Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.341.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo da javim nestrpljivima - 8700k dostupan. Otkantao sam jedan shop koji mulja sa stanjem na lageru i naručio odavde.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

Skoro 1200kn za 6 threadova više? Nije baš isplativo, ako su ti ti threadovi toliko bitni onda bolje uzet Ryzen 8 core. Jer nije da ces iskoristit 12 threadova u igrama, možda postoji neka koju niko nikad ne igra. 8600k je puno bolja kupnja, pogotovo jer je i nešto hladniji, a i navodno se bolje clocka.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
odjavljen
CPU chat tema

Prijatelju moj, ja ne mijenjam cpu svake godine pa kad uzmem onda me nije briga jel 1200kn skuplji. Threadovi će značiti, već znače u nekim igrama. Ovo će me služit duže nego i5 i to je fakt. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
neaktivan
Kak je to cinjenica?! Ako imas nekoga tko prorice buducnos uputi i nas ostale na jednu seansu onda lol...

Jedino kaj mozes je nadat se da ce te sluzit duze, a nada je, svi znamo kaj...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
protjeran
Ti si se malo pogubio ili? Pa pogledaj ljude koji su kupili 6700k, oni i dan danas imaju odlican cpu koji je cak nesto bolji od 8400, ryzen ce ga tek mozda sustici sa refreshom iduce godine kad izade tko zna kad i jedino su bolji 8600k i 8700k, pricam o gamingu jer covjek gore spominje gaming. Ista stvar je i sa 8600k i 8700k, iako ja sumnjam sa ce igre u skoroj buducnosti iskoristavati toliki broj jezgri ako covjek ide na neki debeli future proof onda mu je i7 definitivno bolji izbor.
16 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Kak je to cinjenica?! Ako imas nekoga tko prorice buducnos uputi i nas ostale na jednu seansu onda lol...

U pravu je, cinjenica je.

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Ti si se malo pogubio ili? Pa pogledaj ljude koji su kupili 6700k, oni i dan danas imaju odlican cpu koji je cak nesto bolji od 8400, ryzen ce ga tek mozda sustici sa refreshom iduce godine kad izade tko zna kad i jedino su bolji 8600k i 8700k, pricam o gamingu jer covjek gore spominje gaming. Ista stvar je i sa 8600k i 8700k, iako ja sumnjam sa ce igre u skoroj buducnosti iskoristavati toliki broj jezgri ako covjek ide na neki debeli future proof onda mu je i7 definitivno bolji izbor.

8400 je bolji CPU od 6700k, kratko i jasno

Ista arhitektura, samo dodatne dvije jezgre i naravno plati pa se klati ako hoces OC 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
war3_tft kaže...
... debeli future proof onda mu je i7 definitivno bolji izbor.

debeli i predebeli "future proof" bi bio otprilike da je na c2d bilo staviti 6/12 jezgri/thredova

sad bi negdje bio u tom debelom future proofe stadiju i imao bi goli kujac od toliko jezgri

tako će biti i sa ovim i7

12 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...

Evo kristalna kugla zvana oči i razum mi otkrili tu činjenicu.

5ghz je prilično velik skok za 6/12 cpu. 8700k je to isporučio i dobio moje pare. Kako znam da će me trajat duže? Zar je doista potrebno objašnjavati osnovnu matematiku? Ono, 6/12 > 6/6, gdje je HT 30%. Sirove performanse to pokazuju. Eno ti bench od Crysisa 3 pa pogledaj kako igra koja je izašla prije skoro 5 godina ima multithread gdje HT donosi prednost. Ako može Crysis iz 2013., mogu i ove što dolaze. A već ih ima.

14 godina
protjeran
8400 iako ima 2 jezgre vise ogranicen je frekvencijom i tu ga 6700k vodi, ne previse, al ipak vodi. Osim toga u kontekstu onoga sta sam ja napisao nije bitno koji od ta dva cpu-a je bolji nego da 6700k jos uvijek odraduje posao i vise nego dobro.

Naravno ti izvuces jedino ono sta tebi pase i kao papiga ponavljas mitove koji su odavno razbijeni.
14 godina
Igra da bi postala hit mora radit optimalno na prosječnom pc-u. Znači nikakvi crysisi ashes of singularity I razno razne benchmark gluposti. Žele li developeri globalni uspjeh ona mora letit na gtx 1060 ili rx 570/580 .Tek tada postaje zanimljiva I dostupna širokim masama sa osrednjm setupovima.
16 godina
protjeran
mislioc kaže...
Igra da bi postala hit mora radit optimalno na prosječnom pc-u. Znači nikakvi crysisi ashes of singularity I razno razne benchmark gluposti. Žele li developeri globalni uspjeh ona mora letit na gtx 1060 ili rx 570/580 .Tek tada postaje zanimljiva I dostupna širokim masama sa osrednjm setupovima.

99% igara dobro radi na prosjecnom kompu ako podesis postavke kako treba. 

14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
Viator kaže...

Pa šta se ovo dešava,stabilno na 4.5Ghz sa 1.212v...

Ajde dizi to na 5ghz i javi temperature bugovci su napravili test kod njih ide na 4.9ghz i 94°C.Ukoliko bude vruc da dodjem kod tebe pa da ga delidamo.

Ti bi ga odmah skalpirao

Bio sam budan do 5h ujutro,nisam stigao odvrtiti sve što sam htio,matična ima tonu opcija...dok sam skužio kaj je Uncore.......(1.)nije ikebana za Šabana.

Nije mi jasno da li kod klokanja treba disable Turbo enhancement kao i Intel turbo boost opciju?Pogledat' pod (1.)

Odlična "stvar" je mogućnost uključivanja C1 i EIST pa se downclocka do 1.12ghz. 

Uglavnom,testirao sam na 4.7Ghz na 1.27120v,vjerojatno ide i niže ali sam htio malo provjeriti temperature,u BF1 MP mapa Lupkow Pass, nije prešlo 55c i to je bio max dok se uglavnom vrtilo oko 41-44c...i da  na Ultra junk postavkama.Fps je bio u rangu 136-158.

Memorija.......prvotno sam postavio G-Skill na 3000mhz,XMP profil...i to je to,radi ...a zatim Corsair 3200mhz...isto radi..

Ali kad sam sastavio sve,i pokrenuo pc,tamo gdje na grafičkoj je rgb logo "Aorus" izašlo je napisano "Thank you.." (Luci remembered).

16 godina
Pa cak I na laptopu evo imam i3 4030u I gt840m novi wolfenstein ide 40-50fps na medium detaljima.1366x768.Kad budem kuci probat cu u full hd rezzi pa javim dojmove ali GTA 5 ide 25-30fps FullHD low detalji cak mislim da imam video na jubitu
17 godina
nixass kaže...

osim onih kojima je bitan 144+ FPS na 60Hz monitoru

Ta ironija stoji ali gledajuči 144+fps na jačim monitorima ne igra u korist 8700k jer ima indentičan fps kao 8600k. Gledam po ovom testu od bug-a potpuno su jednaki u igrama.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 17:39 (dery).
14 godina
protjeran
Posljednji pozdrav i7 5820k😎dolazi i5 8600k.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
CPU chat tema

Ja jos cekam smislenu ponudu nekog Ryzen proca kojega se svi masovno rjesavaju, a da nije cijena ko za Intela :)

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Haha, gubis 200 bodova u cinebenchu :)

Kolko si dobio za 5820k? 1500kn?

14 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

2500kn s plocom

16 godina
Sta je stjepko nista ryzen nego ti odmah za i5
14 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Sta je stjepko nista ryzen nego ti odmah za i5

Koristim komp iskljucivo za gaming i oc ovo bu dovoljno za par mjesecilp

14 godina
protjeran
Stjepan je kralj i5-ica, a sad ce jos par mitova biti razbijeno, prstat ce sol na sve strane.

Koja ploca stjepko?
16 godina
Haha pa sta fali ryzenu moze se i on klokati a i gejmerski je.
13 godina
neaktivan

Aj sa kava i5-icom možda i skineš moj skylake score.

14 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Stjepan je kralj i5-ica, a sad ce jos par mitova biti razbijeno, prstat ce sol na sve strane.

Koja ploca stjepko?

Mislim da ce biti asrock extreme 4 za te pare solidna sto se tice overkloka😎bumo vidili jer je i5 8400 jako privlacan pogotovo cijenomlp

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

2500kn s plocom

Mogu ti rec da je kupac prosao bolje od tebe...

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Koliko taj proc nadrobi u CB na defaultu a koliko sa nekim razumnim OC-om?

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Kako ces se od srama pojavit na forumu sa procom koji ide do 3.95ghz? Ja bi u zemlju propao. A i nije gejmarski, intel je gejmerski a ryzen renderski...

14 godina
protjeran
Friday kaže...

Evo jesi sad sretan

?

17 godina
ansha kaže...
dreadmoore kaže...

Kako ces se od srama pojavit na forumu sa procom koji ide do 3.95ghz? Ja bi u zemlju propao. A i nije gejmarski, intel je gejmerski a ryzen renderski...

ja bi rekao da je ryzen gamerski a intel cebejaški ili?

(G)jokaCRO ingame
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice