Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 635.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Evo nakon dobrog i podužeg zezanja s zvukom, isprobavanja razno raznih 3.14zdarija i dalje imam isti problem.

Moj setup je sljedeći:

Stvar je sljedeća.
Prvo sam imao običnu, on-board zvučnu karticu i mogao sam pristojno podešavati kanale kako hoću, tj. svaki output podesiti po volji.
Moja je želja da stolni zvučnici i stražnji reproduciraju isto. Kako ih koristim uglavnom za slušanje glazbe (a za gaming koristim slušalice) ne treba mi surround.
I mislio sam sada spojiti njih na matičnu, znači on-board zvučnu, ali nemam više izbora za podešavanja outputa.

Trenutno imam Xonar DG i ista priča.
Ne mogu ništa podesiti kako spada (ili ne znam).
Ima tko da bi znao konkretno?
Jer ne želim surround!!!

Ima li rješenja ili je ovo jedino rješenje?

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 18:18 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dali netko zna kako da u creative driverima namjestim da mi zapamti postavke sustava, naime uvijek prevaci s 5.1 na 2.1 i ne reade zvučnici. Iako imam uvjek stavljenu opciju da automatski detektira slušalice,i  to isto se samo isključuje.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic

Sudy freak - i za tebe je Foobar 2000 + addon koji sam napisao na prošloj stranici.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
Don Kihoty kaže...

Sudy freak - i za tebe je Foobar 2000 + addon koji sam napisao na prošloj stranici.

To radi samo za foobar?
A recimo želim slušati pjesme s YT-a?

Mislim da je bolje rješenje onda preko onog splitera riješiti problem i iz jednog izlaza imati dva i dobro.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
protjeran

Tako je, radi samo za Foobar.

E sad, Creative zvučne kartice imaju mogućnost "Expanding" stereo zvuka na stražnje kanale,

ili "Virtual 3D", kada od stereo zvuka pokušavaju predočiti 3D zvuk na svih 5 kanala.

Uglavnom, Virtual 3D nije za mjuzu, ali Expanding je jako dobar.

U ponedjeljak mi dolazi D2X pa ću vidjeti kako to izgleda sa Asus karticama.

Imao sam Xonar DG jedno vrijeme, i mislim da i ona ima nešto slično, samo ne mogu sada to provjeriti bez kartice.

Eventualno da se spojim preko Ammyy-ja na tvoj PC i probam ti podesiti.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 19:10 (Don Kihoty).
17 godina

Sudy, ako želiš da ti svi zvučnici reproduciraju isto, s tom Xonar DG moraš pod Analog Out odabrati broj zvučnika koje imaš a pod Audio Channell 2 channells - tada ti stereo reproducira na svim zvučnicima. Tako je jednostavno, ali nije intuitivno. To je jednostavno "speaker fill".

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 19:06 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
191x7 kaže...

Sudy, ako želiš da ti svi zvučnici reproduciraju isto, s tom Xonar DG moraš pod Analog Out odabrati broj zvučnika koje imaš a pod Audio Channell 2 channells - tada ti stereo reproducira na svim zvučnicima. Tako je jednostavno, ali nije intuitivno. To je jednostavno "speaker fill".

Radi. Iako sam to već bio probao, ali eto.
Sad radi. Hvala ti puno. 

17 godina

Nema na čemu.

15 godina
protjeran

Mrzi me to što moram rasklapati "kejbl đob" zato što ne mogu do Floppy konektora,

a treba mi za zvučnu karticu...

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
17 godina
Don Kihoty kaže...

Mrzi me to što moram rasklapati "kejbl đob" zato što ne mogu do Floppy konektora,

Kejbl đob is overrated, I don't do it :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Don Kihoty kaže...

Kejbl đob is overrated, I don't do it :)

That's blasphemy na ovom forumu :)

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
17 godina
Mr.greenx kaže...

That's blasphemy na ovom forumu :)

Khm, da - no ja nisam vjernik, pa čak niti u to da par kablova fi dvaipo smetaju protoku zraka... :)
Nego, Kihoty, pa izvuci prijelaz sa PATA (ili SATA) na floppy, i spoji napajanje na zvučnu. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
protjeran

Razvezao sam dvije vezice, našao sam Floppy connector :P

O sada uživam u onome ka čemu sam težio ^_^ 

15 godina

D2x je odlična kartica u to nema sumnje no 2 stvari su me odbile od nje i na kraju sam je prodao. Kao prvo, floppy konektor, pa pobogu, čemu to? ili neka se napaja preko pci-e porta ili su mogli molex staviti. Druga stvar je ta što nema front panel priključka, to je najveći apsurd kojisam vidio. Pa kartice od 100 kn imaju taj priključak, ova nema?!? Malo blesavo, ali evo te stvari su me odbile od nje i na kraju sam je prodao. Kartica je davala odličan zvuk, imala je mnoštvo mogućnosti, jako dobar support ali ova dva propusta su me odbila od nje...

Naručio sam X-fi Titanium HD, pošto mi je setup stereo, ona će mi biti i više nego odlična. Ima promjenjive op-ampove, ne zahtjeva dodatno napajanje, ima FP konektor, DDi DTS i što je najbolje fantastičan zvuk {#}

3 0 hvala 0
16 godina

Jedno pitanje ...(neznam ni dali sam u pravoj temi ali eto)...tribala bui mi jedna dobra zvucna kartica moze i polovna do 150 kuna a da necemu valja...ova na mojoj maticnoj je sranje......pa slobodno pucaj te ...ja sam iz splita pa tako da se znate orijentirati!

hvala unaprid!

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MOgY kaže...

Jedno pitanje ...(neznam ni dali sam u pravoj temi ali eto)...tribala bui mi jedna dobra zvucna kartica moze i polovna do 150 kuna a da necemu valja...ova na mojoj maticnoj je sranje......pa slobodno pucaj te ...ja sam iz splita pa tako da se znate orijentirati!

hvala unaprid!

Creative Audigy SE.

15 godina
neaktivan
MOgY kaže...

hvala unaprid!

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/sound-blaster-audigy-4-oglas-6033566

Audigy 4, za te novce, best-buy što se ugrađenih komponenata odnosno zvuka tiče. Radi i na W7.

Ako ti je 150kn preskupo, a ne bi smjelo biti, stvarno se isplati uzeti obzirom na budžet, onda predlažem napredniju varijantu spomenutog Audigy-a SE -> X-Fi Extreme Audio.

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-soundblaster-x-fi-oglas-7165448

Također radi na W7 i za tu lovu je smiješan buy.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 16:41 (thedream).
14 godina

Ako znači kome što - prodajem Creative Audigy 2 ZS

15 godina
neaktivan

Evo, još najbolji izbor od navedenih gore, Audigy SE, X-Fi Extreme Audio, Audigy4. Audigy2 ZS, prvi pick.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

Evo, još najbolji izbor od navedenih gore, Audigy SE, X-Fi Extreme Audio, Audigy4. Audigy2 ZS, prvi pick.

Da, zato sam i stavio.
Ja sam ju nedavno kupio (to znaš, čuli smo se), ali sam ju zamijenio Xonar DG-om.

Koji mi napokon sad radi ono što sam htio.

Eto, ako tko treba - javite se. {#}

15 godina

Kakav jeAsus xonar Dg naspram tih sta su navedene? Imam mbo Asus chrosshair formula4 tj. integriranu zvucnu kakva je razlika nnaspram creativa i asus dg?

Zvucnici su logitech x530

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 21:29 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marxone kaže...

Kakav jeAsus xonar Dg naspram tih sta su navedene? Imam mbo Asus chrosshair formula4 tj. integriranu zvucnu kakva je razlika navedenih naspram njih?

Uzeo bi XonarDG ispred Audigy-a 2ZS ili četvorke samo da koristim slušalice. Što se zvuka tiče na prosječnim zvučnicima, prednost u ovom slučaju Creative-u, bar meni.

Onboard usporedba ovisi o više faktora, spajaš li analogno. što je većinom slučaj na PC-u još uvijek, morao bi primjetiti osjetnu razliku ugradnjom zasebne zvučne. Za digitalne načine spajanja ne bi smjelo biti prevelikih odstupanja u zvuku tj. ne bi skužio koja zvučna pušta signal na primjerice vanjski receiver, da li je onboard ili neka od kile kuna, iako i tu ima dosta diskusije.

No za analogno spajanje, i kad dodaš smiješne cifre od praktički ispod ili oko 100kn, nema smisla ne isprobati nešto od zasebnih zvučnih, ako se ložiš koliko toliko na zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 21:32 (thedream).
15 godina
protjeran
alengrosevic kaže...

D2x je odlična kartica u to nema sumnje no 2 stvari su me odbile od nje i na kraju sam je prodao. Kao prvo, floppy konektor, pa pobogu, čemu to? ili neka se napaja preko pci-e porta ili su mogli molex staviti. Druga stvar je ta što nema front panel priključka, to je najveći apsurd kojisam vidio. Pa kartice od 100 kn imaju taj priključak, ova nema?!? Malo blesavo, ali evo te stvari su me odbile od nje i na kraju sam je prodao. Kartica je davala odličan zvuk, imala je mnoštvo mogućnosti, jako dobar support ali ova dva propusta su me odbila od nje...

Naručio sam X-fi Titanium HD, pošto mi je setup stereo, ona će mi biti i više nego odlična. Ima promjenjive op-ampove, ne zahtjeva dodatno napajanje, ima FP konektor, DDi DTS i što je najbolje fantastičan zvuk {#}

I meni smetaju slične stvari:

1. Floppy power connector - znam da je kartica stara 3-4 godine, ali su nakon PCI razvili PCI-e verziju, a mogli su napraviti i novu reviziju sa recimo SATA power konektorom.

2. Software je užasan - sam driver je loš i slabo funkcionalan, ne nudi previše opcija, ima par dosadnih bugova, a podrška od ASUS-a je, kao i uvjek, nikakva. Custom driver radi super, sa originalnim C-Media panelom

3. Front panel konektor i njegov nedostatak - nije da patim za njim, jer ne koristim slušalice više od 5x godišnje, ali za taj cjenovni rang bi trebala to imati bez pardona.

4. Svjetlo je ubitačno - isti dan sam rastavio karticu i demontirao narančastu lampu.

5. Dugine boje iz konektora koje ne koristim - zar je stvarno potrebno? Mogli su napraviti softwaresku podršku za isključivanjem istih - ili jedan jeftini deep switch na samoj kartici koji bi ih koštao 1 cent.

Eto to su loše stvari. Dobra stvar je samo jedna, i jedino bitna:

- Zvuk je predivan, osobito za glazbu i filmove. Podrška za EAX efekte u igrama preskačem, i nije mi ni bitno što nema podršku za time - jer nisam gamer i ne ciljam na to.

Inače, i ja sam htio X-Fi Titanium HD, ali sam u zadnji tren nju izbacio iz košarice baš zato što je stereo kartica, a moj setup je 5.1.

Drugi izbor mi je bio Sound Blaster Z - no to je kategorija ispod Titanium HD i D2(X).

Usput, Creative ima beba drivere koji rade u svakom pogledu savršeno. Ako postoje naravno. I svakako hvala Daniel_K i ostalim

moderima koji su potakli Creative da naprave drivere za Win Vista/7/8 za starije kartice - za koje je Creative htio dati EOD markicu.

Još uvjek mi je žao što više nemam Creative karticu - ali eto, morao sam birati - i to veoma rapidno.

15 godina

Najvise slusam preko x530, rijetko kad preko slusalica.znaci preko njuskala ova od 150 kn se isplati tj. bilo bi razlike u kvaliteti zvuka

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 21:41 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marxone kaže...

Najvise slusam preko x530, rijetko kad preko slusalica

Obje će ti biti odlične, ne možeš pogriješiti. No osobno, da bi dao recimo 100kn više za XonarDG, tipa 250kn, spram 100-150kn za Audigy2 ZS - ne bi. Ne isplati se za takve zvučnike, a i općenito.

Netko će reći ASUS, moj glas u ovoj dilemi za Creative 2ZS, meni je to mrak kartica bila u više navrata koliko sam ju isprobao, i više zvučnika. Koristio sam daniel_K softver.

14 godina

Da se razumijemo - nisam kupio novu Xonaricu.
Kupio polovnu za 150 kuna.
Očistio ju, isprašio i ubacio.
Nakon malog zezanja, uštimao sam da mi radi kako sam htio.

Uglavnom slušam glazbu na zvučnicima, headset je samo za gaming.
A tu je i podrška ASUS-a za Windows 8.
Jednostavni driveri i postavke (koliko-toliko). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Probaj ove drivere - zvuk će se popraviti zasigurno:

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

Inače, ako imaš 5.1, a imaš, onda svakako provjeri 5.1 BUG u control panelu.

Postavi si 7.1 način rada - a onda isključi dva "side" zvučnika, jer ako postaviš

na 5.1, ASUS stavlja da imaš dva "front", dva "side", centar i woofer,

a nemaš "rear" zvučnike.

Dakle bagus koji nisu riješili od početka sa svojim driverima.

14 godina
Don Kihoty kaže...

Probaj ove drivere - zvuk će se popraviti zasigurno:

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

Inače, ako imaš 5.1, a imaš, onda svakako provjeri 5.1 BUG u control panelu.

Postavi si 7.1 način rada - a onda isključi dva "side" zvučnika, jer ako postaviš

na 5.1, ASUS stavlja da imaš dva "front", dva "side", centar i woofer,

a nemaš "rear" zvučnike.

Dakle bagus koji nisu riješili od početka sa svojim driverima.

Stavio sam te, slao si mi video kako se to riješi kad smo četali na fejsu {#}

15 godina
protjeran

Baš ju bugy ASUS software - ali C-Media radi perfektno.

Čak i sa uključenim DG-om radi savršeno.

13 godina

nabavio sam dobre slušalice, sony mdr-ma300 i uštekao ih na zvuk na matičnoj, asrock b75m r2.0 i nisu mi dovoljno glasne, tiše su od nekih običnih sony walkman slušalica, pogotovo ako ih priključim na stražnji stereo izlaz, na prednjem na kućištu još je to to ali daleko od očekivanog.. pretiho, iako su svi volumeni pojačani do kraja..

što učiniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice