15pin VGA to S-Video+RCA out adapter zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 12.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
15pin VGA to S-Video+RCA out adapter

Taj adapter sam spojio na VGA izlaz na grafičkoj
kartici kompjutera a S-Video i RCA na televizor,namjestio sam na
program na kojem treba biti u mojem slučaju AV-in
ništa se nije desilo,upalio sam kompjuter a na TV-u piše "no signal"
pa sam promjenio na drugi program s ulazom na TV i opet "no
signal",zatim sam ga spojio na laptop i tv i ista stvar se
desila...molim pomoć

kupio sam ga na njuškalu ovdje

danas mi je stigao ali fala bogu poštar nije ni skužio da treba naplatiti otkupninu i poštarinu tako da ću ga poslati nazad ako neće biti nikakvog rješenja

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 10:02 (LGA775).
17 godina
Re: 15pin VGA to S-Video+RCA out adapter

-kupio si 'kabel' (adapter). Sam oblik konektora je nevažan (jedino kao standard) važan je signal... TV nije kompatibilan s VGA signalom. (ima modela koji jesu kompatibilni).

primjer, možeš iskoristiti recimo mrežni kabel za spajanje, odlemiš recimo scart ili HDMI i spojiš drugim konektorom. Različiti konektori postoje zato da bi korisnici razlikovali te stvari.

Za različite signale, moraš koristiti konverter (ne adapter).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Znači da bih trebao nešto poput ovoga

ima li toga gdje u hrvatskoj za kupiti?

17 godina

Zar ne treba video signal sa PC-a kovertirati na nešto što TV bude znao protumačiti tj. prikazati? 

Takvi uređaji dođu oko 350-400kn, a ovaj kabel oko 35 kn, pa sam malo skeptičan.

Mene isto zanima takva kombinacija VGA na S-Video ili SCART (meni se OVO ne čini lošim),

samo koliko sam pročitao po net-u rezolucija na izlazu iz PC-a mora biti 640x480,

jer je to maximalna rezolucija koju SCART podržava.

SCART na TV-u mora podržavati prijem RGB signala.

Ima tko više iskustva i može li mi (nama) odgovoriti na pitanja/pomoći, da li ovakvi kablovi rade?

Gdje ste ih i koje kupili?

Kako ste namjestili postavke na PC-u za izlaznu rezoluciju, refresh rate, i sl.?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

-vjerojatno ima, ali je neisplativo, skupo (u odnosu..) i problem konačne kvalitete, jer:

-cijena novih TVa (svi LCDi imaju i HDMI) toliko pada, recimo Samsung TV-monitor = 999kn (prolistaj reklame) da cijna nekog konvertera 400-700kn nije opravdana, ili recimo neki TVbox.

Konkretniji razlog je sam TV, koji na scart-svideo i sl. analognim priključcima jednostavno nema tu kvalitetu i rezoluciju (PAL standard). Nit je prilagođen PC signalu (daleko veće rezolucije i refresh). Može poslužiti samo za gledanje npr divXa. Za ostalo jednostavno analogni TV nije dovoljno dobar (rad, surfanje, igre).

Ako se ipak to želi napraviti, potraži neku stariju VGA koja ima svideo ili chinch umjesto HDMIa, rezultat je isti ili bolji (opcije u driveru) od nekog jeftinog konvertera. Ako je potrebna novija VGA zbog recimo igara onda može biti rješenje MBO koja ima dva PCIex ili prastaru PCI-VGA karticu. Starije VGA su skoro besplatne.

Pošto noviji TVi (sad govorim o LCDima s HDMIom, vrlo lako ga se spoji, ponaša se slično PC monitoru), postoje i s USBom, često se na njemu može gledati npr divX... to je daleko jednostavnije nego recimo VHS ili PC, nema kablova i sl. jer i kablovi su potebni, pošto je PC obično udaljen od TVa, analogni signal skuplja smetnje, kvalitetan kabel je skupli itd. itd. .... -ne isplati se, jer se na kraju razočaraš ili TV crkne (jednom mora..).

Recimo ako imaš IPTV tad obično na uređaju već postoji sve potrebno. ili...

Najjeftinije-najoptimalnije rješenje koje mi pada na pamet je DVBt prijemnik, bolji-praktičniji je od konvertera, za 150-200kn, s USBom (neznam napamet model) NytroBox 4004? evo i tema ... s njim se normalno mogu gledati divxi i sl., ako nemaš IPTV tad za stari TV moraš imati tako nešto. Računaj da bi samo na kebele potrošio 100kn.

edit: tema za 4004t

evo što kaže njuškalo..konverter za 200kn.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 11:44 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

Ma imam NotOnlyTV LV6TMPVR4 baš radi USB-a i gledanja filmova sa stick-a, ali mi se u međuvremenu povario

(na servisu je - garancija) gubio bi konekciju na USB-u (pad napona ili što li već) pa nisam mogao gledati filmove.

1. da konverter se sigurno ne isplati kupovati

2. novi TV ću nabaviti kad mi ovaj Sony Trinitron koji imam odapne

3. imam novi PC (Moj PC - Pod stolom II) u relativnoj blizini (nekih 4-5m), mislio njega spojiti dok mi se NOT DVB-T receiver

ne vrati sa popravka, a i mislio da ću imati manje gnjavaže sa kopiranjem filmova na USB stick,

jer mi PC ionako radi 24/7 radi utorrent-a.  

4. S-Video i audio kabel imam od prije, jer sam tu kombinaciju na starom PC-u koristio za gledanje Dvix-a,

dok nisam nabavio NOT DVB-T i novi PC (predzadnji-Moj PC - Pod stolom I).

Tako da ne bi išao u neke nove investicije.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 11:23 (Matozan).
13 godina
neaktivan

Haj. Imam pitanje za stručnjaka. Želio bih sa PC koji ima VEG izlaz spojiti na DVD snimač koji ima sve standarde AV ulaza pa da mogu snimati online filmove na hard od snimača. Ima u postovima iznad konvertera  koji bi mogli odgovarati. Molim vaše mišljenje. Poz.

12 godina

Adapter koji ste kupili jednostavno nemoze raditi.

VGA  izlaz salje RGB signala (boje Red, Green, Blue) i Vertical Sync i Horizontal Sync.

S-video ulaz prima 2 komponente: intenzitet svjetline i boju.

Composite video (zuti prikljucak) prima jednu komponentu: kombinaciju boje

Da bi navedeni slucaj bio moguc, potrebno je primiti navedene signale sa VGA izlaza i napraviti sklop koji ce ih transformirati u 2 komponente koje prima S-video odnosno jednu komponentu koju prima Composite video. Spajanjem svih 5 zica iz VGA konektora dobivamo mnogo vecu struju koju kada bi poslali u Composite video dobili bi neku nedefiniranu vrijednost prikaza i jednostavno prespajanje zicama iz jednog u drugi standard je nemoguc.

Inace, za bilo kakvo spajanje pc-a na tv potrebno je u postavkama displaya odabrat odredeni izlaz, ili na prijenosnim racunalima cesto kombinacijom tipki Fn+F12 / Fn+F5

16 godina
moderator

Prije odgovaranja na post u temi, pogledaj kad je taj post objavljen.

Odgovaranje na postove stare godinu dana ili više nema nikakvog smisla.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice