Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 638.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
Don Kihoty kaže...

Razmišljao sam i o njoj, no ima stariji software i update za nju je veoma slab što se tiče drivera,

te me to odbija (baš zato što planiram na duže staze, preskočiti W8 i čekati "W9"),

a Fatal1ty je dobila službeni W8 support i prije 10ak dana i nove drivere za W7, kao i Z kartica.

Creative ima podršku za Win8 za tu karticu (Titanium HD), evo link:

http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nDriverType=11#type_11

i još onaj PAX nudi driver za win8:

http://www.hardwareheaven.com/pax-download-pcie-x-fi-series/

Što se Z kartice tiče, odlična kartica, samo je pitanje koliko će biti cijena u Hr. Ako ti nije problem pričekati(i financijski), go for it :)

15 godina
protjeran

Koristim PAX drivere za trenutnu karticu.

Da nije njega i Daniel_K, nikad nebi postojali driveri za W7 - Creative bi rekao

da je nemoguće i da si kupimo nove kartice.

Titanium HD će mi ipak biti malo preskupa (1500+kn),

dok Z i Fatal1ty zvučna će biti oko 1000kn što mi je čisto OK.

Samo sad treba odlučiti koju upiknuti... 

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

Pozz..

Imam jedan problem...jučer sam proveo dan na BF3 i Team speaku 3..kad ono nad jednom vidim da mi je mikrofon na TS3 disejblan i nisam ga mogao uključiti..odma sam primjetio da mi je BF3 počeo dosa štekati i svi moji frendovi na TS3 također...onda sam išao na skajp i nazvao Sound test service i pisalo mi je ovo  "Can't detect your sound card"..e i sada mene zanima ovo..jel to moram kupiti novu zvučnu karticu ili samo mikrofon?..koja je cijena jedne zvučne kartice?

HVALA

Battlelog: Login_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bruno_K!ng kaže...

.jel to moram kupiti novu zvučnu karticu ili samo mikrofon?..koja je cijena jedne zvučne kartice?

HVALA

moguće da je otišao mikrofon, no isto tako je moguće da je kartica otkazala poslušnost. najbolje posuditi od frenda mikrofon i isprobati ili otići s tim mikrofonom na drugi komp i isprobati.

Cijena zvučnih kartica je od 35 kn pa do 3000 kn pa i više, pitanje je što tražiš. Ako trebaš neku za jednostavniju gejmanje i da ti je ok za teamspeak, pokušaj sa Asus Xonar DG/DS, koje su oko 220 - 300 kn nove ili ih je bilo po 150-200 rabljenih.

14 godina
neaktivan

Riknula mi je integrirana zvučna pa bi kupio ovu

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_336&products_id=9157

ako kupim tu karticu dali bi zvuk bio bolji?zvučnici su z906.

gdje je moram prikopčat u plavi ili bijeli utor?

[IMG]http://i45.tinypic.com/33wbghx.jpg[/IMG]

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

definitivno bi ti bio bolji zvuk. Na slusalicama bi bidio i jos vecu razliku. Trebas je spojiti u bijeli port (PCI).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Što je bolje uzeti, novu Xonar DG za nekih 240kn, ili rabljenu X-Fi Gamer/Music za 150kn?

Trenutno imam posuđenu X-Fi Audio i bolja je od integrirane. Koristio bi za gejming (najviše Dota 2 + TS3) i tu nekad glazbu na Logi x-530.

Slušalice ne koristim, samo mic.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na takvim zvučnicima ti se ne isplati pretjerano ulaganje u zvučne kartice, X-Fi Extreme Audio će više nego solidno odraditi posao, pogotovo u odnosu na integrirane zvučne.

Jedino u slučaju da si našao dobrog platišu kupca pa za istu ili sličnu cifru misliš utopiti tu sadašnju zvučnu. Onda za 150kn nemaš što razmišljati, Extreme Gamer ili Music je super kupnja za taj novac.

Xonar DG bi uzeo jedino u slučaju da mi treba pojačalo za slušalice, odnosno da zvučnike ni ne koristim.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 10:01 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Audio je samo posuđena, na žalost.

Našao sam gamer za 150 što mi se i ne čini previše.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
karlek10 kaže...

Audio je samo posuđena, na žalost.

Našao sam gamer za 150 što mi se i ne čini previše.

Ne, u redu je cijena - dapače. Najjeftinija punokrvna X-Fi kartica na polovnom tržištu. U igrama i filmovima će pokazati svu snagu, a ni glazba neće pretjerano zaostati, koliko su i sami X530 zvučnici sposobni reproducirati, ovisno i o postavkama, kakav zvuk preferiraš - postavkama Bass-a na subwooferu, u softveru od same kartice, ima dosta opcija za podešavanje itd.

Biti ćeš zadovoljan, pogotovo za tu cijenu.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina

ja bih na njegovom mjestu uzeo x-fi extreme music prije nego gamer karticu.  Jedina prednost gamer-a je konektor za front panel (intel HDA) ali usprkos tomu mislim da je Xtreme music bolja kartica.

EDIT: iako su specifikacijama gotovo isti, Music ima potencijala za moddanje, čime se dobije osjetno bolja (rekao bih čak audiofilska) kartica. K tome gamer me podjeca na audigy SE {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 13:03 (alengrosevic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4 Creative X-Fi Extreme Audio
8 Asus Xonar DG 5.1

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pomješao sam brojeve u mobu pa sam uzeo na kraju  xtreme music isto za 150kn (pomješao prodavače {#} ). Jedino mi fali malo taj konektor za front izlaze, zbog mica.

Mogu za mic koristiti integriranu?

(prekratak je kabel za otraga zaštekati {#} )

0 0 hvala 0
17 godina
karlek10 kaže...

Pomješao sam brojeve u mobu pa sam uzeo na kraju  xtreme music isto za 150kn (pomješao prodavače {#} ). Jedino mi fali malo taj konektor za front izlaze, zbog mica.

Mogu za mic koristiti integriranu?

(prekratak je kabel za otraga zaštekati {#} )

Naravno, samo si podesi u control panelu koja kartica za što služi.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan

Kupio bih Asus Xonar DG pa me zanima kakva je u odnosu na Realtek alc888, odnosno u čemu bi bila razlika u zvuku. Pročitao sam da je dobra za slušalice jer ima pojačalo za njih ali mene zanima kakva je sa zvučnicima (Logitech X-530 ) jer njih koristim više nego slušalice. Slušalice su bežične pa neznam dal bi to pojačalo išta koristilo.

0 0 hvala 0
17 godina

U odnosu na bilo koju integriranu je razlika nebo i zemlja, dakle uključujući i Realtek ALC888.

Ako su ti slušalice USB, koristi od integriranog pojačala nemaš.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
15 godina
neaktivan

Slušalice su 3,5mm ali su bežične pa neznam da li to koristi na bežičnim. Koja je razlika u kvaliteti zvuka između Asus DG i DS osim što je DG 5.1, a DS 7.1. Na slikama sam vido da na DG kartici piše DOLBY, a na DS dts.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam kako bi se ponašalo na bežičnima kada bi stavio na veće pojačanje (za impedancije > 32 ohma) tj jel bi imalo koristi. Možda.

Što se kvalitete zvuka tiče, DS bi teoretski (prema specifikacijama zvučnog čipa) trebao imati bolju kvalitetu zvuka dok mnogi koji su koristili obje kartice tvrde da je DG zericu bolja.

15 godina
neaktivan

Kupit ću DG vidim da je ti imaš da li kartica radi sa igrama radi drivera jer sam negdje pročitao da neke zvučne u nekim igrama nekad nerade.

0 0 hvala 0
17 godina
loko_1 kaže...

Kupit ću DG vidim da je ti imaš da li kartica radi sa igrama radi drivera jer sam negdje pročitao da neke zvučne u nekim igrama nekad nerade.

Koristim UniXonar drivere od BrainBita i nikakvih problema. Zapravo ima jedan, ne radi mi Oblivion GOTY steam verzija na Xonar DG.

Ne znam je li to do drivera, ali uđem u igru, krenem igrat, prvi korak i igra se sruši. Prebacim na integriranu igra radi normalno.

Razlika zvuka s zvučnicima koje imam na Xonar DG i VIA VT1708S mi je jako mala, skoro neprimjetna, dok je s slušalicama (kojim god) ogromna.

Edit: Možda bi ti bolje bilo uzeti DGx jer PCI je legacy i polako nestaje s matičnih ploča.

PCI-e ostat će duže (DGx je DG s PCI na PCI-E konverterom i PCI-e konektorom).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:30 (191x7).
12 godina
neaktivan

Ja imam x-fi fatal1ty pro gamer, zvucnici x530. imao sam prije extreme audio.

Nema velike razlike izmedu audio i integrirane ako je mbo 3-4 god ili novija. Dok na pravoj x-fi itekako ima razlike ali se treba poigrati postavkama. 

DonDon

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DonDon kaže...

Ja imam x-fi fatal1ty pro gamer, zvucnici x530. imao sam prije extreme audio.

Nema velike razlike izmedu audio i integrirane ako je mbo 3-4 god ili novija. Dok na pravoj x-fi itekako ima razlike ali se treba poigrati postavkama. 

Može neki savjeti?

Imam iste zvučnike, na xtreme music.

15 godina
protjeran

Ovo je vjerojatno najbolja kartica za karanje... ovaj karaokanje! 

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_DKARA/

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina

pa i samo ime joj daje priblizan opis {#}. nista posebno kod te zvucne, taj dio za karaoke mozda, sve ostalo je tako-tako....

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 11:53 (alengrosevic).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Preporuka dobre USB zvučne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Može preporuka neke zvučne koja bi mi uglavnom služila za muziku filmove... znači igrice nisu toliko bitne... Već sam prije htio kupiti asus xonar dx, al na kraju odustao, a sad baš i nisam više u toku s tim svim tako da neznam je li izašlo nešto bolje za tu cijenu...Išao bi ja i na d1x, ali je ipak malo preskupa {#} Znači max je nekih 500, 600 kn, osim ako ne postoji nešto senzacionalno za 650 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dkomar kaže...

Preporuka dobre USB zvučne?

Do koje cijene?

StormZg kaže...

Pozdrav svima!

Može preporuka neke zvučne koja bi mi uglavnom služila za muziku filmove... znači igrice nisu toliko bitne... Već sam prije htio kupiti asus xonar dx, al na kraju odustao, a sad baš i nisam više u toku s tim svim tako da neznam je li izašlo nešto bolje za tu cijenu...Išao bi ja i na d1x, ali je ipak malo preskupa {#} Znači max je nekih 500, 600 kn, osim ako ne postoji nešto senzacionalno za 650 {#}

Asus Xonar DGx ili Xonar DSx. Može čak i Xonar DX/XD. Koju godi od tih, nećeš pogriješiti.

DGX je više za uporabu s slušalicama i najviše možeš 5.1 zvučnike spojiti u nju (nema izlaza za 7.1).

16 godina
neaktivan

Mi ni ne treba mi baš 7.1, ali mislim da je dx malo bolja od ove dvije, tako da ću vjerojatno ići na nju.

16 godina
neaktivan

Ako netko zeli imam za prodati Audigy 2 ZS platinum(kartica i onaj modul sto ide napred u kuciste, bez daljinca).

A imam i Audigy SE ako netko treba.

vrlo povoljno dajem.

prodajem jer su moji z2300 crkli pa su mi poslali iz servisa nove z623 pa sam ih prodao...tak da kartice bezeze stoje, a platio sam ih 1000kn cini mi se...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav. Kako asus, proizvođač moje zvučne(xonar dg) nije baš ažuran sa driverima, odlučio sam naći alternativu. S official driverima se nije najbolje iskazao, pa sam prešao na ove: http://ge.tt/7uvUU9R/v/0?c

Koliko sam skužio ovi bi trebali podržavati sve njihove xonar kartice i pritom biti bolji. {#}

Meni su ok zasad. Ako ste pobornik one; ne mijenjaj ako štima, koristite i dalje stare. Glavno da se uživa slušajući.

p.s. ne znam jel netko prije mene već stavio link, ako da, pardon. Imate li kakvih iskustava sa ovim driverima, podijelite ih. {#}

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice