Ateisti ili teisti ili nešto treće? zaključana tema

poruka: 3.222
|
čitano: 361.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ateisti ili teisti ili nešto treće?
MrBlc kaže...
matrix777 kaže...

Kao razloge/opredjeljenje za ateizam, mnogi su uputili na Hawkinga, kao jedno od "razloga" za ateizam. Zato kažem.

Nisu uputili na osobu/znanstvenika Hawkinga, već na njegova predavanja. Dobro si napravio što si stavio razlog u navodnike jer tamo stvarno i pripada - oni su ta predavanja istaknuli prvenstveno kao materijal koji potiče na razmišljanje i preispitivanje vlastitih stavova. Ali, džabe ja to tebi tumačim kad ti otvoreno priznaješ da nisi spreman preispirati svoje stavove. Ako si tako siguran u svoju vjeru, zašto te toliko strah preispitivanja stavova da ideš napadati osobu koja tek daje materijala za razmišljanje?

matrix777 kaže...

Opet, opet i opet: zašto si uvjeren da bi znanost mogla i trebala dokazati Boga, Isusa...? Kojom metodom? Koja grana znanosti? Kojim mjernim instrumentima se traži Bog? 

Opet, opet i opet: kojeg boga/Boga/Isusa? Deističkog Boga ne može dokazati niti može tvrditi išta o njemu. Međutim, taj nam je potpuno irelevantan. Teističkih koncepata Boga ima više, a čak i unutar iste religije, jedan te isti Bog doživljava transformacije. Znanost ne može tvrditi da Bog postoji ni da Bog ne postoji, niti je zanima. Međutim, znanost itekako može potvrditi da su neke tvrdnje o teističkom Bogu pogrešne, pogotovo o dijelu koji opisuje interakciju sa svijetom kojim se ta ista znanost bavi. 

Gdje sam rekao da nisam spreman preispitivati svoje stavove? Rekao sam da nisam dobio dovoljno razloga da bi se preispitivao.

Prije 15, 20 stranica sam napisao post gdje tvrdim da ne idem u crkvu iz niz razloga, ali da vjerujem u Boga. Jedan razlog je taj što smatram da nijedna religija ne tumači ispravno Boga.

Moje vjerovanje nema veze sa religijom, nužno, jer sam se od nekih stvari ograničio (npr crkva) a to ti je ujedno dokaz za jedno "preispitivanje" gdje sam odlučio ne ići u crkvu osim kad moram, radi sakramenata prijatelja i bližnjih.

Ne želim se kunuti, ali ja ne vjerujem u Boga, radi straha od božje kazne. Niti skupljam poene za ulaznicu u raj. Rekoh već, Isus je polazna točka. 

11 godina
MrBlc kaže...
mbaksa kaže...

Ti dakle to svoje "odlučivanje" u što ćeš vjerovati podvodiš pod slobodnu volju, iako to tamo ne spada.

Da dopunim: ne možeš odlučiti u što ćeš vjerovati, ali možeš odlučiti ne preispitivati ono u što vjeruješ i možeš odlučiti ignorirati sve što ti može dovesti pod upitnik ono u što vjeruješ. 

Kršćanin koji je nakon 20 godina prešao na Islam, da li je odlučio slobodnom voljom vjerovati u Islam ili? Jasno je da ima svoje razloge zašto je to napravio, kao što ti imaš svoje za ateizam. 

Zašto ovaj primjer ne pobija boldano? (pretpostavljam da se ne slažeš)

18 godina
moderator
matrix777 kaže...
MrBlc kaže...
mbaksa kaže...

Ti dakle to svoje "odlučivanje" u što ćeš vjerovati podvodiš pod slobodnu volju, iako to tamo ne spada.

Da dopunim: ne možeš odlučiti u što ćeš vjerovati, ali možeš odlučiti ne preispitivati ono u što vjeruješ i možeš odlučiti ignorirati sve što ti može dovesti pod upitnik ono u što vjeruješ. 

Kršćanin koji je nakon 20 godina prešao na Islam, da li je odlučio slobodnom voljom vjerovati u Islam ili?

Nije, jer ne možeš odlučiti u što ćeš vjerovati. Prešao je na Islam jer je možebitno počeo prihvaćati u islamska učenja. A ne zato jer bi odlučio vjerovati. Jer to nije moguće. Isto kao što ti ne možeš odlučiti vjerovati da je ovo bijeli tekst na crnoj podlozi.

matrix777 kaže...
Jasno je da ima svoje razloge zašto je to napravio, kao što ti imaš svoje za ateizam.

Za ne biti teistom ti ne trebaju razlozi. Razlozi ti trebaju za biti teistom.

17 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Gdje sam rekao da nisam spreman preispitivati svoje stavove? Rekao sam da nisam dobio dovoljno razloga da bi se preispitivao.

Prije 15, 20 stranica sam napisao post gdje tvrdim da ne idem u crkvu iz niz razloga, ali da vjerujem u Boga. Jedan razlog je taj što smatram da nijedna religija ne tumači ispravno Boga.

Moje vjerovanje nema veze sa religijom, nužno, jer sam se od nekih stvari ograničio (npr crkva) a to ti je ujedno dokaz za jedno "preispitivanje" gdje sam odlučio ne ići u crkvu osim kad moram, radi sakramenata prijatelja i bližnjih.

Ne želim se kunuti, ali ja ne vjerujem u Boga, radi straha od božje kazne. Niti skupljam poene za ulaznicu u raj. Rekoh već, Isus je polazna točka. 

Nisi rekao, već si pokazao. Ono što je u skladu sa tvojim uvjerenjima ne treba nikakav dokaz da bi za tebe imalo maksimalnu relevantnost, a sve što ide protiv tvojih uvjerenja odbacuješ bez obzira na utemeljenost. Tebi bi valjda bio dovoljan dokaz jedino da ti Isus osobno dođe i reče "ja ne postojim".

U svakom slučaju, zanimljivo mi te čitati jer ideš putem kojim sam ja već prošao (iako sam znanstveno potkovaniji, pa se nisam morao toliko sramotiti mentalnim egzibicijama u koje se ti upuštaš).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
9 godina
protjeran
Ateisti ili teisti ili nešto treće?
matrix777, ti vjeruješ da je zemlja stara 6000 godina?
11 godina
MrBlc kaže...
 Tebi bi valjda bio dovoljan dokaz jedino da ti Isus osobno dođe i reče "ja ne postojim".

Za tebe ista stvar, kad bi došao i rekao "ja postojim".

AMD_IT kaže...
matrix777, ti vjeruješ da je zemlja stara 6000 godina?

Šališ se? 

Raspravljalo se o tome, čak sam iznio neke tvrdnje zašto bi trebala biti stara oko 6000g, čisto za raspravu. No, osobno, ne vjerujem da je stara 6000g.

9 godina
protjeran
Ne šalim se. S obzirom da me dosta ljudi ovdje pokopalo argumentima i boljim poznavanjem materije sam uzeo drugi pristup, a to je postavljati pitanja i na taj način shvatiti obje strane.
Pitanja koja su možda jednostavnijeg oblika.
Zašto se interpretacije Biblije sa vremenom mijenjaju? Nekako se mislim da bi Biblija trebala biti univerzalna i lako shvatljiva te nepromjenjiva.
11 godina
mbaksa kaže...

Nije, jer ne možeš odlučiti u što ćeš vjerovati. Prešao je na Islam jer je možebitno počeo prihvaćati u islamska učenja. A ne zato jer bi odlučio vjerovati. Jer to nije moguće. Isto kao što ti ne možeš odlučiti vjerovati da je ovo bijeli tekst na crnoj podlozi.

Po tebi, "odluka" nema veze sa slobodnom voljom? Zar sama odluka nije čin slobodne volje. Jer ako nešto odlučiš, ujedno znači da si imao nekoliko opcija za nešto i odlučio se za nešto. 

18 godina
moderator
matrix777 kaže...
mbaksa kaže...

Po tebi, "odluka" nema veze sa slobodnom voljom? Zar sama odluka nije čin slobodne volje. Jer ako nešto odlučiš, ujedno znači da si imao nekoliko opcija za nešto i odlučio se za nešto.

Ko da ne govorimo istim jezikom. Vjerovanje nema veze sa slobodnom voljom! VJEROVANJE! Ne možeš odlučiti što ćeš vjerovati.

15 godina
odjavljen
Argumente koji drže to vjerovanje na zivotu.

U redu, ako ne mozes dokazati, a druga strana ti svakodnevno daje dokaze za svoje teorije, koje u potpunosti iskljucuju postojanje Boga, i te teorije daju dokazane tvrdnje koje su protiv tvrdnji dobivenih iz religijskih knjiga, zbog cega nisi na drugoj strani? Rekao si sam da mozes birati u sto i da li ces vjerovat. S tim se ne slazem, no mozda ti to vidis drukcije. Ne znam.

Znaci vjera ti se temelji na ucenjima Isusa Krista. Koji su razlozi tomu? Sigurno moras imati neke dokaze za tvrdnje o njemu u Bibliji, posto je, po toj knjizi, radio neke nevjerovatne stvari. Ukoliko vjerujes zato sto vjerujes, tj tvoja vjera nema veze s dokazima, vjerujes pricama o Isusu na rijec, onda si indoktriniran i ne mozes birat.

Ne dobivam nista, ali ovo je rasprava, tako da se tu raspravlja.
17 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Za tebe ista stvar, kad bi došao i rekao "ja postojim".

Pa skoro, ali ne zato što ja ne želim vjerovati ili odbijam sagledati stvari ili neki treći razlog, već zato što sa trenutnim indicijama "protiv" treba poprilično jak dokaz "za" da bi vaga prevagnula. Ako je vaga u ravnoteži, prevagnuti je može pero, ali ako je jedna strana nakrcana indicijama, druga strana mora dobiti veći uteg da bi prevagnula.

matrix777 kaže...

Šališ se? 

Raspravljalo se o tome, čak sam iznio neke tvrdnje zašto bi trebala biti stara oko 6000g, čisto za raspravu. No, osobno, ne vjerujem da je stara 6000g.

Znači, po tebi je ok, u svrhu rasprave, potegnuti tvrdnju koja je potpuno neosnovana, čak i kad ni sam ne vjeruješ u nju? Kako s takvom osobom uopće voditi raspravu?

AMD_IT kaže...
Zašto se interpretacije Biblije sa vremenom mijenjaju? Nekako se mislim da bi Biblija trebala biti univerzalna i lako shvatljiva te nepromjenjiva.

Bog nam se javio putem knjige koju je jako teško jednoznačno interpretirati, puna je simbolika, ali navodno ima i doslovne dijelove. Nadalje, taj isti Bog aktivno skriva sve tragove svoje prisutnosti i svoje moći, ali ako ne vjerujemo u njega, kazniti će nas iako je i sam svjestan da ga nismo u stanju u potpunosti pojmiti. E, da, i dobar je....

Iskreno, da sam ja Bog, ako sam stvarno dobar, onda bih jedno barem 75% svih religija i vjerovanja smatrao uvredom.

matrix777 kaže...

Ti možeš odlučiti preispitati svoje stavove ili ih odbiti preispitati. Možeš odlučiti nepristrano pristupiti argumentima* ili pristrano pristupiti istima. Ti ne možeš odlučiti "sad to više neću vjerovati, nego ću vjerovati ovo", već jedino ove prethodne odluke mogu za konačni ishod imati promjenu vjerovanja. U tome i je problem - ljudi su svjesni da nemaju aktivnu kontrolu nad ishodom takvog preispitivanja, ukoliko istom pristupe nepristrano, te im to predstavlja kočnicu jer nisu spremni na taj rizik. Čak su i utemeljitelji većine religija bili svjesni te činjenice, pa su i to integrirali u religiju kroz različite priče koje bi nas trebale naučiti da "prihvatimo sumnju" na način da se okrenemo Bogu i molitvi.

* Nisam niti 100% siguran da možeš odlučiti nepristrano pristupiti argumentima. Moguće da je to nešto što tek trebaš naučiti, a odluku možeš donijeti da li ćeš to naučiti ili nećeš.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
9 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...
DataX kaže...

po zadnjem popisu stanovnistva Hrvatske od 4.284.889 stanovnika ateista ima 163.375 odn samo 3,81 % dok teista raznih vjera ima preko 4 milijuna  krscana 3.914.900, muslimana 62.977, protestanata 14.653 itd., da ne duljimo.

po ovoj temi bi covjek rekao da je odnos teist vs ateist upravo suprotan.

Taj popis nije bas najrealniji sta se odnosa vjernika tice. U mojoj uzoj obitelji, od 9 clanova 4 su vjernika (od ta 4 dva su "prava"). Na popisu se svi vodimo kao vjernici.

Na ostatak posta nemam komentara jer je, iskreno, glup.

Sorry sto se kasnije javljam jer sam bio na operaciji spinalnih kanala kichme, a nisam nosio tablet u bolnicu, a na telefonu ne volim surfati pa se sad javljam.

ostavio sam dio moga posta da ljudi shvate o cemu se radi.

Ti meni imas oravo reci da je ostatak moga posta glup ali prvo procitaj sto si sam napisao.

"Na popisu se vodite svi kao vjernici" ?! ...a vecinom niste vjernici.

Isto je to napisao i Warhamer, ako sam dobro vidio.

Ne znam kako tvoj upis nije idiotski blesast, ako je moj glup ?

Dakle, dodje cura za popis stanovnistva i vi se postrojite u kuci, stavite ruku na srce i zakunete se da ste vjernici na ´majke mi´, potpisete se, a iza ledja fige ??

Eto, sad ti mogu i reci da si manipulator, lazov jer je statistika znanstvena disciplina jer ti si vjernik, samo na forumu nisi da bi se dodvorio pojedinim kolegama s foruma za koje mislis da su pametni..

ali, ne dao bog da ti mamica procita sto si napisao, izvukla bi ti usi.

strasno....

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.3.2017 13:16 (DataX).
17 godina
odjavljen
U većini slučajeva je jedna osoba davala informacije i svim ukućanima, pa je to obično izgledalo "mi smo katolička obitelj...". O broju deklarativnih vs. praktičnih vjernika da ne govorim.
9 godina
protjeran
MrBlc kaže...
U većini slučajeva je jedna osoba davala informacije i svim ukućanima, pa je to obično izgledalo "mi smo katolička obitelj...". O broju deklarativnih vs. praktičnih vjernika da ne govorim.

nije istina, nemoj ga pravdati.

ja vjerujem u znanost a matematika jest znanstvena disciplina.

ako su se oni upisali da su vjernici, oni to i jesu, samo zavisi s kim razgovaraju, nemaju svoje ja, stide se.

kad dodje popis, sami su u kuci, otvore svoju dusu i priznaju si da su religiozni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.3.2017 13:32 (DataX).
10 godina

u vrijeme zadnjeg popisa nisam bio kod kuce , u onom iz 91' deklarirao sam se  se kao deist 

waaagh
18 godina
neaktivan
Nisi bio kod kuće, a tvoji ne znaju tvoj stav prema religiji?
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
11 godina
warhammer kaže...

u vrijeme zadnjeg popisa nisam bio kod kuce , u onom iz 91' deklarirao sam se  se kao deist 

Jedino što nam nedostaje, a bitno je, a nisi rekao, je kako bi se deklarirao da si bio kod kuće?

18 godina
DataX kaže...

ja vjerujem u znanost a matematika jest znanstvena disciplina.

Matematika nije "znanstvena disciplina" niti spada u znanost.

Matematika se koristi u praktički svim znanostima i društvenim i prirodnim, ali ne spada u znanost jer ne mora biti empirijska, a što je bitna odrednica znanosti. Matematički konstrukti mogu opisivati stvarne pojave, ali i biti totalno nevezani uz bilo što stvarno i postojeće u prirodi, apstraktni, a interno koherentni te ne zadovoljavaju uvjete empirijske provjerljivosti i opovrgljivosti (falsifiability) koji su uvjet da bi se nešto moglo smatrati znanošću. 

Što nije ništa loše samo po sebi, ali ne zadovljava taj jedan osnovni uvjet da bi bila klasificirana kao znanost. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Mathematics

"Aristotle defined mathematics as "the science of quantity", and this definition prevailed until the 18th century.[28] Starting in the 19th century, when the study of mathematics increased in rigor and began to address abstract topics such as group theory and projective geometry, which have no clear-cut relation to quantity and measurement, mathematicians and philosophers began to propose a variety of new definitions.[29] Some of these definitions emphasize the deductive character of much of mathematics, some emphasize its abstractness, some emphasize certain topics within mathematics. Today, no consensus on the definition of mathematics prevails, even among professionals.[7] There is not even consensus on whether mathematics is an art or a science.[8] A great many professional mathematicians take no interest in a definition of mathematics, or consider it undefinable.[7] Some just say, "Mathematics is what mathematicians do.""

This space for rent!
18 godina
matrix777 kaže...
mbaksa kaže...

Zasto meni nisi odgovorio kada sam koristio bibliju da pobijem tvoje tvrdnje? Gdje si onda bio? (osim sto si mi TD lupio bez objasnjenja)

Vi se svi s njim raspravljate o znanosti vec desetke stranica gdje mu pokusavate nesto objasniti, a on znanost negira...

Tu se moze "praviti" glup ali svoju najvazniju knjigu bibliju, ne moze ignorirati tako lako jer to je ko fol temelj njegovog vjerovanja.

Zato vas molim, probajte taj nacin pa ga gledajte kako ignorira kontradiktornosti...to ce ga usutkat brzo.

Nista drugo ocito vise nema smisla...ovako mozete u nedogled...

Edit: ako ista, bit ce smijesnije

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.3.2017 14:57 (Psiho246).
11 godina
Psiho246 

Zasto meni nisi odgovorio kada sam koristio bibliju da pobijem tvoje tvrdnje? Gdje si onda bio? (osim sto si mi TD lupio bez objasnjenja)

Vi se svi s njim raspravljate o znanosti vec desetke stranica gdje mu pokusavate nesto objasniti, a on znanost negira...

Tu se moze "praviti" glup ali svoju najvazniju knjigu bibliju, ne moze ignorirati tako lako jer to je ko fol temelj njegovog vjerovanja.

Zato vas molim, probajte taj nacin pa ga gledajte kako ignorira kontradiktornosti...to ce ga usutkat brzo.

Nista drugo ocito vise nema smisla...ovako mozete u nedogled...

Edit: ako ista, bit ce smijesnije

I ti si od onih koji kmeče radi TD? 

Mislim da se tvoj problem krije u samom tvom nickname-u. Tu ti ne mogu pomoći, nažalost. Postoje ustanove za takve stvari.

Svoje znanstvene "argumente" čuvaj, pa ih iznesi samom Bogu jednog dana. Možda ih on prihvati, pa ti ne uzme za zlo.

Od mene nemaš takve koristi da ih ja prihvatim kao konačnicu postojanja svijeta i božanstva.

EDIT: Dobro si krenuo, zaista sam se nasmijao. 

16 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Ti si zadnja osoba koja bi terbala ovo napisati, pošto ljudima šalješ privatne poruke i kmečiš im što su tu dali TD... A zaslužuješ ga vjeruj mi.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
Jakovp kaže...
matrix777 kaže...

Ti si zadnja osoba koja bi terbala ovo napisati, pošto ljudima šalješ privatne poruke i kmečiš im što su tu dali TD... A zaslužuješ ga vjeruj mi.

Evo doživjeli smo i tvoj prvi post u temi, samo naprijed. Samo nemoj ostati na offtopic-u.

16 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Evo doživjeli smo i tvoj prvi post u temi, samo naprijed. Samo nemoj ostati na offtopic-u.

Javlja se osoba koja piše ovakve mentalne proljeve:

Svoje znanstvene "argumente" čuvaj, pa ih iznesi samom Bogu jednog dana. Možda ih on prihvati, pa ti ne uzme za zlo.

Od mene nemaš takve koristi da ih ja prihvatim kao konačnicu postojanja svijeta i božanstva.

Jedva si dočekao da mi daš TD, ha? Dno dna...

EDIT - svojim postom sam samo htio pokazati drugima u raspravi kakav si licemjer, nema smisla da sudjelujem u raspravi s osobama koje nemaju nikakve kognitivne sposobnosti jer je nemoguće bilo šta postići.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 9:54 (Jakovp).
18 godina
matrix777 kaže...

Mislim da se tvoj problem krije u samom tvom nickname-u. Tu ti ne mogu pomoći, nažalost. Postoje ustanove za takve stvari.

EDIT: Dobro si krenuo, zaista sam se nasmijao. 

Nenene, opet lazes i neposten si. Ja uopce nisam koristio "znanstvene argumente" nego sam koristio biblijske, u tome i jest poanta ovog mog posta.

Nisam ja kriv ako ti nemas intelektualnog kapaciteta da i takav minimum shvatis.

A ovaj tvoj jadni ad hominem napad...izabrao sam najbolji nick jer svaki put kad cujem tu "dosjetljivu" foru, znam da je moj sugovornik izgubio. (makar u tvom slucaju, ti si vec davno izgubio kompas) 

- Psiho246
10 godina
matrix777 kaže...

Jedino što nam nedostaje, a bitno je, a nisi rekao, je kako bi se deklarirao da si bio kod kuće?

imas na prvoj stranici moje misljenje o tom pitanju,ja uopce ne negiram postojanje Bogova,to su za mene evolucijski bica na visem nivou od nas ljudi,sa svojim manama ,potrebama daleko od savrsenstva ... zato sto su najmocniji i najvise od svih postujem

,Kontinijum !

A sto se tice onog zidovskog zastitnika koji ih je odabrao kojem ne znaju vise ni pravo ime ,smatram da je to neki adoscelent u kozmickim srazmjerama ,zli psihopata i sadista! Zlo koje takvim cini i svoje sljedbenike;judaisti,krscani i muslimani  !

A sto se tice moje gospodje zna moje stavove o svemu ali nije je briga ,njoj je bitno samo da placam,popravljam i nosim teret ... da je zadovoljim!Oni koje interesiraju zene znaju kako su manipulativne kad mrdnu sisama i guzovima !

waaagh
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.3.2017 15:44 (warhammer).
18 godina
moderator
Visak kaže...
Nisi bio kod kuće, a tvoji ne znaju tvoj stav prema religiji?

Jedna je stvar znaju li, druga je stvar žele li znati.  Neki će po inerciji ili zato da se ne sramote pred popisivačem/popisivačicom/selom za osobe kojih nema reći da su kršćani. Neki će reći da su kršćani jer ne žele komplicirati, iako to zapravo nisu (kršteni jesu, možda su i vjenčani u crkvi, ali s kršćanostvom nakon toga nemaju nikakve veze), neki će možda reći da su kršćani jer ne žele uvrijediti svoje roditelje ili roditelje roditelja, pogotovo ako su isti jako pobožni.

Mene je popisivačica već krenula bilježiti u kršćane kad sam ja skočio i urliknuo NE! Da me nije bilo doma tko zna u kojoj kategoriji bih završio. Jedna moja prijateljica je završila u krivoj kategoriji baš zbog toga jer je nije bilo doma, iako joj doma znaju da ona sebe ne smatra kršćankom.

Tako da... Istina je da popis pokazuje nekakvo približno opće stanje, istina je da je u Hrvatskoj puno više religioznih (poglavito kršćanskih), ali postotak nije realan, kako zbog ovakvih svinjarija s popisivanjem, tako i zbog toga jer popis ne razlikuje kulturološke od praktičnih katolika.

11 godina

Meni to recimo nije bitno, kako će me upisati. Pa nije to javni "stup srama" kao u poreznoj, bio vjernik ili ne. Jebe mi se za postotke, koliko kojih ima.

Tak da ne kužim zašto je tebe to, u tolikoj mjeri zaintrigriralo da skočiš i kažeš: NE!

Ne znam u kojoj sredini živiš, ali kod nas su to normalne stvari. Bio ateist ili šta već, tu te se ne gleda "poprijeko" radi različitosti u tom smislu.

18 godina
moderator

Veći broj na papiru znači da se crkva i klerofašisti mogu više kurčiti. Tako da bi te ta brojka trebala jebati, jer se ta brojka koristi za napad na ustavom zajamčenu sekularnost države koja se sve dalje sve više ugrožava.

11 godina
mbaksa kaže...

Veći broj na papiru znači da se crkva i klerofašisti mogu više kurčiti. Tako da bi te ta brojka trebala jebati, jer se ta brojka koristi za napad na ustavom zajamčenu sekularnost države koja se sve dalje sve više ugrožava.

Ni u tom slučaju me ne dira previše. Ne idem u crkvu.

Niti to možežemo ti i ja promjeniti. 1000 teista ili ateista gore-dolje ne mjenja situaciju, to je tek pomak od 0.5%

18 godina
moderator
matrix777 kaže...
mbaksa kaže...

Ni u tom slučaju me ne dira previše.

Ne dira te previše jer ti nije previše stalo do Ustava i ljudskih prava.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice