Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 638.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic

Ja recimo na svojoj zvučnoj jedva čujem razliku između FLAC pjesme i iste te FLAC pjesme konvertirane u MP3 128 khz. Dali bi mi externa zvučna šta pomogla, da se osjeti razlika?

17 godina
bruno03 kaže...

Ja recimo na svojoj zvučnoj jedva čujem razliku između FLAC pjesme i iste te FLAC pjesme konvertirane u MP3 128 khz. Dali bi mi externa zvučna šta pomogla, da se osjeti razlika?

Ne - bolji zvučnici ili slušalice, možda.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
b4rt!mej kaže...

no sad me muci ispravnost navedene zvucne...
morat cu kod frenda isprobat pa da vidim dal su mi crne slutnje istinite! -.-

Zašto, što se dešava? Imao sam dvije, nikad nikakvih problema, a stare su k'o biblija... dobro, ne baš toliko... :)

imao sam nekakvih problema sa windowsima pa ju nisu mogli prepoznat..
evo sad na friskim windowsima sve radi kak treba (i kabel je tu!)
tako da je sve rijeseno...
jos mi samo preostaje da se uvjerim kako je bila isplativa investicija (nazalost sad je prekasno za muziku.. sutra cu tu odradit! :D )

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
16 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

može mi netko dat procjenu za xonar dx ili d1 (stare godinu dana i još godinu garancije) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mene zanima koju bi mi zvučnu preporučili za zamjenu ove  postojeće ako kupim novu ploču jer vidim da nove ploče večinom nemaju pci priključak nego samo pci-e.

dal ima koja pci-e creative zvučna mogučnost priključka vanjskog modula sa postojeće zvučne?treba mi za slušalice.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 12:12 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam pitanje, znači ovako: Iz kompa (iz integrirane zvučne kartice na matičnoj) mi ide kabel u JVC-evo pojačalo na koje su spojeni B&W zvučnici (602ke, za svaki slučaj da napišem), i zvukom sam dosta zadovoljan ALI, zanima me jel bi se kupnjom diskretne zvučne kartice (da nije pre skupa po mogućnosti) osjetno poboljšala kvaliteta zvuka ili bi to sve bile nijanse???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moje skromno mišljenje je da oni koji se ne bave muzikom, ne posjeduju neki midi uređaj već im je bitna prvenstveno reprodukcija na današnjim MBO imaju sasvim zadovoljavajuće intg kartice i uz odgovarajuće drivere mogu izvući maxsimum iz svakog audio zapisa. Tvoja matična to ima, rađe uloži novac (iako kartice za kućno korištenje nisu skupe) u S/PDIF adapter(kabel) ako ga već nemaš

There is the first time for everything
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 10:09 (micho0305).
15 godina
neaktivan
jura kaže...

mene zanima koju bi mi zvučnu preporučili za zamjenu ove  postojeće ako kupim novu ploču jer vidim da nove ploče večinom nemaju pci priključak nego samo pci-e.

dal ima koja pci-e creative zvučna mogučnost priključka vanjskog modula sa postojeće zvučne?treba mi za slušalice.

Ako baš mora biti Creative onda X-Fi Titanium i podvarijante, ali mislim da bi ti i PCIE verzija Xonara DG bila posve dovoljna za tu namjenu obzirom na slušalice.

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DGX/

Magnum1654 kaže...

Imam pitanje, znači ovako: Iz kompa (iz integrirane zvučne kartice na matičnoj) mi ide kabel u JVC-evo pojačalo na koje su spojeni B&W zvučnici (602ke, za svaki slučaj da napišem), i zvukom sam dosta zadovoljan ALI, zanima me jel bi se kupnjom diskretne zvučne kartice (da nije pre skupa po mogućnosti) osjetno poboljšala kvaliteta zvuka ili bi to sve bile nijanse???

Ukoliko si spojio SPDIF-om na integriranu ne bi nešto posebno profitirao istim izlazom na diskretnoj zvučnoj, ali ako ideš preko Audio-Ina 3.5mm analogno, onda već da, i u glasnoći i čistoći signala. Tu je onda još više opcija u softverskom dijelu, podrška za Dolby tehnologije itd. da ne nabrajam već stoput rečeno.

Al kažem SPDIF ne bi smio pretjerano varirati u kvaliteti zvuka između onboarda i diskretne, i slični neanalogni izlazi. Makar i tu ima oprečnih mišljenja po netu.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan

Da spojeno je s AUX-om analogno, hmm, znači ipak bi trebao za bolji zvuk diskretnu zvučnu onda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

Da spojeno je s AUX-om analogno, hmm, znači ipak bi trebao za bolji zvuk diskretnu zvučnu onda?

Nije glagol trebao najispravniji, zvuk je i ovako zasigurno solidan (imam nešto jači codec na svojom ploči isto VIA, VT1828S pa govorim iz prve ruke), ali kažem -  ja bi išao na nešto tipa Audigy2 ZS koji za 100kn danas možeš nabaviti, čak i X-Fi Extreme Audio (lošija od Audigy2 ZS) za 49kn je na njuškalu.

Audigy2 ZS po toj cijeni je bagatela.

Realtek HD onboard (jedan od njihovih jačih modela)

Audigy2 Value (jedan od njihovih slabijih Audigy2 modela, gore spomenuti 2 ZS je koplje,dva ispred)

Razlika u glasnoći je evidentna u korist diskretne zvučne već na RealtekHD vs. Audigy2 Value, tu je onda i čistoća signala, odvojena kontrola tonskih područja, podrška za ASIO 2.0, širok spektar Dolby tehnologija ( Audigy2 ZS), bolji softver (moddani pogotovo, 3rd party driveri) itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 8:17 (thedream).
14 godina

Evo treba mi pomoć imam u ponudi ove 3 zvučne pa nezz koju da kupim

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music

Creative Audigy 4 Pro

Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Teška trilema. Ali ako Audigy 4 Pro dolazi sa daljincem i eksternim modulom, ta cijena (ako je to ova sa njuške) je kiki-riki i prava šteta za propustiti. Još ako ti treba koji od izlaza..

Jedino što odmah moraš znati je da generički softver sa Creative sitea za Vistu/W7 nije ni sjena onoga za XP što je na CD-ima dolazio. Dakle mnogo điđa-miđa extra stvari nećeš imati raspoložive softverskog paketa, osim ako ne instaliraš neke moddane 3rd party drivere+paket, tipa daniel_K Audigy pack, pa naći baš za Audigy 4 seriju.

S druge strane, možeš uzeti i Extreme Music, iako je discontinued i ona u proizvodnji već dulje vrijeme, imaš isto tako i tvornički driver na službenim stranicama, ali i PaX moddane drivere, rade sjajno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 18:41 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Jedino što odmah moraš znati je da generički softver sa Creative sitea za Vistu/W7 nije ni sjena onoga za XP što je na CD-ima dolazio

apsolutno,ja Xtreme audio iskoristim u punom obliku sa XP(OS no2)jer mi ni neki driveri za klavijaturu(šljaka u Finale iCuBase, jedino) i s guitar pick-upa, o mikrofonima da ne pričam, ne rade kako treba pod W7x64. Nije neka prof kartica al pod XP SP3 radi strava dok pod W7 ne prepoznaje zilijun starih pluginsova, i što rekoh,picup,mic,MIDIcontrolers,tj pripadajućeg softwera...Radi se o podršci, naime moja kartica je starija,a računalo je računalo.

14 godina
neaktivan

Trenutno koristim posuđenu x-fi xtreme audio (ali ju frend neće prodati), i dopada mi se zvuk i sve.

Zanima me dali se isplati dati 150kn + PP za x-fi xtreme music?

I kakva će biti u odnosu na ovu (znam da je prema reviewima bolja).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
karlek10 kaže...

Trenutno koristim posuđenu x-fi xtreme audio (ali ju frend neće prodati), i dopada mi se zvuk i sve.

ukradi mu je,reci:lupio grom,šta će to tebi tako nešto izmisli i daj mu 100kn. Nije bolja, takvu imaš već integriranu..za šta ti treba? Za slušat muziku il za pravit muziku?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 20:17 (micho0305).
15 godina
neaktivan

Prodaj mu foru da je bolja Extreme Audio (rebrand SB Live-a 24bit odnosno Audigy-a SE sa nešto višim SNR-om od 100db ako se ne varam). {#}{#}

Extreme Audio i Extreme Music, po stoti put, ni približno nisu hardverski iste kartice. U korist druge, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 20:53 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
karlek10 kaže...

I kakva će biti u odnosu na ovu (znam da je prema reviewima bolja).

Isplati, izađe te ispod 200kn s poštarinom. Bolja je kartica u svim segmentima i od onboarda i od Extreme Audio kartice.

14 godina
neaktivan

Nebrem mu takve fore prodavati, jer nije noob. {#}

Budem onda uzeo valjda music.

Treba mi za slušanje muzike i za gejming. (inače sam mislio da je integrirana super, al sad kad sam ovo čuo stvarno se vidi razlika)

0 0 hvala 0
12 godina

moze preporuke usb zvucne 5.1..vazno mi je da ima outpute za te 5.1 zvucnike i jedan output za slušalice da kad u nju ustekam slusalice da prestane svirat na zvucnike i obrnuto..treba mi tako jer mi nerade audio outputi na kucistu..i sam da nije preskupo

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 13:10 (logi510).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li bi se primjetila neka razlika da umjesto integrirane Realtek alc888 7.1 channel HD audio stavim Asus Xonar DG 5.1 ili Creative labs Audigy SE ili slične klase. Zvučnici su Logitech x-530. Koristi se za sve znači igre filmovi i muzika jer vidim da se neke preporučuju samo za muziku a neke nisu dobre za igre.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 21:35 (ale329).

0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam primjetio razliku kada sam s integrirane 7.1 presao na CL Xtreme Gamer na Logitech G51 zvucnicima ! Bogatiji zvuk , mnostvo opcija  , nikad se vise nebih vratio na nista losije !

Music As A Weapon !!
15 godina
protjeran

Može meni pomoć oko dvojbe?

Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional, PCIe

Creative Sound Blaster Z, PCIe

Koje od ove dvije ljepotice da uzmem?
Fatal1ty Champion je 10€ skuplja, ali nedostupna, jer da je dostupna,
ona bi mi bila prvi izbor, ali je nema slijedećih par mjeseci za kupiti.
Dakle koju od ove prve dvije da uzmem?
Namjena po prioritetu od najvećeg do najmanjeg:
1. Glazba
2. Filmovi
3. Igre

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
neaktivan

Moje osobno mišljenje je da plaćaš marketing i aluminijski EMI shield, a što se samog audio-procesora tiče, da nije tolika razlika spram starih punokrvnih X-Fi kartica ili jačih Xonara tipa DX itd.

Dati 1200+ kn za zvučnu karticu tog kalibra pored Xonara ST/X moraš biti biser. {#} Druga stvar je za što uopće kupovati tako skupu zvučnu karticu kad si limitiran u startu izborom zvučnika? Nakalemiti neke plastikanere od parsto kn na takvo što je šteta.

Tako da ti je moj savjet neki punokrvni X-Fi, tipa onaj PCIE Titanium što je za 200kn bio na njuškalu, ili nekakva X-Fi Exteme Music pa se malo poigraj moddanjem, Xonar DS, DX itd.

No ako si baš zapeo, koliko čitam vani, Z je dosta dobar izbor, no meni osobno je 90 funti vraški skupa zvučna, kakva god da je. Tim više, moram se vratiti, što imam zvučnike od ispod 400kn, kako god solidni da jesu.

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
Druga stvar je za što uopće kupovati tako skupu zvučnu karticu kad si limitiran u startu izborom zvučnika? Nakalemiti neke plastikanere od parsto kn na takvo što je šteta.

Tako da ti je moj savjet neki punokrvni X-Fi, tipa onaj PCIE Titanium što je za 200kn bio na njuškalu, ili nekakva X-Fi Exteme Music pa se malo poigraj moddanjem, Xonar DS, DX itd.

slažem,se jer moj Creative je lijepo radio s integriranom karticom ARock770E(soundBlaster),proradio s CreativeSoundBlasterPCI Express X-Fi Xtreme, a kad sam stavio"proširenje" od starih zvučnika(Technics SB-LX50K) upareni na SL&SR (nekako mi je bolje od S&L jer ti su mi na stolu) dobio sam osjetno "prošireniji" sound, pogotovo na glasnijoj reprodukciji. Skupa kartica je dobra stvar, ali naravno da mora pokretati nešto upakovano u drvo i teško bar 15kg, ako nemaš, ne bacaj novac. Pogotovu obrati pažnju na svoju sobu, čim imaš više razbacane šporke robe po podu, postera,prašnjavih tapiserija po zidovima, nepotrebnog namještaja,nepospremljenog kreveta, to bolji sound i susjedi se manje bune.

Cum sapienti viro libenter diserimus
13 godina
neaktivan

pozdrav, imam zvucnu karticu http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-delock-7-1&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.022

i zvucnike Logitech G-51 5.1 set,155W RMS

al je zvuk prejadan,sve je uredno spojeno i instaliran driver, prije sam imao zvucnu od asus Xonar 5.1 i zvuk je bio puno bolji al je crkla nakon godinu dana pa sam uzeo sada delock, zanima me jel zna netko neki dobar audio manager za ovu karticu, proba sam instalirati realtekov al mi ne radi s delock-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tebi preporuka lijepo 50kn izvaditi iz džepa i uzmi polovni X-Fi Extreme Audio. Spram te Delock,Unlock kako li se već zove višestruko bolji izbor. Imao si, kao i kolega gore, na istom oglasniku (njuškalo) ponudu za X-Fi Extreme Audio, 49kn čovjek traži, pivo i ćevapi.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/zvucna-sound-blaster-x-fi-extreme-oglas-2941767

Mislim da se isplati. Pogotovo na G51 koji su gaming orijentirani zvučnici.

Ili još bolji izbor - polovna Audigy2 ZS, bolju zvučnu karticu za 100kn nećeš na planeti naći.

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/sound-blaster-audigy-2-zs-oglas-6748072

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 15:06 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam novu zvucnu, od 150 kuna, necu nju baciti da bi uzeo polovnu, od 50 kuna, znam ja jako dobro da ima kupiti i boljih ali trazio sam ako netko zna manager koji moze raditi sa ovom karticom

17 godina
Oseka kaže...

pozdrav, imam zvucnu karticu http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-delock-7-1&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.022

i zvucnike Logitech G-51 5.1 set,155W RMS

al je zvuk prejadan,sve je uredno spojeno i instaliran driver, prije sam imao zvucnu od asus Xonar 5.1 i zvuk je bio puno bolji al je crkla nakon godinu dana pa sam uzeo sada delock, zanima me jel zna netko neki dobar audio manager za ovu karticu, proba sam instalirati realtekov al mi ne radi s delock-om

Koji je to gore zvučni čip, ako se ne varam neki VIA nešto? Ajd reci točno (pročitaj na zvučnom čipu kartice), pa ako je VIA naći ćemo nešto...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
neaktivan

na cipu pise via icensemble tremor ima i neki brojevi, jel ti treba to?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 17:19 (Oseka).
15 godina
neaktivan
Oseka kaže...

imam novu zvucnu, od 150 kuna, necu nju baciti da bi uzeo polovnu, od 50 kuna, znam ja jako dobro da ima kupiti i boljih ali trazio sam ako netko zna manager koji moze raditi sa ovom karticom

Ta kartica realno ne vrijedi toliko, o tome se radi.

http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-delock-7-1&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.022

A što oni prodaju po 150kn i što si ti nju kupio, samo ti hoću reći da je vrlo vjerojatno slabiji codec od nekih onboard zvučnih kartica.

Tako se hardver ne kupuje. A što se managera tiče, pokušaj instalirati SRS Audio Essentials, uguglaj pa "kupi" punu verziju pošto je Trial limitiran do ibera.

http://www.srslabs.com/audioessentials/

Možda će zvuk biti bolji uz takvo što.

Druga stvar je ako koristiš Winamp za audio-reprodukciju, imaš zgodan plug-in AudioBurst FX 2.10 je verzija, pa "kupi i nju". Zvuk će biti puno bolji.

Treća stvar, isto od SRS-a, je Audio lab, pa i njega isprobaj.

http://www.srslabs.com/anniversary/hd_audio.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 17:23 (thedream).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice