Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 634.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic

Hvala! mislim da takih ima dosta 

13 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

pozz ljudi

Crkla mi je zvucna kartica  te sam kupio novu  gigatech gsc-u02, USB http://www.bug.hr/cijene/gigatech-zvucna-kartica-gsc-u02-51/263131.aspx, problem je u tome kad ju ustekam nece se automatski instalirat driver te mi pise

USB device is not recognized imam windows 7 ultimate 64bit molim pomoc oko pronalaska drivera da ga rucno instaliram hvala
dado

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav! Imam jedno pitanje generičko i nadam se da ćete mi moći pomoći. Htio bih si kupiti jednu hardversku zvučnu karticu. Kad kažem hardversku, mislim na onu čiji će čip sam procesirati zvuk a ne to procesiranje slati glavnom procesoru. E sad, znam samo da su X-Fi kartice hardverske a one su mi skupe. Zanima me koji još sve čipovi postoje (mogu biti i stariji naravno) a da su hardverski. Jedini je uvjet da za njega postoje driveri za Windows 7 64-bit. Ako netko od vas ima takvu staru karticu kod kuće a htio bi ju prodati, slobodno neka mi pošalje PM. Razmišljam o nečem do 100kn. Ne trebaju mi nikakve specijalne mogućnosti, samo da radi i da je hardverska.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

100kn = fatal error

Uglavnom, sve zvučne kartice bazirane na Creative X-Fi/Z čipovima i C-Media OxygenHD čipovima

imaju HW obradu zvuka - ali njih nema za 100kn.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
16 godina

Ok, hvala puno. Mogao sam si misliti da je tako. Znači samo ti čipovi imaju hardversku obradu?

15 godina
protjeran

Ima ih više - ali ti su najpopularniji.

Ali ne znam šta s time želiš postići? Vremena u kojima je zvučna kartica skidala 50% opterećenja

sa CPU-a su odavno prošla - tako da stvarno za to ni ne trebaš zvučnu karticu.

Ako trebaš dobar zvuk - onda ti treba bolja zvučna kartica, ne za rasterećivanje CPU-a.

16 godina
Don Kihoty kaže...

Ima ih više - ali ti su najpopularniji.

Ali ne znam šta s time želiš postići? Vremena u kojima je zvučna kartica skidala 50% opterećenja

sa CPU-a su odavno prošla - tako da stvarno za to ni ne trebaš zvučnu karticu.

Ako trebaš dobar zvuk - onda ti treba bolja zvučna kartica, ne za rasterećivanje CPU-a.

I to znam naravno. Uvijek je dobro imati bolji zvuk. Mislio sam da se možda mogu naći za 100kn rabljene pa bih onda imao nešto koristi od sveg toga ali ništa. Ostajem na realteku :D

15 godina
protjeran

Rabljena za 100kn ti je ova:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-pci-sb0790-sound-card-oglas-8087774

Na nju PaX driveri i deri.

Za 250kn se već da naći finih stvarčica:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-fatality-pro-oglas-8173028

Samo provjeri dali ti ploča podržava PCI-e za zvučnu karticu.

16 godina
Don Kihoty kaže...

Rabljena za 100kn ti je ova:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-pci-sb0790-sound-card-oglas-8087774

Na nju PaX driveri i deri.

Za 250kn se već da naći finih stvarčica:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-fatality-pro-oglas-8173028

Samo provjeri dali ti ploča podržava PCI-e za zvučnu karticu.

Ova prva izgleda nije hardverska kad zapravo ima Audigy 2 SE čip, jel? (bar po reviewima)

http://www.amazon.com/Creative-Labs-SB0790-Blaster-Xtreme/dp/B000IZC0GO

15 godina
neaktivan

Yep, softverska emulacija samo. Tražiti punokrvni Audigy, najbolje čak od dvojke krenuti, 2, 2 ZS, 4, 4 Pro, ili nešto iz X-Fi ponude, Gamer, Music, Titanium itd.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gledam dva modela creative soundblaster x-fi music sb0460 i creative audigy 4 .Sad koja je razlika izmedu ta dva modela? Trenutno su spojeni x530 logitech na komp, dali bi osjetio veliku razliku naspram onboard zvucne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marxone kaže...

Gledam dva modela creative soundblaster x-fi music sb0460 i creative audigy 4 .Sad koja je razlika izmedu ta dva modela? Trenutno su spojeni x530 logitech na komp, dali bi osjetio veliku razliku naspram onboard zvucne ?

X-Fi je novija, imaju potpuno drugi DSP i arhitekturu, kao i ugrađene komponente. Što se cijene tiče - Music se može već od 200-250kn nabaviti, što je odličan buy dan danas, dok Audigy 4 ide čak i po 100kn (njuškalo) - što je možda još bolji buy, obzirom na cijenu.

Razlike te dvije kartice na X530 neće biti goleme, da ne kažem da ih praktički uopće ne bi smjelo biti, osim softverskih opcija kojima je X-Fi ipak dosta bogatiji. Tako da je i Audigy 4 odličan izbor po spomenutoj cijeni.

Drivere imaš službene, koji rade i na W7, a imaš i moddane daniel_K za Audigy 4 seriju.

Sad što se isplativosti prelaska tiče, moj odgovor je - NE. Crosshair IV ima ako se ne varam SupremeFX zvučnu ugrađenu sa moddanim X-Fi driverima, neko vrijeme je hardverski dio obavljao neloš ADi 2000B čip. Tako da je vjerujem i uz malo igranja sa postavkama zvuk prilično solidan i ovako. Po meni nema nekog pretjeranog smisla - uzevši u obzir zvučnike, ići na nešto zasebno.

Ta zvučna je prilično solidna, imaš praktički većinu opcija punokrvnih X-Fi kartica, osim što je eto - nemala sitnica, za hardverski dio zaslužan neki drugi čip.

SupremeFX X-Fi built-in 8-Channel High Definition Audio CODEC
- EAX® Advanced™ HD 4.0
- X-Fi CMSS®-3D
- X-Fi Crystalizer™
- Creative ALchemy
- Supports Blu-ray audio layer content protection
- Supports 1 Optical S/PDIF out port at back I/O
- Supports 1 x S/PDIF out header
- Supports Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking

EDIT: Via VT2020 je kod tebe u igri, odličan onboard čip + supremeFX X-Fi mod. 

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/04/27/asus-crosshair-iv-formula-mobo-review/1

Nešto slično ovom. tj. VIA 1828S čipu kojeg i ja imam na ASUS ploči, dosta dobra onboarduša, gornji dom po kvaliteti. Moralo bi uz taj X-Fi mod dobro zvučati.

P: Genius HF 1250B zvučnici, 40W RMS, MDF izrada, zapakirani, 11mj. garancija - samo ZG, 170kn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 9:00 (thedream).
15 godina

Uz ovu maticnu mislim da ne ide SupremeFX kartica, mislim da je onboard VIA HD. Znaci nebi bilo neke razlike da uzmem ovu x-fi music? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marxone kaže...

Uz ovu maticnu mislim da ne ide SupremeFX kartica, mislim da je onboard VIA HD. Znaci nebi bilo neke razlike da uzmem ovu x-fi music? 

Ne ide kao zasebna x1 kartica, ali po osvrtima na netu integrirana je na ploču - tako je VIA HD, ali praktički njihov najjači VT2020 čip, i SupremeFX X-Fi softverski mod, sa podrškom za EAX 4.0 i X-Fi softverskim opcijama.

U tom smislu, i X530 zvučnicima, ne bi smjelo biti prevelike razlike prelaskom na punokrvni X-Fi - X-Fi Extreme Music.

Provjeri malo svoj softver i onaj link koji sam ti dao, kao i službeni od te ploče. Stoji tamo da imaš softverske X-Fi mogućnosti, koje sam ti C/P-ao s tog linka.

Faith divides us - Death unites us.
15 godina
protjeran

Da, dobar je VT2020 čip - jedini onboard koji mi nije izazivao

smetnje kod pomicanja mog microsoft wifi miša - sve druge integrirke

od Realteka zu izazivale neugodan "coil" zvuk iz zvučnika.

Imaš ga na ovoj ploči:

http://www.asrock.com/mb/AMD/890GX%20Extreme3/?cat=Specifications

Probao sam i X-Fi mod, i jedino što vrijedi je Crystalizer - on dosta pofiltrira zvuk i čini ga izdašnijim.

13 godina

Zna li netko koja je razlika između:

Creative Sound Blaster Audigy SE i

Creative Sound Blaster Live 5.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav, molio bi preporuku za zvucnu karticu do cca 1300kn. koristio bi je u paru sa ovim  slusalicama http://www.avmax.hr/slusalice-sennheiser-hd-280-pro~proizvod_8108.html. najbitnije mi je da to sve skupa na kraju bude sto osjetljivije sa sto vecim rasponom zvukova (zivjeli necujni zvukovi) i rezolutno. koristio bi to za igre no molim bez podcjenjivanja, stvarno mi je bitno i trebam pomoc pravih znalaca.

trazim neku kombinaciju koja bi pomogla oko dvije stvari. prvo, situacija kad istovremeno ima puno izvora zvukova i da se sto vise mogu razdvojiti/cuti pojedinacni zvukovi. druga stvar bi bila prostorna orjentacija.

koliko sam uspio pohvatati konce tako neka kombinacija bi trebala dati bolje rezultate od "gamerskih" slusalica sa ugradjenim 7.1/5.1 karticama no nisam siguran kako bi primjerice ovaj sennheiser hd 280 reagirao na 7.1/5.1 zvuk, navodno gaming slusalice imaju razdvojene male zvucnike koji bi trebali imitirati 7.1/5.1 postav zvucnika u prostoru no s druge strane osjetljivost/raspon im je uglavnom znatno manji.

ako ima neki prijedlog za neku drugu kombinaciju ili nesto samo pucajte, sve se da razbucati.

zanimalo bi me i koliki napredak bi bio zvucna+slusalice za recimo 5000kn odnosno kakv je napredak u kombinacijama za 500, 1000, 2000 itd kn. 

e i ako neko zna, koliko je kvalitetna ova integrirana zvucna ju usporedbi sa recimo ASUS XONAR DGX

Realtek® ALC1150 8-Channel High Definition Audio CODEC 
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
- High quality 112 dB SNR stereo playback output (Line-out at rear) and 104 dB SNR recording input (Line-in)
Audio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
- DTS Ultra PC II
- DTS Connect
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
- BD Audio Layer Content Protection

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 12:51 (kolac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrbean kaže...

Zna li netko koja je razlika između:

Creative Sound Blaster Audigy SE i

Creative Sound Blaster Live 5.1

AudigySE je nešto noviji čip, iako se temelji na SB Live 24Bit! varijanti, ima podršku za Vistu i W7/8, i općenito, meni bar - nešto bolje zvuči od običnog Livea 5.1.

SB Live sam imao u Value izvedbi davno, još 2000.-te godine. Ne bi preporučio u današnje vrijeme.

Za 100kn,150 se danas već može dobiti odlična zasebna zvučna kartica, rabljena naravno, iz Audigy, ili čak X-Fi serije, bilo je Extreme Gamerica niskoprofilnih po 150kn čak, a odlična kartica.

15 godina
neaktivan

Bez obzira na nazivno vrlo dobre specke na papiru što se tiče te integrirane zvučne, kolac - preporuka Xonara, prvenstveno zbog pojačala za slušalice, već toliko puta spomenutog. Osjetna je ipak razlika spram integruša i Xonara DG što se uporabe slušalica tiče.

Od nešto skupljih, al još uvijek cijenom ipak pristupačnih kartica topla preporuka Xonar D2.

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/asus-xonar-d2-oglas-8196220

http://www.trustedreviews.com/Asus-Xonar-D2-Sound-Card_Peripheral_review

Vrhunska višenamjenska zvučna, gaming, filmovi, glazba, recording..

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:01 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
kolac kaže...

pozdrav, molio bi preporuku za zvucnu karticu do cca 1300kn. koristio bi je u paru sa ovim  slusalicama http://www.avmax.hr/slusalice-sennheiser-hd-280-pro~proizvod_8108.html. najbitnije mi je da to sve skupa na kraju bude sto osjetljivije sa sto vecim rasponom zvukova (zivjeli necujni zvukovi) i rezolutno. koristio bi to za igre no molim bez podcjenjivanja, stvarno mi je bitno i trebam pomoc pravih znalaca.

trazim neku kombinaciju koja bi pomogla oko dvije stvari. prvo, situacija kad istovremeno ima puno izvora zvukova i da se sto vise mogu razdvojiti/cuti pojedinacni zvukovi. druga stvar bi bila prostorna orjentacija.

koliko sam uspio pohvatati konce tako neka kombinacija bi trebala dati bolje rezultate od "gamerskih" slusalica sa ugradjenim 7.1/5.1 karticama no nisam siguran kako bi primjerice ovaj sennheiser hd 280 reagirao na 7.1/5.1 zvuk, navodno gaming slusalice imaju razdvojene male zvucnike koji bi trebali imitirati 7.1/5.1 postav zvucnika u prostoru no s druge strane osjetljivost/raspon im je uglavnom znatno manji.

ako ima neki prijedlog za neku drugu kombinaciju ili nesto samo pucajte, sve se da razbucati.

zanimalo bi me i koliki napredak bi bio zvucna+slusalice za recimo 5000kn odnosno kakv je napredak u kombinacijama za 500, 1000, 2000 itd kn. 

e i ako neko zna, koliko je kvalitetna ova integrirana zvucna ju usporedbi sa recimo ASUS XONAR DGX

Realtek® ALC1150 8-Channel High Definition Audio CODEC 
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
- High quality 112 dB SNR stereo playback output (Line-out at rear) and 104 dB SNR recording input (Line-in)
Audio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
- DTS Ultra PC II
- DTS Connect
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
- BD Audio Layer Content Protection

Skoro pa bilo koja zvučna kartica od 200 kn + je bolja od bilo koje on-board zvučne.Ja sam do sad imao Xonar DG,D2X i trenutno čekam Xonar Esence STX,ako možeš protegni se na STX,fenomenalna kratica s odličnim zvukom.

Naime ja sam orjentiran više na stereo reprodukciju,ali vjerujem da u gamingu ne zaostaje ništa manje!!

Jedini problem je što je nema nigdje na lageru u HR,čekam EU!!

AUDIOFIL
17 godina
kolac kaže...

pozdrav, molio bi preporuku za zvucnu karticu do cca 1300kn. koristio bi je u paru sa ovim  slusalicama http://www.avmax.hr/slusalice-sennheiser-hd-280-pro~proizvod_8108.html.

Što se zvučnih kartica tiče tu je jedan jedini, najbolji Xonar STX ili ST (ovisno jeli PCI-e sučelje ili PCI). Sa tom karticom si miran i možeš koristiti veliku večinu slušalica na tržištu sve tamo negdi do ortodinamičkih (cijene 500 eura pa na više). Što se tiče prostornosti zvuka i emulacijom 7.1 surrounda, to ti najviše ovisi o slušalicama. Sada da se osvrnem na 280 pro, to nisu loše slušalice ali ta cijena je prevelika za njih. Ako te zanima osvrt na slušalice koje su vrhunske za ne samo muziku nego i gaming, pogledaj ovdje : http://www.head-fi.org/t/534479/mad-lust-envys-headphone-gaming-guide-updated-5-23-2013-mrspeakers-mad-dog-v-3-2-reviewed

Nadalje, preporučio bi ti da pričekaš ulazak u europsku uniju, nakon toga bi cijene slušalica i xonarke trebale pasti. Ono najbitnije u svoj priči je da slušalice nose največu "težinu" u tome koliko će ti biti kvalitetan zvuk.

14 godina
neaktivan

Isplatili se kupovati zvučnu karticu do 200kn? Imam trenutno intergriranu zanima me kolika bi razlika u zvuku bila, mogu nadodati nešto novca ako nema ništa dobro za 200.

17 godina
77ari kaže...

Isplatili se kupovati zvučnu karticu do 200kn? Imam trenutno intergriranu zanima me kolika bi razlika u zvuku bila, mogu nadodati nešto novca ako nema ništa dobro za 200.

ovisi o tome na što će biti spojena, kvalitetni zvučnici, slušalice su prioritet ispred zvučne kartice, ako pak imaš nešto pristojno od toga onda za nekih 250kn imaš xonar dg ili dgx (ista kartica drukciji tip utora)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 0:46 (josipva).
14 godina
neaktivan
josipva kaže...
77ari kaže...

ovisi o tome na što će biti spojena, kvalitetni zvučnici, slušalice su prioritet ispred zvučne kartice, ako pak imaš nešto pristojno od toga onda za nekih 250kn imaš xonar dg ili dgx (ista kartica drukciji tip utora)

Imam slušalice superlux hd669, za njih mi treba zvučna. Hoće li se jako osjetiti razlika u zvuku? Moja intergrirana je prosjećna ne nalazi se na nekoj pre dobroj matićnoj pa mislim da bi se trebala razlika osjetiti.

15 godina
77ari kaže...
josipva kaže...
77ari kaže...

Imam slušalice superlux hd669, za njih mi treba zvučna. Hoće li se jako osjetiti razlika u zvuku? Moja intergrirana je prosjećna ne nalazi se na nekoj pre dobroj matićnoj pa mislim da bi se trebala razlika osjetiti.

ako ces slusati MP3 glazbu, razliku ces tesko cuti. Bit ce neka mala, ali prektricki zanemariva. ako ides na FLAC, slusanje original CD-a, gledanje DVD filmova, tada ces razliku cuti. Za tu cifru Xonar DG ili X-fi Extreme Music na njusci...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 8:18 (alengrosevic).
14 godina
neaktivan

Hoće se razlika osjetiti u programima koji se bave muzikom? Kao npr FL studio. 

15 godina
neaktivan
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 12:00 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

odlična zvučna kartica, imao sam je prije nekih 6 mj. Ugl, zvuk je odličan, software koji s njom dodje je super, imaš podršku sa UniXonar driverima koji ispravljaju greške tj nedostatke asusovih original. PCI-e sučelje, jedini minus je što treba floppy napajanje. Ali ako ti to ne smeta, odlična kartica i s njom nećeš pogiješiti. Podrška za sveOS-eve, čist zvuk, low profile, super kupnja...

16 godina
odjavljen

Može preporuka zvučne koja ima chinceve za izlaze? Dakle, bilo na kartici, bilo na nekom ext modulu ili onom 5.25" što se ugrađuje u PC, samo da ima chincheve. Može i rabljena.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Xonar D2 (x), bilo na njusci prije mjesec dana za 500 kn ako se ne varam. Znam i da Xonar Esseence ST(x) i X-Fi Titanium HD modeli imaju isto to ali su dosta skuplji. Nazalost nema ih rabljenih po njusci ispod 900 kn koliko sam vidio...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice