Evo jesi sad sretan ?
Jbt pa taj hladnjak je prljav ko da je bio na john deer-u usred sjetve...
Evo jesi sad sretan ?
Jbt pa taj hladnjak je prljav ko da je bio na john deer-u usred sjetve...
Ajd baš javi jeli se šta osječa promjena, al sumnjam da će bit išta.Ja taj i7 ne bi mijenja još par godina.
Ajd baš javi jeli se šta osječa promjena, al sumnjam da će bit išta.Ja taj i7 ne bi mijenja još par godina.
Evo žena vec vice da osjeca promjenu
lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
ryzen ni za render sada nije u rangu sa intelom :D :D
valjda će pinnacle nešto bolje donit al 3.gen ce biti zen2 jezgre pa ce valjda tu biti veci napredak
Evo žena vec vice da osjeca promjenu
lp
Stjepan bacio overclock na zeni dok ceka da stigne kavica 
Evo mačka na 5ghz sa 1.320v,blender test u prilogu,max. temperatura 77c.Nažalost Kraken je zamjenjen sa postojećim Liquid freezer-om 240...deblji radijator,a masa je mama 
Možda vama to nije big deal,ali imati 4.5ghz na svim jezgrama sa 1.195v je fantastika za mene.
U pm tak me svrbi da uzmem 8700k a netreba mi, jel isplativo uzeti samo zbog Lucidusa?
lp
U pm tak me svrbi da uzmem 8700k a netreba mi, jel isplativo uzeti samo zbog Lucidusa?
lp
Gledaj to ovako: uzmeš li 8700K, Luci će imati još veću konkurenciju, a dodatno, kako ti dobijaš zlatne primjerke, tvoj će ići na 5,4GHz na samo 0,95V i hladit će se bez heatsinka.
Naravno...npr. u mojim očima buš alfa mužjak ak uzmeš i7...čovjek bez kompromisa koji bogat i uspješan 
Jedno pitanje za trenutne vlasnike i uskoro kupce coffe lake proceva....koliko vas bu odmah prešlo 2018. na 10nm novu seriju proceva čim izađu 
lp
Gledaj to ovako: uzmeš li 8700K, Luci će imati još veću konkurenciju, a dodatno, kako ti dobijaš zlatne primjerke, tvoj će ići na 5,4GHz na samo 0,95V i hladit će se bez heatsinka.
Nisam nikad dobio zlatni primjerak cpu-a (ok imao sam jednog 6600k koji je bio blizu:)trebaju samo muda za razjebat plocu ili nabit cpu s potrebnim naponom da dodes do svog cilja, lucidus muda nema sto znamo
a mene i dalje svrbi, 5ghz stock i miran sam sigurno godinu dana
a sta ak dobim los primjerak pa pojeo bi se? Kaj velite lova je tu a žena vec cvili da je vidila neke nove štikle?
| 4 | I5 8400 |
|---|---|
| 5 | I5 8600k |
| 18 | I7 8700k |
trebaju samo muda....
...a žena vec cvili da je vidila neke nove štikle?
nemaš ih ni ti očito, čim štikle nisi stavio u anketu 
lp
Nisam nikad dobio zlatni primjerak cpu-a (ok imao sam jednog 6600k koji je bio blizu:)trebaju samo muda za razjebat plocu ili nabit cpu s potrebnim naponom da dodes do svog cilja, lucidus muda nema sto znamo
a sta ak dobim los primjerak pa pojeo bi se? Kaj velite lova je tu a žena vec cvili da je vidila neke nove štikle?
stari uzmi i5 8600k i lijepo pokazi kako je apsolutno isti ili bolji od i7 8700k u gamingu a vise od i5 8600k ti ne treba a izmedu ostalog ide preko 5ghz i lakse se hladi..
ja ti imam arctic liquid freezer 240mm dam ti ga za 250 kn (pm pa ti objasni zasto)
i5 je za sirotinju, i3 za klošare , pentium za propale pijance a AMD za renderaše koji su u amaterskom biznisu. Zato i7 i isključivo i7!! Pa nemoj biti luzer.
lp
Čuj, ideš sa 5820k na novu platformu. Ako ćeš ići na i5 - glup potez po meni. Imao si x 5820 platformu koja ima nešto slabiji ipc od kave, ali imaš jezgre i klok, a prešao bi na 15% ak bolji ipc i duplo manje threadova... Potez u pm... Ako si već 2011 dao za keks, daj uzmi i7. sam znaš da želiš
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Koga lazes 
Ma i7, neces valjda svoj forumski potpis da mijenjas 
Ako ne kupiš i7 8700k bit ćeš izbačen iz vlastitog kluba.
Najtuznije je to sta ja upgradeam jedino kad me Stjepko stigne u cinebenchu, a ako uzme i5 nece bit ni blizu ni sa 5ghz. Stjepko uzmi i7 da mogu upgradeat!
Velim nije da mi treba 12 thredova za igre a ako se ovaj i5 bolje kloka tim veca zabava ne? Mislim ono 6 core?
Velim nije da mi treba 12 thredova za igre a ako se ovaj i5 bolje kloka tim veca zabava ne? Mislim ono 6 core?
Ne vidim logiku, u benchevima ces pusit od 5820K zbog HT-a a u igrama na 60hz monitoru nema razlike, a i na 144hz bi bila minorna...
Ne znam odakle vam da se i5 bolje kloka. Pa ustvrdili smo da je činjenica da u i5 idu svi čipovi koji nisu prošli granicu "čistoće" za i7. Zato i5ice imaju manje stock klokove, a shodno tome - slabije se klokaju od i7. To je, međutim, ono kako bi trebalo biti. Ne kažem da se i5 neće dati klokati, ali sami proces binanja je i5 svrstao u "ne dovoljno dobar čip". Da nije, bio bi i7.
Uostalom, ako ćeš dobit veću stabilnost sa 6c bez ht - izgasi ht. A kad benchaš, upali. Best of both worlds :)
PS stjepko, pa vidiš li da se zvijezde bune na tvoj odabir i5ice?! Remetiš prirodne zakone, uskraćuješ Anshi novu platformu, Luciju daješ smješak, svoje principe dovodiš u pitanje... gdje će ti duša? - reka bi drug.
I plus sa i7 8700k postajes Gold member Gentleman premium pass kluba 
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Stjepanj bi vec presao na ryzen davnih dana da ga nije bruka...