Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 768.870
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony Xperia U
Sum_of_all_fears kaže...

A neki korisni feature u JBu je...? Razlika skoro i nema, isto kao i sa 2.3.4 na 4.0.4. Čak mi se i Ginger više sviđao nego ovaj laggavi ICS ali što je, tu je.

googlaj "project butter". Da si ikad prije korsitio JB na nekom uređaju, nebi to pisao.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

QQ-ers

Prvo napišite mi koja je razlika između ICS I JB bez korištenja interneta! Nemate pojma. Šta imate od toga da se prebacujete s ICS na JB? Ništa. Kukate tu, a ionako koristite custom ROM-ove. Svakako će developeri s xda zajednice portati JB s nekog drugog Sony 2012 mobitela na XU. Naravno ne prozivam nikoga (al' znamo na koga mi nišan cilja), ali nemojte se bezrazločno prepirati kako ovo-kako ono. Nije Sony jedina firma koja to radi, pogledajte HTC itd. Over 'n' out

Ne možeš samo tako sletiti s padobranom i pucat na naše diskusije..

Nisi probao JB očito.. tako da ne komentiraj bezveze.. za ICS nam ne pričaj, svako zna da je izdat tek tako, da se kotrlja, a pun bugova, nema zeleno svjetlo, nema, nema!

Siguran sam da 60-70% korisnika koji koriste sad ICS su sigurno izbačeni par puta iz takta.. da je to istina.. - ja sam čak i formatirao i vratio na tvorničke postavke pa update-o preko compaiona, pa opet format pa repair, i, mali napredak. Kako je tek onima što ni to nisu uradili{#}

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
17 godina
antimadridista kaže...

velika je razlika u fluidnosti. Čak i na starim uređajima JB donosi veliko poboljšanje. Očito da nikad nisi koristio JB, pa onda bi dobro bilo da ni ne pišeš.

Koristio sam JB na svome Sony Ericsson Xperia Neo V, kao i službeni ICS!

Prilika kaže...

Ne možeš samo tako sletiti s padobranom i pucat na naše diskusije..

Nisi probao JB očito.. tako da ne komentiraj bezveze.. za ICS nam ne pričaj, svako zna da je izdat tek tako, da se kotrlja, a pun bugova, nema zeleno svjetlo, nema, nema!

Siguran sam da 60-70% korisnika koji koriste sad ICS su sigurno izbačeni par puta iz takta.. da je to istina.. - ja sam čak i formatirao i vratio na tvorničke postavke pa update-o preko compaiona, pa opet format pa repair, i, mali napredak. Kako je tek onima što ni to nisu uradili

ICS je službeni ROM i kao takav je 100% ispravan i funkcionalan. Sve ostale modifikacije mobitela dovode do nestabilnosti istog. Nisam započeo flame-war, ali vi ga inicirate. Naravno nemam XU, ali vrlo je sličan specifikacijama Neo V te imam u planu kupiti nagodinu XU. To je razlog zašto pratim XU temu :)

Nadopuna: Prilika, sjeti se šta si sve pisao za LG GT540 i puno puta si bio u krivu, al' čak i tada si tjerao po svome. Nisi pobrao svu pamet svijeta, kao niti ja stoga nemoj se uzdisati u nebesa i svima govoriti kako je ovo-ono trš, bezveze i slično ako se to ne događa kod drugih.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 21:57 (Najbrži).
13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

ako se to ne događa kod drugih.

Eh, tu sam te čekao. {#}

Pitanje za sve vas, jesam li sam ili se i vama dešavaju problemi na ICS? natjerao me @najbrži:

12 DA
2 NE
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 22:15 (Prilika).
16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

ne mogu reć da imam probleme, kod mene sve ok radi, prelazak sa GB na ICS je po meni u svakom slučaju prelazak na bolje...

istina, prva verzij je imala par sitnih bugova, ali evo, trenutno sam na C verziji i radi savršeno

btw, evo peticija za JB

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Trazim u ovoj temi al nisam nasao jel nas tmobile izbacio update na ICS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
darQ96 kaže...

ne mogu reć da imam probleme, kod mene sve ok radi, prelazak sa GB na ICS je po meni u svakom slučaju prelazak na bolje...

istina, prva verzij je imala par sitnih bugova, ali evo, trenutno sam na C verziji i radi savršeno

btw, evo peticija za JB

mogli su ju bar na EN napisat :D

16 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Koristio sam JB na svome Sony Ericsson Xperia Neo V, kao i službeni ICS!

ICS je službeni ROM i kao takav je 100% ispravan i funkcionalan. Sve ostale modifikacije mobitela dovode do nestabilnosti istog. Nisam započeo flame-war, ali vi ga inicirate. Naravno nemam XU, ali vrlo je sličan specifikacijama Neo V te imam u planu kupiti nagodinu XU. To je razlog zašto pratim XU temu :)

Na stranu što vas dvojica imate međusobno, vaš rat na ovom forumu me se ne tiče, a pogotovo nije zgodno uvlačiti druge sudionike u to.

Smatram se kompetentnim prokomentirati ovaj post iznad koji sam citirao. Jer sam imao dugo vremena Neo V za koji bih se usudio reći da sam ja složio na našem jeziku  1.tutorijal za root, flash CWM itd..

Također imam i XU već 4 mjeseca, te znam sve njezine mane i prednosti.

ICS na NEO V je  bio pomak na bolje jer je donio sve što ICS donosi, a k tome nije bio pun kojekavih bugova te je u startu bio 100% funkcionalan.

Međutim za Xperiu U se nebih nikako složio sa tvrdnjom da je, citiram:" ICS je službeni ROM i kao takav je 100% ispravan i funkcionalan"

Slažem se da je službeni i slažem se sa jednim dijelom tvrdnje da je funkcionalan.

Nije funkcionalan 100%, a još manje da je 100% ispravan. Ima par neoprostivih bugova, a to su:

1. -Kamera je još uvijek za "t"urac iako je eto već 3. verzija ICS-a vani. Daleko je lošija nego na Gingerbreadu.

2. -Događa mi se da prilikom prikapčanja punjača na mob indikator punjenje ostane tamo gdje je bio kada sam ga ukupčao na punjač. Može se puniti 3 danam ali ako je bilo na 20% tu je i nakon ta 3 dana. tek nakon resetirana mobitela dođe na 100%. Kada se tako napuni prazni se znatno brže nego inače.

3.  -Phone aplikacija ima lag. Nije to nešto što bi ekstra smetalo, ali na dvojezgrenom uređaju svakako upada u oči kad stisneš slušalicu a treba neko vrijeme da se pokažu brojevi i imenik...

ima toga još, ali ovi bugovi se vuku kroz cijelo vrijeme i jednostavno je neoprostivo da Sony to napokon nemože riješiti. Još žalosnije je što će eto tako kako je i sve to ostati jer daljnju podršku za taj uređaj obustavljaju.

Umjesto da tu energiju koju imate usmjeravate prema Sonyu koji je sa ovom izjavom potpisao "smrt" te xperije i njega "grizete", vi se tu međusobno prepucavate. {#}

@reebeech - T-Mobile je pustio ICS otprilike prije 2 tjedna, te je i ta verzija zapravo najnovija.

Uđi u dialer, upiši: *#*#7378423#*#* idi u Service info, klikni na  Software info, pa vidi Customization number, ako je: 1262-0759_R4G tada možeš napraviti update preko SUS-a ili PC Companiona, ako je taj broj drukčiji, tada jedino čekati ili napraviti update putem Flashtoola.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.
16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Pozdrav!

Planiram kupiti Sony Xperiu U preko Tele2 u tarifi 75. Dakle 200 kuna + 75 kuna mjesečno.

Prvo što me zanima je jel ima nekih opcija kako proširiti kapacitet baterije. Za moj stari Huawei sam preko eBaya kupio bateriju koja traje po 3,4 dana. Jel moguće nabavit tako neku za Xperiu U? Potrebno mi je to jer mi mob mora izdržat cijeli jedan dan GPS mapiranje sa Endomondom.

I drugi pitanje, kakav vam je mobitel? Jel ima za te pare nešto bolje?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
darioklc kaže...

Pozdrav!

Planiram kupiti Sony Xperiu U preko Tele2 u tarifi 75. Dakle 200 kuna + 75 kuna mjesečno.

Prvo što me zanima je jel ima nekih opcija kako proširiti kapacitet baterije. Za moj stari Huawei sam preko eBaya kupio bateriju koja traje po 3,4 dana. Jel moguće nabavit tako neku za Xperiu U? Potrebno mi je to jer mi mob mora izdržat cijeli jedan dan GPS mapiranje sa Endomondom.

I drugi pitanje, kakav vam je mobitel? Jel ima za te pare nešto bolje?

Ja sam ovo našao ali nisam probao: http://www.ebay.com/itm/HIGH-CAPACITY-REPLACEMENT-BATTERY-FOR-SONY-ERICSSON-XPERIA-U-ST25i-/290761886075?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item43b2c2497b

Imam ga već 6 mjeseci i mob nije loš ali softverski je katastrofa. Prijatelju sam stavio regina3 custom rom u galxy mini 2 (800 Mhz single core) i brži je od moje xperie sa dual core procesorom i original romom???

Kada stisneš imenik na original romu ICS 4.0.4 treba mu oko 5-6 sekundi da ga otvori a imam možda 30 brojeva...

Evo da i ja postavim jedno pitanje: Ima li koji potpuno ispravan custom rom za XU?

15 godina
Sony Xperia U
jedini rom koji je najbliže normalnom ponasanju za dual core je cm9.1
jedini bug je snimanje videa i meni smeta to što nema xLoud...ako ti je original rom spor formatiraj mu cache memoriju ako imas cwm instaliran...ako nemas probaj sa cache cleaner programom...ja to radim cim osjetim da rom malo stuca...to i jest najveća mana tog originalnog roma koji je nista vise nego obicno smece portano sa xperia iz 2011...
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Dilema:

Da li ostati na Gingerbreadu ili preci na ICS? Ne kanim mob rootat zbog garancije. Iako znam da se moze i unrootat.. ali necu se zahebavati s tim.

- Na kojem(sluzbenom) romu baterija traje duze?

- Koji rom je stabilniji, brzi i s manje bugova?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 2:04 (creativeone).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
creativeone kaže...

Dilema:

Da li ostati na Gingerbreadu ili preci na ICS? Ne kanim mob rootat zbog garancije. Iako znam da se moze i unrootat.. ali necu se zahebavati s tim.

- Na kojem(sluzbenom) romu baterija traje duze?

- Koji rom je stabilniji, brzi i s manje bugova?

Ostani na Gingerbread.

15 godina
Ma kakav GB prelazi na ICS normalno.
Mob je daleko fluidniji
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

gingerbread vs ics:   - 1:1 za sad :D

0 1 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

definitivno pređi na ICS. Već po 100. put pišem, jednostavno mi nije jasno kako je nekome GB fluidniji i brži od ICS-a. Kad se samo sjetim npr. Browsera u GB, to je smeće u usporedbi sa Browserom na ICS-u koji je puno fluidniji. Tu su još neke dodatne pogodnosti, hardverska akceleracija, gašenje pozadinskih aplikacija itd. Svakako je ICS bolji od GB-a.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ne znam baš. Imam feeling da je mob bio pouzdaniji i brži sa GBom (kratko sam ga imao, 2 tjedna - prešao na ICS po vašem prijedlogu).

Default browser ionako nitko ne koristi (Opera Mobile/Chrome), ima onu foru za štednju struje "po timeru" i mob mi je bio sasvim OK na GBu.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Vi što ga ložite da pređe na ICS rado bih vas objesio.

Svi ste svjesni da je ICS užaš i da je daleko od "fluidnog" os-a..

Kamera je najbolnija točka ICS-a.. a ostalo da ne govorim, iako sam bio na stock ICS-u, sad sam na custom Brains10 ICS ROM-u, i svim ostalim updateovima, i opet to nije to, ICS NIJE za tvoj mob, ali ti, predji ako su te dovoljno nalozili. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prilika kaže...

Vi što ga ložite da pređe na ICS rado bih vas objesio.

Svi ste svjesni da je ICS užaš i da je daleko od "fluidnog" os-a..

Kamera je najbolnija točka ICS-a.. a ostalo da ne govorim, iako sam bio na stock ICS-u, sad sam na custom Brains10 ICS ROM-u, i svim ostalim updateovima, i opet to nije to, ICS NIJE za tvoj mob, ali ti, predji ako su te dovoljno nalozili. {#}

zašto bi lagao sebe? Vjeruj mi da bi se istog trena vratio na GB da mi ICS nije bolji. Ima puno ljudi u ovoj temi koji kažu da je ICS fluidniji od GB-a. Ja nisam uopće primjetio štekanje na ICS-u kad sam ga namjestio kako spada (satvio Apex Launcher umjesto default launchera i uključio hardversku akceleraciju u Settingsima).

Doduše, sad koristim CM 9.1 rom koji je miljama ispred svih official firmwarea, ali stock ICS mi je bio dosta bolji od stock GB-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:51 (antimadridista).
17 godina
odjavljen

ICS nije užas samo povremeno provocira. Jedan fini repair ga je dobrano ubrzao. Čak se i dialer otvara u sekundi. Jedan reset svakih 2-3 dana i radi relativno ok. Kamera je malo sporija ali nije neupotrebljiva.

tl;dr - don't fix if aint broken.

17 godina
odjavljen
antimadridista kaže...
...uključio hardversku akceleraciju u Settingsima).

Sry na double postu ali gdje je to? Na stock ICSu?

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
antimadridista kaže...
...uključio hardversku akceleraciju u Settingsima).

Sry na double postu ali gdje je to? Na stock ICSu?

mislim da je u Settings - Developer options - Force GPU rendering.

17 godina
odjavljen

Uključio i rebootao mob, sad ćemo vidjeti jel ima napretka...

16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Sestra mi je dobila XU prije dva dana. Postavio sam joj wifi mrežu i sve je radilo ok, danas pokazuje da je spojen na mrežu ali internet ne radi, ja spojen na istu mrežu i meni normalno sve radi. Jel netko zna ima li neka caka koju treba postaviti ili je nešto prčkala pa uključila, meni sve postavke u vezi neta izgledaju normalno. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Dom031 kaže...

Sestra mi je dobila XU prije dva dana. Postavio sam joj wifi mrežu i sve je radilo ok, danas pokazuje da je spojen na mrežu ali internet ne radi, ja spojen na istu mrežu i meni normalno sve radi. Jel netko zna ima li neka caka koju treba postaviti ili je nešto prčkala pa uključila, meni sve postavke u vezi neta izgledaju normalno. Hvala

jesi probao na "Forget network"pa se ponovno spojiti?

16 godina
neaktivan

E nisam, probati ću baš da vidim. Thx 

15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Brzina surfanja, zoomiranje i skrolanje na ICS mi nisu dovoljni da se odlucm da pedjem na ICS. Procitao cijeli thread i vecina ih se zali, negoli sto hvali ICS.
Za sad ostajem na GB, sve dok ne poludim tj. kad ga rootam :D

btw
1. Nisam nikad to pokusao:
- Da li mogu rootat mob, zatim izbrisati tvornice aplikacije i onda ga unrootat? Ako me razumijete :)

2. Da li znate kakve zabavne multiplayer igre, koje bi se igrale preko bluetootha, a da rade na Xperia U i iphone 4?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 16:24 (creativeone).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Dom031 kaže...

Probao sam opet isto, kaže da je spojen ali jednostavno neradi... Pogledao sam i ona opcija izvanmrežno nije uključena... 

15 godina
Sony Xperia U
odi u napredne postavke i tamo vidi jel oznacena staticka ip adresa? ak je iskljuci to tako da dhcp sam daje IP adresu...isto i ruter ugasi pa upali
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dom031 kaže...
antimadridista kaže...
Dom031 kaže...

Probao sam opet isto, kaže da je spojen ali jednostavno neradi... Pogledao sam i ona opcija izvanmrežno nije uključena... 

Jeste li spojeni u isto vrijeme? Mene zeza Xperia Mini ST15i kada je spojen recimo prvo tablet (SG Tab 2 10.1) - neće da radi na mobitelu, ali hoće na tabletu. I ako spojim prvo mobitel (bilo Xperia Mini ili X8), tada radi na mobitelu, ali ne i na tabletu, a piše da je spojen na WiFi. Modem mi je ZTE ZXV10 W300 Series (Optima).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice