Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 769.451
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Sony Xperia U
Ja koristim apex al nije mi trzalo ni na sonyjevom launcheru...jedino mi je glupo kod apexa sto je glavni meni s aplikacijama nepregledan...jednostavno kad instaliram aplikaciju onda je moram pazljivo trazit dok na sonyjevom znas da su nove aplikacije na kraju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia U

poredaš ih abecedno

15 godina
neaktivan
Ja imam uglavnom oko 100MB slobodno. Sad imam 114. Kad upalim igre, oslobodi se i više. Na GB-u sam imao 170-200 slobodno. Ne znam kako sad postici nesto slicno. Je li ok imati oko 100 MB slobodno za ICS?
dr. Watson
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Vi koji ste root-ali uređaj, ponovite proces s novijom verzijom: Download

Navodo su prethodne verzije izazivale lagganje, a u ovoj verziji bi to trebalo biti popravljeno.

Probao sam mob dosta opteretiti da mu ostane oko 50MB slobodnog rama i dalje radi fluidno na Sony-evom launcheru. ;)

0 0 hvala 1
15 godina
diskDEfragmenter kaže...
Ja imam uglavnom oko 100MB slobodno. Sad imam 114. Kad upalim igre, oslobodi se i više. Na GB-u sam imao 170-200 slobodno. Ne znam kako sad postici nesto slicno. Je li ok imati oko 100 MB slobodno za ICS?

čitao sam nedavno na xda da je na androidu višak rama = izgubljen ram, jedan lik je bio objasnio baš lijepo. To se najbolje vidi u ovoj situaciji, na GB-u je bilo više slobodnog ram-a a mobitel je bio dosta sporiji, dakle količina slobodnog ram-a ne utječe nikako na brzinu uređaja.

na kraju krajeva, neznam zašto se zamarate s time ako mobitel radi kako treba i nema štekanja? ja otkad imam mobitel nisam niti jendfom pogledao koliko imam ram-a slobodno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan
sky016 kaže...

Navodo su prethodne verzije izazivale lagganje, a u ovoj verziji bi to trebalo biti popravljeno.

Probao sam mob dosta opteretiti da mu ostane oko 50MB slobodnog rama i dalje radi fluidno na Sony-evom launcheru. ;)

ev ja rootao sad sa tim sto si postavio i isto mi steka ako ne i gore :/

15 godina
neaktivan
Mislio sam da ako ima malo slobodnog ram-a, da će se zagušiti ako bilo što upalim, ali ovo je hvale vrijedna informacija. I sam sam primijetio da ICS vrlo vješto barata s ram-om, pa eto. Angry birds mi malo šteka, pa sam mislio da je to do manjka slobodnog ram-a. Ali izgleda da ICS oslobađa ram po potrebi baš kao i windows 7. Prvo ga zauzme za cache, pa ga oslobodi po potrebi.
dr. Watson
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Moja XPeria U neće u fastboot ili flashmode nikako :/

Instalirao sam FlashTool , pa zatim drivere ( Sony XPeria U , Fastboot i Flashmode drivere ) , restartao PC i opet neće .
Držim Vol Down i prikopčavam USB kabel i plavo svijetlo mi zasvijetli na 2-3 sekunde i pojavi mi se SONY logo.

PC mi javi poruku '' USB Device is not recognized '' .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

to se treba desavat samo kod prvog spajanja na pc...prvi put windows instalira driver neki pa zato ne uspije...provjeri jel ti omoguceno u windowsu da sam trazi i instalira drivere jer bilo je slucajeva kojima je to bilo onemoguceno zbog genuine sranja

jel se pojavi sony logo kad pustis volume down ili dok ga jos drzis? i jel ti mobitel zakljucan na jednu mrezu? ak je onda neces moc u fastboot ali u flashmode moze svaki

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

to se treba desavat samo kod prvog spajanja na pc...prvi put windows instalira driver neki pa zato ne uspije...provjeri jel ti omoguceno u windowsu da sam trazi i instalira drivere jer bilo je slucajeva kojima je to bilo onemoguceno zbog genuine sranja

jel se pojavi sony logo kad pustis volume down ili dok ga jos drzis? i jel ti mobitel zakljucan na jednu mrezu? ak je onda neces moc u fastboot ali u flashmode moze svaki

Spaja san ga već na ovaj PC i sve je bilo u redu .
Bio sam zeznuo stvar sa framework.apk pa mi sad ne radi mob kako treba - nakon XPERIA logo-a restarta se i ide u Loop.

Milijun puta sam već deinstalirao FlashTool , instalirao ga nanovo , zajedno sa driverima ( Sony XPeria U, fastboot i flashmode driveri ) i restartao PC,

ali ne pomaže.

USB kabel sam kupio novi u Technomarketa univerzalni za 40kn , nadam se da nije do njega.

Mob je kupljen u BonBona i otključan je na sve mreže i Bootloader mu je otključan .

SONY logo se pojavi svejedno , držim Vol down prije spajanja kabela i dok držim kabel i nakon toga isto držim vol down al svejedno se pojavi SONY logo

i PC javlja poruku '' Jedan od USB uređaja nije prepoznat '' . 

15 godina
mstaglicic kaže...

Spaja san ga već na ovaj PC i sve je bilo u redu .
Bio sam zeznuo stvar sa framework.apk pa mi sad ne radi mob kako treba - nakon XPERIA logo-a restarta se i ide u Loop.

Milijun puta sam već deinstalirao FlashTool , instalirao ga nanovo , zajedno sa driverima ( Sony XPeria U, fastboot i flashmode driveri ) i restartao PC,

ali ne pomaže.

USB kabel sam kupio novi u Technomarketa univerzalni za 40kn , nadam se da nije do njega.

Mob je kupljen u BonBona i otključan je na sve mreže i Bootloader mu je otključan .

SONY logo se pojavi svejedno , držim Vol down prije spajanja kabela i dok držim kabel i nakon toga isto držim vol down al svejedno se pojavi SONY logo

i PC javlja poruku '' Jedan od USB uređaja nije prepoznat '' . 

na kolko ti je % bila baterija prije toga?

15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
mstaglicic kaže...

Spaja san ga već na ovaj PC i sve je bilo u redu ....

na kolko ti je % bila baterija prije toga?

Ma sa permissionsima sam zeznuo framework i nakon restarta samo ide u Loop .

Sad je na pola puna baterija .

Evo išao sam probat otključat bootloader , mada je već otključan .
Dakle, svi driveri i Sony PC Companion su maknuti , FlashTool također , znači kompletno je sve maknuto.
Restartam PC i idem unlockat bootloader , al mi PC  javi USB device is not recognized , ne ponudi mi uopće

instalaciju drivera jer je '' najbolji driver '' za Unkown Device već instaliran i ne priznaje mi mapu usb_drivers ( od fastboota ).

Ne znam više što da radim , poludit ću :/ 

EDIT:

Evo probao sam na starom PC-u na kojem je Windows XP Pro SP3.
Na tom računalu sam uspio prije 3 tjedna bez problema otključat bootloader na svojoj XPerii U .
Sad kad spojim mob ( svejedno Vol Up + Power ili Vol Down + Power ) javlja '' USB Device is not recognized '' .

Do drivera nije, sve je kako je bilo i prije kad sam uspio otključat bootloader.

E sad, mene brine, jel moguće da je do kabela koji nije originalan ?
Kupljen je danas u Technomarketa za 40kn - obični MicroUSB Data/Charge USB kabel .

I nešto sam čitao sad po internetu , moguće da mi je konektor na mobu ( neki od pinova na njemu ) pokvaren ili

IC kontroler na ploči te da mi u skoro vrijeme se možda neće ni htjet puniti .

Zanima me ako ga pošaljem na garanciju , da li će oni skužiti da je njemu otključan bootloader i da je na njemu ICS 4.0.4. od ST25a te da je rootan ?

Da pokušam prije slanja na popravak ipak s originalnim kabelom od Sonya ( ima frend pa mi može posudit ) ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 1:50 (mstaglicic).
15 godina
Sony Xperia U
Evo stigao je i CWM recovery za ICS, odlično je to što radi i na uređajima sa lockanim bootloaderima, tako da i vi koji niste unlockali bootloader možete instalirati custom romove:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1935622
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
Probaaj prvo s frendovim pa onda ak nece garancija...jer ak nece tebi ne vjerujem da ce njima
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Probaaj prvo s frendovim pa onda ak nece garancija...jer ak nece tebi ne vjerujem da ce njima

Btw. evo sad pokušavam još sa svojim kabelom , al mi komp kuži XPeriu kao Bluetooth Generic Radio .
Pokušao uninstall tog uređaja i ponovni install i navodim ga u mapu Fastboot\USB_drivers al kaže da ne može

u toj mapi pronać drivere za Bluetooth Generic Radio .

Nemam što izgubit kad ga dam na garanciju, samo čekam prijatelja da mi donese kabel pa da probam s tim još .. 

15 godina
Sony Xperia U

zapravo imas...ovak ak te skuze a nekako sumnjam da oce onda ti mogu ponistit garanciju

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

zapravo imas...ovak ak te skuze a nekako sumnjam da oce onda ti mogu ponistit garanciju

Ne znam , meni se sve čini da je do drivera, jer mi PC prepozna mob kao Bluetooth Generic uređaj i ne želi čut za fastboot i slične drivere jer

je već najbolji driver instaliran .

Baterija puna do kraja...
Kako forsirat da on ipak instalira te fastboot drivere za taj uređaj  ? 

15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Zast nemas original kabel? ak ti je pokvaren posalji ga na servis :)

Meni se pokvario kabel i dosla mi sluzba samo zbog kabela, predao njega, mob ostao kod mene i nakon par dana stigao mi doma novi kabel :)

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Uny kaže...

Zast nemas original kabel? ak ti je pokvaren posalji ga na servis :)

Meni se pokvario kabel i dosla mi sluzba samo zbog kabela, predao njega, mob ostao kod mene i nakon par dana stigao mi doma novi kabel :)

Iskrivio sam USB ulaz na kabelu ( ne pitaj kako , nije ni meni jasno ) , tako da mob gubi kontakt na tom kabelu ..

16 godina
neaktivan
sky016 kaže...

probao sam, i čini mi se da radi fluidnije

također koristim sony-ev launcher

14 godina
neaktivan
darQ96 kaže...
sky016 kaže...

probao sam, i čini mi se da radi fluidnije

također koristim sony-ev launcher

ev ja napravio sranje,kontao aj da pokusam opet i sad uradio ono unroot i kontao aj onda cu rootat i sad kad hocu rootad ono mi Restore na mobu bude zaledjeno ne mogu ga kliknut :/

kakvo rijesenje???

btw.  telefon nikako ne steka kako je unrootan :/

izbrisao sam stvari neke i uspio opet rootat ali odma pocne stekat pa sam opet unrootao,jebo root kad telefon sramoti covjeka sa lagom hehe

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 1:57 (mersimh).
15 godina
neaktivan
Meni se mob nakon root-a ponaša isto kao i prije root-a, tj. nakon instalacije ics-a. I sve skupa je brži i bolji nego pod Gingerbreadom. Sve da root i uspori malo ics, ako je bolji nego pod gb-om, nek root stoji.
dr. Watson
15 godina
Ako ti lagga a flashao si s Flashtoolom napravi repair preko PC Companiona
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ma ne lagga mi skoro ništa. Sve je OK. Samo mi Angry birds ne ide kako treba. Ne znam sad isplati li mi se samo zbog toga raditi sve iznova.

Nego, može li se to sve raditi pod XP-om? PC companion, flashtool, root. Je li to bolje raditi pod Win7 ili može i na XP-u?

Pitam čisto iz znatiželje jer imam laptop sa XP-om. Inače, na XP-u sam imao problem i kod najobičnijeg spajanja moba preko USB-a. Prepoznavao mi ga je samo kao kameru.

Tek nakon ručnog update-a drivera ga je detektirao kao Xperiu. Što bi tek bilo sa driverima u flash mode-u.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Pokušao sam i sa original kabelom i opet baca '' USB Device is not recognized '' .

Ide na servis  ipak , nema druge .. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
To ti je sad lutrija jbg...
Ja sa si instalirao onaj smartass v2 governor...nemam pojma cemu sluzi al malo mi se baterija poboljsala...2D igrica mi malo lagga odkad koristim to(bike race) al ostale 3D rade savrseno
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

taj governor sam ja koristio na U20i...governori ti upravljaju procesorom, određuju minimalnu i maksimalnu brzinu tj. frekvenciju u ovisnosti o tome što radiš na uređaju i kada ti je ekran upaljen, odnosno ugašen

15 godina
Sony Xperia U

ovaj je kao najbolji omjer perfomansi i baterije...ima i v.002 al nemogu je flashat neka greska se desi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

jel vam pucketa malo plastika na mobitel kad ga jace stisnete???inace gledao sam danas htc s koji sam mislio uzimat,al odustajem od svega,,,sony experia U je ok mob za moje potrebe ,mane da ima,zvuk i mozda malo nekvalitetniji materijali ,mozda uski ekran,al barem sve mogu radit komodno s jednom rukom a i trajanje baterije mi ide i do 2 dana okad sam instalirao 2x battery  i advanced task killer.. pa ni taj ICS  mi i ne treba kad ovako fluidno sve radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vedranST kaže...

jel vam pucketa malo plastika na mobitel kad ga jace stisnete???inace gledao sam danas htc s koji sam mislio uzimat,al odustajem od svega,,,sony experia U je ok mob za moje potrebe ,mane da ima,zvuk i mozda malo nekvalitetniji materijali ,mozda uski ekran,al barem sve mogu radit komodno s jednom rukom a i trajanje baterije mi ide i do 2 dana okad sam instalirao 2x battery  i advanced task killer.. pa ni taj ICS  mi i ne treba kad ovako fluidno sve radi...

vjeruj mi, treba ti ICS, mobitel je još duplo fluidniji na ICS-u.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice