Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.347.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Evo i moj, 23w potrošnje, 45 stupnjeva ispod hladnjaka od 90 kn, hladan, ultra tih i tjera igre ko blesav...sve u cijeni malo boljeg gableca :D
16 godina
Re: CPU chat tema

Visoke temperature za tako nizak napon delidaj to

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Ak ga delidam onda bu mi se soba smrznula
17 godina
Lucidius kaže...

Ovaj ryzen je dobar jedino za metnut pod klimavu nogu od stola!

Em se grije i jos uz to na malim taktovima, em je katastrofalan u gejmingu, em ima daleko slabiji single core performans sta dobro pokazuje cinebench gdje intel ima 224+ bodova a ryzen nekih 165, uz to uzrokuje i glavobolje oko memorije.

Pa tko ce normalan vise kupiti tu pošast, ljudi sve vise prodaju ryzena i prelaze na kavu evo na forumu vec dvojica (augi80 pa sada viator), a cak se i po njuškalu grabe za 6700k i 7700k te nude doplate samo da predu posto poto sa te nevaljale cirkusarije od platforme.

Hebote svetac uspoređuju zalemljeni procesor sa intelovim sa zvakom, i opet su tu negdje po grijanju, a ako cemo vec uspoređivati onda bi trebali biti oba zalemljena pa da vidimo sta je ucinkovitije kada su hladeni na isti sistem, naravno mozemo uzeti delidani intel pa onda vidimo koliko se tek dominantno zapisa preko ryzena oces od temperatura na 65c i taktova od 5.2GHz 

Jel ti to mene vrijedas ?

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ja mislim da da

Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema
I meni tak izgleda.

Ste vidli? 45 stupnjeva, 23 wata potrošnje u cijeni gableca!!!! Alo.
9 godina
protjeran

koji je to proc?

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
GOLD
17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

koji je to proc?

Privjesak almighty, jedan jedini...

Freak Show Inc.
17 godina
CPU chat tema

Hebo me patak lucidius ako ti nisi zasluzio nobelovu nagradu za kolicinu gluposti koje ti mozes izvaliti u tako kratkom roku. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
protjeran

aaa pentium novi tj. pre-gold edition

9 godina
Friday kaže...
lav1000 kaže...

koji je to proc?

Privjesak almighty, jedan jedini...

Ako tvoja konfa nije za igranje, onda je i samo spominjanje tog proca blasfemija.

10 godina
protjeran
toxic kaže...

Ti si sam rekao da ti je svejedno koji proc prilikom kupnje se stavi jer imas odreden budzet koji nesmijes prec za kupnju konfe. Prema tome stavio se ryzen 1600 koji je tada bio jedina optimalna opcija a kave jos nije bilo ni na vidiku. Sa te strane nemam sta da ti kazem jer si kupovao za ogranicen budzet, a ja sam odavno rekao da je ryzen ok za takve kupnje gdje se nema za sve sta se hoce.

Naravno sada kada je kava tu, uguzili bi i5 8600k za 500tinjak kuna vise nego tada ryzen 1600.

17 godina
odjavljen
GdjeSuBikovi kaže...

Ako tvoja konfa nije za igranje, onda je i samo spominjanje tog proca blasfemija.

Pa nije gamerska - ako nemas 144 fps onda ne valja...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
GdjeSuBikovi kaže...

-a koja je priča s tim, 144 .. ono, zašto nije 120 ili 150 (dvije cifre koje imaju osnove, 50-60-75hz).. što je ovo tucet-tuceta? Ili tko to nekog tuca na gros? Monitori-ekrani imaju multipler, npr 100/120hz pa 300-600hz.. ali 144, od kud ta cifra, zašto ne 150Hz/120/180..FPS?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 16:38 (ihush).
14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Kako 80c na stocku kad covjek pokazao 5.0 GHz 80 stupnjeva i to u prime95 koji ionako nije prikaz "real life" scenarija, ako se samo igras npr temperature su kud i kamo nize. Osim toga nije da ga moras drzat na tih 5.0Ghz, stavis fino napon na 1.3v i trazis takt koji mozes drzat, naci ces se negdje izmedu 4.8-5.0 i opet sustizes ryzen 7 u pro alatima ako je to ono za sto ga koristis, gaming ne treba uopce spominjati jer i na stocku je on druga dimenzija

Jesi ti pogledao sto je on tocno pokazao, koje hladenje ima i koji napon za navedeni klok, tj. za navedeni procesor? Ajde malo logike uvedi u sve to pa ce ti biti jasnije kako su ljudi dobivali 90+ stupnjeva na istom...

