Pomoc pri odabiru antenskog kabla za wireless

poruka: 4
|
čitano: 4.949
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

pozz.

evo ovako kupio sam danas antenu za wireless, medutim imam problem oko odabira kabla. iskreno antenu sam kupio za nekik 150 kn, naravno prodavac mi je zamazo oci da je sam kabal toliko skup.uz antenu sam dobio deset metara kabla. radi se o ovoj anteni:http://www.google.hr/imgres?hl=hr&sa=X&biw=1366&bih=631&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=ZbtLdJTqUqPphM:&imgrefurl=http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/18-db-wifi-wlan-antena-internet-2.4-ghz-kabel-oglas-6041841&docid=C0XOzS983Pg3DM&itg=1&imgurl=http://www.njuskalo.hr/image-big/wireless-wlan/18-db-wifi-wlan-antena-internet-2.4-ghz-kabel-slika-16416448.jpg&w=450&h=337&ei=taB8UKebE4jDswaGh4DYDw&zoom=1&iact=hc&vpx=290&vpy=4&dur=1424&hovh=194&hovw=260&tx=132&ty=62&sig=100436572685131437621&page=1&tbnh=131&tbnw=158&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:14,s:0,i:108

E sad je probem spajam se na pristupnu tocku udaljenu nekih 2 km, naravno opticka vidljivost mi nije bog zna sto zbog toga sto mi je i kuca niske gradnje. e sad pitanje na toj anteni je kabal RG6U OD 75 Ohma, ja sam ga sa 10 metara skratio na 3 metra hocu li ja uopce sa tim kablom mocu hvatat pristupnu tocku, i hocu li imat kvalitetan signal?? naime malo sam cito o tim kablovima i po prici ne zadovoljavaju uvijete za koristenje wireless upoterbe vec za namjenu satelitski antena TV-a itd..

Prije toga imao sam yagi antenu sa LMR 400 kablom i hvatala mi je solidan ali ne i zadovoljavajuci signal hocu li s ovom postici sta vise? 

i jos nesto spajan se preko ap-a u client modu u jednoj udruzi ako sta znaci...

MOLIM POMOC, OD ONIH KOJI ZNAJU O CEMU JE RIJEC I KOJI MI MOGU OBJASNITI, JER U OVOM BAS I NEMAM NEKOG ISKUSTVA.{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoc pri odabiru antenskog kabla za wireless

Ta antena nije bog zna šta, ali služi svrsi. Solidno lovi ako se na nju stavi jaci adapter , tj nisi trebao sjeci-skracivati kabel . Trebao si naci neku letvu od 3-4 m i staviti antenu na vecu visinu. 

Rođak je kupio tu antenu u bosni prošle godine za 50maraka i na njoj je preko 10m kabela i lovi na 3km s full signalom. 

Trebao bi nabaviti High power wlan karticu koja košta otprilike 100-115kn , moj rođak je kupio preko njuškala . 

Tip šalje i na povjerenje , dakle on ti poašalje , ti isprobaš a ako ti ne odgovara pošalješ nazad. Ali ta kartica stvarno lovi kao luda. Kabel samo zavidaš na tu karticu , usb kabel uštekaš u PC.

po potrebi možeš staviti i do 5 m usb produžni.

franc
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 10:02 (franc_32).
13 godina
protjeran
Re: Pomoc pri odabiru antenskog kabla za wireless

Ma znam hvala na savijetu ali imao sam kanses, ali je problem u tome sto cijela udruga se spaja s acess pointom u client modu tako da moram koristiti ap jer lan kabel ide u ruter na koji se spajam bezicno tako da nemogu koristiti usb kabel.ali me najvise brine taj kabel od antene da nebi se bez veze penjo na krov i stavljao antenu s kablom kojim mogu gubiti veliki postotak signala. na toj anteni direktno kabal ide u antenu tako da nema na kraju konektora, jedino mi ostaje varijanta da rastavim antenu i zalemim i stavim  ovaj LMR 400.

13 godina
protjeran

zar nitko mi nemoze pomci u vezi tog kabla?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice