Poslao sam im poruku danas, ispričavaju se zbog kašnjenja i vele da će poslati kroz 2 dana. Ćemo da vidimo 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Okej , glavno da nisam jedini. 
https://www.racunala.hr/kingston-128gb-nvme-pcie-gen4-x4-m2-2230-ssd-0m3pgp4128p-ah-bulk/364181/product/
SAMO 1 KOMAD PO KUPCU! Promijenili su na 1, jučer se moglo 2 po narudžbi.
Jesu kome poslani ovi diskovi?
Cekaj, ak vam je tak brzo doslo znaci da 100% nije islo prek HPa, jel tako ? 
Nečeš vjerovati!
Poštar na motoru, glavom i bradom... i kacigom 
Meni je došlo al samo 2 kom od 5 naručenih
I naplacena su mi samo 2 kom
Jesu kome poslani ovi diskovi?
Došli jutros u BoxNow + dobio 3D isprintan privjesak "racunala.hr"
I meni u Boxnow, 2 komada, oba Kingston. Jos neko kuciste i ja zadovoljan.
svih 7, s poštarinom za 11 €
naručio i 4 Orico mala kućišta za 30 €
3 kompleta idu za poklon
...isto i kod mene. Plus neki prvjesak.
Ja nisam dobio poklon a naručio sam 5 diskova! 
Dajte mi poslikajte, morati ću sam isprintati svoj...
nisam ni ja, bolje da su mi prodali jos jedan ssd
Okej , glavno da nisam jedini. 
Meni su danas poslali, DHL fala k 
Molim link za kupnju tog adaptera koji pretvara to u USB stick. ja nađem samo skupe. Želim najjeftiniji koji postoji u svemiru. Hvala
Bio je €2.10 za BF, sada je €4.31
https://www.aliexpress.com/item/1005006599367894.html - jako pozitivna iskustva
ty, narucio sam za 1.59.
taman uzeo jos neku plastiku za logi slusalice.
Ja kliknuo na link što je neko stavio i platio i naručio. Ssd vidim da kad biraš boju zapravo to nije izbor boje nego modela. Uglavnom naručio sam krivi. 4.50 eura i 3 poštarine bacio. Očito se svi ne razumijemo u to mogo je neko to napomenut da treba izabrati model neki. Moj je neki NGFF. tako piše. Pretpostavljam da to nepaše na ono što sam kupio ssd od 128 gb. Hvala
ty, narucio sam za 1.59.
taman uzeo jos neku plastiku za logi slusalice.
Jesi odabrao Nvme?
Kakvu plastiku za Logi, ja uzeo set spužvi za G935 Slušalice.
Jesam. Vidio sam komentar da moram odabrati nvme.
Ma onaj mali komadic plastike koji ima 4 mala šarafa i drzi slusalicu povezanu s naglavnim dijelom. Puklo mi neki dan.
Evo slika u prilogu.
A spuzve sam na ljeto nabavio. Jer su bile vec ispucane.
Ja kliknuo na link što je neko stavio i platio i naručio. Ssd vidim da kad biraš boju zapravo to nije izbor boje nego modela. Uglavnom naručio sam krivi. 4.50 eura i 3 poštarine bacio. Očito se svi ne razumijemo u to mogo je neko to napomenut da treba izabrati model neki. Moj je neki NGFF. tako piše. Pretpostavljam da to nepaše na ono što sam kupio ssd od 128 gb. Hvala
Ispod tog komentara se nalazi neciji post kako treba odabrati nvme.
NGFF NVME M.2 Solid State Drive External Enclosure 2230/2242/2260/2280 M.2 to USB C 10Gbps SSD Type C USB for M/M+B Key - AliExpress 7
ovaj case mi je najbolji zbog cijene, ali i zato jer se lako rastavlja. podržava i duže ssd-ove. ako se skine poklopac bude još kraći, pa se može i tako koristiti.
obavezno uzeti nvme varijantu, a ne ngff.
nedavno je bio sličan popust za ovakve diskove, s tim da je bio mix kingston, kioxia i još neki.. uzeli smo 10 komada :D
na ali-ju uvijek treba paziti koju vrstu naručujemo, bilo da su boje ili priključci.
prije 2 stranice sam napisao, jedino sam preporučio drugi model.
Pozdrav !
Ne kužim se u ove stvari pa bih molio za pomoć u vezi ovih kombinacija za izradu "jeftinih USB-a". Treba mi za TV koji ima USB3 priključak pa da pokušam...
Naručio bih https://www.aliexpress.com/item/1005008464852129.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.2cc01802HDMWGb "2-1 NMVE" za 4,71€ ali ne znam koji SSD bi odgovarao tom kučištu.
Ako netko ima volje staviti link za smjernicu kakav treba biti odnosno kakvog da tražim....
Ako treba još kakav info , recite.
Pozdrav !
Ne kužim se u ove stvari pa bih molio za pomoć u vezi ovih kombinacija za izradu "jeftinih USB-a". Treba mi za TV koji ima USB3 priključak pa da pokušam...
Naručio bih https://www.aliexpress.com/item/1005008464852129.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.2cc01802HDMWGb "2-1 NMVE" za 4,71€ ali ne znam koji SSD bi odgovarao tom kučištu.
Ako netko ima volje staviti link za smjernicu kakav treba biti odnosno kakvog da tražim....
Ne možeš "izraditi jeftini USB" ako već nemaš jeftini NVMe disk.
To je bila ponata ovih BF 128GB diskova od 2€. Jer su inače 20+€.
Dakle, treba ti NVMe M.2 M-key na USB adapter.
I
2230/2242/2260/2280 NVMe disk (memorija. ti brojevi su dimenzija u milimetrima, 22x80, etc)
Piše ti u naslovu tog Aliex adaptera, bilo koji NVMe disk ti paše. Pazi da uzmeš NVMe, a ne NGFF.
No stvar s memorijom ovih dana je to što je iz dana u dan sve skuplja. Prije 4 godine 1TB gen3 NVMe je bio 70€. Sad je 100+€.
Hvala na odgovoru!
Vidim da su sada skuplji ali pitam ako "naletim" na kakvu "akciju"....
Može link za memoriju koja bi odgovarala kučištu koje sam naveo jer stvarno sam truba kaj se tiče takvih stvari ?
Hvala na odgovoru!
Vidim da su sada skuplji ali pitam ako "naletim" na kakvu "akciju"....
Može link za memoriju koja bi odgovarala kučištu koje sam naveo jer stvarno sam truba kaj se tiče takvih stvari ?
Može li netko od znalaca staviti link za memoriju koja bi odgovarala kučištu koje sam naveo jer stvarno sam truba kaj se tiče takvih stvari ?
Hvala !
Koja je trenutno najbolja ponuda za PS5?
Vidim ovo za amazon.de - 366€ sa 3mj PS+ (cijena ide jos nize ako se ide preko amazon appa prva kupnja jel!?)
Od hrvatskih shoppova, Protis znam da su ok. U njih je 350€, ali nije na stanju.. Pa pretpostavljam da ce biti bar mjesec cekanja.
Drugi shop ih ima na stanju, al za njih nikad čuo.. Neki Masquerade iz zagreba...
Doduše, ova dva u hrv shoppovima su slim verzije, a pretpostavljam da je veća konzola bolji izbor.
Javite koji je najbolji izbor, ako tko ima informacije iz prve ruke. Nije za mene, zamoljen sam da provjerim..
Ima li slučajno netko da je naručio macbook m4 sad kad je bio popust za black friday a da mu je isporučen, ja sam naručio 27.11. i još stoji samo order received i da će mi javiti mailom kad budu imali ocekivani datum isporuke
Koja je trenutno najbolja ponuda za PS5?
Vidim ovo za amazon.de - 366€ sa 3mj PS+ (cijena ide jos nize ako se ide preko amazon appa prva kupnja jel!?)
Od hrvatskih shoppova, Protis znam da su ok. U njih je 350€, ali nije na stanju.. Pa pretpostavljam da ce biti bar mjesec cekanja.
Drugi shop ih ima na stanju, al za njih nikad čuo.. Neki Masquerade iz zagreba...
Doduše, ova dva u hrv shoppovima su slim verzije, a pretpostavljam da je veća konzola bolji izbor.
Javite koji je najbolji izbor, ako tko ima informacije iz prve ruke. Nije za mene, zamoljen sam da provjerim..
Sve su to iste verzije odnosno Slim je sad 'standard' verzija. I sve su digitalne dakle nemaju Bluray citac. Tako da je svejedno to je ok cijena otkud god uzeli. Za disk verziju najjeftinije je preko A1 uz novi internet ugovor, ispadne 228 eura. Disk verzija u normalnoj prodaji je svakako 400+, mozda 430 najjeftinije.
Pozdrav !
Može li netko od znalaca staviti link za memoriju koja bi odgovarala kučištu koje sam naveo jer stvarno sam truba kaj se tiče takvih stvari ?
Hvala !
bilo koji nvme m2 ssd ide unutra.
svako toliko bude ssdova od 128gb po par eura. ako ti nije hitno pricekaj i zaprati.
mozes ti i skuplje ssdove staviti unutra. nije uopce problem
ovako nesto ali ima i puno jeftinije.

LOL: Crobrother