Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.341.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

Evo jesi sad sretan ?

Jbt pa taj hladnjak je prljav ko da je bio na john deer-u usred sjetve...

Freak Show Inc.
17 godina
Stjepanj kaže...
Posljednji pozdrav i7 5820k😎dolazi i5 8600k.lp

Ajd baš javi jeli se šta osječa promjena, al sumnjam da će bit išta.Ja taj i7 ne bi mijenja još par godina.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 20:35 (dery).
14 godina
protjeran
dery kaže...
Stjepanj kaže...

Ajd baš javi jeli se šta osječa promjena, al sumnjam da će bit išta.Ja taj i7 ne bi mijenja još par godina.

Evo  žena vec vice da osjeca promjenulp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
CPU chat tema

ryzen ni za render sada nije u rangu sa intelom :D :D

valjda će pinnacle nešto bolje donit al 3.gen ce biti zen2 jezgre pa ce valjda tu biti veci napredak

hh
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
dery kaže...
Stjepanj kaže...

Evo  žena vec vice da osjeca promjenulp

Stjepan bacio overclock na zeni dok ceka da stigne kavica 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

14 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Aj bas probaj naci max overklok na 1.32v pa odvrti onaj blender kako si sa ryzenom i javi temp iz bf1 ak nije problem.

Evo mačka na 5ghz sa 1.320v,blender test u prilogu,max. temperatura 77c.Nažalost Kraken je zamjenjen sa postojećim Liquid freezer-om 240...deblji radijator,a masa je mama 

Možda vama to nije big deal,ali imati 4.5ghz na svim jezgrama sa 1.195v je fantastika za mene.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

U pm tak me svrbi da uzmem 8700k a netreba mi, jel isplativo uzeti samo zbog Lucidusa?lp

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

U pm tak me svrbi da uzmem 8700k a netreba mi, jel isplativo uzeti samo zbog Lucidusa?lp

Gledaj to ovako: uzmeš li 8700K, Luci će imati još veću konkurenciju, a dodatno, kako ti dobijaš zlatne primjerke, tvoj će ići na 5,4GHz na samo 0,95V i hladit će se bez heatsinka.

Nope.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Naravno...npr. u mojim očima buš alfa mužjak ak uzmeš i7...čovjek bez kompromisa koji bogat i uspješan 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Jedno pitanje za trenutne vlasnike i uskoro kupce coffe lake proceva....koliko vas bu odmah prešlo 2018. na 10nm novu seriju proceva čim izađu 

14 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Gledaj to ovako: uzmeš li 8700K, Luci će imati još veću konkurenciju, a dodatno, kako ti dobijaš zlatne primjerke, tvoj će ići na 5,4GHz na samo 0,95V i hladit će se bez heatsinka.

Nisam nikad dobio zlatni primjerak cpu-a (ok imao sam jednog 6600k koji je bio blizu:)trebaju samo muda za razjebat plocu ili nabit cpu s potrebnim naponom da dodes do svog cilja, lucidus muda nema sto znamo a mene i dalje svrbi, 5ghz stock i miran sam sigurno godinu dana a sta ak dobim los primjerak pa pojeo bi se? Kaj velite lova je tu a žena vec cvili da je vidila neke nove štikle?

4 I5 8400
5 I5 8600k
18 I7 8700k
12 godina
Stjepanj kaže...

trebaju samo muda....

...a žena vec cvili da je vidila neke nove štikle?

nemaš ih ni ti očito, čim štikle nisi stavio u anketu 

17 godina
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Gledaj to ovako: uzmeš li 8700K, Luci će imati još veću konkurenciju, a dodatno, kako ti dobijaš zlatne primjerke, tvoj će ići na 5,4GHz na samo 0,95V i hladit će se bez heatsinka.

Nisam nikad dobio zlatni primjerak cpu-a (ok imao sam jednog 6600k koji je bio blizu:)trebaju samo muda za razjebat plocu ili nabit cpu s potrebnim naponom da dodes do svog cilja, lucidus muda nema sto znamo a mene i dalje svrbi, 5ghz stock i miran sam sigurno godinu dana a sta ak dobim los primjerak pa pojeo bi se? Kaj velite lova je tu a žena vec cvili da je vidila neke nove štikle?

stari uzmi i5 8600k i lijepo pokazi kako je apsolutno isti ili bolji od i7 8700k u gamingu a vise od i5 8600k ti ne treba a izmedu ostalog ide preko 5ghz i lakse se hladi..

ja ti imam arctic liquid freezer 240mm dam ti ga za 250 kn (pm pa ti objasni zasto)

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

i5 je za sirotinju, i3 za klošare , pentium za propale pijance a AMD za renderaše koji su u amaterskom biznisu. Zato i7 i isključivo i7!! Pa nemoj biti luzer.

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Čuj, ideš sa 5820k na novu platformu. Ako ćeš ići na i5 - glup potez po meni. Imao si x 5820 platformu koja ima nešto slabiji ipc od kave, ali imaš jezgre i klok, a prešao bi na 15% ak bolji ipc i duplo manje threadova... Potez u pm... Ako si već 2011 dao za keks, daj uzmi i7. sam znaš da želiš

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
Da dobro receno i ja mislim da je puno bolje ici na 8700k ali eto jest da vec velika razlika u cijeni vjerjatno i u preformanasama multicora ipak thredovi daju jos dodatnih 20% boosta, sto nije bas za odbaciti.
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Koga lazes 

Ma i7, neces valjda svoj forumski potpis da mijenjas 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Stjepanj i5 8600k za gaming ipak se malo bolje clocka od i7-ce a znaš I sam koliko ti znače brojke u ghz-ima.
14 godina
I da ovaj put nemoj bez Noctue jerbo Friday će ti se krvi napit.
10 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ako ne kupiš i7 8700k bit ćeš izbačen iz vlastitog kluba.

16 godina
protjeran
CPU chat tema

Najtuznije je to sta ja upgradeam jedino kad me Stjepko stigne u cinebenchu, a ako uzme i5 nece bit ni blizu ni sa 5ghz. Stjepko uzmi i7 da mogu upgradeat!

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Velim nije da mi treba 12 thredova za igre a ako se ovaj i5 bolje kloka tim veca zabava ne? Mislim ono 6 core?

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Velim nije da mi treba 12 thredova za igre a ako se ovaj i5 bolje kloka tim veca zabava ne? Mislim ono 6 core?

Ne vidim logiku, u benchevima ces pusit od 5820K zbog HT-a a u igrama na 60hz monitoru nema razlike, a i na 144hz bi bila minorna...

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ne znam odakle vam da se i5 bolje kloka. Pa ustvrdili smo da je činjenica da u i5 idu svi čipovi koji nisu prošli granicu "čistoće" za i7. Zato i5ice imaju manje stock klokove, a shodno tome - slabije se klokaju od i7. To je, međutim, ono kako bi trebalo biti. Ne kažem da se i5 neće dati klokati, ali sami proces binanja je i5 svrstao u "ne dovoljno dobar čip". Da nije, bio bi i7. 

Uostalom, ako ćeš dobit veću stabilnost sa 6c bez ht - izgasi ht. A kad benchaš, upali. Best of both worlds :)

PS stjepko, pa vidiš li da se zvijezde bune na tvoj odabir i5ice?! Remetiš prirodne zakone, uskraćuješ Anshi novu platformu, Luciju daješ smješak, svoje principe dovodiš u pitanje... gdje će ti duša? - reka bi drug.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
CPU chat tema

Stjepanj nema tu puno mudrosti ako želiš anšu i lucija malo bosti onda je i7 to go

RIP Šaban (21.6.2016)
14 godina
neaktivan
CPU chat tema

I plus sa i7 8700k postajes Gold member Gentleman premium pass kluba 

14 godina
I7 je šminka a pravi frajeri I bitange su na i5 -icama.
15 godina
neaktivan
Zasto prelazite na 6 core?! Do nedavno su 4 jezgre bile svemir i sve iznad je bilo drkanje i kurcenje, a 7700 je bil i otac i majka i djed i baka gejminga.. pih!
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Stjepanj bi vec presao na ryzen davnih dana da ga nije bruka...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice