- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja neznam u kojim dućanima vi to nalazite....šta sam ja gleda sa poštarinom me dodje na isto, možda nekih 100kn razlike max
mozda zato sto je links jedna od najskupljih trgovina u hrv
mozda zato sto je links jedna od najskupljih trgovina u hrv
Ok, to stoji, ali gledo sam preko nabave.net isto, opet dode 300-400 kuna jeftinije sa postarinom.
za sve koji nesto traze
Jel zna tko kolko košta poštarina iz švedske za male pakete?
Ili barem stranicu di bi mogao pogledati cijene poštarine..
Jel kupovao tko auto u EU da podjeli iskustva?
Kakve su procedure?
Jel zna tko kolko košta poštarina iz švedske za male pakete?
Ili barem stranicu di bi mogao pogledati cijene poštarine..
http://skicka.posten.se/Skicka/Pages/serviceSettings.aspx?ServiceKey=Postpaket_utrikes
DHL:
http://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en&originCCId=SE
Jetpak
https://my.jetpak.com/book/?lang=se
FedEx
https://www.fedex.com/ratefinder/home?source=gh&cc=se&language=en
Pogledaj ovo za pocetak, ne znam ako ima jos nesto, cini mi se dosta skupo na prvi pogled.
Planiram uzeti novi mobitel na njemackom ebayu. Ne kontam ovo ima li carine iznad 150 eura ili nema? Koliko ja znam cijena koju platim na ebayu + postarina je konacna cijena.
Planiram uzeti novi mobitel na njemackom ebayu. Ne kontam ovo ima li carine iznad 150 eura ili nema? Koliko ja znam cijena koju platim na ebayu + postarina je konacna cijena.
Uvijek ispočetka...
Provjeri otkud stvarno stiže mobitel...
Nemogu vjerovat.
U prvom postu imas sve!
ˇ@volenagradele
svaki način kupovine ima prednosti i mane,
Za kupce preko weba,kojima nije problem platiti jednokratno ,zasad se uglavnom isplati ,pogotovo dovoljno skupa roba da razlika u cijeni pokrije poštarinu, plus dobije se roba namjenjena ipak npr tržištu njemačke ili nizozemske ili uk..nekako sam onda malo sigurniji u standard kvalitete i provjeru kvalitete kad več mogu birati za svoj isti iznos,a još ako je jeftinije,pod uvijetom da se malo pričeka i kome se ne žuri jako..
nek zdrava konkurencija napravi svoje, nije uvijek najpovoljnija kupnja najeftinija kupnja..ali tko ne želi plačati uslugu kreditiranja, uslugu savjetovanja, mogučnost da opipa proizvod,i da ima servis u blizini, zašto bi to automatski plačao...baš svaki puta.
u principu dobili smo pristup večem tržištu, i trgovcima koji imaju sigurno veči obrtaj i promet pojedinih proizvoda pa tako i možebitno veči rabat na količinu ,pitanje jest koliko varira krajnja preporučena cijena kod njih,plus naročito u onim zemljama koje imaju manji porez nego mi na istu robu..
ali,moj današnji primjer mi kaže da se u mom slučaju ne isplati ,jer ploča koju mislim kupiti je jeftinija u web dučanu u njemačkoj samo 5 eura,koje mi ne pokrivaju poštarinu..tako da naručujem kod nas,uz donekle pogodnost besplatne dostave jer prelazi 1000kn, i možebitno jednostavnije ostvarivanje prava na garanciju..Ali da sad imamo širi izbor,naročito robe za kojom nema velikog interesa kod nas..pa je nema u redovnoj ponudi,i na lageru..kod nas.A uprvo takve stvari sad su dostupnije što je največa prednost: širina izbora .
Poslovna konfiguracija, ADM vs. Computerservice, 29.550kn vs. 26.200kn ... Razlika 3.350,00 kn. Od toga je 1.700 kn razlike samo na grafičkoj kartici. I kako da čovjek ostavi novce u HR.
Erm u kojem je svijetu titan poslovna konfa?
Teoretski jedina razlika i je grafa.
Gradnja i testiranje simulatora leta, na software-u koji ne podržava sli ni crossfire. Sam simulator će biti tehnički modeliran,razrađen i testiran na spomenutoj konfiguraciji, također na inžinjerskom software-u koji ne podržava sli ni crossfire.
Postoje zanimanja osim pro gamera i grafičkih dizajnera :)
DA postoje i ljudi koji kad kupuju konfu od 30 Kkn za rad u Hrvatskoj odu lijepo u Hrvatski IT shop i kupe konfu bez obzira što bi je moga jeftinije kupit za 3 Kkn u Njemačkoj!!
Gradnja i testiranje simulatora leta, na software-u koji ne podržava sli ni crossfire. Sam simulator će biti tehnički modeliran,razrađen i testiran na spomenutoj konfiguraciji, također na inžinjerskom software-u koji ne podržava sli ni crossfire.
A Quadro kao to ne može?
Primarna namjena konfiguracije je "igranje" ozbiljnijih simulacija leta, vožnje itd. pa sukladno tome ide i grafička iz zabavnog segmenta.
EDIT: gledam na idealo.de tražilici, nađe se i jeftinije. GTX Titan za 1.900kn razlike. Pitam se do kojeg bi se iznosa dalo doći.
A što se tiće onih koji kod nas kupuju iz domoljublja. Ja ne mislim financirati poduzetnike čija je jedina vrlina kupi jeftino - prodaj skupo, pa digni kredit za proširenje, i tako dok balon ne pukne i firma u stečaj ili restrukturiranje.
Tko uopće kaže da više grafičkih kartica mora biti povezano u sli i cf? U jedan sistem se može nabacati itekako kartica, da niti jedna od njih nije povezana u nikakav ''mostom'' i da svaka od njih radi na istom zadatku.
A druga stvar je da se sa 780-tkom može obaviti potpuno isti posao, samo je razlika u tome što titan košta duplo više... Sve u svemu stvarno ne kužim šta je to ''poslovno'' u toj konfiguraciji, a i nije baš da po uredima često viđam level 10 gt na stolovima
Simulacija leta u pitanju koristi 4.8 Gb Vrama na jednom titanu, sa 4 monitora.
Uglavnom, konfiguracija nije na raspravu, nego cijene komponenata kod nas i vani...
Kako se ljudi vole petljati u sve zivo, ali odgovoriti na obicno pitanje koje je covjek postavio je kvantna fizika 
Pametne firme imaju svoje dobavljače i ugovore sa distributerima IT opreme.
Tako da pola većih firmi ima ugovor sa MSAN-om i Microlineom pa time dobivaju po veleprodajnoj cijeni.
Ako netko kupuje nešto za 30k i to mu je neovisno za posao, pobogu zašto bi htio imati garanciju u njemačkoj?
Da ne govorimo o daljnoj podršci koju svaka firma treba imat za održavanje računalnog sustava!!
Na stranu što za takvu konfu sigurno neće platiti cifru iz trgovine već će dobiti dodatan popust.
Je pa nisam ja hrvatski telekom da dobivam robu po veleprodajnim cijenama :) Ne pričam o tome.
Radi se o jednoj boljoj konfiguraciji. A pogledao sam po onoj njemačkoj tražilici i našao robu još jeftinije, za 4.600kn razlike...
A garancija, svejedno mi je, ionako vrijedi za sve zemlje EU, a simulator sigurno neće kupca naći u HR.
Ali dobro, ovo je možda jedinstven slućaj.
Ali evo jedne "normalne" komponente: Asus gtx 760
Vani 1.600 kn, kod nas 2.200 kn.
Pa ne bih im poklonio 600 kn na jednoj komponenti ni u snu.
Asus gtx 780
Vani 4.300 kn, kod nas 5.460 kn. 1.160 kn da im poklonim, iz domoljublja, ili zato jer u slućaju garancije moram slat paket za 200kn ??
Zna netko za neki shop u njemačkoj ili austriji za kupovinu alata, naravno da dostavljaju u hr.
Točnije tražim ovo:
http://www.ebay.com/itm/10-Ton-Porta-Power-Hydraulic-Jack-Body-Frame-Repair-Kit-Auto-Shop-Heavy-Duty-/280927457917?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item416894d27d&vxp=mtr
Zna netko za neki shop u njemačkoj ili austriji za kupovinu alata, naravno da dostavljaju u hr.
Točnije tražim ovo:
http://www.ebay.com/itm/10-Ton-Porta-Power-Hydraulic-Jack-Body-Frame-Repair-Kit-Auto-Shop-Heavy-Duty-/280927457917?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item416894d27d&vxp=mtr
pa imaš ga na ebay.uk meni roba iz UK dolazi bez problema - iako ovako nešto nisam kupovao, a kako je to iz EU, neće ti opaliti carinu ni pdv
jedino pazi da je lokacija iz EU
pa imaš ga na ebay.uk meni roba iz UK dolazi bez problema - iako ovako nešto nisam kupovao, a kako je to iz EU, neće ti opaliti carinu ni pdv
Da si pogledao vidio bi da je lokacija tih sa linka USA, a nije UK
Da si pogledao vidio bi da je lokacija tih sa linka USA, a nije UK
ako
Item location: Lancashire, United Kingdom
to nije u EU onda ti ne znaš zemljopis 
jel je tako teško pogledati dalje od prva dva linka?
Nije mi se uopće otvorilo ono "related items" kad sam kliknuo 
Evo ja se ispričavam.
btw. taj koji si linkao ne šalje u HR