Evo da javim nestrpljivima - 8700k dostupan. Otkantao sam jedan shop koji mulja sa stanjem na lageru i naručio odavde.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skoro 1200kn za 6 threadova više? Nije baš isplativo, ako su ti ti threadovi toliko bitni onda bolje uzet Ryzen 8 core. Jer nije da ces iskoristit 12 threadova u igrama, možda postoji neka koju niko nikad ne igra. 8600k je puno bolja kupnja, pogotovo jer je i nešto hladniji, a i navodno se bolje clocka.
Prijatelju moj, ja ne mijenjam cpu svake godine pa kad uzmem onda me nije briga jel 1200kn skuplji. Threadovi će značiti, već znače u nekim igrama. Ovo će me služit duže nego i5 i to je fakt.
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Jedino kaj mozes je nadat se da ce te sluzit duze, a nada je, svi znamo kaj...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
U pravu je, cinjenica je.
8400 je bolji CPU od 6700k, kratko i jasno
Ista arhitektura, samo dodatne dvije jezgre i naravno plati pa se klati ako hoces OC 
debeli i predebeli "future proof" bi bio otprilike da je na c2d bilo staviti 6/12 jezgri/thredova
sad bi negdje bio u tom debelom future proofe stadiju i imao bi goli kujac od toliko jezgri
tako će biti i sa ovim i7
Evo kristalna kugla zvana oči i razum mi otkrili tu činjenicu.
5ghz je prilično velik skok za 6/12 cpu. 8700k je to isporučio i dobio moje pare. Kako znam da će me trajat duže? Zar je doista potrebno objašnjavati osnovnu matematiku? Ono, 6/12 > 6/6, gdje je HT 30%. Sirove performanse to pokazuju. Eno ti bench od Crysisa 3 pa pogledaj kako igra koja je izašla prije skoro 5 godina ima multithread gdje HT donosi prednost. Ako može Crysis iz 2013., mogu i ove što dolaze. A već ih ima.
Naravno ti izvuces jedino ono sta tebi pase i kao papiga ponavljas mitove koji su odavno razbijeni.
99% igara dobro radi na prosjecnom kompu ako podesis postavke kako treba.
Pa šta se ovo dešava,stabilno na 4.5Ghz sa 1.212v...
Ajde dizi to na 5ghz i javi temperature bugovci su napravili test kod njih ide na 4.9ghz i 94°C.Ukoliko bude vruc da dodjem kod tebe pa da ga delidamo
.
Ti bi ga odmah skalpirao 
Bio sam budan do 5h ujutro,nisam stigao odvrtiti sve što sam htio,matična ima tonu opcija...dok sam skužio kaj je Uncore....
...(1.)nije ikebana za Šabana.
Nije mi jasno da li kod klokanja treba disable Turbo enhancement kao i Intel turbo boost opciju?Pogledat' pod (1.)
Odlična "stvar" je mogućnost uključivanja C1 i EIST pa se downclocka do 1.12ghz.
Uglavnom,testirao sam na 4.7Ghz na 1.27120v,vjerojatno ide i niže ali sam htio malo provjeriti temperature,u BF1 MP mapa Lupkow Pass, nije prešlo 55c i to je bio max dok se uglavnom vrtilo oko 41-44c...i da
na Ultra junk postavkama.Fps je bio u rangu 136-158.
Memorija....
...prvotno sam postavio G-Skill na 3000mhz,XMP profil...i to je to,radi
...a zatim Corsair 3200mhz...isto radi..
Ali kad sam sastavio sve,i pokrenuo pc,tamo gdje na grafičkoj je rgb logo "Aorus" izašlo je napisano "Thank you.." (Luci remembered).
osim onih kojima je bitan 144+ FPS na 60Hz monitoru
Ta ironija stoji ali gledajuči 144+fps na jačim monitorima ne igra u korist 8700k jer ima indentičan fps kao 8600k. Gledam po ovom testu od bug-a potpuno su jednaki u igrama.
Ja jos cekam smislenu ponudu nekog Ryzen proca kojega se svi masovno rjesavaju, a da nije cijena ko za Intela :)
Haha, gubis 200 bodova u cinebenchu :)
Kolko si dobio za 5820k? 1500kn?
2500kn s plocom
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Koristim komp iskljucivo za gaming i oc ovo bu dovoljno za par mjeseci
lp
Koja ploca stjepko?
Aj sa kava i5-icom možda i skineš moj skylake score. 
Koja ploca stjepko?
Mislim da ce biti asrock extreme 4 za te pare solidna sto se tice overkloka😎bumo vidili jer je i5 8400 jako privlacan pogotovo cijenom
lp
2500kn s plocom
Mogu ti rec da je kupac prosao bolje od tebe...
Koliko taj proc nadrobi u CB na defaultu a koliko sa nekim razumnim OC-om?
Kako ces se od srama pojavit na forumu sa procom koji ide do 3.95ghz? Ja bi u zemlju propao. A i nije gejmarski, intel je gejmerski a ryzen renderski...
Kako ces se od srama pojavit na forumu sa procom koji ide do 3.95ghz? Ja bi u zemlju propao. A i nije gejmarski, intel je gejmerski a ryzen renderski...
ja bi rekao da je ryzen gamerski a intel cebejaški ili?
(G)jokaCRO ingame