Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: CPU chat tema
nicky.sl kaže...

Đaba ti je sve ako nemaš parket 

imam brodski pod.

12 godina
toxic kaže...
nicky.sl kaže...

Đaba ti je sve ako nemaš parket 

imam brodski pod.

Ja iman brod 

i šta ćemo sad ???

MISCREATED
17 godina
CPU chat tema

Ne ali imam sad ozbiljno pitanje.

Da li je i5 8400 dorastao svim taskovima kao i r5 1600 ?

Bez flejma.

No očito je da razni recenzenti izbjegavaju upravo ovo.

Npr oni s i5 8400 u današnjim normalnim uvjetima stream + gaming testiraju 1500x vs i5 8400..

meni je ovo užasno loše.

što je najbolje r5 1600/x nema nigdje u chartu a cjenovno je jednak i5 8400..

Jako mi se gade ti ogromno pljuvanje i namjerno ignoriranje toga da je r5 1600 i više nego dobar procesor a za ovaj stream + gaming je def. bolji izbor od i5 8400 ali eto namjerno toga nema...

Što se radi?

Tamo gdje im paše čisti gaming koriste izraze jednako vrijede pa je ok benchmark a tamo di je i5 8400 lošiji kažu pa r5 1500x je ok pa je logično da usporedimo to dvoje..

Užass..

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 15:36 (toxic).
14 godina
nicky.sl kaže...

Ja iman brod  i šta ćemo sad ???

I nemaš 8700k!!???

Strašno

Šibaj u dućan pod hitno.

12 godina

Baš tako, dobro pitanje si postavio a odgovor je više nego jednostavan. 

Svi predstavljavljaju i hvale ono što im odgovara a ono što nije po volji prešute, klasika. 

Mitove stvaraju ovi što se prepucavaju u ovoj temi na zadnjih 50+ stranica. 

Realno gledano ima smisla uspoređivat prema broju jezgri isto kao što ima smisla (možda i više) uspoređivat prema cijeni. 

Klanski ratovi su nezaustavljivi i tu razum ne vlada.

MISCREATED
12 godina
Tiby kaže...
nicky.sl kaže...

Ja iman brod  i šta ćemo sad ???

I nemaš 8700k!!???

Strašno

Šibaj u dućan pod hitno.

Pa mora jednom i stjepanj imat veći cb score od mene 

MISCREATED
17 godina
nicky.sl kaže...

Baš tako, dobro pitanje si postavio a odgovor je više nego jednostavan. 

Svi predstavljavljaju i hvale ono što im odgovara a ono što nije po volji prešute, klasika. 

Mitove stvaraju ovi što se prepucavaju u ovoj temi na zadnjih 50+ stranica. 

Realno gledano ima smisla uspoređivat prema broju jezgri isto kao što ima smisla (možda i više) uspoređivat prema cijeni. 

Klanski ratovi su nezaustavljivi i tu razum ne vlada.

Meni je i7 8700 k def najbolji ne za sada nego za širu uporabu a zatim i5 8600k.

ali brate tog i5 8400 nebih kupio nasprem ryzena r5 1600 nikad pa ni tada.

Gleda se cijena i to je jedino za usporediti..

Čak sam sada gledao r5 1500x ima 4 jezgre s 8 threadova a intel i5 8400 ima 6 jezgre i 6 thredova, dakle čak nije niti isto u pm... Em je po speckama r5 8400 jači em je skuplji, ne razumijem tu usporedbu..

r5 1600 je procesor kojeg će uzeti svatko tko ne misli uzeti i5 8600k tj i7 8700k tj r7 1700.

14 godina
nicky.sl kaže...

Pa mora jednom i stjepanj imat veći cb score od mene 

Ae stipe je ovaj put potrefio u sridu.

14 godina
protjeran

Usporedivati ta dva procesora je definitivno glupo (1500x i 8400), ali ionako je za pretpostaviti da ce izmedu 6/12 i 6/6 procesora od kojih prvi ima nesto slabiji ipc, ali zato mrvicu vecu frekvenciju (3,9-4,0 naspram 3.8) biti bolji za streaming, pitanje je jedino koliko.

Drugo pitanje koje se otvara je cemu uopce streaming ako si jedan u moru streamera za koje nitko nikad nece saznati niti pogledati njihov stream? Nema mi jadnije nego vidjeti neke wannabe streamere sa 5 viewera od kojih je jedan odani prijatelj, druga je mama, a ostatak vlastiti fejk profili ili jos bolje one ocajne zenske sta se nasminkaju, izbace sisu pa ulove nekih pedesetak napaljenih jadnika. Streameri koji se probiju ionako mogu nabavtiti sta god zele tako da meni osobno "budzet streamanje" nema nikakvog smisla.

EDIT: Ryzen 1600 ima veci msrp i skuplji je procesor od i5 8400. Cak se i kod nas moglo nabaviti 8400 za 1500kn, ali su sad skocile cijene valjda zbog slabih zaliha.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 15:53 (war3_tft).
12 godina

Meni streaming nema smisla i ne zanima me ali koga to veseli nek izvoli

MISCREATED
17 godina
war3_tft kaže...

Usporedivati ta dva procesora je definitivno glupo, ali ionako je za pretpostaviti da ce izmedu 6/12 i 6/6 procesora od kojih prvi ima nesto slabiji ipc, ali zato mrvicu vecu frekvenciju (3,9-4,0 naspram 3.8) biti bolji za streaming, pitanje je jedino koliko.

Drugo pitanje koje se otvara je cemu uopce streaming ako si jedan u moru streamera za koje nitko nikad nece saznati niti pogledati njihov stream? Nema mi jadnije nego vidjeti neke wannabe streamere sa 5 viewera od kojih je jedan odani prijatelj, druga je mama, a ostatak vlastiti fejk profili ili jos bolje one ocajne zenske sta se nasminkaju, izbace sisu pa ulove nekih pedesetak napaljenih jadnika. Streameri koji se probiju ionako mogu nabavtiti sta god zele tako da meni osobno "budzet streamanje" nema nikakvog smisla.

Ovo je neupitno. Ali tako se kreće, pokušava se 5 pa 10 pa 15 odjednom 100 i više ako si dobar.

No ako to uopće ne možeš a želiš e onda si u banani.. Žao mi je no današnja svakodnevnica je da se uvijek nešto radi streama/ direktno stavlja video na hdd pa kasnije uploada.

Koriste se razno razni programi u pozadini itd..

Rijetko kada naletim na neki normalni review u kojemu se testiraju računala u kojemu os je npr star 6 mjeseci i zakrčen s svim i svačim.

Ajmo gledati real time scenario.

Ja nikada ništa ne igram a da mi u pozadini ne radi neki sw, evo zadnuje sam igrao wot s p&p na jednom monitoru + imamo razne antiviruse u pozadini + torrente + team speak + + + +.

Kako uopće možemo reći da je ovo tu sve ralno što oni rade? 

Hbmu mater pa običan Chrome ždere resurse..

koliko Vas igra stari diablo a u pozadini mu se vrtio video pa svako malo alt taba da nešto pogleda itd.. Ovo su sve easy stvari ali sve utjecu na perf. samog računala.

Dakle pure gaming i5 8400 win a čim nešto upališ ode i5 8400 pa pa tako ispada ?

9 godina
protjeran

nigdje nisam vidio pošteni test r5 1600 sa OC na 3.8-4.0 vs 8400... nešto sitno ali stock r5, a to nije pošteno jer je ista cijena jednog i drugog, a r5 je eto gratis otključan...

15 godina
CPU chat tema
Znači sad ispada da hexa i5 ne može normalno hendlat multitasking, odnosno imati nešto otvoreno u pozadini dok se igra?
16 godina
protjeran
toxic kaže...

Bez flejma.

Npr oni s i5 8400 u današnjim normalnim uvjetima stream + gaming testiraju 1500x vs i5 8400..

Izvini, ali nema nista normalno u cinjenici da danas svaki degenerik streama, ima vise streamera nego gledatelja...

14 godina
protjeran
Sad pretjerujes, ja sa starom i5-icom igram, u pozadini mi zna raditi youtube i nerijetko stream koji skicnem kad krepam pa cekam respawn, bug otvoren u par tabova, a sa strane jos ne znam koliko tabova, a uz sve to pricam na discordu itd. Niti problema sa fps-om, niti sa tabanjem i ne znam cime.
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Ne treba zaboraviti napomenuti da:

1) Intel debelo kaska kad je u pitanju stock hladjenje

2) Majoneza

3) Temperature

4) Delid

Kak ti nije dosadno spamat mitove koji su odavno razbijeni? 

Dokle god se budale pale i primaju, ja cu pustiti jedan post ovakav, cisto da razbijem lucijevu monotoniju hejta (bar dok ne popusi ban, koji kontam da ce biti prije vikenda kako je krenuo)

A realno, nije ni daleko od istine, zar ne?

Tj sve je istina. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Bez flejma.

Izvini, ali nema nista normalno u cinjenici da danas svaki degenerik streama, ima vise streamera nego gledatelja...

Ajde mi reci što te košta ?

Ako mozes igrat i streamet što te košta ?

17 godina
war3_tft kaže...
Sad pretjerujes, ja sa starom i5-icom igram, u pozadini mi zna raditi youtube i nerijetko stream koji skicnem kad krepam pa cekam respawn, bug otvoren u par tabova, a sa strane jos ne znam koliko tabova, a uz sve to pricam na discordu itd. Niti problema sa fps-om, niti sa tabanjem i ne znam cime.

naravno da pretjerujem...

16 godina
nicky.sl kaže...

Meni streaming nema smisla i ne zanima me ali koga to veseli nek izvoli

Ma taj stream je meni presmjesan pogotovo gledajuci da koristis procesor  a i sam budalastina kad to danas mozes raditi sa grafickom karticom gdje imas pad fps od 5-10 frejmova 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Meni sa G4560 dok se igram u pozdini rade windowsi i driveri  nisam strimer niti to želim postati 

17 godina
CPU chat tema

Eto jedan video r5 1600 na 4ghz vs i5 8400, procesori su poprilicno izjednaceni..

no zanimljivo se desava od 02:00min gdje se vrti bf1 ocito je u toj igri i5 usko grlo..

16 godina
toxic kaže...

Eto jedan video r5 1600 na 4ghz vs i5 8400, procesori su poprilicno izjednaceni..

no zanimljivo se desava od 02:00min gdje se vrti bf1 ocito je u toj igri i5 usko grlo..

koliko god je on usko grlo na bf1 toliko je i r5 na crysisu 

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Inace crysis je veoma bitan danas 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
I5 8400 usko grlo za gtx1060, aj molim vas...
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Inace crysis je veoma bitan danas 

Crysis je uvijek bio bitan upravo radi benchanja jer je cry engine napravljen brutalno dobro. Za vrijeme u kojem je nastao bilo koji nastavak Krize, igra je bila prezahtjevna. Sama činjenica da se dan danas vrti kroz benchanja po recenzijama govori dovoljno o tome kako neki engine može biti dobro napravljen, i da traje kroz generacije. BF serijali su mi jako dragi, ali kad idem testirat stroj, upalim krizu 3 na sp na onu misiju...onu, zna se koju. Tu se vidi tko zapinje i koliko. 

Mislim da je developer izjavio za Krizu da žele njome rastopit hardware... i uspijevaju, godinama nakon releasea.

evo kad stignem sve doma smontirat, usporedit cu jedan dio the misije sa haswellom i kavom.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ne znam zakaj bi meni taj čamrk bio bitan ako se na istom engineu ne radi ni jedna bitna igra (star citizen je urbana legenda).

9 godina
protjeran
CPU chat tema

lagano polijećemo, šaselol i trolovi molim vežite pojaseve 

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

lagano polijećemo, šaselol i trolovi molim vežite pojaseve 

Ako ces overklokati prek command centra, zna malo biti zbagiran, cpu throtling na mizernim postavkama kao i totalni freez na extremnim gdje je potreban uninstall pa ponovna instalacija(sva sreca brza je), cisto za informaciju.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Jel moguce da Bf1 uspije zagušit i 6 core? Frostbite izgleda super, ali to i nije naj bolja optimizacija kad ti moraš imati minimalno 6c/12t CPU da igra nebi bila BN jednoj 1060. Uzmimo u obzir da nijedan od tih cpuova nije postojao kada je bf1 izašao.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ne znam zakaj bi meni taj čamrk bio bitan ako se na istom engineu ne radi ni jedna bitna igra (star citizen je urbana legenda).

Pa bitan je svima nama koji uglavnom čmarkamo. Ne razumijem koji dio nije jasan? kakav si ti lajbek, ti samo gejmaš. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice