Koji ridikuli...
Posebno iskustvo i gotovo.
coffe,coffe,coffe.....
Koji ridikuli...
Posebno iskustvo i gotovo.
coffe,coffe,coffe.....
Izgleda da mnogi slijede Tomicu :)) U biti, Intel će samo poduplati PR i to je to.
Jedni odaberu i5-7600K ...
http://www.pcgamer.com/best-cpu-deals-today-uk/
.. a drugi vele 'The Ryzen 5 1600X is a better option than a 7600K for most users.'
https://arstechnica.co.uk/gadgets/2017/05/amd-ryzen-5-review-1600x/3/
*ps: zanimljivo kako su svi trolovi otišli u onu temu gdje se ne smije trolat, pa je sad zapravo ova tema urednija :)
Kad smo svi jedva docekali ovako zanimljivu godinu u CPU sektoru.
A tek izlazak HEDT platformi Intela i AMDa pa da vidimo tu pricu. ;)
coffe,coffe,coffe.....
A tek izlazak HEDT platformi Intela i AMDa pa da vidimo tu pricu. ;)
evo da ti spoilam.
Intelov HEDT 60% skuplji za 5-10% vece performanse (ako i tolko :p)
Za gaming je stanje ovako i sve ostalo su gluposti. Budget gaming Pentium G4560, mid range R5 1600 te top end i7 7700K/6700K. I to je to. Šta i kako će bit za godinu dana, to ćemo vidjeti.
Igranje je samo pola priče.
Znam, zato sam i naglasio za gaming a ne overall.
Specifications of Intel’s Core-X i9 and i7 series supposedly leaked!!!
Visoki klokovi, manje chache-a, a stazica...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Po logici, bolji od i7 za 2
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Pentium ubio i3,
ide, pentium, i5, i7, i9
Pozz, jel se isplati preć sa Ph II X4 960T@3.6GHz na Intel Pentium G4560 ili čak i3 7100 iako je duplo skuplji od Pentiuma, ali razlika u jačini i nije neka u postocima. Jedino me zanima minimalni fps na Intelu kolka bi bila razlika između ta 2 Intela, npr u GTA5 FHD@very high. Gledao sam po netu, čine se jako dobri, dok moj proc ima prevelike oscilacije fpsa, a to ipak nije lijepo za igrat kad je na Intelu cca 60fps avg. Hvala!
Pozz, jel se isplati preć sa Ph II X4 960T@3.6GHz na Intel Pentium G4560 ili čak i3 7100 iako je duplo skuplji od Pentiuma, ali razlika u jačini i nije neka u postocima. Jedino me zanima minimalni fps na Intelu kolka bi bila razlika između ta 2 Intela, npr u GTA5 FHD@very high. Gledao sam po netu, čine se jako dobri, dok moj proc ima prevelike oscilacije fpsa, a to ipak nije lijepo za igrat kad je na Intelu cca 60fps avg. Hvala!
Ne isplati se uzimati i3 pored tog pentiuma, a s tom grafom sto imas ti se ne isplati mijenjati cpu
Najbolji je ovaj 6/12 i9 7800X,
kojeg če Intel budaletine prodavat za minimalno 500+dolara.Bit če ipak prilično isplativ, posebno pokraj R5 1600+dobar stock CPU hladnjak sve za to za siču od 220dolara.
i9 je da zahebe naivne, okvirno je viši broj od AMD-ovog R5 ili R7 pa če vjerojatno upecat dosta vrlo nezpučenih kupaca.
Sjetimo se Inter ribolova, te famozne i7 oznake za koju obično ide barem 4 Cores CPU, ali šipak ne na mobilnom terenu.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/surface-book-kao-vruce-kifle/231977.aspx?page=0&jumpto=4826479&sort=asc&view=flat
Još ako stave i9 sa dvije jezgre!!!
i7 4c/4t 
Jbg opet se posrase amd-u u usta jedva ih stigli pokusavajuci uzeti trziste sa niskim cijenma valja im sad dostici novih 40% multitaskinga 17% singlecore preformansi a o klokanju da ne govorim.Jedino sto mozemo ocekivati paprene cijene od intela kao i obicno.
Jbg opet se posrase amd-u u usta jedva ih stigli pokusavajuci uzeti trziste sa niskim cijenma valja im sad dostici novih 40% multitaskinga 17% singlecore preformansi a o klokanju da ne govorim.Jedino sto mozemo ocekivati paprene cijene od intela kao i obicno.
Ovo ti nema smisla jer se performanse uvijek gledaju s obzirom na cijenu.
Što sad ti meni s ovim želiš reci da je opravdana cijena izmedju 1700 i 1800x
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
kako nije bitno, pa 1800x vs 1700 je intelova politika u amd izvedbi
čak i gore od intela, jedan i drugi se klokaju skoro jednako, imaju apsolutno iste karakteristike, cache i stazice, a 50% skuplji - teški porez na budale
no s druge strane intel nema što raditi pored amd-a ukupno gledajući odnos price/performance, rajzen je kao serija baš puni pogodak
Amd prisilio intel da se pokrene a ne da guraju jedno te isto, neka neka borba je počela.Sad će i7 postat srednja klasa sa svoja 4c/4t/8t.
Amd prisilio intel da se pokrene a ne da guraju jedno te isto, neka neka borba je počela.Sad će i7 postat srednja klasa sa svoja 4c/4t/8t.
nemoj, neki ce se objesti zbog toga :)
nemoj, neki ce se objesti zbog toga :)
Neka.
i 8c/16t je postala zahvaljujci amd-u
govoris za nase trziste ili globalno? neznam dali da vam roknem tu ili td?
globalno za nase je srednja 2c/4t
Po steamu 44% je na dvije jezgre, 50% na 4 a samo 5% na više od toga.