Dakle prvo, Luci ima odlicno vodeno hladenje od 1000+ kn koje hladi kao ludo i neke rastrosnije procesoe od nove kave...Druga stvar je napon na kojem on moze dobit svoju kavu, a to je ocito jako dobar primjerak pa fa drzi ispod 1.3 V na 5.0 Ghz s tim da i airflow u kucistu mu sigurno nije los...Pored toga svega opet ima 83+ stupnjasto je sigurno sve samo ne malo...

Sada idemo na jedan realniji scenarij...Zamisli kavu koja nije bas tako dobar primjerak pa mu recimo za 4.8 treba 1.35 V ili vise i za 5.0 i + mu treba 1.4+ i na njega stavi stock cooler ili cooler do 200 kn vrijednosti...Zakljucak je da isti taj procesor neces moci drzati na vise od 4.5-4.7 jer ce se grijat na vise od 80 stupnjeva sa stock coolerom sigurno...Sa malo boljim coolerom izmedu 75 i 80 sto je opet previse...Tko nema dobro kuciste jos i airflow + plocu tu dolaze dodatni problemi sa overvoltanjem, throtlanjem, zagrijavanjem cijelog prostora u kucistu i dr. pa bi onda ocekivano neko mogao dobiti i 85+ stupnjeva tmperature bez problema...

P.S. Luci je vrtio Small FFTs i to pola sata, a da je isao na Large ili Blend + duze vrijeme otislo bi to do blizu onih 90 stupnjeva sto se cijelo vrijeme spominje...Mozda tebi to sada izgleda nerealno, ali kada sagledas sve scenarije to je i vise nego realno, ako ne 90+ onda 80 i 85+ sigurno...

T.L. - za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 16:42 (Tomo53nja).
16 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Ti si sam rekao da ti je svejedno koji proc prilikom kupnje se stavi jer imas odreden budzet koji nesmijes prec za kupnju konfe. Prema tome stavio se ryzen 1600 koji je tada bio jedina optimalna opcija a kave jos nije bilo ni na vidiku. Sa te strane nemam sta da ti kazem jer si kupovao za ogranicen budzet, a ja sam odavno rekao da je ryzen ok za takve kupnje gdje se nema za sve sta se hoce.

Naravno sada kada je kava tu, uguzili bi i5 8600k za 500tinjak kuna vise nego tada ryzen 1600.

Naravno ako budget nije problem da je intel 8700k trenutno najbolja kupnja tko kupuje za manji budget trenutno ima AMD i tamo je trenutno bolja opcija sto bi se moglo promjeniti dolaskom jeftnijih ploca za kavu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
odjavljen
ihush kaže...

-a koja je priča s tim, 144 .. ono, zašto nije 120 ili 150 (dvije cifre koje imaju osnove, 50-60-75hz).. što je ovo tucet-tuceta? Ili tko to nekog tuca na gros? Monitori-ekrani imaju multipler, npr 100/120hz pa 300-600hz.. ali 144, od kud ta cifra, zašto ne 150Hz/120/180..FPS?

A ne znam, kud svi tu i mali mujo 

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Kava kojoj treba 1.35v za 4.8 je u rangu dreadmooreovog 6700k tj rijetkost u losem smislu (bez uvrede). Ako imas losiji primjerak drzis ga na tih 4.8 na nekih cca 1.3v i opet metes konkurenciju i imas normalne temp u pro alatima, a pogotovo gamingu.

To da ti treba aio da ga hladis je istina, al ljudi koji daju 3k kn za cpu takvo hladenje imaju od prije ili ce izdvojiti za njega, uzmes liquid freezer 240 za 700kn i super. Ulaganje u dobar hladnjak je uvijek dobro ulaganje, evo pogledaj lucija, promijenio 3 procesora, a hladnjak i dalje odraduje svoj posao.
17 godina
Glavas_ZG kaže...

Uzet i5 8600k pokraj i5 8400 je ista stvar ako gledaš buđet ...

Nije te sram usporedit ovaj jadni bez kite sa zvijeri koja ide do 5.2ghz. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 17:27 (dery).
9 godina
Friday kaže...
GdjeSuBikovi kaže...

A  da kupis 144Hz monitor? 

10 godina
protjeran
Tomo53nja kaže... 

Sada idemo na jedan realniji scenarij...Zamisli kavu koja nije bas tako dobar primjerak pa mu recimo za 4.8 treba 1.35 V ili vise i za 5.0 i + mu treba 1.4+ i na njega stavi stock cooler ili cooler do 200 kn vrijednosti...Zakljucak je da isti taj procesor neces moci drzati na vise od 4.5-4.7 jer ce se grijat na vise od 80 stupnjeva sa stock coolerom sigurno...Sa malo boljim coolerom izmedu 75 i 80 sto je opet previse...Tko nema dobro kuciste jos i airflow + plocu tu dolaze dodatni problemi sa overvoltanjem, throtlanjem, zagrijavanjem cijelog prostora u kucistu i dr. pa bi onda ocekivano neko mogao dobiti i 85+ stupnjeva tmperature bez problema...

P.S. Luci je vrtio Small FFTs i to pola sata, a da je isao na Large ili Blend + duze vrijeme otislo bi to do blizu onih 90 stupnjeva sto se cijelo vrijeme spominje...Mozda tebi to sada izgleda nerealno, ali kada sagledas sve scenarije to je i vise nego realno, ako ne 90+ onda 80 i 85+ sigurno...

Kava na 4.7 dolazi out of the box, napon za to je dovoljan oko 1.15v, grijanje oko 60c u Prime 95, po kojoj logici ti spominjes 1.35v za 4.8GHz?? apsolutno svaka kava ce ici na 5GHz unutar 1.35v, a osrednji primjerci na 1.3v do 1.32v. 

smallFFT je najzahtjevniji za proc, kakav bozji Large ili blend, opet lupas.

Realno je to da jedan ryzen delidani ide na 80c na 4GHz i to zalemljen, a kava na 5GHz sa zvakom, dok delidana kava radi na 60ak stupnjeva na 5GHz, tako da je jasno koliko je intel naprednija arhitektura i unaprijeđeniji proc.

Kava je za ryzen svemirska tehnologija, nema se tu puno za pricat.

17 godina
odjavljen
GdjeSuBikovi kaže...
Friday kaže...
GdjeSuBikovi kaže...

A  da kupis 144Hz monitor? 

A sta ce mi? 

Freak Show Inc.
14 godina
CPU chat tema

Al ga seres, ryzen sa 1.45V radi na oko 75C sa usranim hladnjakom od 200kn nesto sto kavica nikada neće moći bez rashladnog tornja iz elektrane krško, pogotovo kada bih se stavila na 1.45V.

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Kava na 4.7 dolazi out of the box, napon za to je dovoljan oko 1.15v, grijanje oko 60c u Prime 95, po kojoj logici ti spominjes 1.35v za 4.8GHz?? apsolutno svaka kava ce ici na 5GHz unutar 1.35v, a osrednji primjerci na 1.3v do 1.32v. 

smallFFT je najzahtjevniji za proc, kakav bozji Large ili blend, opet lupas.

Realno je to da jedan ryzen delidani ide na 80c na 4GHz i to zalemljen, a kava na 5GHz sa zvakom, dok delidana kava radi na 60ak stupnjeva na 5GHz, tako da je jasno koliko je intel naprednija arhitektura i unaprijeđeniji proc.

Kava je za ryzen svemirska tehnologija, nema se tu puno za pricat.

Nista taj prime koji ti vrtis, 26.6 je za tetkice. Daj nam sliku nakon 10min prime-a 28.5+ na 5ghz bez avx offseta. To vrte ozbiljni decki ;)

12 godina
CPU chat tema

Intelovi procesori otpuštaju otrovne pare i tko ih ima umrijet će u mukama, a i Amdeovi isto tako. I tjeraju nas na rat, bratoubilački.

16 godina
Tomo53nja kaže...
war3_tft kaže...

Ne bih se slozio stobom evo test od 1h Blender prime 95 i aida 64 fpu koja je razlika u testovim pa 1°C tako da ti ta izjava ne pije vode

Blender 1h Blender 1h
Aida64 FPU Aida64 FPU
17 godina
odjavljen

Ajd' probaj ovo gurati pa javi temperature: https://github.com/tjukic/frycpumulticore/releases/tag/0.0.1

Nope.
16 godina
CPU chat tema

Sta je to neki virus haha jel tonci 

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ajd' probaj ovo gurati pa javi temperature: https://github.com/tjukic/frycpumulticore/releases/tag/0.0.1

Prime 77C, taj vrag koji si linkao 49C....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice