Antiteroristicka jedinica LUČKO zaključana tema

poruka: 63
|
čitano: 12.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Antiteroristicka jedinica LUČKO
Ministarstvo unutrašnjih poslova – MUP Republike Hrvatske ima u svom sastavu nekoliko jedinica namijenjenih antiterorističkim (AT) operacijama svrstanih u Sektor „Specijalne policije“. Njen svakako najelitniji dio jeste Antiteroristička jedinica (ATJ) LUČKO, sastavljena od odabranih ljudi, visoko obučenih i moderno opremljenih, koji predstavljaju udarnu pesnicu Hrvatske u borbi protiv neprijatelja broj jedan u svijetu, terorizma.

Više na: http://www.konkursi.info/wp/atj-lucko-1-dio/

Vaše mišljenje o našim specijalcima?
17 godina
odjavljen

Ako mi ne upadnu u stan zbog downloada neke serije, kritiziranja izjave Josipovića, porezne politike Milanovića ili Američke vanjske politike, nemam neko mišljenje o njima.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina

moje misljenje je da oni u hrvatskoj nemaju bas previse posla. to je najvise trenirana jedinica kod nas a kod nas se nista ne događa tako da samo vjezbaju i nista drugo.

16 godina
neaktivan
Re: Antiteroristicka jedinica LUČKO
mar123 kaže...

moje misljenje je da oni u hrvatskoj nemaju bas previse posla. to je najvise trenirana jedinica kod nas a kod nas se nista ne događa tako da samo vjezbaju i nista drugo.

Pa bolje i to nego da čekaju da se dogodi neko sranje, pa oni tek onda krenu obučavat ljude

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 18:15 (cuspajz).
14 godina
protjeran

Mene zanima što oni rade svaki dan osim što vježbaju?

17 godina
Logi73 kaže...

Mene zanima što oni rade svaki dan osim što vježbaju?

kao sto sam i rekao nista. a sto bi antiteroristicka jedinica radila osim izlazila na neka velika sranja, kojih hvala bogu kod nas nema. ako se prisjetimo par godina unatrag bilo je tu mozda 2-3 puta kad su izlazili inace samo obuka i vjezba.

14 godina
protjeran

To dodje na isto otprilike kao i  nasi MIG avioni. Imamo ih par komada, ne sluze nicemu a kostaju brdo love za odrzavanje.

17 godina

ne samo migovi nego i sva ratna oprema, vozila, puske, itd. kupujemo najnoviju tehnlogiju. Hrvatska nebi vjerovali ima sve najnovije sto postoji, direkt iz rusije, takvo sto na filmovima ne vidite, love na to odlazi na tone a to nam uopce ne treba. usli smo u ono govno nato, kao i vecina drzava i oni ce nas kao branit, a neznam samo od koga to? od kog ce nas branit kad su svi u nato-u? a da ne govorim kolko love na to sranje odlazi. odem na onaj blesavi vojni sajam sto bude jednom godisnje na jarunu i gledam i gledam kad ono tamo stvarcice za koje nisam ni zano da postoje i to jos hrvati imaju. dobro da nam ne govore kolko love odlazi na to jer bi pali u nesvjest, a vidim neki se jos zale sto mi imamo samo 2-3 miga, a sto ce nam uopce migovi?

14 godina
protjeran

Ako je jeftinije da nam Italija čuva zračni prostor nego da plačamo za stare migove koji su odavno trebali biti staro željezo onda super, ali ova vlada nezna što hoče...

14 godina
protjeran
mar123 kaže...

ne samo migovi nego i sva ratna oprema, vozila, puske, itd. kupujemo najnoviju tehnlogiju. Hrvatska nebi vjerovali ima sve najnovije sto postoji, direkt iz rusije, takvo sto na filmovima ne vidite, love na to odlazi na tone a to nam uopce ne treba. usli smo u ono govno nato, kao i vecina drzava i oni ce nas kao branit, a neznam samo od koga to? od kog ce nas branit kad su svi u nato-u? a da ne govorim kolko love na to sranje odlazi. odem na onaj blesavi vojni sajam sto bude jednom godisnje na jarunu i gledam i gledam kad ono tamo stvarcice za koje nisam ni zano da postoje i to jos hrvati imaju. dobro da nam ne govore kolko love odlazi na to jer bi pali u nesvjest, a vidim neki se jos zale sto mi imamo samo 2-3 miga, a sto ce nam uopce migovi?

A znas zasto se toliko love trosi na to?

Tastina, jednostavna rijec za koju svi znamo sto znaci.

Nasoj drzavi (vladi, prijasnjoj i sadasnjoj) je bitnije da moze reci kako nasi vojnici i specijalci imaju najnoviju opremu kojom ce obraniti narod.

Ali u svom tom hvaljenju i trudu da se ne sramote sa starom opremom pred bogatijim drzavama zaborave napomenuti da ce ta oprema biti koristena za obranu naroda koji vise nije ni u stanju spojiti kraj  s krajem.

Ali bitno da mi saljemo vojnike u  mirovne misije u  Afganistan i ponosimo se kako lijepo izgledaju u novim skupim uniformama.

Ova drzava nije  dotaknula dno, ova drzava je uzela lopatu u ruke i dobro se potrudila da to dno spuste koji metar nize.

Gospodin koji je zapoceo temu nek mi odgovori na ovo.

Specijalci su tu da brane ljude od terorista, jel tako? E pa nas nasa drzava terorizira vec jako dugo, kad cete vi to svoje znanje i skupu opremu upregnuti i poceti braniti svoj narod?

15 godina
Obzirom većina vas na ovom forumu uopće nema pojma što i kako rade specijalci iz Lučkog, molim vas lijepo da ne lupate gluposti napamet, za početak!
Za one koji brinu, koliko to sve košta, reći ću samo da jedna NSA ( NoSauchAgency), košta više, odnosno ima veći budžet nego CIA i FBI zajedno, a imaju ako 10% ljudi koliko ove dvije agencije imaju zajedno, a pokušajte samo pomisliti o kojoj lovi kod recimo CIA-e govorimo, ili primjer drugi, jedna , atomska podmornica engleske ili francuske, veća lova nego sva policija hrvatske!
Čast iznimkama, ali mješati avione i zračnu obranu RH, to je usporedba krušaka i jabuka, čisto zbog opsega poslova i načina djelovanja konkretnije, linija subordinacije i zapovijedanja!o
Kakvu opremu specijalci imaju pitate, samo NAJKVALITETNIJU, a što rade "kada ne rade" po pričanju nekih kolega forumaša, rado bih vam rekao, ali bih onda odao strogo povjerljive tajne i dokumente, a znate onu maximu; "ako ti kažem, morati ću te .....", a to ne želim, niti sebi niti vama!
Dok vi sjedite za svojim kompom u svojoj toploj sobi, specijalci negdje rade, ne spavaju, već rade posao za koji 99,98% ljudi nije sposobno, ili ne bi mogli izdržati tempo koji zahtijeva ta služba, a kada "ne rade", rade, odnosno treniraju.
Samo ću vas pitati jednu stvar, tko može istrčati 1000 metara za 3 minute ili i manje, vjerujem jaaaako malo?!!
E sada, još jedna stvar, što mislite, koliko su za to plaćeni, ne znate, vjerujem, ali znajte, puuuno premalo, kako god pogledatze, obzirom da NIKADA neće uopće pomisliti da postoji mogućnost dobiti metak, batine ili nešto već.
Činjenica da za specijalca moraš ispuniti nekoliko uvijeta, kao recimo; da nisi kazneno progonjen ili te se progoni, da nisi kazneno evidentiran, da si državljanin RH, da si punoljetan, da imaš SSS minimalno, opće psihofihičko zdravlje, sportski nastrojen tip, poželjne specijalnosti kao borilačke vještine, ronilac, padobranac, streljaštvo, alpinizam, vozačke kategorije, strani jezici, ...

Na kraju priče, ja sam bio specijalac iz Lučkog od 1991 do 1999., na moje preveliko životno zadovoljstvo, a kada bih se ponovo rodio, sve bih podredio u namjeri biti još bolji sa fizičkom spremom, jer specijalac možeš postat velikim treninzima, ali samo oni sa Velikom Voljom mogu mentalno opstati jer su mentalni napori i 10 puta veći od fizičkih, običnih ljudskih!

Žao mi je samo što specijalci nisu usvojili nekakav pozdrav kao recimo onaj "SEMPER FIE"!
ATJ Lučko
17 godina

pa naravno da je psihicki tesko biti specijalac, kao i fizicki i da nemoze to bilo tko, nitko nije nista ni rekao. bas me zanima sto specijalci rade npr. trenutno sad jer nekuzim sto bi uopce mogli radit kad nema nekih akcija. ovo ostalo sam spominjao vojsku a ne specijalce i sto god netko rekao nasa vojska ima tolko opreme i vozila(covjece ima sve vrste vozila cak i one oklopnjake sto mogu i po vodi ic, neznam koji ce nam to kur*c) i to toliko puno kosta a ne treba nam jer neznam uopce s kim bi mi to zaratili.

14 godina
protjeran

Samo cu te jednu jedinu stvar pitati.

Od 2000 do 2012 koliko puta su specijalci iz Luckog bili "stavljeni u pogon".

I ova usporedba NSA sa CIA i FBI organizacijama. Kao prvo znas li ti uopce sto NSA skracenica znaci? I o cemu ti pricas, pa ti  usporedjues Ameriku sa nama, halo?

*EDIT* OK sad sam skuzio da je on htio reci "no SUCH agency". Ne moras nista  vise odgovarati tvoj cjeli post je odgovorio na sva pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 20:52 (Tyberius_Prime).
16 godina
Kaj ja znam, ako niste culi za neku akciju na vijestima ne znaci da decki ne rade..
15 godina

Sto ce im padobranstvo? Pa da idu skakat iz aviona,morali bi iskocit nad drugom zemljom da bi sletili kod nas(metaforicki receno)

15 godina
Kao što sam ranije naveo, trebaš imati neke "civilne" specijalnosti, pa stoga radiš i vježbe i treninge onoga u čemu si najbolji.
Recimo ronioci, nisu svi specijalci bili ronioci prije nego su došli u jedinicu, ali svi moraju znati roniti, a za to je dosta imati R2 zvijezdice i položene tečajeve. Oni koji su u grupi ronioca, oni su najčešće instruktori ronjenja, i skorom sve apsolutno znaju o ronjenju, na zrak, mix, trimix mješavinama, skorom kao tehnički dubinski ronioci.
Tako da kada se "ne radi na terenu" dečki odu na neku vodu i naprave uron, s početkom godine prvo pliće, pa do 40 metera dubine ili čak i dublje.
Onaj tko razmisli prije nego što kaže, a moja uzrečica kaže; magarac misli, čovjek razmišlja, shvatiti će da je biti specijala strahovito kompleksna djelatnost, kompliciranija nego posao kirurga, jer kirurg uvijek ima "istu" operaciju recimo crvuljka, dočim specijalac svaki dan ima obvezu biti spreman bez obzira kakvu opdraciju mora izvoditi, skočiti padobranom iz aviona, doskočiti u jezero, more ili rijeku, zaroniti i neopažen prići mjestu zadatka, izvršiti ga, uspješno savladati po danu ili noći, po kiši, snijegu, žarkom suncu transport spašenog, pronađenog, zarobljenog i ostati živ i priseban!

Činjenica da specijalac trenira da bi što manje neke stvari radio, odnosno, da bi ih napravio u što kraćem vremenskom odsjsčku, sa što manjim utroškom energije, vremena ili resursa kao recimo, metaka, ili ljudskih života!
Nedavno prošle godine, jedan nesretnik se htio baciti sa željezničkog mosta u Zagrebu, na Savi kod okretišta na kraju Savske, ne mogu se sada sjetiti kako se ono zove remiza, ali dečko je viseći sa luka mosta spustivši se kao pauk po alpinističkom konopcu, zgrabio nesretnog čovjeka iznevjernog svojim problemima i spasio ga od skoka u smrt, a i inače, ima takva hrpetina događaja samo ih novine ne stignu popratiti, jer se dovode u tišini, daleko od očiju javnosti na nepristupačnim terenima, najčešće, nasreću ili nažalost!
ATJ Lučko
14 godina
odjavljen
Imaju pratnju plavih kamiona npr.! (:
14 godina
protjeran

Isto bi tako rekli za vojsku....nerade jer nema rata ^^ pa ljudi pomazu ljudima u poplavi itd itd isto tako kao vatrogasci, a sto ti likovi iz luckog radi to nitko nezna. Isto tako čovjek koji otklanja bombe pri policiji što on radi npr u zadru,šibeniku itd malim gradovima, a mogu reći i u velikim. Nikad na vijestima nisam čuo da je čovjek pri policiji otišao ukloniti neku bombu na putu/kući itd.

14 godina
odjavljen
Specijalci idu dok je frka-> primjer bacanja sa mosta, izvlacenje onog tipa iz Save, Korade akcija, dok je bolesnik htio raznjeti benzinsku...
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
...reći ću samo da jedna NSA ( NoSauchAgency)...

Šta nije NSA National Security Agency?

World Championships: 7, GP started: 289, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
@Tiberius, samo da nadodam, dečki su bili u USA i prošli su nekoliko zajedničkih tečajeva, akcija na terenu, pa čak i odradili nekoliko pokaznih vježbi, gdje su pokazali vrhunske rezultate i visoku razinu spreme i vještine za savladavanje pred njih postavljenih taktičkih zadataka.

Možda nije nešto specijalnost, ali je do jake volje i psihe, jednom smo tijekom Domovinskog Rata, ostali 5 dana bez ikakve hrane, a treći mjesec na planinama punima snijega, na minus 15 najmanje, i opstali smo, živi i zdravi, bez i jednog bolesnog kamoli povrijeđenog borca!
ATJ Lučko
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
Onaj tko razmisli prije nego što kaže, a moja uzrečica kaže; magarac misli, čovjek razmišlja, shvatiti će da je biti specijala strahovito kompleksna djelatnost, kompliciranija nego posao kirurga, jer kirurg uvijek ima "istu" operaciju recimo crvuljka, dočim specijalac svaki dan ima obvezu biti spreman bez obzira kakvu opdraciju mora izvoditi, skočiti padobranom iz aviona, doskočiti u jezero, more ili rijeku, zaroniti i neopažen prići mjestu zadatka, izvršiti ga, uspješno savladati po danu ili noći, po kiši, snijegu, žarkom suncu transport spašenog, pronađenog, zarobljenog i ostati živ i priseban!

Ista kritika o razmišljanju se može primjeniti na tvoj post - kirurg mora biti spreman za vrijeme dežurstva u bilo kojem trenutku izvesti operaciju za koju se nije imao vremena unaprijed pripremiti, ako se još radi o osobi primljenoj na hitnu ne zna da li osoba ima neku zaraznu bolest koju može pokupiti ukoliko recimo dođe do prskanja krvi, ne zna da li osoba ima neku zdrastvenu situaciju zbog koje može doći do komplikacija u operaciji na koje mora biti spreman, mora paziti na sitne anatomske razlike od pojedinca do pojedinca i sl. Sve te sitnice mogu značiti razliku između života i smrti/invalidnosti pacijenta ili čak ugroze zdravlja kirurga. Čak i činjenica da većina operacija prolazi rutinski stavlja još jedna dodatni izazov pred kirurga - ne smije dopustiti da uđe u rutinu kako mu pažnja ne bi popustila kad jedna operacija ne bude rutinska.

Uz to kirurg mora biti mentalno u vrlo visokoj kondiciji kako bi se mogao nositi s emocionalnom stranom posla - smrt pacijenta, operacija na malom djetetu, donošenje brze odluke koja pacijentu može spasiti, ali i zagorčati život...

Ti si svojim postom pokazao kako je lako razmišljati kada se radi o tebi, a misliti  kada se radi o drugima.

Inače, što se tiće onih priča o tajnosti podataka - danas živimo u društvu u kojem to ne bi smjelo prolaziti (osim za neke stvarno kritične stvari). Ako 90% stvari javnost ne smije znati, onda ili radite protiv javnosti ili radite jako malo.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
protjeran
Diplomat kaže...
Specijalci idu dok je frka-> primjer bacanja sa mosta, izvlacenje onog tipa iz Save, Korade akcija, dok je bolesnik htio raznjeti benzinsku...

ajme o čemu vi pricate....... da usporedite 1 stranu agenciju gdje radi 1 čovjek došli bi do zaključka da taj 1 čovjek toliko radi da nema vremena ići doma, dok ovi naši doslovno nerade ništa (koliko vidim po vijestima itd). Nemojte apsolutno ništa uspoređivati sa stranim poslovima. Uspoređivanje LUČKO sa NSA,CIA i FBI majko mila pa čime se oni bave, a čime se lučko bavi.......

a to za specijalce shvačam da moraju ići kada netko hoće raznijeti benzinsku ili je pljačka u tijeku drže ljude kao taoce itd, ali kakve veze ima izlazak specijalaca na teren kada se netko hoče baciti s mosta? Ista stvar kada je u zagrebu bila pucnjava specijalci su zatvorili autocestu pregledavajuci svaki auto koji izlazi iz zagreba, pa glup čovjek može shvatiti dok oni izađu na teren ovi več 10 puta pobjegli, čak i da znaju vrstu i boju auta u kojem su pljačkaši/ubojice pobjegli i sam sam vidio na vijestima kako čovjek kaže da gledaju aute koji odgovaraju opisu,pa što ćemo drugo pričati.

15 godina
@F1-IVO, u pravu si NSA je Nacional Security Agency, ali obzirom na nesrazmjer u broju ljudi i sredstvima kojima raspolažu, čitaj novcima i svim ostalim, a u odnosu na brojnost CIA-e i FBI-ja, e od tuda je došla definicija koja prevodi; Nema Takve Agencije na svijetu se misleć, i da , a sam pogriješio kada sam napisao ono SAUCH, treba biti; NoSuchAgency, što je jedan kolega forumaš od prve krivo shvatio, ali je na kraju skužio poantu, pa je dodao i Edit.
ATJ Lučko
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
@F1-IVO, u pravu si NSA je Nacional Security Agency, ali obzirom na nesrazmjer u broju ljudi i sredstvima kojima raspolažu, čitaj novcima i svim ostalim, a u odnosu na brojnost CIA-e i FBI-ja, e od tuda je došla definicija koja prevodi; Nema Takve Agencije na svijetu se misleć, i da , a sam pogriješio kada sam napisao ono SAUCH, treba biti; NoSuchAgency, što je jedan kolega forumaš od prve krivo shvatio, ali je na kraju skužio poantu, pa je dodao i Edit.

Zapravo, naziv NoSuchAgency je nastao zbog tajnosti agencije - prvih godina javnost nije ni znala da ista postoji.

15 godina
@MrBic, pardon, ali ti nemaš pojma o pojmu!
Kada kirurg ide operirati napamet, u mraku, kada pada kiša po njemu, a da nije spavao skorom 24 zadnja sata??!!
Osobno sam ranjen 91 godine ispred Vukovara, zar misliš da su me operirali na terenu gdje tuku tenkovske granate i odmah sada, pa naravno da nisu, kao niti u normalnoj situaciji, kada kirurg ili tim kirurga uz asistente radi operaciju uz Bolero recimo, gdje ne riskiraju metak ili nož ili nagaznu minu!! Svaka operacija ima termin, kada je pacijent stabilan, vrlo rijetko kada je frka nemila, to je rijetko!

Kirurzi imaju jako odgovoran posao, slažem se, ali se uvjeti rada dijametralno suprotno razlikuju, definitivno!
ATJ Lučko
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
@MrBic, pardon, ali ti nemaš pojma o pojmu!
Kada kirurg ide operirati napamet, u mraku, kada pada kiša po njemu, a da nije spavao skorom 24 zadnja sata??!!
Osobno sam ranjen 91 godine ispred Vukovara, zar misliš da su me operirali na terenu gdje tuku tenkovske granate i odmah sada, pa naravno da nisu, kao niti u normalnoj situaciji, kada kirurg ili tim kirurga uz asistente radi operaciju uz Bolero recimo, gdje ne riskiraju metak ili nož ili nagaznu minu!! Svaka operacija ima termin, kada je pacijent stabilan, vrlo rijetko kada je frka nemila, to je rijetko!

Kirurzi imaju jako odgovoran posao, slažem se, ali se uvjeti rada dijametralno suprotno razlikuju, definitivno!

Fulao si ceo fudbal. Nije poanta bila direktna usporedba posla specijalca i kirurga, već je poanta da si oštro reagirao kada je netko banalizirao tvoj posao, a u sljedećoj rečenici si banalizirao posao kirurga. Svaki posao ima svoje izazove, svoje posebne zahtjeve da bi ga čovjek mogao uopće raditi, a usporedba s kirurgom je dobra jer u oba slučaja su česte situacije u kojima ljudski životi ovise o stručnosti, iskustu i sposobnosti. Međutim, ti si specijalac, imaš sposobnosti koje odgovaraju specijalcu, a da te netko stavi pred čovjeka s upaljenim slijepim crijevom i da ti skalper u ruku, ne bi napravio ništa korisnije nego da kirurga pošalješ na naoružanog otmičara koji drži pištolj prislonjen na glavu taoca. Zbog toga nemaš pravo reći da je tvoj posao zahtjevniji, kao što kirurg nema pravo reći da je njegov zahtjevniji.

Edit: Iako direktno nije vezano uz samu bit rasprave, pitaj kirurga malo o spavanju, kad mu na kraju cijelonoćnog dežurstva uleti hitan slučaj (bilo kao hitan prijem osobe kojoj je potrebna operacija za stabilizirati je ili kao komplikacija kod već primljenog pacijenta), pa onda nakon dežurstva još 6 sati operira.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 22:09 (MrBlc).
14 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
@Tiberius, samo da nadodam, dečki su bili u USA i prošli su nekoliko zajedničkih tečajeva, akcija na terenu, pa čak i odradili nekoliko pokaznih vježbi, gdje su pokazali vrhunske rezultate i visoku razinu spreme i vještine za savladavanje pred njih postavljenih taktičkih zadataka.

Možda nije nešto specijalnost, ali je do jake volje i psihe, jednom smo tijekom Domovinskog Rata, ostali 5 dana bez ikakve hrane, a treći mjesec na planinama punima snijega, na minus 15 najmanje, i opstali smo, živi i zdravi, bez i jednog bolesnog kamoli povrijeđenog borca!

Ti si u tom svom letimicnom citanju svih postova totalno fulao cjelu poantu nasih postova.

Nitko nije niti jednom rjecju rekao ni da je  lagano biti specijalac (meni je u vojsci zapovjednik bio neki munjeni PTSPO-ovac koji nas je tjerao usred noci da trcimo oko hangara u vojarni Taborec pod punom ratnom spremom, ako si ikad bio u staroj vojarno onda znas koliko je krug oko svih hangara. A to trcanje u kombinaciji sa svim ostalim "fizickim aktivnostima" i naravno mentalnoj torturi, nema druge rijeci za ono vjerovatno nije ni pola od onoga sto specijalci rade), ni da je to posao snova.

Mi smo se osvrnuli na samu potrebu da se toliki novci trose na svu opremu, vojska, specijalci, nasa "avijacija" i tako dalje.

Ako nisi primjetio ova drzava je u debeloj krizi, i bacanje novaca na opremu koja se vjerovatno nikad nece iskoristiti je glupost.

To je cinjenica i stvarnost. I nema tog specijalca, generala ni admirala koji ce me uvjeriti u nesto drugo.

Ti si se ocito uvrijedio jer si pod dojmom da mi pljujemo specijalce, krivo si shvatio. Mi pljujemo drzavu kojoj je vaznije kupiti novi tenk koji ce stajati u garazi iducih 10 godina a narod je doslovno gladan kruha.

Ajd neda mi se vise svadjat, ako si sad shvatio moju poantu dobro ako nisi nema veze, bok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 22:11 (Tyberius_Prime).
17 godina

atjlučko koja je bila tvoja specijalnost? bas me zanima od nekog tko je to stvarno radio sto ste radili u ratu? ja bi s tobom mogo pricat punih mjesec dana da ne dosadi valjda.

tyberius_prime to i govorim cijelo vrijeme, za sve one koji nisu bili u 9. mjesecu vam je dan policije, tad na jarunu bude(bilo je neznam oce i bit ove godine) policijski sajam i naravno tu su i specijalci. to vam je sajam na kojem su izlozena sva vozila, oruzja i oprema koju hr policija i specijalci koriste, mozete ulazit u vozila, uzimat oruzje u ruke, slikat se itd. onda ima dio gdje su one technoloske stvarcice sto gledamo u filmovima i pokraj njih stoji neki lik koji objasnjava za sto to sluzi a ja ga slusam i razmisljam pa covjece koji ce to kur*c nama, pazi mi imamo bespilotnu letjelicu, istu onu sto kontrolirate u cod-u, tamo se zove predator drone, imam neke satelite za pracenje, neka vozila tipa ono iz novog coda na pocetku di kontrlirate malo vozilo sa puskom na sebi, ista stvar je i napravljena za deaktiviranje bombi, covjece pa kolko mi to imamo bombi da nam to treba. jedino za sto bi ja ulagao u ovoj drzavi su stvarcice za pronalazak droge na granici, za sto imamo jako dobro utrenirane pse.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 22:21 (mar123).
17 godina
odjavljen
mar123 kaže...

sta stvar je i napravljena za deaktiviranje bombi, covjece pa kolko mi to imamo bombi da nam to treba

Čudno pitanje za državu u kojoj je vinogradarstvo starije od države (i one prije nje i one prije i one još prije....), a ima veću površinu pod minama nego pod vinogradima!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice