Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 638.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
AsAsiN kaže...

Prodat mogu, maticnu bi mozda mogo promijenit, uzet neku Z77 (ak se isplati) ili cu stavit u drugi komp, ali grafu ne mijenjam, btw kolko bi mogo dobit za tu zvucnu?

Nova je oko 200 Kn. Na njuškalu i po oglasnicima ima već za oko 100.

Ako bi mijenjao matičnu za neku na kojoj bi ti PCI slot bio slobodan, onda si ostavi tu zvučnu i zad zamijeniš ploču koristi ju.

Tek jako skupe matične imaju zvuk približan zvuku te zvučne.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
AsAsiN kaže...

Prodat mogu, maticnu bi mozda mogo promijenit, uzet neku Z77 (ak se isplati) ili cu stavit u drugi komp, ali grafu ne mijenjam, btw kolko bi mogo dobit za tu zvucnu?

Ako bi mijenjao matičnu za neku na kojoj bi ti PCI slot bio slobodan, onda si ostavi tu zvučnu i zad zamijeniš ploču koristi ju.

Sad malo {#} , uzeo bi Z77-G41 u Futuri, pa me zanima jel znas, jel bi mi htjeli oni ugradit maticnu i opet sve lijepo poslozit, jel se ja nekako bojim s tim skupljim komponentama igrat :S

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 22:37 (AsAsiN).
17 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Mislim da takve usluge naplaćuju, ali to će ti napraviti bez problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ma nema veze, platit cu im , samo da me ne oderu 100kn :D, al poslao sam im mail, pa cu tocno znat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 22:56 (AsAsiN).
17 godina
AsAsiN kaže...
191x7 kaže...

Ma nema veze, platit cu im , samo da me ne oderu 100kn :D, al poslao sam im mail, pa cu tocno znat.

Oderu? Pa ak ti je to puno, nauči to sam raditi... mislim da će te to i više koštati.

Inače, ta SE kartica, mada se puno koristi, nije ništa posebno - i ne, nije bolja od modernih onboard rješenja. Bila je kad je izašla, dok su harali AC97 i SoundMax.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 11:49 (Father_Dougal).
16 godina
moderator
AsAsiN kaže...

Ako ti to netko napravi za manje od 100kn, taj je budala.

Nema šanse za tu cijenu...

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
AsAsiN kaže...

Ako ti to netko napravi za manje od 100kn, taj je budala.

Nema šanse za tu cijenu...

Futura oce ;) , tocnije za 60kn, ma nije mi 100kn puno, al da je vise od 100kn onda bi si to napravio sam, ovak za 60kn cu dat njima i bit siguran da ce sve lijepo napravit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 12:06 (AsAsiN).
17 godina
AsAsiN kaže...
Futura oce ;) , tocnije za 60kn, ma nije mi 100kn puno, al da je vise od 100kn onda bi si to napravio sam, ovak za 60kn cu dat njima i bit siguran da ce sve lijepo napravit.

O, pa baš je lijepo naletit na nekoga tko je ovak pun optimizma i entuzijazma te vjere u ljudsku dobrotu i poštenje... reci, imaš li internet bankarstvo? Jer imam fenomenalnu ideju, možeš samo profitirati...

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
AsAsiN kaže...

O, pa baš je lijepo naletit na nekoga tko je ovak pun optimizma i entuzijazma te vjere u ljudsku dobrotu i poštenje... reci, imaš li internet bankarstvo? Jer imam fenomenalnu ideju, možeš samo profitirati...

Nemam, buraz ima, pa slobodno reci svoju "fenomenalnu" ideju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 13:09 (AsAsiN).
16 godina
neaktivan
Udijelite zvučnu

Ima li netko od vas nekakvu staru zvučnu koja radi a da mu ne treba? Bilo kakva, samo da daje zvuk.

Moja je crkla prije par dana, pa da ne kupujem novu mislio sam tu užicat ako netko ima a ne treba mu. Stvarno mi nema smisla kupovat novu za ovaj stari komp, pa eto, ako se tko nađe, zahvalan sam :)

Može preuzimanje uživo u Zadru ili Splitu, ili poslat poštom, u tom slučaju ja plaćam poštarinu. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Udijelite zvučnu
betmen kaže...

Ima li netko od vas nekakvu staru zvučnu koja radi a da mu ne treba? Bilo kakva, samo da daje zvuk.

Moja je crkla prije par dana, pa da ne kupujem novu mislio sam tu užicat ako netko ima a ne treba mu. Stvarno mi nema smisla kupovat novu za ovaj stari komp, pa eto, ako se tko nađe, zahvalan sam :)

Može preuzimanje uživo u Zadru ili Splitu, ili poslat poštom, u tom slučaju ja plaćam poštarinu. Unaprijed hvala.

ISA? :) imam tri :)

16 godina
neaktivan

Apsolutno si kralj. Šaljem ti poruku upravo da se dogovorimo oko detalja. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
betmen kaže...

Apsolutno si kralj. Šaljem ti poruku upravo da se dogovorimo oko detalja. Hvala.

Ček, stvarno ti treba zvučna za ISA port? PCI više nemam, razdijelio i rasprodao, PCIe nikako...

17 godina
Father_Dougal kaže...
betmen kaže...

Ček, stvarno ti treba zvučna za ISA port? PCI više nemam, razdijelio i rasprodao, PCIe nikako...

Ako je to komp koji ima u "Moj PC", nema šanse da ima ISA port. Čipseti za Socket A nemaju podršku za tim...

16 godina
neaktivan

Mislio sam da je ISA marka a ne port, uglavnom, nemam to :) Svejedno hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ovak treba mi zvucna a nemam pci slot nego 4x pci-e(ecs x79r-ax)! dali postoje kakvi problemi s pci-e utorom ili sve radi super kao i s pci?!{#}

uzeo bi si ovu asus xonar DGX 5.1 posto imam hi-fi sustav od 15k kn a ova onboard je ubi boze, jer mi je na staroj live 5.1 zvuk bio miljama ispred onboard zvucnih a frend je imao obicnu "asus xonar pci" i kaze da je kao soundblaster lajv 5.1!tx LP{#} 

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 15:01 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

a frend je imao obicnu "asus xonar pci" i kaze da je kao soundblaster lajv 5.1!tx LP{#} 

Najobicnija asus xonar pci je "Xonar DG" kartica, koja je apsolutno ista kao i DGX koju namjeravas kupiti, razlika je jedino u tipu utora (pci vs pci-e). Uostalom ako vec imas kvalitetniji hifi sustav doma, zasto ides kupovati najjeftiniju zvucnu ?

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
AsAsiN kaže...

Ja imam istu - 100kn incoming.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 15:10 (maleksebastianm).
17 godina
Stjepanj kaže...

ovak treba mi zvucna a nemam pci slot nego 4x pci-e(ecs x79r-ax)! dali postoje kakvi problemi s pci-e utorom ili sve radi super kao i s pci?!{#}

uzeo bi si ovu asus xonar DGX 5.1 posto imam hi-fi sustav od 15k kn a ova onboard je ubi boze, jer mi je na staroj live 5.1 zvuk bio miljama ispred onboard zvucnih a frend je imao obicnu "asus xonar pci" i kaze da je kao soundblaster lajv 5.1!tx LP{#} 

S Xonar DGX ne možeš pogriješiti. Ali ono, 15000 za zvučni sustav a stavio bi zvučnu od 300 Kn...

Kako su ti spojeni zvučnici, digitalno, preko pojačala?

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

Shvaćaš da za te zvučne trebaš bome i skupe slušalice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Cijene su da boli glava - ovo su zvučne za snobove. A zašto slušalice, zaboga?

17 godina
Father_Dougal kaže...
191x7 kaže...

Cijene su da boli glava - ovo su zvučne za snobove. A zašto slušalice, zaboga?

Zato što ako se bavi gamingom vrlo vjerojatno koristi headset, a rijetko koji headset ima pošten zvuk kao skupe slušalice.

13 godina
protjeran
josipva kaže...
Stjepanj kaže...

a frend je imao obicnu "asus xonar pci" i kaze da je kao soundblaster lajv 5.1!tx LP{#} 

Najobicnija asus xonar pci je "Xonar DG" kartica, koja je apsolutno ista kao i DGX koju namjeravas kupiti, razlika je jedino u tipu utora (pci vs pci-e). Uostalom ako vec imas kvalitetniji hifi sustav doma, zasto ides kupovati najjeftiniju zvucnu ?

pa iz razloga jer s kompa pretezno slusam mp3-ce pa za nekom famoznom zvucnom nema potrebe s obicnom live 5.1 sam bio pre zadovoljan, iz razloga jer su on board ubi boze...! a za dusu koristim cd player naravno!{#} tx LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
neaktivan

zasto za snobove, ocu dobru zvucnu, sta da kupim... znam i racunam na slusalice. ovako u grubo hardverski ova essence jest bolja i u principu ove softerske djidje midje na phoebusu su banana. buni me sto toliko isticu tih 600ohm pojacala za slusalice na phoebusu i eventualno ovaj GX 3.0 Game Audio Engine. esence ima 2.5 engine. ova essence ima deblji jack, vjerojatno cu kupiti seinnheiser 360 ili 280hd  i mislim da onda trebam neki konverter da ih ustekam, jel to onda isto treba neki mega jack da ne spusti kvalitetu ili moze neki sa hrelica

nisam ni siguran dali je ova u linksu ista kao ova na asusovoj stranici. kao da je ova linksova neki stariji model.

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_STX

http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-asus-xonar-essence-st-7-1&option=artikl&id_artikl=052.310.013

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 4:58 (kolac).

0 0 hvala 0
17 godina

Kolac, uzmi nešto tipa Xonar DG ili DGX i to ti je dovoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Xonar ST je superiornija zvucna od Phoebusa, Phoebusa ima samo nešto više gejming đinđa poput tog GX-a . Nadalje nemoj ocekivati neku ogromnu razliku ako mislis kupovati tako nesto. Imao sam Xonar DG na Beyer DT990 slušama i sada imam Xonar STX i razlika je tu ali je malena. Takve vrhunske zvučne su za kupovanje jedino kad si zadovoljan sa svime ostalim. Ukratko, sa DG (ili DGX) ces dobiti nekakvih 85% STX-ice (ili ST).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 18:30 (josipva).

0 0 hvala 1
17 godina

Oh, brother. Gle, ove kartice imaju lijepe specifikacije, koje su nebitne kad se prijeđe neka određena razina. S/N od 100 dB ili 114? Znate li vi uopće što to znači?

Kupi se fino pristojna polupro zvučna (M-Audio 2496, cca 400-500 kn), spoji se na pojačalo pa na zvučnike. Pojačala (najčešće) imaju na sebi i pojačala za slušalice, koja su u stanju ganjati i zahtjevna opterećenja. Ili, u mom slučaju, rabljena Behringer mikseta od 300 kuna, iz nje na pojačalo i zvučnike. Mikseta ima ful dobro pojačalo za slušalice.

Inače, niti jeftinije Asus kartice nisu loše - imaju sasvim pristojne specifikacije, i u ABX testu sumnjam da biste mogli razlikovati m-audio i ASUSa.

A kad smo već kod toga, bilo koju od te dvije sa ispravno izvedenom onboard zvučnom - dakle, dobro izoliranim analognim dijelom, da ne kupi šum sabirnice, te sa dobro napravljenim izlaznim stupnjem.

Zvučne kartice iznad 600 kuna su za igre i slušanje glazbe besmislene.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Father_Dougal kaže...

-Kupi se fino pristojna polupro zvučna (M-Audio 2496, cca 400-500 kn),

rabljena Behringer mikseta od 300 kuna, iz nje na pojačalo i zvučnike. Mikseta ima ful dobro pojačalo za slušalice.

Zvučne kartice iznad 600 kuna su za igre i slušanje glazbe besmislene.

S/N je sound noise ratio, uostalom, xonar st/stx ima svoje pojacalo, sad gledajuci tvoju preporuku ja bih ipak radije superkvalitetnu xonarku sa svojim pojacalom nego m-audio spojen na polovnu behringer miksetu koja pak ima sama svoj S/N ratio pritom vjerojatno loš, dolazeci ukupno do cijene bliske xonarki i pritom imajuci vecu kolicinu spojeva i inferiorniji setup.

Ako cemo pak dalje u temu, vidljivo je da koristi kompjuter za igranje, pritom ce sasvim moguce imati problema sa zvucnom kao sto je ta M-Audio zbog nepostojeceg EMI shieldinga, a tako nešto sam i osobno dozivio. Lagano prduckanje u pozadini kad graficka podivlja je totalno ugodna stvar {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 1:00 (josipva).
13 godina
neaktivan

josipva, mozes li reci nesto o 7.1 ili eventualno 5.1 sistemu kod stx? ako si probavao mozda u nekoj igri. i kolika je kolicina kontrole podesavanja glasnoce zadnjih "zvucnika", dali se mogu podesiti da budu jednako glasni ko prednji, odnosno kako je sa situacijom da se izbjegne onaj jedan? mrtvi kut di su ti zvukovi odozada pretihi i precesto neuhvatljivi

i kako je sa jackom, u slucaju slusalica sa tanjim jackom nego sto ga stx ima, dali je potreba za konverterom odnosno sam konverter moguci izvor degradacije kvalitete pa bi bolje bilo pucati na slusalice koje imaju jack kao i stx

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 5:38 (kolac).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice