radi... označi ga mišem left click da "poplavi" pa desni click i open link in new tab. tamo download i to je to.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
osobno nisam primjetio razliku između originala i ovih. i jedni i drugi "rade"
radi... označi ga mišem left click da "poplavi" pa desni click i open link in new tab. tamo download i to je to.
hm
meni radi...valjda nisi kopirao onaj http:// dio...
probaj ovako http://tinyurl.com/a7mtp68
Pozdrav, kupio sam danas Asus Xonar DG i sve sam lijepo spojio i sve radi. Ja slušalice Roccat Kave spajam u Xonaricu, a zvučnike u zvučnu od matične. E sad meni u cp-u pod sounds uopće nema zvučnika, samo je asus xonar i to je to, a ja bi želio da mogu jednostavno kad želim zvučnice odem u cp i disableam slušalice, kad želim slušalice njih stavim kao default. Dali je to moguće?
Pozdrav, kupio sam danas Asus Xonar DG i sve sam lijepo spojio i sve radi. Ja slušalice Roccat Kave spajam u Xonaricu, a zvučnike u zvučnu od matične. E sad meni u cp-u pod sounds uopće nema zvučnika, samo je asus xonar i to je to, a ja bi želio da mogu jednostavno kad želim zvučnice odem u cp i disableam slušalice, kad želim slušalice njih stavim kao default. Dali je to moguće?
Da, moraš u biosu integriranu zvučnu prebaciti s Automatic na Enabled kako bi ti radile obje.
Da, moraš u biosu integriranu zvučnu prebaciti s Automatic na Enabled kako bi ti radile obje.
Hvala puno!
Inače, ovo je bolesno. Sad pustim neku pjesmu mislim šta je ovo sve isto ko prije. I idem neš u programu od zvučne namještat i vidim da nije na 5.1 /facepalm, i namjestim na 5.1, kad je to počelo, cijele sluške se tresu, mislio sam da sanjam
Hvala puno!
Inače, ovo je bolesno. Sad pustim neku pjesmu mislim šta je ovo sve isto ko prije. I idem neš u programu od zvučne namještat i vidim da nije na 5.1 /facepalm, i namjestim na 5.1, kad je to počelo, cijele sluške se tresu, mislio sam da sanjam
Ma kaakv 5.1, to se za glazbu ne koristi, za glazbu je naj stereo. Samo si stavi Pro gaming mode (za headsete od 32 do 64 ohma impedancije).
Hvala puno!
Ma kaakv 5.1, to se za glazbu ne koristi, za glazbu je naj stereo. Samo si stavi Pro gaming mode (za headsete od 32 do 64 ohma impedancije).
Ma ja neznam šta je najbolje ali ovo ubija čovječe:D
Kako stavit taj mod?? Imam Roccat Kave headset
Ma ja neznam šta je najbolje ali ovo ubija čovječe:D
Kako stavit taj mod?? Imam Roccat Kave headset
Skužio sam, nikako. Ti imaš 5.1 headset, dakle pravih 5.1 (spajaš više konektora, ako se ne varam 4 komada, u zvućnu), ne možeš koristiti ugrađeno pojačalo jer ono je samo za stereo slušalice (samo zeleni konektor ili na front panelu, kada postaviš da se koristi 5.1 onda uopće nemaš opciju za mijenjanje pojačanja).
Treba ti biti postavljeno kao na ovoj slici:
A u Windowsima (postavkama zvuka) kao na ovoj:I tada imaš puni 5.1 zvuk.Pozdrav.
Ne pratim ovu temu bas u zadnje vrijeme. Trazim preporuku zvucne kartice (<300kn pozeljno).
Da naglasim, ne zanimaju me zvucne za gaming ni slicno. Dakle zvucna koja moze pristojno posluziti slusanju glazbe, u konacnici i audio produkciji i slicno.
Na nju ce ici slusalice Sennheiser HD215 koje pristojno rade i sa integrirkom tako da pojacalo za slusalice nije uvjet.
Po mogucnosti da je nova, a i polovne dolaze u obzir.
Sucelje moze biti PCI i PCIe, iako preferiram PCIe zbog toga sto neke novije ploce nemaju PCI slot.
Hvala unaprijed.
... Trazim preporuku zvucne kartice (<300kn pozeljno).
Da naglasim, ne zanimaju me zvucne za gaming ni slicno. Dakle zvucna koja moze pristojno posluziti slusanju glazbe, u konacnici i audio produkciji i slicno.
Na nju ce ici slusalice Sennheiser HD215 koje pristojno rade i sa integrirkom tako da pojacalo za slusalice nije uvjet.
...
Sucelje moze biti PCI i PCIe, iako preferiram PCIe zbog toga sto neke novije ploce nemaju PCI slot.
...
Za manje od 300 Kn teško ćeš naći s PCI-E sučeljem.
Od PCI varijanti moja preporuka je Asus Xonar DG.
Za manje od 300 Kn teško ćeš naći s PCI-E sučeljem.
Od PCI varijanti moja preporuka je Asus Xonar DG.
Bas pratim, stvarno nema za tu lovu nista sa PCIe.
Ova Xonar DG mi se stvarno svidjela, 24bit/96KHz i MIC/LINE IN combo (Line in ce mi trebati).
Tako da mislim da je odluka pala, stize Xonar DG.
Nabacim misljenje kad stigne.
Hvala
Imaš i ASIO drivere za nju, to ti je korisno za produkciju glazbe.
Rekao bih čak i najbitnija stavka, da ima low latency output.
Rekao bih čak i najbitnija stavka, da ima low latency output.
Taman krenem napisati da sam procitana bit-techu ovo:
"However, there’s no audio stream input/output (ASIO) driver, which can cause problems when using audio creation software."
Al eto review je stariji pa su izgleda izasli
Nisu izašli službeni od Asusa, ali imaš UniXonar koji su i noviji i bolji.
Pozz.svima!!
Imam integriranu zvučnu karticu VIA High Definition Audio te Logitechove X210 2.1 zvučnike..
Zanima me dal' bi sa Asusovom Xonar DG 5.1 karticom dobio puno bolji zvuk??
Pozz.svima!!
Imam integriranu zvučnu karticu VIA High Definition Audio te Logitechove X210 2.1 zvučnike..
Ja imam integriranu VIA HD Audio VT1708S i zvučnike Logitech S220.
Prelaskom na Xonar DG na samim zvučnicima nisma dobio puno, no razlika je osjetna.
E sad, X210 bi trebali biti bolji od S220 tak oda bi i razlika zvuka trebala biti veća...
Ma kakvi Asus, kakvi bakrači?!
Nema kvalitetne svirke bez nešto iz Creativine palete aka Sound Blaster Audigy!
Niti jedan CMI 87xx čip se NE MOŽE mjeriti sa EMU čipovima, to valda već i ptice na grani znaju.
Niti jedan CMI 87xx čip se NE MOŽE mjeriti sa EMU čipovima, to valda već i ptice na grani znaju.
Varaš se prijatelju. Asusove zvučne koriste Asusove čipove. Asus je kupio tvornicu Oxygen čipova od C-Medie i sami dizajniraju čipove.
Nek te ne vara CMI i Oxygen u imenu, to je ostalo zbog tvornice, nisu to C-media čipovi.
Varaš se prijatelju. Asusove zvučne koriste Asusove čipove. Asus je kupio tvornicu Oxygen čipova od C-Medie i sami dizajniraju čipove.
Nek te ne vara CMI i Oxygen u imenu, to je ostalo zbog tvornice, nisu to C-media čipovi.
Piše da su CMI...e sad,valda znadeš da su odnos signal/šum katastrofa na tim čipovima. E sad, jedino ako nije kompletan redizajn...premda ne vjerujem da su sustigli blasterice. Bilo kako bilo, ja se ne bih s time zamarao te bih išao na sigurno i provjereno. IMHO.
Piše da su CMI...e sad,valda znadeš da su odnos signal/šum katastrofa na tim čipovima. E sad, jedino ako nije kompletan redizajn...premda ne vjerujem da su sustigli blasterice. Bilo kako bilo, ja se ne bih s time zamarao te bih išao na sigurno i provjereno. IMHO.
Ista kategorija; Audigy SE SNR 100 dB, Xonar DG 105 dB. Xonar malo skuplja (20-30 Kn)
Creative SoundBlaster recon 3D 106 dB, Xonar D1 112 dB.
Creative X-Fi Fatal1ty extremegamer pro 109dB, Asus Xonar DX 116 dB. (creative skuplja nekih 200 Kn).
Ljudi nemojte da ovo sad preraste u "Čiji je veći"..
Čisto me zanimalo dal bi sa Xonar DG dobio bolji zvuk na istim zvučnicima..
Uzeo bi ja i bolju zvučnu,al budžet mi je slab..
Pozz.svima!!
Ja ne bi na takvim zvučnicima ništa što se zvučne tiče mijenjao. Maksimalno što bi ustvari ajde napravio je kakva polovna do 100kn, vidio sam na njuškalu Audigy2 ZS za 100kn. Bolju karticu za 100kn na svijetu nećeš kupiti, tako da eto, jedan ok buy.
Ali davati 250,300kn za novu, nema smisla. Zvučnici su bukač klasa.
Neusporedivo bolja od tog onboarda a nisi se istresao sa lovom previše.
http://ixbtlabs.com/articles2/creative-audigy2-zs/
Nitko ne kaže da jednog dana, možda čak i skoro, neće imati bolje zvučnike.
A možda ima i dobre slušalice ili headset pa bi s time i još više profitirao od zvučne...
Ne znam šta će biti jednog dana, nisam vidovit. Možda potegnem tom logikom i ja Severinu, solo je. Šalim se ali, ne znam što će biti, ni da li će biti.
Za takve zvučnike se ne isplati kupovati novu karticu iz trgovine, pogotovo pored ovakvih bagatelnih kupnji što se polovnih kartica tiče, sa izvrsnim mogućnostima kako u igrama, filmovima, recordingu ili reprodukciji glazbe na tim opet, skromnim zvučnicima.
Nemam ja ništa protiv recimo Audigy SE polovne za 100 Kn a kamo li Audigy ZS i sličnih.
No imam protiv odgovaranja ljudi od kupnje "ok" diskretne zvučne.
Dosta dugo već tražim novu zvučnu i što više istražujem, to sam dalje od izbora... Trenutno imam X-Fi Xtreme Audio. Iako slovi kao šrot, zadovoljava sve moje potrebe osim jedne (prilično velike) - snimanje. Ima ogromnu latencija kad se prikopča mikrofon/line in izvor. Cca pola sekunde kašnjenja. Kao takva mi je prilično neupotrebljiva za tu zadaću...
Dakle trebala bi mi preporuka zvučne koja bi primarno služila za igranje/slušanje glazbe, ALI bi mogla poslužiti za amatersko snimanje gitare (mikrofona ispred pojačala u biti). Dakle da nasnimiti svoje tandrkanje uz neki backing track - ništa više od toga.
Već sam skoro odrješio kesu i kupio E-MU 1212M, ali čujem da nije baš idealan izbor za igre (a to mi je ipak primarno).
Dakle, zahtjevi:
1. optical out
2. kompatibilnost sa modernim igrama
3. rad pod 64 bitnom sedmicom sa 8 gigi ram (čujem da ovdje Audigy 4, kojih ima stvarno za smiješnu lovu, pada :( )
4. neprimjetna ili gotovo neprimjetna latencija line in/mic ulaza
5. lova nije bitna (ali ajmo ne preći 1500 kn)
6. ako je riječ o kartici preko 500 kn, bilo bi dobro da je PCI-e, zbog budućih konfiguracija u kojima bi radila jednoga dana
Postoji li uopće takvo što?
Opcija sa dvi zvucne ti ne igra ulogu? X-Fi koristis za igre a E-MU (ili neku drugu) za snimanje.
Osobno bih isao na M-Audio Audiophile 192, mislim da bi se dobro snasla u igrama.