Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 637.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Općenito o kupnji u EU
Ovisi di si gledal. Ima ducana gdi je 1200 kn razlike.
15 godina
Općenito o kupnji u EU

ja neznam u kojim dućanima vi to nalazite....šta sam ja gleda sa poštarinom me dodje na isto, možda nekih 100kn razlike max

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mozda zato sto je links jedna od najskupljih trgovina u hrv

16 godina
neaktivan
dennocro kaže...

mozda zato sto je links jedna od najskupljih trgovina u hrv

Ok, to stoji, ali gledo sam preko nabave.net isto, opet dode 300-400 kuna jeftinije sa postarinom.

SpyGi je mato.
17 godina
http://geizhals.at/
za sve koji nesto traze
17 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Jel zna tko kolko košta poštarina iz švedske za male pakete?

Ili barem stranicu di bi mogao pogledati cijene poštarine..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Jel kupovao tko auto u EU da podjeli iskustva?

Kakve su procedure?

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Jel zna tko kolko košta poštarina iz švedske za male pakete?

Ili barem stranicu di bi mogao pogledati cijene poštarine..

http://skicka.posten.se/Skicka/Pages/serviceSettings.aspx?ServiceKey=Postpaket_utrikes

DHL:

http://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en&originCCId=SE

Jetpak

https://my.jetpak.com/book/?lang=se

FedEx

https://www.fedex.com/ratefinder/home?source=gh&cc=se&language=en

Pogledaj ovo za pocetak, ne znam ako ima jos nesto, cini mi se dosta skupo na prvi pogled.

17 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Planiram uzeti novi mobitel na njemackom ebayu. Ne kontam ovo ima li carine iznad 150 eura ili nema? Koliko ja znam cijena koju platim na ebayu + postarina je konacna cijena.

0 6 hvala 0
17 godina
Icarus kaže...

Planiram uzeti novi mobitel na njemackom ebayu. Ne kontam ovo ima li carine iznad 150 eura ili nema? Koliko ja znam cijena koju platim na ebayu + postarina je konacna cijena.

Uvijek ispočetka...

Provjeri otkud stvarno stiže mobitel...

13 godina
neaktivan

Nemogu vjerovat.{#}

U prvom postu imas sve!

Dream team.
17 godina
neaktivan
Re: 1.7. i kupovina grafe vani

ˇ@volenagradele

svaki način kupovine ima prednosti i mane,

Za kupce preko weba,kojima nije problem platiti jednokratno ,zasad se uglavnom isplati ,pogotovo dovoljno skupa roba da razlika u cijeni pokrije poštarinu, plus dobije se roba namjenjena ipak npr tržištu njemačke ili nizozemske ili uk..nekako sam onda malo sigurniji u standard kvalitete i provjeru kvalitete kad več mogu birati za svoj isti iznos,a još ako je jeftinije,pod uvijetom da se malo pričeka i kome se ne žuri jako..

nek zdrava konkurencija napravi svoje, nije uvijek najpovoljnija kupnja najeftinija kupnja..ali tko ne želi plačati uslugu kreditiranja, uslugu savjetovanja, mogučnost da opipa proizvod,i da ima servis u blizini, zašto bi to automatski plačao...baš svaki puta.

u principu dobili smo pristup večem tržištu, i trgovcima koji imaju sigurno veči obrtaj i promet pojedinih proizvoda pa tako i možebitno veči rabat na količinu ,pitanje jest koliko varira krajnja preporučena cijena kod njih,plus naročito u onim zemljama koje imaju manji porez nego mi na istu robu..

ali,moj današnji primjer mi kaže da se u mom slučaju ne isplati ,jer ploča koju mislim kupiti je jeftinija u web dučanu u njemačkoj samo 5 eura,koje mi ne pokrivaju poštarinu..tako da naručujem kod nas,uz donekle pogodnost besplatne dostave jer prelazi 1000kn, i možebitno jednostavnije ostvarivanje prava na garanciju..Ali da sad imamo širi izbor,naročito robe za kojom nema velikog interesa kod nas..pa je nema u redovnoj ponudi,i na lageru..kod nas.A uprvo takve stvari sad su dostupnije što je največa prednost:           širina izbora .

16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Poslovna konfiguracija, ADM vs. Computerservice, 29.550kn vs. 26.200kn ... Razlika 3.350,00 kn.  Od toga je 1.700 kn razlike samo na grafičkoj kartici. I kako da čovjek ostavi novce u HR.

4 8 hvala 0
17 godina
hegykc kaže...

Poslovna konfiguracija, ADM vs. Computerservice, 29.550kn vs. 26.200kn ... Razlika 3.350,00 kn.  Od toga je 1.700 kn razlike samo na grafičkoj kartici. I kako da čovjek ostavi novce u HR.

Erm u kojem je svijetu titan poslovna konfa?

Teoretski jedina razlika i je grafa.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Gradnja i testiranje simulatora leta, na software-u koji ne podržava sli ni crossfire. Sam simulator će biti tehnički modeliran,razrađen i testiran na spomenutoj konfiguraciji, također na inžinjerskom software-u koji ne podržava sli ni crossfire.

Postoje zanimanja osim pro gamera i grafičkih dizajnera :)

14 godina
Općenito o kupnji u EU

DA postoje i ljudi koji kad kupuju konfu od 30 Kkn za rad u Hrvatskoj odu lijepo u Hrvatski IT shop i kupe konfu bez obzira što bi je moga jeftinije kupit za 3 Kkn u Njemačkoj!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 13 hvala 0
17 godina
hegykc kaže...
Mitch kaže...

Gradnja i testiranje simulatora leta, na software-u koji ne podržava sli ni crossfire. Sam simulator će biti tehnički modeliran,razrađen i testiran na spomenutoj konfiguraciji, također na inžinjerskom software-u koji ne podržava sli ni crossfire.

A Quadro kao to ne može?

16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Primarna namjena konfiguracije je "igranje" ozbiljnijih simulacija leta, vožnje itd. pa sukladno tome ide i grafička iz zabavnog segmenta.

EDIT: gledam na idealo.de tražilici, nađe se i jeftinije. GTX Titan za 1.900kn razlike. Pitam se do kojeg bi se iznosa dalo doći.

A što se tiće onih koji kod nas kupuju iz domoljublja. Ja ne mislim financirati poduzetnike čija je jedina vrlina kupi jeftino - prodaj skupo, pa digni kredit za proširenje, i tako dok balon ne pukne i firma u stečaj ili restrukturiranje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 23:07 (hegykc).

14 0 hvala 0
14 godina
protjeran
hegykc kaže...
Mitch kaže...

Tko uopće kaže da više grafičkih kartica mora biti povezano u sli i cf? U jedan sistem se može nabacati itekako kartica, da niti jedna od njih nije povezana u nikakav ''mostom'' i da svaka od njih radi na istom zadatku.

A druga stvar je da se sa 780-tkom može obaviti potpuno isti posao, samo je razlika u tome što titan košta duplo više... Sve u svemu stvarno ne kužim šta je to ''poslovno'' u toj konfiguraciji, a i nije baš da po uredima često viđam level 10 gt na stolovima

16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Simulacija leta u pitanju koristi 4.8 Gb Vrama na jednom titanu, sa 4 monitora.

Uglavnom, konfiguracija nije na raspravu, nego cijene komponenata kod nas i vani...

9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Kako se ljudi vole petljati u sve zivo, ali odgovoriti na obicno pitanje koje je covjek postavio je kvantna fizika {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
18 0 hvala 0
17 godina
Općenito o kupnji u EU

Pametne firme imaju svoje dobavljače i ugovore sa distributerima IT opreme.

Tako da pola većih firmi ima ugovor sa MSAN-om i Microlineom pa time dobivaju po veleprodajnoj cijeni.

Ako netko kupuje nešto za 30k i to mu je neovisno za posao, pobogu zašto bi htio imati garanciju u njemačkoj?

2 6 hvala 1
14 godina
Općenito o kupnji u EU

Da ne govorimo o daljnoj podršci koju svaka firma treba imat za održavanje računalnog sustava!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
Općenito o kupnji u EU

Na stranu što za takvu konfu sigurno neće platiti cifru iz trgovine već će dobiti dodatan popust.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Je pa nisam ja hrvatski telekom da dobivam robu po veleprodajnim cijenama :) Ne pričam o tome.

Radi se o jednoj boljoj konfiguraciji. A pogledao sam po onoj njemačkoj tražilici i našao robu još jeftinije, za 4.600kn razlike...

A garancija, svejedno mi je, ionako vrijedi za sve zemlje EU, a simulator sigurno neće kupca naći u HR.

Ali dobro, ovo je možda jedinstven slućaj.

Ali evo jedne "normalne" komponente: Asus gtx 760

Vani 1.600 kn, kod nas 2.200 kn.

Pa ne bih im poklonio 600 kn na jednoj komponenti ni u snu.

Asus gtx 780

Vani 4.300 kn, kod nas 5.460 kn. 1.160 kn da im poklonim, iz domoljublja, ili zato jer u slućaju garancije moram slat paket za 200kn ??

7 0 hvala 0
15 godina
Općenito o kupnji u EU

Zna netko za neki shop u njemačkoj ili austriji za kupovinu alata, naravno da dostavljaju u hr.

Točnije tražim ovo:

http://www.ebay.com/itm/10-Ton-Porta-Power-Hydraulic-Jack-Body-Frame-Repair-Kit-Auto-Shop-Heavy-Duty-/280927457917?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item416894d27d&vxp=mtr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Zna netko za neki shop u njemačkoj ili austriji za kupovinu alata, naravno da dostavljaju u hr.

Točnije tražim ovo:

http://www.ebay.com/itm/10-Ton-Porta-Power-Hydraulic-Jack-Body-Frame-Repair-Kit-Auto-Shop-Heavy-Duty-/280927457917?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item416894d27d&vxp=mtr

pa imaš ga na ebay.uk meni roba iz UK dolazi bez problema - iako ovako nešto nisam kupovao, a kako je to iz EU, neće ti opaliti carinu ni pdv

jedino pazi da je lokacija iz EU

16 godina
moderator
Darky kaže...

pa imaš ga na ebay.uk meni roba iz UK dolazi bez problema - iako ovako nešto nisam kupovao, a kako je to iz EU, neće ti opaliti carinu ni pdv

Da si pogledao vidio bi da je lokacija tih sa linka USA, a nije UK

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Darky kaže...

Da si pogledao vidio bi da je lokacija tih sa linka USA, a nije UK

ako

Item location: Lancashire, United Kingdom

to nije u EU onda ti ne znaš zemljopis {#}

jel je tako teško pogledati dalje od prva dva linka?

16 godina
moderator

Nije mi se uopće otvorilo ono "related items" kad sam kliknuo {#}

Evo ja se ispričavam.

btw. taj koji si linkao ne šalje u HR {#}

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice