Više na: http://www.konkursi.info/wp/atj-lucko-1-dio/
Vaše mišljenje o našim specijalcima?
Ako mi ne upadnu u stan zbog downloada neke serije, kritiziranja izjave Josipovića, porezne politike Milanovića ili Američke vanjske politike, nemam neko mišljenje o njima.
moje misljenje je da oni u hrvatskoj nemaju bas previse posla. to je najvise trenirana jedinica kod nas a kod nas se nista ne događa tako da samo vjezbaju i nista drugo.
moje misljenje je da oni u hrvatskoj nemaju bas previse posla. to je najvise trenirana jedinica kod nas a kod nas se nista ne događa tako da samo vjezbaju i nista drugo.
Pa bolje i to nego da čekaju da se dogodi neko sranje, pa oni tek onda krenu obučavat ljude
Mene zanima što oni rade svaki dan osim što vježbaju?
Mene zanima što oni rade svaki dan osim što vježbaju?
kao sto sam i rekao nista. a sto bi antiteroristicka jedinica radila osim izlazila na neka velika sranja, kojih hvala bogu kod nas nema. ako se prisjetimo par godina unatrag bilo je tu mozda 2-3 puta kad su izlazili inace samo obuka i vjezba.
To dodje na isto otprilike kao i nasi MIG avioni. Imamo ih par komada, ne sluze nicemu a kostaju brdo love za odrzavanje.
ne samo migovi nego i sva ratna oprema, vozila, puske, itd. kupujemo najnoviju tehnlogiju. Hrvatska nebi vjerovali ima sve najnovije sto postoji, direkt iz rusije, takvo sto na filmovima ne vidite, love na to odlazi na tone a to nam uopce ne treba. usli smo u ono govno nato, kao i vecina drzava i oni ce nas kao branit, a neznam samo od koga to? od kog ce nas branit kad su svi u nato-u? a da ne govorim kolko love na to sranje odlazi. odem na onaj blesavi vojni sajam sto bude jednom godisnje na jarunu i gledam i gledam kad ono tamo stvarcice za koje nisam ni zano da postoje i to jos hrvati imaju. dobro da nam ne govore kolko love odlazi na to jer bi pali u nesvjest, a vidim neki se jos zale sto mi imamo samo 2-3 miga, a sto ce nam uopce migovi?
Ako je jeftinije da nam Italija čuva zračni prostor nego da plačamo za stare migove koji su odavno trebali biti staro željezo onda super, ali ova vlada nezna što hoče...
ne samo migovi nego i sva ratna oprema, vozila, puske, itd. kupujemo najnoviju tehnlogiju. Hrvatska nebi vjerovali ima sve najnovije sto postoji, direkt iz rusije, takvo sto na filmovima ne vidite, love na to odlazi na tone a to nam uopce ne treba. usli smo u ono govno nato, kao i vecina drzava i oni ce nas kao branit, a neznam samo od koga to? od kog ce nas branit kad su svi u nato-u? a da ne govorim kolko love na to sranje odlazi. odem na onaj blesavi vojni sajam sto bude jednom godisnje na jarunu i gledam i gledam kad ono tamo stvarcice za koje nisam ni zano da postoje i to jos hrvati imaju. dobro da nam ne govore kolko love odlazi na to jer bi pali u nesvjest, a vidim neki se jos zale sto mi imamo samo 2-3 miga, a sto ce nam uopce migovi?
A znas zasto se toliko love trosi na to?
Tastina, jednostavna rijec za koju svi znamo sto znaci.
Nasoj drzavi (vladi, prijasnjoj i sadasnjoj) je bitnije da moze reci kako nasi vojnici i specijalci imaju najnoviju opremu kojom ce obraniti narod.
Ali u svom tom hvaljenju i trudu da se ne sramote sa starom opremom pred bogatijim drzavama zaborave napomenuti da ce ta oprema biti koristena za obranu naroda koji vise nije ni u stanju spojiti kraj s krajem.
Ali bitno da mi saljemo vojnike u mirovne misije u Afganistan i ponosimo se kako lijepo izgledaju u novim skupim uniformama.
Ova drzava nije dotaknula dno, ova drzava je uzela lopatu u ruke i dobro se potrudila da to dno spuste koji metar nize.
Gospodin koji je zapoceo temu nek mi odgovori na ovo.
Specijalci su tu da brane ljude od terorista, jel tako? E pa nas nasa drzava terorizira vec jako dugo, kad cete vi to svoje znanje i skupu opremu upregnuti i poceti braniti svoj narod?
pa naravno da je psihicki tesko biti specijalac, kao i fizicki i da nemoze to bilo tko, nitko nije nista ni rekao. bas me zanima sto specijalci rade npr. trenutno sad jer nekuzim sto bi uopce mogli radit kad nema nekih akcija. ovo ostalo sam spominjao vojsku a ne specijalce i sto god netko rekao nasa vojska ima tolko opreme i vozila(covjece ima sve vrste vozila cak i one oklopnjake sto mogu i po vodi ic, neznam koji ce nam to kur*c) i to toliko puno kosta a ne treba nam jer neznam uopce s kim bi mi to zaratili.
Samo cu te jednu jedinu stvar pitati.
Od 2000 do 2012 koliko puta su specijalci iz Luckog bili "stavljeni u pogon".
I ova usporedba NSA sa CIA i FBI organizacijama. Kao prvo znas li ti uopce sto NSA skracenica znaci? I o cemu ti pricas, pa ti usporedjues Ameriku sa nama, halo?
*EDIT* OK sad sam skuzio da je on htio reci "no SUCH agency". Ne moras nista vise odgovarati tvoj cjeli post je odgovorio na sva pitanja.
Sto ce im padobranstvo? Pa da idu skakat iz aviona,morali bi iskocit nad drugom zemljom da bi sletili kod nas(metaforicki receno)
Isto bi tako rekli za vojsku....nerade jer nema rata ^^ pa ljudi pomazu ljudima u poplavi itd itd isto tako kao vatrogasci, a sto ti likovi iz luckog radi to nitko nezna. Isto tako čovjek koji otklanja bombe pri policiji što on radi npr u zadru,šibeniku itd malim gradovima, a mogu reći i u velikim. Nikad na vijestima nisam čuo da je čovjek pri policiji otišao ukloniti neku bombu na putu/kući itd.
Šta nije NSA National Security Agency?
Ista kritika o razmišljanju se može primjeniti na tvoj post - kirurg mora biti spreman za vrijeme dežurstva u bilo kojem trenutku izvesti operaciju za koju se nije imao vremena unaprijed pripremiti, ako se još radi o osobi primljenoj na hitnu ne zna da li osoba ima neku zaraznu bolest koju može pokupiti ukoliko recimo dođe do prskanja krvi, ne zna da li osoba ima neku zdrastvenu situaciju zbog koje može doći do komplikacija u operaciji na koje mora biti spreman, mora paziti na sitne anatomske razlike od pojedinca do pojedinca i sl. Sve te sitnice mogu značiti razliku između života i smrti/invalidnosti pacijenta ili čak ugroze zdravlja kirurga. Čak i činjenica da većina operacija prolazi rutinski stavlja još jedna dodatni izazov pred kirurga - ne smije dopustiti da uđe u rutinu kako mu pažnja ne bi popustila kad jedna operacija ne bude rutinska.
Uz to kirurg mora biti mentalno u vrlo visokoj kondiciji kako bi se mogao nositi s emocionalnom stranom posla - smrt pacijenta, operacija na malom djetetu, donošenje brze odluke koja pacijentu može spasiti, ali i zagorčati život...
Ti si svojim postom pokazao kako je lako razmišljati kada se radi o tebi, a misliti kada se radi o drugima.
Inače, što se tiće onih priča o tajnosti podataka - danas živimo u društvu u kojem to ne bi smjelo prolaziti (osim za neke stvarno kritične stvari). Ako 90% stvari javnost ne smije znati, onda ili radite protiv javnosti ili radite jako malo.
ajme o čemu vi pricate....... da usporedite 1 stranu agenciju gdje radi 1 čovjek došli bi do zaključka da taj 1 čovjek toliko radi da nema vremena ići doma, dok ovi naši doslovno nerade ništa (koliko vidim po vijestima itd). Nemojte apsolutno ništa uspoređivati sa stranim poslovima. Uspoređivanje LUČKO sa NSA,CIA i FBI majko mila pa čime se oni bave, a čime se lučko bavi.......
a to za specijalce shvačam da moraju ići kada netko hoće raznijeti benzinsku ili je pljačka u tijeku drže ljude kao taoce itd, ali kakve veze ima izlazak specijalaca na teren kada se netko hoče baciti s mosta? Ista stvar kada je u zagrebu bila pucnjava specijalci su zatvorili autocestu pregledavajuci svaki auto koji izlazi iz zagreba, pa glup čovjek može shvatiti dok oni izađu na teren ovi več 10 puta pobjegli, čak i da znaju vrstu i boju auta u kojem su pljačkaši/ubojice pobjegli i sam sam vidio na vijestima kako čovjek kaže da gledaju aute koji odgovaraju opisu,pa što ćemo drugo pričati.
Zapravo, naziv NoSuchAgency je nastao zbog tajnosti agencije - prvih godina javnost nije ni znala da ista postoji.
Fulao si ceo fudbal. Nije poanta bila direktna usporedba posla specijalca i kirurga, već je poanta da si oštro reagirao kada je netko banalizirao tvoj posao, a u sljedećoj rečenici si banalizirao posao kirurga. Svaki posao ima svoje izazove, svoje posebne zahtjeve da bi ga čovjek mogao uopće raditi, a usporedba s kirurgom je dobra jer u oba slučaja su česte situacije u kojima ljudski životi ovise o stručnosti, iskustu i sposobnosti. Međutim, ti si specijalac, imaš sposobnosti koje odgovaraju specijalcu, a da te netko stavi pred čovjeka s upaljenim slijepim crijevom i da ti skalper u ruku, ne bi napravio ništa korisnije nego da kirurga pošalješ na naoružanog otmičara koji drži pištolj prislonjen na glavu taoca. Zbog toga nemaš pravo reći da je tvoj posao zahtjevniji, kao što kirurg nema pravo reći da je njegov zahtjevniji.
Edit: Iako direktno nije vezano uz samu bit rasprave, pitaj kirurga malo o spavanju, kad mu na kraju cijelonoćnog dežurstva uleti hitan slučaj (bilo kao hitan prijem osobe kojoj je potrebna operacija za stabilizirati je ili kao komplikacija kod već primljenog pacijenta), pa onda nakon dežurstva još 6 sati operira.
Ti si u tom svom letimicnom citanju svih postova totalno fulao cjelu poantu nasih postova.
Nitko nije niti jednom rjecju rekao ni da je lagano biti specijalac (meni je u vojsci zapovjednik bio neki munjeni PTSPO-ovac koji nas je tjerao usred noci da trcimo oko hangara u vojarni Taborec pod punom ratnom spremom, ako si ikad bio u staroj vojarno onda znas koliko je krug oko svih hangara. A to trcanje u kombinaciji sa svim ostalim "fizickim aktivnostima" i naravno mentalnoj torturi, nema druge rijeci za ono vjerovatno nije ni pola od onoga sto specijalci rade), ni da je to posao snova.
Mi smo se osvrnuli na samu potrebu da se toliki novci trose na svu opremu, vojska, specijalci, nasa "avijacija" i tako dalje.
Ako nisi primjetio ova drzava je u debeloj krizi, i bacanje novaca na opremu koja se vjerovatno nikad nece iskoristiti je glupost.
To je cinjenica i stvarnost. I nema tog specijalca, generala ni admirala koji ce me uvjeriti u nesto drugo.
Ti si se ocito uvrijedio jer si pod dojmom da mi pljujemo specijalce, krivo si shvatio. Mi pljujemo drzavu kojoj je vaznije kupiti novi tenk koji ce stajati u garazi iducih 10 godina a narod je doslovno gladan kruha.
Ajd neda mi se vise svadjat, ako si sad shvatio moju poantu dobro ako nisi nema veze, bok.
atjlučko koja je bila tvoja specijalnost? bas me zanima od nekog tko je to stvarno radio sto ste radili u ratu? ja bi s tobom mogo pricat punih mjesec dana da ne dosadi valjda.
tyberius_prime to i govorim cijelo vrijeme, za sve one koji nisu bili u 9. mjesecu vam je dan policije, tad na jarunu bude(bilo je neznam oce i bit ove godine) policijski sajam i naravno tu su i specijalci. to vam je sajam na kojem su izlozena sva vozila, oruzja i oprema koju hr policija i specijalci koriste, mozete ulazit u vozila, uzimat oruzje u ruke, slikat se itd. onda ima dio gdje su one technoloske stvarcice sto gledamo u filmovima i pokraj njih stoji neki lik koji objasnjava za sto to sluzi a ja ga slusam i razmisljam pa covjece koji ce to kur*c nama, pazi mi imamo bespilotnu letjelicu, istu onu sto kontrolirate u cod-u, tamo se zove predator drone, imam neke satelite za pracenje, neka vozila tipa ono iz novog coda na pocetku di kontrlirate malo vozilo sa puskom na sebi, ista stvar je i napravljena za deaktiviranje bombi, covjece pa kolko mi to imamo bombi da nam to treba. jedino za sto bi ja ulagao u ovoj drzavi su stvarcice za pronalazak droge na granici, za sto imamo jako dobro utrenirane pse.
sta stvar je i napravljena za deaktiviranje bombi, covjece pa kolko mi to imamo bombi da nam to treba
Čudno pitanje za državu u kojoj je vinogradarstvo starije od države (i one prije nje i one prije i one još prije....), a ima veću površinu pod minama nego pod vinogradima!