Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.355.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Sva ta priča je džabe kad nisu sve jezgre jednako jake.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
XXX kaže...

Po steamu 44% je na dvije jezgre, 50% na 4 a samo 5% na više od toga.

Steam hardver survey nije ni blizu neke preciznosti, dosta ima neregularnosti pogotovo sto je sistem sam po sebi malo biased nazalost. Ako imas u prilici neku nvidia grafu iz novije generacije da ubacis i malo odigras na steamu, dobices relativno brzo steam survey update da uradis, kad stavis nazad rx cekaces dugo. Jako dugo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Steam hardver survey nije ni blizu neke preciznosti...

pa koliko se steam hvali davne 2015 su imali aktivnih 125mil korisnika, ako ti to nije dovoljno neznam sta je? moja procjena s naseg bug forumu i iz mog "real life" drustva se definitivno slazu s steamomlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Moguće ali kad developer pogleda statistiku ne razbija previše glavu sa time koliko je to vjerodostojno, nego optimizira naslov za 2 ili 4 jezgre...ili jednostavno puknu port sa konzole pa ostalo rade u hodu.

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa koliko se steam hvali davne 2015 su imali aktivnih 125mil korisnika, ako ti to nije dovoljno neznam sta je? moja procjena s naseg bug forumu i iz mog "real life" drustva se definitivno slazu s steamomlp

Uzmi ako imas neku drugu grafu pa promjeni, pa ces vidjeti i sam 
Ja sam tek neki dan shvatio da mi je na steamu registrovan hardver sa laptopa od prije 3 godine i tako stajao do neki dan 

A sto se tice jezgri da, 75% posla na dvije jezgre ostalo ako se nadje 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 21:59 (chaselol).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ja jucer iz pizdarije ugasio HT na svom stroju i isao pokrenuti cinebench - zanimalo me zapravo koja ce biti razlika.

Uglavnom sa HT-om je cca 32% brzi. Nelosa je to brojka zapravo.

Freak Show Inc.
18 godina
Friday kaže...

Ja jucer iz pizdarije ugasio HT na svom stroju i isao pokrenuti cinebench - zanimalo me zapravo koja ce biti razlika.

kakve su ti performanse u gamingu bez HT?

vjerujem da bude FPS manji, al zanima me jel "igrivo" i jel realno osjetis pad FPS ako ne gledas u FPS counter?

ja svog xeona 80% vremena drzim na stock 2.4ghz bez HTa, po potrebi ide na 4ghz sa full 12 threadova.

ne igram tolko zahtjevne naslove doduse da bi ga stalno tjerao full gas..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
nixass kaže...
Friday kaže...

kakve su ti performanse u gamingu bez HT?

vjerujem da bude FPS manji, al zanima me jel "igrivo" i jel realno osjetis pad FPS ako ne gledas u FPS counter?

ja svog xeona 80% vremena drzim na stock 2.4ghz bez HTa, po potrebi ide na 4ghz sa full 12 threadova.

ne igram tolko zahtjevne naslove doduse da bi ga stalno tjerao full gas..

Heh, ja jako malo igram. Imam staru 670-ku u stroju pa nije bas neko mjerilo da sad idem donositi zakljucke

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...

Imam staru 670-ku u stroju pa nije bas neko mjerilo da sad idem donositi zakljucke

BN. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
Friday kaže...

Imam staru 670-ku u stroju pa nije bas neko mjerilo da sad idem donositi zakljucke

BN. 

Definitivno

Kad igram Rust grafa gori na 100% a CPU bude na nekih 10-15%

Freak Show Inc.
18 godina
Friday kaže...

Heh, ja jako malo igram. Imam staru 670-ku u stroju pa nije bas neko mjerilo da sad idem donositi zakljucke

ja vrtim diablo 2, koji je lockan na 25fps.

to bi se i na pegli vrtilo bez bottlenecka.

nekad me sram kaj imam kompjutor

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
nixass kaže...
Friday kaže...

ja vrtim diablo 2, koji je lockan na 25fps.

to bi se i na pegli vrtilo bez bottlenecka.

nekad me sram kaj imam kompjutor

25 FPS???

Freak Show Inc.
18 godina

engine je lockan u single playeru na 25, nema isusa da ga unlockas.. (igra je developana krajem 90ih..)

na ladderu ide kolko ti hw dopusta

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 12:56 (nixass).
17 godina
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
9 godina
neaktivan
17 godina

Samo ti nemoj, paš za kaznu zaradit dvije litre čuški iz oba vuha.

Ukratko več od prije poznati 16/32 Threadripper Ryzen, i friško imenovana 32/64 AMD Epyc serija serverskih procova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 23:03 (rambox).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

šta reći za ovaj monster - AMD Naples Benchmarks vs Intel Xeon E5-2699 V4

http://hwbot.org/signature/u135800.png
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Zanima me postoji li kakva opcija ili registry key kako bi naredio CPU da pod opterecenjem radi na full turbo clocku? Znam da to neke skuplje ploce imaju, no moja nema.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.5.2017 15:46 (D3lBoy).
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Neznam kako tvoja nema, ali ja sam testirao i slagao konfe sa i5 6400 na najjeftinijim H110 plocama i kada se proc upregne sve jezgre rade na najvecem taktu koji je omogucen turbo boostom.

12 godina
neaktivan

rade na naj vecem turbo taktu za sve jezgre, a to je između base clocka i max. turbo clocka. Ali vecina Z ploca podržavaju da sve jezgre rade na max. clocku koji je u normali namjenjen za jednu do dvije jezgre ovisno o opterecenju.

13 godina
neaktivan

Bila je neka priča da msi onemogući i sakrije enhanced turbo opciju kad se koristi non k procesor, ne mogu tvrdit iz vlastitog iskustva jer izbjegavam msi matične.

10 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

rade na naj vecem turbo taktu za sve jezgre, a to je između base clocka i max. turbo clocka. Ali vecina Z ploca podržavaju da sve jezgre rade na max. clocku koji je u normali namjenjen za jednu do dvije jezgre ovisno o opterecenju.

Ne razumijem, ja dok sam vrtio prime95 i pratio stanje u HWmonitoru sve jezgre su bile na max turbo taktu od 3.3GHz.

12 godina
neaktivan

Onda ti je ploca podržavala tu opciju. No po intelu nebi trebalo raditi tako, samo jedna bi trebala na 3.3ghz.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Ploca od 350kn 

9 godina
cpu current limit ugasite ili na 9999A i onda sve jezgre vrte na maks.
12 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
cpu current limit ugasite ili na 9999A i onda sve jezgre vrte na maks.

Nije pomoglo :/ Ako ima netko još kakvu ideju bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.5.2017 2:13 (D3lBoy).
10 godina
odjavljen
CPU chat tema

ja sam na Z77 MSI ploči imao opciju u biosu Enhanced Boost - sve jezgre na max turbo clock 

Cijenite više pitku vodu.
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Da cuo sam za to, ali ja nemam

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice