

Pa kaj i ti?

imaš onaj video usporedno gdje ti je gpu usage na i5 8400 na 99% i cpu na 95-99% a s druge strane ryzen gdje je isto gpu usage 99% a cpu nije bn i pokazuje vise slicica

14 godina
protjeran
CPU chat tema

nevidim nigdje da je i5 8400 na 99% u bf1, neznam ja sta vi gledate...

17 godina
Stjepanj kaže...

nevidim nigdje da je i5 8400 na 99% u bf1, neznam ja sta vi gledate...

stjepko pitam te ja koji je uzrok ovome na 2:55 il 5:55 ? i tak to.. vidi i sam... i malo od 5:55 vidi i5 8400 na 100%..

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 21:56 (toxic).
17 godina
war3_tft kaže...

Uopce mi se ne da gledat tu neke random videe od malog Ivice, pogotovo u nekim random scenama i sad na temelju toga donosit neke zakljucke.

Tako je, neki random video u random sceni kad je Intel super nije problem uvelicavati i nabacivati itd...

super objektivno.

Ti svi random Ivice bar pokazu gameplay za razliku od hebeni reviewa gdje se usporeduju recimo 1500x s i5 8400..

strasno..

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Pa bas i nije ako su nove igre smece. 

Te igre se prodaju, djeca ih igraju. Koga briga sta razni kriticari misle ako igra zaradjuje pare i trenutno je igriva?

To ti je isto kao da kazes Diablo 3 ne treba benchati, jer je Diablo 2 bolji.

Ok Diablo 2 je vrhunska igra, bog otac od blizzarda, ali Diablo 3 se prodaje, tu se pare zaradjuju i ljudi ga igraju, dok je D2 zaboravljen.
Eto banalan primjer.

Crysis je prestar, kraj price.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran

Samo sto nitko ne ubacuje random video, pogotovo kad nema drugog procesora sa strane za usporedbu. Ono na sta sam se ja referirao su uvijek neke recenezije koje svoja testiranja kvalitetno odrade, a ovo za 8400 i 1500x sam i sam rekao da bas i nema smisla tako da ti je bezveze pozivati na tako nesto i koristiti to kao "argument"...

17 godina
CPU chat tema

Muahaha

ovo me i strah poslati poslije gtx 1060

eto gameplay s gtx 1070..

ovaj proc je zesca truba za FHD gaming

a pogledajte ryzena

ovo su pravi primjeru mutliplayera i nije me briga ... neki racku pokazuju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:07 (toxic).
14 godina
protjeran

Nisam uopce niti pricao o crysisu, nego opcenito. A to da se prodaju je isto smijesno, prikazu se brojke iz prvih tjedan dana kad je ekipa hajpana pa pokupuju igru, a ista ta igra padne u zaborav za par mjeseci i bude te sram sto si uopce potrosio pare na nju. 

17 godina
war3_tft kaže...

Samo sto nitko ne ubacuje random video, pogotovo kad nema drugog procesora sa strane za usporedbu. Ono na sta sam se ja referirao su uvijek neke recenezije koje svoja testiranja kvalitetno odrade, a ovo za 8400 i 1500x sam i sam rekao da bas i nema smisla tako da ti je bezveze pozivati na tako nesto i koristiti to kao "argument"...

Kada smo ja i Lucidius testirali AIO coolere to su isto random sranja bila ?

Drugi tako ne smiju raditi?

Bmti nisam znao..

uglavnom tesko je znam...

9 godina
protjeran

1.2

14 godina
protjeran
toxic kaže...

Muahaha

ovo me i strah poslati poslije gtx 1060

eto gameplay s gtx 1070..

ovaj proc je zesca truba za FHD gaming

a pogledajte ryzena

ovo su pravi primjeru mutliplayera i nije me briga ... neki racku pokazuju...

Cek i sta si ti sad dokazao? Uzmes dvije random mp scene u bf1 koje ce potpuno drugacije utjecati na cpu i sad bi to trebalo nesto znaciti... Jedino sta ja vidim je da ryzen 1600 pada do 90fps u nekim scenama isto kao i 8400. 

14 godina
protjeran
toxic kaže...

Kada smo ja i Lucidius testirali AIO coolere to su isto random sranja bila ?

Drugi tako ne smiju raditi?

Bmti nisam znao..

uglavnom tesko je znam...

Vidis to nisu bila sranja jer ste testirali dva aio hladnjaka u potpuno istim uvjetima, tako se to radi, a ne neke tu random scene i gluposti.

lav1000 kaže...

1.2

Odlican. 

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Istina je da je novi i5 bn u BF1, kao i prethodna generacija i7/i5. Battlefield 1 jednostavno voli više jezgri jer je tako loše optimizirana, prije nego krenete "a cim intel zapinje odma je optimizacija kriva..." Je, jer ako gotovo high end mainstream CPU se muci sa nekim Engineom starim preko 2 godine (ako ne i više jer je na njemu i star wars rađen) onda je ocito da nije problem u HW, sta bi svi trebali kupit Ryzen zbog jednog Battlefielda? Ali tu je kraj u svemu ostalom Coffee rastura

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 22:19 (D3lBoy).
17 godina
war3_tft kaže...

Cek i sta si ti sad dokazao? Uzmes dvije random mp scene u bf1 koje ce potpuno drugacije utjecati na cpu i sad bi to trebalo nesto znaciti... Jedino sta ja vidim je da ryzen 1600 pada do 90fps u nekim scenama isto kao i 8400. 

Da da, samo sto ukucaj bilo koju video scenu u bf1 mp-u s i5 8400k i gtx 1070 i pogledaj sranje.  dakle cpu je na fucking 100% a gpu usage niti blizu, s gtx 1060 se jedva nosi..

S Ryzenom samo tu i tamo..

Mislim cudno da ali je tako... nismo slijepi.

9 godina
protjeran
CPU chat tema

ali ovo mi je zasad bolji feature... samo odabereš brzinu memorije sve se samo podesi, nema doktorata na latencijama i sl.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice